Myslíte si, že je možné aby človek zabudol na niečo čo povedal/urobil/počul/ zažil a podobne, keď na to dlhšiu dobu nespomína? Dá sa to alebo sa to len niekde v pamäti posunie dozadu a ked mu to niečo pripomenie spomenie si?
v prípade kritických situácií si náš mozog sám vytvára mechanizmus "vymazania spomienok"- mám vlastnú skúsenosť, ale žiaľbohu to nie je až taký dokonalý mechanizmus, takže mávam nočné mory.
jasne ze..niektore veci sa obnovia niektore nie...kamoska mi raz hovorila ze ci si pamatam ked nas chceli uniest ti dvaja chlapi...a povedala mi jak to bolo a ja som na to mala taku strasne matnu spomienku ze som z nej nevedela ani urcit ci sa to stalo alebo som si to len tak dobre predstavila ked mi o tom rozpravala...potom som sa opytala kamarata ktory tam bol pritomny ci si na to pamata a nepamata si...dodnes nevieme ci sa to fakt stalo
nepamatat si a zabudnut su 2 rozdielne veci. ja si vela veci nepamatam, ale verim, ze niekde v podvedomi su ukryte a obcas sa stane, ze si na nich po rokoch spomeniem. zabudaju vacsinou stari ludia, ale to uz je definitivne a oni si uz na to nespomenu.
keď som mala 6 rokov, tak som povedala jednej babe, že je krava a že nevie spievať a potom mi to nejako vyšumelo z pamäti, alebo čo, proste úplne som na to zabudla, ani som nevedela, že sa to vôbec stalo (ani teraz ešte nemôžem na 100% povedať, že sa to stalo)
viem o tom len preto, lebo jej o 3 roky starší brat za mnou potom behal, že čo som to Aničke povedala, že som sprostá a tak... a ja som si na to vôbec nedokázala spomenúť
podla toho na co..ja mam prekliatie ze si az zivo pamatam takmer vsetko, co sa mi stava (aj uplne bezne a nezaujimave dni) a niektore veci by mozno bolo lepsie zabudnut, nech to cloveka netazi
pamatam si plno zazitkovych chvil, ked som mal mozno 4-5 rokov a cim som starsi, tym viac veci sa mi do hlavy uklada a niekedy by to chcelo vsetko zresetovat..a zle je to aj pri hadkach, ktore sa tykaju nejakej veci z minulosti, pretoze aj ked nechcem, mam pravdu a ludia, s ktorymi to riesim su potom na mna nahnevani
podľa mňa nie.. len sa tomu snažíš uveriť,ale nikdy to nezmizne.. tiež mám plno zážitkov,ktoré by som si pamätať nechcela..ale mrzí ma,že matnú skôr tie dobré spomienky.. ale sú tam, všetky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
viem o tom len preto, lebo jej o 3 roky starší brat za mnou potom behal, že čo som to Aničke povedala, že som sprostá a tak... a ja som si na to vôbec nedokázala spomenúť
pamatam si plno zazitkovych chvil, ked som mal mozno 4-5 rokov a cim som starsi, tym viac veci sa mi do hlavy uklada a niekedy by to chcelo vsetko zresetovat..a zle je to aj pri hadkach, ktore sa tykaju nejakej veci z minulosti, pretoze aj ked nechcem, mam pravdu a ludia, s ktorymi to riesim su potom na mna nahnevani
vzdy je nieco co ti hocico pripomenie..