Aké sú vaše názory na úrazové a životné poistenie? Máte s nimi skúsenosti? Využili ste niekedy poistenie ? Prípadne stala sa Vám nejaká krivda či Vám nebolo plnené poistné plnenie? A kľudne aj hejty píšte, len som zvedavý na Váš pohľad
momentalne nemam uz asi pol roka ale planujem si dat urazove ked som bol mensi tak celkom sa to vyplatilo ze napriklad som si zlomil nohy a dostal som 7000sk a to som mal 3 roky ci kolko na auto mam so spoluucastou ale zatial som neriesil
urazove na vysoku sumu suhlasim to sa oplati ked maš rizikovu pracu.
životne sa fakt neoplatí hlavne tie kokotiny s akože sporením kde na konci dostaneš sýce peknu sumu na sučsane pomeri ale po 20 - 30 rokoch ked ti to vyplatia bude inflacia taka že za tie peniaze si nekupiš (obrazne povedane) ani starý bycikel. kto chce tvrdiť že pride deflacia ako predčasom, tak s tým nepochodi lebo deflaciu budu banky a vlady tlmiť tlačenim nových hajzlových papierov (aj teraz sa tomu tak deje) lebo deflacia je zla pre ich čachre - machre čiže deflacia ak bude bude kratkodoba a hned bude tvrdo potláčana.
životne poistenie sa oplati iba v pripade že máš ženu a deti aby si ich aspon trošku zabezpečil ak ťa Pepka klepne. ale len to bez sporenia, lebo vtedy po ukončeni zmluvy dostaneš len o trošku menšie nič ako v pripade sporenia. ale platýš viac ako o polku menej pri rovnakej poistnej sume.
Preto sa to volá poistenie a nie sporenie, sporiť sa má v iných veciach a nie v positkách a čo s týka inflácie tak v poistke je nejaké to precento zhodnotenie takže ak je v poistke 2,5% a infláca je povedzme 3,5 % tak si v strate len 1% a nie 3,5% takže dokáže si takto znížiť stratu hodnoty peňazí. A čo sa týka prachov čo dostaneš tak ak si dáš nízke krytie nečakaj veľa peňazí málo dáš málo dostaneš. Za málo peňazí nebude veľa muziky nikdy.
Ešte dodám že poistenie mám a určite si myslím že v tomto svete je to dosť dôležité lebo človek ani nevie kedy sa mu čo môže stať a nemusí mať ani rodinu kedže môže sa mu stať niečo ako trvala invalidita kedy človek potrebuje dosť penazí aby to zvládol či už nejaké rehabilitácie alebo prerábka domu na bezbarierové pristupy a podobne + vozík alebo opatera alebo čokoľvek a rakovina to isté liečenie stojí peniaze a vždy je lepšie mať nejaké peniaze na liečenie ako nemať nič a nie len to ale pri takejto chorobe človek stratí aj prácu a ak nemá nikoho kto ho finančne podporí tak bude veľky problém a tiež je dosť blbé byť príživník a vŕtať sa niekomu vo vrecku.
@flegmatik Čo sa týka sporenia dá sa perfektne sporiť aj v poistke a celkom výhodne ak vieš o možnostiach. O percentách sa baviť nejdem ani porovnávať produkty. Len nechápem čo tu spomínaš infláciu. Hlavne v tomt podaní to znie tak ako by si čerstvo bol na nejakom sedení maklérov. Z praxe ti poviem, že percentá pri investičnom môžu byť oveľa väčšie a určite sa to viac oplatí ako mať peniaze či už na bankovom účte, termínovanom vklade alebo v matraci. A je to výhodné. Lebo nie každý má možnosť ísť obchodovať a investovať priamo na invest. trhu.
A čo sa týka krytia rizika aj toto si tak divne napísal. Argumentovať klientom o "prachoch" neviem neviem. Nie každý potrebuje vysoké krytie. Ak je napr. mladý človek sám bez záväzkov nepotrebuje predražené poistenie. Ale u každého človeka je to iné v závislosti od (veku, zamestnania, záväzkov, rodiny, anamnéz). Ja osobne mám klientov čo majú 20€ poistenie mesačne ale aj vyše 100€ mesačné v závislosti toho čo potrebujú vykryť.
@rocafella Netvrdím že nie ale čo sa týka poplatkov tak by malo vyjsť samostatné sporenie vo fondoch lacnejšie ako v poistke. Samozrejm sú ľudia ktorý radšej sporia v poistke ako samostatne. Infláciu spomínam preto lebo som reagoval na komentár nadomnou a neotegoval som ho, nereagoval som priamo na teba. Infláciu som spomínal preto lebo on o nej písal že sa sporiť neoplatí lebo po rokoch peniaze stratia hodnotu. Je mi jasné že banka alebo ponožka sú blbosti sám fondy sledujem azíjske teraz neskutočne napredujú tam by som momentálne vrazil asi všetko čo mám lebo rastu krásne a pravdepodobne ešte aj takto pekne rásť budú.
Čo sa týka krytia som som tiež reagoval na toho nadomnou kde písal že sa neoplatí mať krytie lebo peniaze z krytia nič nepokryjú ale tam je to presne o tom že čo si človek zvolí to ma a nie potom nadávať že som málo dostal. Proste všetko má nejaké percento. Samozrejme to chápem veď predsa nebude mať mladý 20 ročný človek krytie na smrť 30 000 keď nemá žiadnu hypotéku ani nič to škoda poplatkov na to krytie to mi je úplne jasné, každý má iné potreby a priority. Ako píšem reagoval som na komentár nadomnou nie priamo na teba.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
životne sa fakt neoplatí hlavne tie kokotiny s akože sporením kde na konci dostaneš sýce peknu sumu na sučsane pomeri ale po 20 - 30 rokoch ked ti to vyplatia bude inflacia taka že za tie peniaze si nekupiš (obrazne povedane) ani starý bycikel. kto chce tvrdiť že pride deflacia ako predčasom, tak s tým nepochodi lebo deflaciu budu banky a vlady tlmiť tlačenim nových hajzlových papierov (aj teraz sa tomu tak deje) lebo deflacia je zla pre ich čachre - machre čiže deflacia ak bude bude kratkodoba a hned bude tvrdo potláčana.
životne poistenie sa oplati iba v pripade že máš ženu a deti aby si ich aspon trošku zabezpečil ak ťa Pepka klepne. ale len to bez sporenia, lebo vtedy po ukončeni zmluvy dostaneš len o trošku menšie nič ako v pripade sporenia. ale platýš viac ako o polku menej pri rovnakej poistnej sume.
Príklad nášho fondu ktorý je aktívne riadený:
» fundresearch.fidelity.com/mutual-funds/su...
Tak verím, že prehodnotíš tie percentá.
A čo sa týka krytia rizika aj toto si tak divne napísal. Argumentovať klientom o "prachoch" neviem neviem. Nie každý potrebuje vysoké krytie. Ak je napr. mladý človek sám bez záväzkov nepotrebuje predražené poistenie. Ale u každého človeka je to iné v závislosti od (veku, zamestnania, záväzkov, rodiny, anamnéz). Ja osobne mám klientov čo majú 20€ poistenie mesačne ale aj vyše 100€ mesačné v závislosti toho čo potrebujú vykryť.
Ale dosť bolo rozpisovania
Čo sa týka krytia som som tiež reagoval na toho nadomnou kde písal že sa neoplatí mať krytie lebo peniaze z krytia nič nepokryjú ale tam je to presne o tom že čo si človek zvolí to ma a nie potom nadávať že som málo dostal. Proste všetko má nejaké percento. Samozrejme to chápem veď predsa nebude mať mladý 20 ročný človek krytie na smrť 30 000 keď nemá žiadnu hypotéku ani nič to škoda poplatkov na to krytie to mi je úplne jasné, každý má iné potreby a priority. Ako píšem reagoval som na komentár nadomnou nie priamo na teba.
Tiež si myslím už sme tu toho dosť napísali