Cudzie jazyky sa na tomto fóre už riešili dosť často, ale ja mám trochu konkrétnejšiu otázku. Na základke som sa ako prvý jazyk učil angličtinu ktoré zvládam v pohode (4. miesto na celoštátnej súťaži) a druhý nemčinu. Z tej mám síce jednotky, ale z jazyka
podľa mňa, ak chceš v budúcnosti vedieť dobre jazyk, daj sa do pokročilej skupiny, bude ťa ťahať hore a naučíš sa viac, lebo budú na teba kladené vyššie nároky... začiatočníci pôjdu možno aj od úplných základov, čo je podľa mňa pre teba strata času... (učiiť sa rátať do 10 a tak)
@999avatar999 To záleží čiste od toho, či sa chceš naučiť poriadne tú nemčinu alebo nie, avšak na začiatku gympla aj od pokročilých viac než ťa naučili na základke nebudú chcieť, resp o nič viac, čo by sa dalo pár hodinami vo volnom čase dohnať aj to si nemyslím, že bude treba ak to je teda obyčajný gympel .
aha, takže si sa chcel pochváliť že si bol na celoštátnej súťaži z anj alebo ako mám toto fórum chápať?
pretože neviem akú radu chceš počuť, keďže nikto tu nevie posúdiť lepšie než ty, kam sa máš zapísať a na akej si úrovni.
nechápem čo od tohto fóra očakávaš.
ja som sa pri nástupe na strednú zapísala k začiatočníkom, aj keď som z toho jazyka niečo vedela, a bolo to to najlepšie čo som mohla urobiť, lebo som si to vďaka tomu strašne dobre zopakovala a upevnila základy
ale zas, dosť to záleží aj od učiteľky, to že budeš v pokročilých ti vôbec nezaručí, že sa tam naozaj aj niečo naučíš, ak dostaneš nejakú mrochtu, čo nevie učiť jazyk, alebo to má v paži
ja som nikdy nezazil zeby ma na skole naucili jazyk lepsie nez na B1. cize by som toto vobec neriesil. there is a need to watch movies and series in english. it really helps !
Ja nechapem jak vsetci hovoria, ze anglictinu ovladaju uplne v pohode + niekolko inych jazykov v takych a takych urovniach. Ja som sa v marci minuleho roku rozhodol, ze svoju anglinu niekde posuniem este som nevedel kde. Bol som na tom asi tak ze som rozumel velke ho*no. Nieco som vedel napisat i ked nie uplne spravne a koktavo som vedel povedat pol vety. Dal som si predsavzatie, ze kazdy den budem anglinu pocuvat aspon hodinu. A tak sa aj stalo a teraz po vyse roku som na tom asi tak, ze ked si zapnem cnn, bbc a pod. Tak horko tazko rozumiem, ale musim sa sakra sustredit. Pisat viem v poho, ale to si tu vetu musim riadne premysliet. A v rozpravani mi koktanie ostalo, akurat viem povedat o cosi viac. Podla mna dost maly pokrok na to, ze som skutocne makal a kazdy den som bol obklopeny anglictinou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
pretože neviem akú radu chceš počuť, keďže nikto tu nevie posúdiť lepšie než ty, kam sa máš zapísať a na akej si úrovni.
nechápem čo od tohto fóra očakávaš.
ale zas, dosť to záleží aj od učiteľky, to že budeš v pokročilých ti vôbec nezaručí, že sa tam naozaj aj niečo naučíš, ak dostaneš nejakú mrochtu, čo nevie učiť jazyk, alebo to má v paži