Doteraz najhlbší vrt na svete bol vyhĺbený pri meste Zapoľarnij na poloostrove Kola na Kamčatke v Rusku. Práce na ňom začali 24. mája 1970 a skončili v roku 1989, kedy mal hĺbku 12 262 m. Vrt mal slúžiť k predpovedaniu zemetrasení. Taktiež snímali šumy v tektonických doskách. Ruský vedec Dimitrij Assakov prehlásil, že v hĺbke 13 km navŕtali dutý priestor z ktorého pomocou mikrofónu bolo počuť krik ľudských hlasov. Teplota ukazovala 1100 stupňov. Assakov doslova prehlásil: neverím v Boha ani na nebo, ale odteraz verím na peklo. Som presvedčený, že sme navŕtali strop pekla. Počuli sme ľudí, ktorí zavýjali od bolesti - boli to milióny hlasov. Vrtné práce prerušili, lebo pracovníci prepadli panike.
Pokiaľ sa na to pozriem z toho náboženského hľadiska a pokiaľ tomu správne rozumiem, tak nejaký ten Boh človeka do pekla nepošle. Je to cesta, ktorú volí každý sám... Jednoducho povedané, skončia tam len tí, ktorí o to stoja.
@fxx ja neviem, nebola som tam a ani po tom netúžim, ale videla som jeden rozhovor s človekom, ktorý zažil na niekoľko minút, ako to je v pekle. Hovoril o tom a nedá sa vylúčiť že peklo je niekde v strede zeme
to by muselo byt velmi velke peklo, ked si vezmem kolko ludi zilo na planete, by sa muselo rozpinat do nekonecna co uz podla pri pocte ludi ktori zili za historiu ludstva a ked len vezmem tych ktory by tam sli, tak by sa nemestili
jedna technická - aký rozumný dôvod vôbec má pchať do zeme mikrofón? Kopa senzorov na tlak, teplo, radiacia, plyny, magnetizmus... áno, ale mikrofon? You gotta be kidding
btw: peklo je tu a teraz, žijem v ňom. A budeme tak dlho kým sa nestaneme natoľko vyspelymi (duševne) aby sme pokračovali ďalej
Francouzské noviny informovaly o dopise norského ministra financí ze 7.ledna 1990: „Jestliže je peklo, určitě tam skončím. Setkal jsem se s seismologem Bjornem Nymmendalem, účastníkem expedice na Sibiři. Řekl mi: Tyto lidské hlasy a též ten démonický netvor, který v ruštině křičel: „Já jsem vás opanoval“, šokoval sovětské Rusy tak, že nám vyhrožovali smrtí, pokud bychom o tom informovali.“ Informace byla i ve finských velmi respektovaných novinách Ammenusastia.(hlbka ma miesto su uplne rozdielne)
Preklad: hovoriil o tom že vyliezlo z diery niečo neviditeľného a strašidelného Média písali že to neviditeľné a strašné bol samotný démon, ktorý vyšiel z tej diery a preto pracovníci prepadli panike nie z toho čo bolo zaznamenáne na nahrávke.
Takémuto niečomu veria podľa mňa priveľmi jednoduchí ľudia...
Keby dajú nahrávku z nejakej vesmírnej sondy, ktorá niekam zablúdila a je na nej X ľudí, ktorí sa smejú.. tak by si si začala myslieť, že objavili nebo ?
ach...ale v dalsich diskusiach bduete pisat, aki su americania hlupi, lebo veria tomu, co vidia v telke. ach. tu si kuknete nejaky nahrany sum/vietor, o ktorom povedia ze je to peklo, a tadááá
@lava ty si ukážkový príklad toho ako dokáže náboženstvo úplne pokaziť myslenie (neber to ako úražku alebo tak niečo, len konštatujem). Neber taketo veci vážne. Ak by tieto "skutočne reálne 100% pravdivé objavy" boli pravda, každý deň by nás všetkých niekoľko krát zabili démoni. Žiadné takéto "veci" nie sú skutočné. Prestaň radšej takéto správy hľadať a čítať/pozerať a ži normálny život bez toho, aby si sa bál kde aké zlo sa ťa chystá posadnúť. V živote je toho tak veľa pekného že hladať len to zlé je nezmysel. Jedine realne zlo je že, ťa na ulici niekto z(a)bije lebo sa mu z nejakého dôvodu nepáčiš.
V kazdom pripade, je to zaujimave, co tam poculi. No ci to nebola len kombinacia poruchy a zivej fantazie bannikov, to sa asi nedozvieme. Sice povazujem myslienku pekla za absurdnu, velmi by ma zaujimalo ako tie zvuky vznikli
akože nechápem ako toto môže niekoho vrátiť k viere.. akurát by to mohlo dokazovať existenciu pekla ale nikto nevravel že by tam počuli alebo videli Boha
Ak počuje hlasy nech zájde k psychiatrovi a ak chce počuť alebo vidieť peklo nech príde za mnou ja mu ukážem také vzrastovo malé ale povahou veľké peklo dokonca až dve
"Tá nahrávka z "pekla", je iba upravené audio z filmu "Baron Blood" (www.youtube.com/watch?v=tziBhU0A5aQ). Tu môžete vidieť postup, akým bol zvuk pravdepodobne upravený: www.youtube.com/watch?v=VWo6kTsoiv4. Vrtné práce boli ukončené kvôli tomu, že teplota dosahovala až 180°C, namiesto predpokladaných 100°C. V hĺbke 15 km sa čakalo až 300 stupňov a v takých podmienkach bolo vŕtanie technicky nemožné. To s 1100°C je riadna magorina, som zvedavý ako by takú teplotu vydržal mikrofón"
v istej hlbke je poda, ktora je radioaktivna a preto museli prestat vrtat, inak by to znicilo aj polku ruska keby sa to dostalo von a vyzeralo by to tam ako v cernobile... a boh vie co vlastne poculi, bol to vrtak zaveseny niekolko km na nejakom lane, kludne sa mohol obtierat o cosi co vydavalo taky zvuk a ja som tam nepocula ziadnych ludi, len nejaky hluk, ale urcite nie krik...
úúú z vrtu na kamčatke vyliezol démon a začne nás všetkých posielať do pekla, ámen ámen, idem hneď na polnočnú a nezabudnem strčiť 50 eurovku farárovi do kasičky na oferu..
A že 21. storočie a racionálni ľudia..
A teraz vážne, čo myslíte, prečo prestali kopať akurát v období spojenom s rozpadom ZSSR? No ako pri všetkom (armáde, letectve, kozmonautike), s pádom starého režimu došli peniaze a sponzorovať blbosti ako vedu, no prosím vás..
..a fínsky katolícky magazín z toho po rokoch spravil, čo mu bolo treba
ja by som dal ten vrt obnoviť už len kôli tej fascinujucej hlbke
okrem toho... tam dole su take neskutočné tlaky a teploty... a to nehovorím o pohyboch, keď sa hýbu 100,000,000,000,000,000 tonové tektonické dosky a trú o seba, tak by aj niekomu bolo divné že vznikajú takéto zvuky ? však to je podľa mňa jednoducho vysvetliteľné, to musí byť úplne že samozrejmosť ...
ale chcel by som to počuť na vlastné uši... lebo môže znieť úplne inak ako v mikrofóne, ktorý je ovplyvniteľný magnetickým poľom a podobnými vecami. V takej hĺbke su takeho magneticke všelijaké javy podľa mň agresivnejšie. A ak trepem, tak je to pohyb dosiek ! a basta fidli !
to je hoco...aj keby som tam bol neprinutilo by ma to verit v boha nikdy!! lebo boh je proste totalne nieco nerealne co nedava zmysel....ako hovorili je to pohyb tektonickych dosiek a v dutine zaculi tie zvuky...je tam 1100 stupnov...vtych hlbkach sa zvuk teda sprava uplne inak a trenim tektonickych dosiek tam vznikali velmi dlho urcite zvuky ktore sa nemohli dostat von pretoze to bolo velmi hlboko...tie zvuky tam vznikali miliony rokov a pri prevrtani sa ztade uvolnili a boli tam take zvlastne podmienky ze sa proste sformovali do takej podoby ako keby sme poculi krik ludi....mozno existuje ine vysvetlenie ale mne by taketo nieco stacilo...moze to pripadat do uvahy....ale urcite viem ze to nieje ziadne peklo
Každý verí tomu, čomu chce... Ja verím v Boha a verím aj v to, že po smrti niečo je..duša nikdy nezomrie aj keď je neviditeľná a nehmotná no existuje rovnako ako vzduch čo dýchame..
Keď som toto video videl prvýkrát tak ma až striasalo...pri pomyslení, že takéto miesto existuje, alebo skôr pri myšlienke, že ľudia takéto niečo otvorili...
Robte si z toho srandu a neverte si tomuto ani tomu, že Boh existuje, ako som sa tu dokázal dočítať ale vedzte, že koniec sveta nastane...a čoskoro... a nie zásluhou Boha ani ničoho, ale ľudí samotných.
Videla som to video.. a potom nejake video s nalednym vysvetlenym ..Ten zvuk bol vraj s nejakého filmu .. Kde bola taka nejaka scena ..zrejme s niecim diabolskym alebo cim ..uz neviem videla som to strasne davno.. ale ked som videla to video s tym vrtom tak som kukala jak puk asi dva dni ..nechapala som ..a ako sa ukazalo zrejme vsetko ma svoje vysvetlenie.. A iba to urobilo reklamu tomu vrtu.
Hm, troška stará diskusia, ale nedá mi neodpovedať.
1. Peklo, nebo, očistec... To všetko nie sú MIESTA, ale STAVY ľudskej duše.
2. Ľudská duša po smrti je NEHMOTNÁ. Nesplýva s večnou Ideou, ako sa domnieval Platón, ale ani to nie je najjemnejšia matéria stoikov. A nehmotnú dušu nie je možné zachytiť zmyslami.
3. Pod povrchom Zeme je plášť, a potom jadro. Nie je tam žiadne MIESTO PLNÉ BOLESTI. Staré orientálne národy umiestňovali peklo ,,dole" a nebo ,,hore" preto, lebo tieto miesta pokladali za nepoznané a tajomné.
Neviem, čo sa čudné zvuky to v Rusku bolo počuť, no isté je, že to neboli stony zatratených.
peklo? pod zemou? v 12km hlbke? zaujmavy nazor ,ktoy nema z naboženstvom ani s pripadnym peklom nic docinenia.peklo a nebo su abstraktne pojmy :dobra a zla.A ked existuju nie su tu na zemi v hmotnej forme. To si tak neskutočne odporuje že nechapem ako môže niekto verit že su to zvuky pekla.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
72 komentov
Doteraz najhlbší vrt na svete bol vyhĺbený pri meste Zapoľarnij na poloostrove Kola na Kamčatke v Rusku. Práce na ňom začali 24. mája 1970 a skončili v roku 1989, kedy mal hĺbku 12 262 m. Vrt mal slúžiť k predpovedaniu zemetrasení. Taktiež snímali šumy v tektonických doskách. Ruský vedec Dimitrij Assakov prehlásil, že v hĺbke 13 km navŕtali dutý priestor z ktorého pomocou mikrofónu bolo počuť krik ľudských hlasov. Teplota ukazovala 1100 stupňov. Assakov doslova prehlásil: neverím v Boha ani na nebo, ale odteraz verím na peklo. Som presvedčený, že sme navŕtali strop pekla. Počuli sme ľudí, ktorí zavýjali od bolesti - boli to milióny hlasov. Vrtné práce prerušili, lebo pracovníci prepadli panike.
btw. toto je zaujímavé
toto video ma prinavratilo k viere
Keď už tak,peklo je duševný stav,robotníci si niečo šlahli.
@9 ja viem Len mi to tak napadlo, mimo reči
Inak keby je táto teória o pekle pod zemou pravdivá, pôjdeme teda všetci do neba v prípade, že do Zeme narazí asteroid a zničí ju?
A tamto "peklo" mi pripadá ako nejaká letisková hala
btw: peklo je tu a teraz, žijem v ňom. A budeme tak dlho kým sa nestaneme natoľko vyspelymi (duševne) aby sme pokračovali ďalej
Tu to máte všetko vysvetlené, aj keď len v anglitštine
Keby dajú nahrávku z nejakej vesmírnej sondy, ktorá niekam zablúdila a je na nej X ľudí, ktorí sa smejú.. tak by si si začala myslieť, že objavili nebo ?
inak verím, že niečo je.. čo pochopíme, až keď zomrieme.. ale tak. že by to bolo zrovna nebo a peklo... nemyslím si.. ..
"Tá nahrávka z "pekla", je iba upravené audio z filmu "Baron Blood" (www.youtube.com/watch?v=tziBhU0A5aQ). Tu môžete vidieť postup, akým bol zvuk pravdepodobne upravený: www.youtube.com/watch?v=VWo6kTsoiv4. Vrtné práce boli ukončené kvôli tomu, že teplota dosahovala až 180°C, namiesto predpokladaných 100°C. V hĺbke 15 km sa čakalo až 300 stupňov a v takých podmienkach bolo vŕtanie technicky nemožné. To s 1100°C je riadna magorina, som zvedavý ako by takú teplotu vydržal mikrofón"
A že 21. storočie a racionálni ľudia..
A teraz vážne, čo myslíte, prečo prestali kopať akurát v období spojenom s rozpadom ZSSR? No ako pri všetkom (armáde, letectve, kozmonautike), s pádom starého režimu došli peniaze a sponzorovať blbosti ako vedu, no prosím vás..
..a fínsky katolícky magazín z toho po rokoch spravil, čo mu bolo treba
keby to bola 100x dokázana pravda a jeden človek by ju spochybnil, ľudia by verili tomu jednemu.................filip
okrem toho... tam dole su take neskutočné tlaky a teploty... a to nehovorím o pohyboch, keď sa hýbu 100,000,000,000,000,000 tonové tektonické dosky a trú o seba, tak by aj niekomu bolo divné že vznikajú takéto zvuky ? však to je podľa mňa jednoducho vysvetliteľné, to musí byť úplne že samozrejmosť ...
ale chcel by som to počuť na vlastné uši... lebo môže znieť úplne inak ako v mikrofóne, ktorý je ovplyvniteľný magnetickým poľom a podobnými vecami. V takej hĺbke su takeho magneticke všelijaké javy podľa mň agresivnejšie. A ak trepem, tak je to pohyb dosiek ! a basta fidli !
btw, čo to bolo na konci toho videa písané? neviem čítať tie ruské kvaky-baky
Inak zo všetkou úctou ako povedali vyššie to posledné čo by tam spúšťali by bol mikrofón
Keď som toto video videl prvýkrát tak ma až striasalo...pri pomyslení, že takéto miesto existuje, alebo skôr pri myšlienke, že ľudia takéto niečo otvorili...
Robte si z toho srandu a neverte si tomuto ani tomu, že Boh existuje, ako som sa tu dokázal dočítať ale vedzte, že koniec sveta nastane...a čoskoro... a nie zásluhou Boha ani ničoho, ale ľudí samotných.
1. Peklo, nebo, očistec... To všetko nie sú MIESTA, ale STAVY ľudskej duše.
2. Ľudská duša po smrti je NEHMOTNÁ. Nesplýva s večnou Ideou, ako sa domnieval Platón, ale ani to nie je najjemnejšia matéria stoikov. A nehmotnú dušu nie je možné zachytiť zmyslami.
3. Pod povrchom Zeme je plášť, a potom jadro. Nie je tam žiadne MIESTO PLNÉ BOLESTI. Staré orientálne národy umiestňovali peklo ,,dole" a nebo ,,hore" preto, lebo tieto miesta pokladali za nepoznané a tajomné.
Neviem, čo sa čudné zvuky to v Rusku bolo počuť, no isté je, že to neboli stony zatratených.