Aloha ludiaa ... zaujimalo by ma , ze co si myslize o sukromnych skolach ? ... Co si myslite ? Su ohladom vzddelania v niecom lepsie /horsie ? Alebo je to individualne ? Pretoze ked som tu citala niekedy fora , zdalo sa mi , ze ludia si myslia ze na sukro
Ja ich odporucam, celu strednu skolu (gymnazium) som chodil do skoly len v stredu poobede, zmaturoval na vybornu, nikdy sa neucil a platil ledva 200 eur rocne, co sa da zarobit aj za 2 tyzdne. Naviac, teraz sa da dokonca zmaturovat (tiez na gymnaziu) za 2 roky, kde mas vpratane 2 rocniky do jedneho. Sama sa naucis, co budes potrebovat na prijimacky na vysoku (ak budes chciet ist) a mas svaty pokoj.
ja som chodila na sukromnu strednu. vzdelanie nic moc, nevyzadovali od nas vela. ale ved my sme sa mohli ucit aj veci naviac, lenze komu sa chce, ked ho k tomu nenuti vyssia institucia, vsak?
mne sa pacil hlavne pristup pedagogov a vedenia. na sukromnu som ist nechcela, lenze z predoslej som musela odist, lebo mi ucitelia robili problemy kvoli fajceniu a svojskemu "imidzu". mala som mat 2 zo spravania a tom som mala len 14! a pritom som nikdy nic strasne neurobila, nefacila som na WC ani som nechodila poza skolu. oni sa za kazdu cenu vrtali v mojom sukromi a hladali tajomstva a veci, ktore potom pouzili proti mne. na sukromnom sa mi nic take nikdy nestalo, nikto sa mi nehrabal v zivote a nevytahoval moje sukromie ako zbran a dovod mi davat tresty.
sukromne stredne a VS su mozno lahke, ale to potom svedci o kvalite.......viem ako sa tam studuje....musia ti dat zmaturovat, aelbo urobit statnice, elbo si to platis.....dakujem........za nulove vedomosti dostanes papier....takze chces kvalitnu ci lahku skolu?....to si treba zvazit (ja osobne by som na sukromnu nesla, ani svoje dieta nikdy endala...)
je tam lepsie vybavenie, neucia sa tam veci ktore v zivote ani nevyuzijem len zeby sa nepovedalo tak napr na matike berieme ucivozo zakladnej skoly proste same lahke veci ste lahsie nez na ZS , ucitelia nie su taky komunisticky proste sa da s nimi aj posrandovat
@sorciera Kolko ludi, z kolkatich predmetov nieco vyuzije a pamata si to, ked vyjde zo skoly? 85% uciva je zbytocneho, sileneho, nabiflovaneho, o akej kvalite sa da rozpravat? Vyjadrovat sa vacsina ludi poriadne nenauci a ich slovna zasoba sa sklada z 500 slov, o cudzich jazykoch radsej pomlcim....pochytia nejaka zaklady z predmetov, ktore ich bavia a potom je tu matematika, ktora je dolezita, a v nej hra velku ulohu stredna skola/gymnazium, to uznavam. Podla mna je ovela mensie zlo, ked sa clovek venuje tomu, co ho bude zivit, resp co bude dalej studovat.
@jebozlesaaplani s poslednym suhlasim....a kde je napisane, ze toto ma sukromna skola?.....ja som zvladla ( a aj ucim ) na verejnom gymnaziu.......vseobecne vzdelanie (tie zaklady) su podla mna fajn....o tom je gympel......v posl. rocnikoch sa aj tak sustredis na to, co ta bavi....ak sa chces sustrdit na strojarinu, mozes ist na priemyslovku....myslim, ze o toto tu nejde......ja porovnavam sukr. a verejne(napr. gymnazia)...a. ci chces alebo nie, sukromne nie su o kvalitnom vzdelani......(a VS prava na UK a nejaka pochybna sukrona VS prava......tiez viem ako to vyzera.....a k tomu pravnikovi zo sukrm. skoly by som teda nesla...)
Chodím na súkromný gympel a tie pripečené názory čo tu počujem mi zvyšujú tlak -.-
Makám ako šrób, nedostanem žiadny papier/maturu/prejdenie do ďaľšieho ročníka za prachy (a ani nikto iný), musím sa poctivo učiť a berieme vysokoškolské učivo (a učíme sa z vysokoškolských skrípt), denne tam som do pol štvrtej. Ešte niečo?
@sorciera Suhlasim, ze nase statne skoly su tazsie ako mozno dokonca anglicke, a to vratane univerzit, skor mam problem s neflexibilnym pristupom a zastaranymi sylabmi. Ano, statne gymnazia su naozaj tazke a vyzaduju od cloveka snahu, drinu, vela ucenia sa a iniciativu, ale hned ako clovek zmaturuje, co zostane? Drtiva vacsina ludi v tej sekunde zivota uz nikdy nebude chciet pocut o chemii, fyzike, biologii atd, a velmi malo si z tej vyucby zoberie a vyuzije (samozrejme su vynimky, buduci doktor vyuzije mnozstvo z toho co sa naucil), tak preco by sukromne gymnazia, ktore davaju volny priestor venovaniu sa tomu, co daneho studenta zaujima, mali byt zlom, ked vysledok je viac menej rovnaky? Urcite s Tebou suhlasim v tom, ze sukromne stredne skoly a statne skoly (gymnazia) sa nedaju porovnavat narocnostou a do istej miery ani kvalitou vyucby, ale aky to ma zmysel, ked student realne vyuzije v dalsom zivote poznatky z 2 predmetov?
Ja som práve skončila strednú súkromnú školu. Rozčuľujú ma vždy ma rozčulovali názory - za známky si platíte, vyhodiť ťa nemôžu. Toto vôbec neplatí - naša škola bola toho príkladom. V našom ročníku ak decká nemali dobré výsledky učitelia ich nepripustili k maturite, nič im neodpúštali a do života ich naučili, že sám si strojcom svojho osudu. Výhodou je samozrejme lepšie vybavenie, pohodlné stoličky, lavice, lepšie PC atd všetko čo potrebuješ. V prvom ročníku sme dostali na všetky predmety zošity a mesačne sme platili 50 €, čo nie je zaťažujúca položka. A o tom najlepšom ani nehovorím, prístup učiteľov nie je diktátorský - síce si na začiatku určia pravidlá, ale vždy sa s nimi dalo dohodnúť napr. o opravnej písomke, nehovorím o úplnej benevolentnosti ale bol to vzťah = učiteľ, žiak s kompromismi. No a výsledky v škole sú samozrejme individuálne ako sa ti chce učiť a aký máš prístup. Ja som celé roky nemala na vysvedčenie horšie ako 2, maturitné som mala jednu 2, bola som členkou študentského parlamentu nášho mesta a predsedkyňou študentskej rady školy. A narozdiel odo mňa pár mojich spolužiakov odišlo lebo to nezvládali, pár z nich rok čo rok preliezali so 4. Ak sa rozhoduješ medzi súkromnou a štátnou, snád si si po mojom príspevku urobila názor. Ak je to pre tvojich rodičov finančne nenáročné chod do toho
@jebozlesaaplani ale planya osnovy na gymnaziach su rovnake!!!!)ci je to sukromne, ci statne.......to je blbost, ze ze na sukromnom sa sustredis len na to, co cches......gymnazium je vseobecne vzdelanie, ci sukromne, ci statne.......sustredit na vyberove predmety sa mozes v posl. 2 rocnikoch (alebo podla planu danej skoly)......ale vseobecny zaklad mas na sukr. i statnom......to je fakt (som ucitel....viem, ze to tak je...) a na margo tej kvality....tiez to viem porovnat......z pohladu ucitela, kt. ucil aj na takej aj na takej skole......nevravim, ze vsetky do nohy sukromne su na prd.....ale drviva vacina.....proste sorry, cest vynimkam....ale o sukr. VS ma nepresvedci nik, ze su kvalitne a bez platenia....
@sorciera Nepochopila si co som tym chcel povedat. Osnovy su rovnake, ano, ale ked uz niektore sukr gymnazia taka flakarina ako vravis (niektore su naopak rovnako tazke a kvalitne [ak nie viac] ako vravi @alala , vdaka kvalitnym pedagogom, prislusenstvu), tak potom ti davaju ako studentovi cas venovat sa inym cinnostiam mimo skoly, namiesto dennodenneho biflovania sa, a vysledok po zmaturovani je porovnatelny, akurat sa student 4 roky nestresoval ci prejde. Stredna skola je vo velkej miere len byrokracia, ktorou si kazdy musi prejst.
Myslim, ze zbytocne generalizujes, nie je gymnazium ako gymnazium, ja osobne som chodil na 5 roznych, jedno bolo tazsie ako statne, dalsie bola uplne flakarina. Takisto ked ide o vysoke, ano, su take, kde je to o bohatom tatkovi a lahkom prejdeni, aj ked si tupy ako delo, ale naopak, niektore vysoke skoly maju daleko kvalitnejsich pedagogov, prednasatelov, vybavenie, atd, co samozrejme zvysuje kvalitu vyucby.
ak chces cele dni len behat a vytrcat rit po obchodnych centrach, zabavat sa cely zivot mat neskutocne vela casu a nebude ti vadit ze budes sprosta ako opicky v zoo tak potom prosim, pre teba idealna volba.
ak chces v zivote nieco dosiahnut a nespoliehat sa len na fotrovcov tak potom statna skola.
ja som chodil na statnu aj chodim a tie sukromne by som nechcel. ked pocujem od ludi co chodia alebo chodili sukromne skoly ci uz stredne alebo vysoke tak to je fakt bieda ako malo po nich chcu. jednoducho zaplatis musia ta nechat prejst. no chces takyto zivot?? ja by som nechcel. jaaj a este sa cuduju ked nic nevedia a vyjebu ich vsade zo zamestnania..
@jebozlesaaplani len kvalita nezavisi len od vybavenia ....a nepausalizujem.....vravim, ze su aj kvalitne gymnazia sukromne.....ale je ich velmi malo....statisticky za poslednych 5 rokov skoncili sukromne gymnazia v pisomnych maturitnych skuskach na poslednych miestach.....ano, asi preto, ze sa miesto uceniu venovali inym aktivitam detto VS ale ako vravim, ja by som take studium nechcela ani pre svoje dieta.......ja som vyjadrila svoj nazor zakladatelke...ona sa rozhoduje.....asi by si ona mala zvazit a hlavne zistit o konk. skolach ako to tam funguje a na zaklade aj svojich kriterii a hodnot sa rozhodnut.....hawk
@alala ... diky moc ... ved prave ze ja idem na sukromnu , ale vela ludi ma na sukromne skoly taky nazor , ale mnoho ludi v tomto fore no ... tak len peto som sa pytala ... chcela som pocut nazor tych , co chodia alebo chodili na sukromne .. a nie takych co o tom vedia len z pocutia .. tak diky moc
Milujem ľudí, čo si myslia, že tým, že je škola súkromná, sa stáva automaticky ľahkou a "zaplatenou". To vôbec nie je pravda. A to, že z nej rok čo rok odchádzajú študenti, lebo jednoducho na konci roka neprešli (nezvládli to) je toho dôkazom. Hovorím, sme tam do pol štvrtej, učíme sa vysokoškolské učivo a nie je tam nič ľahké. Tak sa strč.
@avieabbey tak ti co tam chodili ti povedia ake to bolo tazke atd...ja poznam par ludi z takych skol a nemozem povedat ze by to boli nejak velmi inteligentni ludia...skor naopak mnoho z nich slo na sukromne si len dorobit skolu aby vobec mali maturu alebo titul..ako hovorim skola pre opicky...a nemal som dovod nechcel a ani nesiel na taku skolu prave koli tomu co som pisal. takze radsej budem len za toho co to kritizuje a neokusil ako okusit a ostat tupy :/
@avieabbey Som rad, ze neberies do uvahy kazdy nahodny nazor ludi, co nemaju sajnu o com hovoria a maju potrebu rozhlasovat svoje mudrosti Bud rada, ze ides na sukromnu, vytaz z nej co najviac a ak budes mat pocit, ze Ti nieco chyba, vzdy sa to mozes naucit sama mimo skoly
@riskiness nenapisala si tu skolu stale..akoze ja verim ze pre retardovanych je to tazke ale inak musis byt fakt pekne hlupa ked ti to robi tazkosti..sorry za tu krutost ale je to tak a ked si to myslim tak ti to splechcem do oci zial.
@djdaniels presne....akurat ja to neviem z pocutia, ale z toho, co som zazila a to som ako predsedkyna matur. komisii presla aj sukr. gymnazia, znamky sa tam vytvaraju z oblacikov......neda sa to porovnat (aspon v zilinskom kraji....).....ale mozno riskiness chodi na jednu z mala tyh lepsich
@sorciera ona ma asi IQ niekde na urovni izbovej teploty (ak vezmeme v uvahu tie dnesne teploty tak potom je este celkom inteligentna)
ja poznam viac pripadov ludi co ich vyrazili zo strednej alebo VS a sli na sukromne a zazrakom bezproblemov presli.. ale len mozno jeden dvaja z nich si priznaju ze ta skola bola naprt a nic im to nedalo len ten titul a smeju sa z toho..ale na druhu stranu povedali si ze chcu titul a na statnu skolu nemaju..tak takemu cloveku sa nesmejem. nie kazdy ma na to chodit na narocne skoly. ale ked niekto vyjde sukromnu a ide tarat ako to bolo tazke tak toho akurat tazko vysmejem tak ako @riskiness ..
@djdaniels Nemám potrebu ti ju písať, lebo tvoj obmedzený tupý jednostranný názor to nezmení a ja sa tu nemienim zbytočne odhaľovať kam chodím.
Akože prepáč, ale mám chuť ti tu napísať, že tu z teba idú riadne komplexy a iba čistá závisť. Ale nenapíšem to. Takých ako ty je... plná riť. A v živote v kontakte s takými školami nebola.
Ani ti neverím, že poznáš niekoho zo súkromnej školy. Tu kecáš do vetra.
Hore som písala, že sa učíme vysokoškolské učivo, že sa učíme z vysokoškolských prezentácií a skrípt. Sme tam každý deň do pol štvrtej. Ak to stále považuješ za ľahkú školu, s tým, že každý polrok musíš vypracovať tridsaťstranový projekt a učiť sa tri jazyky na vysokej úrovni - nech, prosím. V živote by si neprešiel ani polrok, keď si myslíš, že je to tak úžasne ľahké.
To že mi to robí ťažkosti... a? Čo na tom? Síce mám samé jednotky, ale netajím sa tým, že to sú známky vybojované a nie zaplatené peniažkami.
Ale ok, považuj ma za hlúpu, mne to žily netrhá Ja viem svoje a nejaký pribrzdený obmedzený tupec z netu mi tlak nezvýši.
Už len tým, že hádžeš všetko do jedného vreca, včetne ľudí, čo tam chodia ťa nepovažujem za vhodného na konverzáciu. A oznámiť človeku, čo nepoznáš naživo a len z toho, že chodí na súkromnú školu a musí sa učiť usúdiš, že je hlúpy... to tiež čosi vypovedá. Sa divím, že ti to nie trápne
@riskiness tazko ta lutujem vazne. ja ti nemam co zavidiet. ak si pozorne citala ja by som na sukromnu nesiel nikdy. a ani moje deti ak budem niekedy nejake mat nedam na sukromnu skolu. ked sa nebudu ucit pojdu kopat kanale ako sa hovori. nechapem preco nechces povedat o aku skolu sa jedna. co sa bojis ze pojdem zistovat nieco o tebe?? by si bola trapna ja len sa chcem posmiat nad tou tazkou skolou. a predstav si ale poznam ludi zo sukromnych skol. neviem preco by som nemal poznat. myslis vobec logicky? jaj sorry to ti nepredaju na tej sukromnej skole. s tym sa musis narodit.
a to ze si ma nazvala tupcom ma nenasere. ja viem ze AKO CLOVEK som BLB. co uz narobime. ja sa nebudem menit na pekneho len preto aby kazdy bol zo mna paf.
fakt ta lutujem uprimne. lebo na teba sa neda ani hnevat. ja ti len prajem aby si sa raz zobudila a aspon v duchu si povedala ze no mylila som sa.
@riskiness aj mna by pre zaujimavost zaujimalo o aku skolu sa jedna......inak nechapem, preco sa na strednej uci vs. ucivo a zo skript......osnovy sud ane pre vsetky skoly zakonom a plany su schvalovane (iba ak to mate vo vyssich rocnikoch ako volitelne predmety.....)......fakt ma zaujima ta skola (mozes TS, ak nechces verejne...)
Čo urobíš? Pôjdeš na net a pozreš si školskú stránku? Z nej nič nezistíš. A to by bolo veľkááá náhodička, keby si odtiaľ niekoho poznal. Vážne nie, ďakujem. Strč sa, to aby si posúdil, či je ťažká, alebo nie, to by si tam musel rok študovať.
Ani ja neosúdim nikoho zo štátnych škôl, z odborných škôl a učňoviek. Lebo som tam v živote nebola (nechodila) a tým pádom neviem ako to tam chodí. Ak by som mala súdiť len z pár ľudí z daných škôl, tak s takýmto prístupom by som sa v živote ďaleko nedostala. Najprv si niečo vyskúšaj niečo na vlastnej koži a potom sa do niečoho púšťaj. Lebo také výplody z brucha sú absolútne neobjektívne a vycucané z bohviekadiaľ.
@riskiness jaj jasne zabudol som sorry ja nemozem nikoho poznat zo sukromnej kedze som tam nechodil. aha zabudol som TO TA LOGIKA.
no dobre ja uz dalej nemam co dodat to by bolo milion komentarov stale o tom isto a to vazne nema zmysel. moj nazor na teba nezmenim. a je mi uplne fuk ze som ta mojim nazorom vytocil.
@djdaniels To som nepovedala -.- Evidentne nevieš čítať. Povedala som - súď ak si TY sám chodil do súkromnej školy - TY priamo. Nesúď školy podľa študentov z nich. Ty logika
Len ťa poopravím, že ma nerozčuluješ. Neznamenáš pre mňa nič. Kebyže si niekto rozumný, tak si vezmem tvoj názor k srdcu - ale takto, žiaľ, nie.
@riskiness ok studium moze byt narocne...ale v hodnoteni stale dominuju statne skoly (gymnazia)....rebricky su jasne.........dokonca, ked sa tam obbjavi sukr. gymn.....tak nie to vase......ono ty mozes mat pohlad zas len z jednej strany...tak ako niekto opacny.......nevravim, ze tazka nie je....len sa bavme aj o kvalite......a ked pozeram rebricky hodnotenia gymnaziii.....no, fakt sa tam nielenze nenachadzate, ale dokonca az 1 sukromne gymn. sa dostalo do rebricka (a to ja sa vyjadrujem ako clovek, kt. obehal viac skol....aj sukr. aj statnych...)
@sorciera ja som pisomnu maturitu absolvoval na jednej statnej strednej skole kde mali prist ti co nemohli byt na povodnom termine (v povodnom som lezal v nemocnici cize som nemohol na svojej skole pisat) ked som tam prisiel rano, myslel som ze som prisiel do zlej miestnosti. kukam na dvere a tam bolo ze sa jedna skutocne o skusaciu miestnost a aj zo zoznamom ludi a na vedlajsich dverach bol dalsi zoznam. celkovo sme tam boli dvaja chalani zo statnych skol co sa zo zdrav dovodou nemohli zucastnit na svojich skolach povodneho kola. ostatnych cca 40ludi bolo zo sukromneho gymnazia kremnicka. ani jeden z nich neprisiel. a neverim tomu ze by potom nedostali maturitu. cize takto to tiez chodi si zaplatili a ani prist nemuseli. tot moja osobna skusenost a mnoho ineho viem od ludi co studovali na tychto skolach sukromnych.
@djdaniels ja viem ako to chodi, mne to nemusis hovorit.....robila som predsedu amtur. komisii a naozaj ako vravim vacsinou sa znamky vyrabaju zo vzduchu (ale niekedy sa to deje aj an statnych....no podstatne menej
@jebozlesaaplani no najobjektivnejsie podla externej formy maturitnej skusky.....az potom indivindi. hodnotenie konk. skol a jednotlivych rocnikov....momentalne je smerodajna pisomna cast externej maturitnej skusky (lebo tu maju vsetci rovnaku)
@sorciera zial aj tam sa najde. o tom uz ale asi vies lepsie ty. v tomto ja uz prehlad nemam. a s takym sa nikto nepochvali. ak myslim na to co ty. ja som hrdy na to ze som chodil statnu strednu skolu a ze som chodil prave tu konkretnu. dala mi naozaj celkom slusne zakladov pre dalsie studium tiez na statnej skole. a jednej z tych skutocne najobtiaznejsich.
obmedzený názor ľudí. V zahraničí sú všetky najlepšie školy tie súkromné Len Slovenská mentalita (závistlivosť) z toho robí najhoršie školy vôbec, i keď majú lepšie referencie ako štátne školy. Len pre to, že si tú školu nemôžu dovoliť, ak by na ňu prípadne chceli chodiť.
@semhamforas v zahranici by som na sukromnu isla aj ja.......my nerobime najhorsie skoly sukromne v zahranici, ale na Slovensku, ak si si nevsimol....pleties hrusky s jablkami.......v zahranici je to ozaj o niecom inom
Chodím na súkromné gymnázium,niesom zo zbohatlíckej rodiny a môžem si to dovoliť profesori a profesorky sú pohodoví,neskúšajú nás toľko ako na základnej,dávajú nám len to najdôležitejšie z predmetov,zbytočne nepreťažujú omáčkami ako na základnej,kolektív máme vcelku fajn,často máme prednášky na rôzne témy (naposledy o financiách) počas vyučovania,príjemnú atmosféru v škole...nemám čo vytknúť,palec hore
Bracho bol na sukromnej a v zivote som od neho nepocula jedno krive slovo na tu skolu A ja som si našla tiež jednu kde bolo 995eur ročne školne tak som si to rozmyslela a išla radsej na statnu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
mne sa pacil hlavne pristup pedagogov a vedenia. na sukromnu som ist nechcela, lenze z predoslej som musela odist, lebo mi ucitelia robili problemy kvoli fajceniu a svojskemu "imidzu". mala som mat 2 zo spravania a tom som mala len 14! a pritom som nikdy nic strasne neurobila, nefacila som na WC ani som nechodila poza skolu. oni sa za kazdu cenu vrtali v mojom sukromi a hladali tajomstva a veci, ktore potom pouzili proti mne. na sukromnom sa mi nic take nikdy nestalo, nikto sa mi nehrabal v zivote a nevytahoval moje sukromie ako zbran a dovod mi davat tresty.
oproti statnej skole je tam vsetko lepsie uplne vsetko
je tam lepsie vybavenie, neucia sa tam veci ktore v zivote ani nevyuzijem len zeby sa nepovedalo tak napr na matike berieme ucivozo zakladnej skoly proste same lahke veci ste lahsie nez na ZS , ucitelia nie su taky komunisticky proste sa da s nimi aj posrandovat
a takto by som mohol pokacovat
Makám ako šrób, nedostanem žiadny papier/maturu/prejdenie do ďaľšieho ročníka za prachy (a ani nikto iný), musím sa poctivo učiť a berieme vysokoškolské učivo (a učíme sa z vysokoškolských skrípt), denne tam som do pol štvrtej. Ešte niečo?
Na margo tých súkromných škôl...
Myslim, ze zbytocne generalizujes, nie je gymnazium ako gymnazium, ja osobne som chodil na 5 roznych, jedno bolo tazsie ako statne, dalsie bola uplne flakarina. Takisto ked ide o vysoke, ano, su take, kde je to o bohatom tatkovi a lahkom prejdeni, aj ked si tupy ako delo, ale naopak, niektore vysoke skoly maju daleko kvalitnejsich pedagogov, prednasatelov, vybavenie, atd, co samozrejme zvysuje kvalitu vyucby.
ak chces cele dni len behat a vytrcat rit po obchodnych centrach, zabavat sa cely zivot mat neskutocne vela casu a nebude ti vadit ze budes sprosta ako opicky v zoo tak potom prosim, pre teba idealna volba.
ak chces v zivote nieco dosiahnut a nespoliehat sa len na fotrovcov tak potom statna skola.
ja som chodil na statnu aj chodim a tie sukromne by som nechcel. ked pocujem od ludi co chodia alebo chodili sukromne skoly ci uz stredne alebo vysoke tak to je fakt bieda ako malo po nich chcu. jednoducho zaplatis musia ta nechat prejst. no chces takyto zivot?? ja by som nechcel. jaaj a este sa cuduju ked nic nevedia a vyjebu ich vsade zo zamestnania..
Milujem ľudí, čo si myslia, že tým, že je škola súkromná, sa stáva automaticky ľahkou a "zaplatenou". To vôbec nie je pravda. A to, že z nej rok čo rok odchádzajú študenti, lebo jednoducho na konci roka neprešli (nezvládli to) je toho dôkazom. Hovorím, sme tam do pol štvrtej, učíme sa vysokoškolské učivo a nie je tam nič ľahké. Tak sa strč.
@avieabbey Som rad, ze neberies do uvahy kazdy nahodny nazor ludi, co nemaju sajnu o com hovoria a maju potrebu rozhlasovat svoje mudrosti Bud rada, ze ides na sukromnu, vytaz z nej co najviac a ak budes mat pocit, ze Ti nieco chyba, vzdy sa to mozes naucit sama mimo skoly
ja poznam viac pripadov ludi co ich vyrazili zo strednej alebo VS a sli na sukromne a zazrakom bezproblemov presli.. ale len mozno jeden dvaja z nich si priznaju ze ta skola bola naprt a nic im to nedalo len ten titul a smeju sa z toho..ale na druhu stranu povedali si ze chcu titul a na statnu skolu nemaju..tak takemu cloveku sa nesmejem. nie kazdy ma na to chodit na narocne skoly. ale ked niekto vyjde sukromnu a ide tarat ako to bolo tazke tak toho akurat tazko vysmejem tak ako @riskiness ..
Akože prepáč, ale mám chuť ti tu napísať, že tu z teba idú riadne komplexy a iba čistá závisť. Ale nenapíšem to. Takých ako ty je... plná riť. A v živote v kontakte s takými školami nebola.
Ani ti neverím, že poznáš niekoho zo súkromnej školy. Tu kecáš do vetra.
Hore som písala, že sa učíme vysokoškolské učivo, že sa učíme z vysokoškolských prezentácií a skrípt. Sme tam každý deň do pol štvrtej. Ak to stále považuješ za ľahkú školu, s tým, že každý polrok musíš vypracovať tridsaťstranový projekt a učiť sa tri jazyky na vysokej úrovni - nech, prosím. V živote by si neprešiel ani polrok, keď si myslíš, že je to tak úžasne ľahké.
To že mi to robí ťažkosti... a? Čo na tom? Síce mám samé jednotky, ale netajím sa tým, že to sú známky vybojované a nie zaplatené peniažkami.
Ale ok, považuj ma za hlúpu, mne to žily netrhá Ja viem svoje a nejaký pribrzdený obmedzený tupec z netu mi tlak nezvýši.
Už len tým, že hádžeš všetko do jedného vreca, včetne ľudí, čo tam chodia ťa nepovažujem za vhodného na konverzáciu. A oznámiť človeku, čo nepoznáš naživo a len z toho, že chodí na súkromnú školu a musí sa učiť usúdiš, že je hlúpy... to tiež čosi vypovedá. Sa divím, že ti to nie trápne
a to ze si ma nazvala tupcom ma nenasere. ja viem ze AKO CLOVEK som BLB. co uz narobime. ja sa nebudem menit na pekneho len preto aby kazdy bol zo mna paf.
fakt ta lutujem uprimne. lebo na teba sa neda ani hnevat. ja ti len prajem aby si sa raz zobudila a aspon v duchu si povedala ze no mylila som sa.
Súdiť niekoho z netu a z toho, že chodí na súkromnú školu...
Ta ma úprimne ľutuj a radím ti, nauč sa čítať s porozumením. Ja som ti dala kopec argumentov (ale chápem, že sa ti nechce moc mi veriť ), ty žiadny
Ahoj.
Čo urobíš? Pôjdeš na net a pozreš si školskú stránku? Z nej nič nezistíš. A to by bolo veľkááá náhodička, keby si odtiaľ niekoho poznal. Vážne nie, ďakujem. Strč sa, to aby si posúdil, či je ťažká, alebo nie, to by si tam musel rok študovať.
Ani ja neosúdim nikoho zo štátnych škôl, z odborných škôl a učňoviek. Lebo som tam v živote nebola (nechodila) a tým pádom neviem ako to tam chodí. Ak by som mala súdiť len z pár ľudí z daných škôl, tak s takýmto prístupom by som sa v živote ďaleko nedostala. Najprv si niečo vyskúšaj niečo na vlastnej koži a potom sa do niečoho púšťaj. Lebo také výplody z brucha sú absolútne neobjektívne a vycucané z bohviekadiaľ.
no dobre ja uz dalej nemam co dodat to by bolo milion komentarov stale o tom isto a to vazne nema zmysel. moj nazor na teba nezmenim. a je mi uplne fuk ze som ta mojim nazorom vytocil.
maj sa v zivote dobre.. zbohom
Len ťa poopravím, že ma nerozčuluješ. Neznamenáš pre mňa nič. Kebyže si niekto rozumný, tak si vezmem tvoj názor k srdcu - ale takto, žiaľ, nie.