Prípadne tu do komentov môžte napísať aké jazyky ste sa učili a či sa ešte učíte. Aký máte názor na novinky (ligy, podcasty...). Alebo len tak popíšte svoje skúsenosti/postrehy. Napr. keď ste dokončili kurz, tak ako ste sa ďalej zlepšovali v danom jazyku? Ak chcete mať viac kamošov na Duolingu, tak si môžme aj vymeniť nicky a popridávať sa navzájom.
stále sa tam trápim s dánčinou a začala som tam aj španielčinu, ale momentálne je toho na mňa dosť.. stále sa drilujem dánčinu na C2 a hneď ako ukončím trápenie dúfam už toto leto, tak sa musím kvôli mastrovi pustiť riadne do anglickej gramatiky aby mi to zbytočne neťahalo level mojej angličtiny dole na TOEFL/ITELS
potom sa určite pustím do španielčiny a ak budem žiť na slovensku tak aj do ruštiny (skúšala som sa to toho pustiť na duolingu po anglicky, ale to je zbytočne komplikované sa to učiť tak)
v duolingu mám ale otvorenú aj nemčinu, som sa snažila obnoviť si to, ale žiadna sláva hoci mám Sprachdiplom a mala som nemeckého native speakra na strednej ako učiteľov, proste som nemala záujem sa to naučiť moc, tak to je len B1
a mala som tam spustene nemcinu na obnovenie, ale meh..
ucila som sa kratucko madarcinu, spanielcinu a svedstinu, trosku dlhsie japoncinu, ale na tu mam normalne ucebnice, cize uvazujem, ze pojdem radsej cez ne no a tak najviac casu som stravila pri korejcine, takze uz aj obcas rozumiem co povedia v serialy bez titulkov, ale chce to este urcite veeeela casu, ktory dufam, ze budem mat konecne po vianociach
@wera55555 myslíš, že to má zmysel sa tam učiť jazyk, ktorého úroveň máš lepšie ako A2? lebo ja už som tam napr. dal francúzštinu celý kurz a nemal som pocit, že to má väčšiu úroveň ako A2.. teraz keď tam toho veľa pridali tak si to robím po 2 rokoch znova...
ono to nie je toĺko času, keď si to rozrátaš na roky, čo to mám
a ja som do toho nešla s tým, že sa chcem naučiť niečo nové, čím budem vedieť plynule
ale úplne na začiatku som si chcela len trocha zopakova´t nemčinu, aspoň nejako
potom sa začali prejavovať moje sklony skúšať veľa jazykov, lebo je to zaujímavé a môžem
a nórčina tam má super vety
@lafiziq no, slovíčkovo samozrejme sa na duolingu nenaučíš, duolingo je hlavne na gramatiku, ktorá mne osobne robí problém v jazykoch.. ja totižto gramatiku slovenskú viem hlavne z toho že som v jazyku veľa čítala tak "to mám v očiach" a mám to tak s každým jazykom, navyše som "zbrklá" takže v cudzích jazykoch tie gramatické chyby neviem zachytiť
a v prvom rade treba povedať, že toto sú len pomôcky zamerané na učenie jazyka, je to len jedna časť, človek nemôže robiť len duolingo a očakávať že sa tam niečo viac naučí...
ja osobne použím ešte aj memrise, na slovnú zásobu a konkrétne v dánčine napr pozerám tvorbu dánskej televízie s dánskymi titulkami /to je must, písané a hovorené slovo sú ako keby dva svety/ a samozrejme sa snažím čítať čo najviac v danom jazyku, lenže konkrétne v dánčine ma to veľmi moc nechytá :/ ale napr čítaním som veľmi pomohla mojej angličtine
@feelagain v podstate ju už mám, neprešla som len esej, pretože píšem príliš komplikovane, sa potom zamotám a síce ja viem presne čo chcem povedať, oni to nepochopia plus gramatické chyby ako píšem v @12.. a napríklad čítanie s porozumením som dala na druhú najvyššiu známku, čo je veľmi zriedkavé, lebo keby vidíš tie cvičenia ti odpáli dekel... učiteľ ma utešuje že velký podiel natives by to nevedelo spraviť, po tom čo som mala nervy že o jednu známku som neprešla skúškou a nemôžem začať chodiť do školy od januára a najskorší možný graduation time sa mi vďaka tomuto posunul o rok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
potom sa určite pustím do španielčiny a ak budem žiť na slovensku tak aj do ruštiny (skúšala som sa to toho pustiť na duolingu po anglicky, ale to je zbytočne komplikované sa to učiť tak)
v duolingu mám ale otvorenú aj nemčinu, som sa snažila obnoviť si to, ale žiadna sláva hoci mám Sprachdiplom a mala som nemeckého native speakra na strednej ako učiteľov, proste som nemala záujem sa to naučiť moc, tak to je len B1
a mala som tam spustene nemcinu na obnovenie, ale meh..
ucila som sa kratucko madarcinu, spanielcinu a svedstinu, trosku dlhsie japoncinu, ale na tu mam normalne ucebnice, cize uvazujem, ze pojdem radsej cez ne no a tak najviac casu som stravila pri korejcine, takze uz aj obcas rozumiem co povedia v serialy bez titulkov, ale chce to este urcite veeeela casu, ktory dufam, ze budem mat konecne po vianociach
a ja som do toho nešla s tým, že sa chcem naučiť niečo nové, čím budem vedieť plynule
ale úplne na začiatku som si chcela len trocha zopakova´t nemčinu, aspoň nejako
potom sa začali prejavovať moje sklony skúšať veľa jazykov, lebo je to zaujímavé a môžem
a nórčina tam má super vety
a v prvom rade treba povedať, že toto sú len pomôcky zamerané na učenie jazyka, je to len jedna časť, človek nemôže robiť len duolingo a očakávať že sa tam niečo viac naučí...
ja osobne použím ešte aj memrise, na slovnú zásobu a konkrétne v dánčine napr pozerám tvorbu dánskej televízie s dánskymi titulkami /to je must, písané a hovorené slovo sú ako keby dva svety/ a samozrejme sa snažím čítať čo najviac v danom jazyku, lenže konkrétne v dánčine ma to veľmi moc nechytá :/ ale napr čítaním som veľmi pomohla mojej angličtine