Aj vam uz niekedy napadlo, ze po smrti, ak je nejake nebo alebo peklo, tak ak vy budete trebars v nebi a niekto druhy, kto zil hriesne bude v pekle alebo skratka dakde inde, ale vy toho dotycneho lubite alebo ho mate rad/a a potom ako mozem byt v nebi sta
A ked som sa to pytala este ako 14rocna katechetky, ze co ak moja mama bude v pekle a ja v nebi, tak ze ako mozem byt stastna bez nej a ona ma odpalila, ze: "Pochybujem, ze tvoja mama je taka hriesnica."
hmm katechetky.... tetky...... ked sa pytas na krestansky nazor tak ti poviem takto: nikto nevie ako to bude v nebi vyzerat. jedine co mas zarucene je, ze tam budes stastna....
so to take temy ze clovek z toho moze aj zosaliet pretoze ako by povedala jedna tetka prach si a v prach sa obratis.. ale kto to moze potvrdit ? nikto... ja napriklad verim v minule a buduce zivoty a to mi dava kusok nadej..
Chavez: no jo, si to vymyslel a nemusi sa jednat o nebo a peklo,len som nevdela jak to napisat...skratka ze budem inde ako moji najblizsi a ze no,ich uz neuvidim...nikdy
Dog:
Specnac: ako ked tam nebude clovek ktoreho milujem??? bez neho by som totizto v tom "nebi" znova umrela
Typek: ale ja sa nebojim o seba, ze kde skoncim...nech je to aj v pekle...ja len, ze ci budem este vidiet ludi ktorych lubim...
to je ťažké povedať, no ja sa nad tým nezamýšľam, snažím sa žiť čo najlepšie, aspoň podľa mňa
no z nábožka viem, že okrem neba a pekla je aj očistec a my sa môžeme modliť aby duše, ktoré sa tam dostali, išli čo najskôr do neba, a potom keď sa tam dostanú môžu zase prosiť Boha za nás
Práve sme si vypočuli otrepanú farársku frázu, s ktorou vždy vyrukujú, keď nevedia ako ďalej.
Ako môžu byť tri božské osoby, každá z nich boh a aj tak len jeden boh? Tajomstvo od boha, verte tomu (nezmysel).
Ako môže nekonečne dobrotivý boh poslať ľudí naveky do pekelného ohňa? Tajomstvo od boha, verte tomu (nezmysel).
Ako môže boh svojou "milosťou" zariadiť, aby niekto išiel do neba, keď to chce, hoci človek má vraj "slobodnú vôľu"? Tajomstvo od boha, verte tomu (nezmysel).
nebo/peklo kresťanské hlúposti...75% toho, čo kresťania považujú za hriech je niečo pre človeka(zviera) úplne normálne a pripadá mi skôr ako "dobrovľné" obmedzovanie istých práv .. len preto, že im nejaký farárko nasľubuje, že pôjdu do nebíčka...a teraz to vezmime troška matematicky
Dva výroky:
1.Ak budem teraz žiť asketický život, riadiť sa podla prikázaní a odopierať si takmer všetku rozkoš, tak potom po smrti pôjdem do neba/raja a budem "žiť" vo večnej blaženosti"
2.Ak budem žiť život naplno, baviť sa, neobmedzovať sa chodením do kostola a vierou v niečo nemateriálne, tak potom pôjdem do pekla.
N nezdá sa vám, že výrok 2 je v podstate len obrátená implikácia prvého?(ak niekto vie o čom hovorím
1.Odopieranie => Hojnosť/Rozkoš
2.Hojnosť/Rozkoš => Odopieranie
A čo je lepšie? Užiť si teraz, keď viem, že si užijem..alebo veriť, že keď skapem, čaká ma niečo krajšie ako jama s červíkmi...?
A zamýšlať sa nad otázkami existencie boha podobnych idealistických teórii nieje odveci..ale podľa mňa, kresťanstvo nieje ten najlepší príklad ...to náboženstvo je len pozliepané z iných a ľudom viac berie, ako dáva..teda to je môj názor...
tak nad tymto ani nechcem rozmyslat, skor sa bojim rozmyslat... som veriaca, takze verim, ze niekde po smrti skoncim... viem, ze nezijem zrovna najslusnejsi zivot a preto sa bojim rozmyslat o tom, kde skoncim...hoci viem, ze ked nezacnem zit lepsie, tak neskoncim dobre, ale ked mne sa nechce, mne sa lubi tak ako zijem a mozno skocnim aspon v ocisci... neviem, nechcem sa nad tym zamyslat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
No, tak to mi ozaj odpovedala na moju otazku:/
ty budes mrtva, tvoja mama bude mrtva a aj vsetci ostatni budu proste mrtvi a bodka
Ale k veci. Podla mna nic take ako nebo peklo nie je A ked nahodou, tak ja ich zjednotim, aby sme nemuseli riesit taketo problemy
Chavez: no jo, si to vymyslel a nemusi sa jednat o nebo a peklo,len som nevdela jak to napisat...skratka ze budem inde ako moji najblizsi a ze no,ich uz neuvidim...nikdy
Dog:
Specnac: ako ked tam nebude clovek ktoreho milujem??? bez neho by som totizto v tom "nebi" znova umrela
Typek: ale ja sa nebojim o seba, ze kde skoncim...nech je to aj v pekle...ja len, ze ci budem este vidiet ludi ktorych lubim...
no z nábožka viem, že okrem neba a pekla je aj očistec a my sa môžeme modliť aby duše, ktoré sa tam dostali, išli čo najskôr do neba, a potom keď sa tam dostanú môžu zase prosiť Boha za nás
no neviem, či ti to pomohlo
Ako môžu byť tri božské osoby, každá z nich boh a aj tak len jeden boh? Tajomstvo od boha, verte tomu (nezmysel).
Ako môže nekonečne dobrotivý boh poslať ľudí naveky do pekelného ohňa? Tajomstvo od boha, verte tomu (nezmysel).
Ako môže boh svojou "milosťou" zariadiť, aby niekto išiel do neba, keď to chce, hoci človek má vraj "slobodnú vôľu"? Tajomstvo od boha, verte tomu (nezmysel).
to akože vážne najaký farár povedal? no naša sestrička sa vždy všetko snažila vysvetliť
Dva výroky:
1.Ak budem teraz žiť asketický život, riadiť sa podla prikázaní a odopierať si takmer všetku rozkoš, tak potom po smrti pôjdem do neba/raja a budem "žiť" vo večnej blaženosti"
2.Ak budem žiť život naplno, baviť sa, neobmedzovať sa chodením do kostola a vierou v niečo nemateriálne, tak potom pôjdem do pekla.
N nezdá sa vám, že výrok 2 je v podstate len obrátená implikácia prvého?(ak niekto vie o čom hovorím
1.Odopieranie => Hojnosť/Rozkoš
2.Hojnosť/Rozkoš => Odopieranie
A čo je lepšie? Užiť si teraz, keď viem, že si užijem..alebo veriť, že keď skapem, čaká ma niečo krajšie ako jama s červíkmi...?
A zamýšlať sa nad otázkami existencie boha podobnych idealistických teórii nieje odveci..ale podľa mňa, kresťanstvo nieje ten najlepší príklad ...to náboženstvo je len pozliepané z iných a ľudom viac berie, ako dáva..teda to je môj názor...