Chcel by som vedieť aka je vaša naj naj naj kniha ak ich marte viac nevadi napište ja sice mam čo Cita t ale urobiť si prehlad o tom čo je oblubene u inych by tiez nebolo odveci. Takze zacnem : Artemis Fowl - fakt dobre ak chcete vediet o tejto knihe viac
Douglas Adams: Stopárov sprievodca po galaxii (najzábavnejšia kniha s neprekonateľnými nápadmi a skvelým dadaistickým a ironicko-sarkastickým humorom)
Charles Bukowski: Škvár (humorná absurdná detektívka), Šunkový nárez (čiastočne autobiografický román plný nostalgie, smútku, ale aj skvelého humoru a dialógového umenia)
Art Spiegelman: Maus (dvojdielny komiks zobrazujúci jedno z najstrašnejších období ľudstva - holocaust)
@1 Kulhanek je supeeer...hlavne Cesta krve...perfektne citanie..ale moja naj naj srdcovka je E.M.Remarque...od neho mam precitane asi uplne vsetko, Traja kamarati a Vtedy na zapade som citala ani neviem kolko krat
Fuu, tazko povedat, ale z fantasy Sapkowski, od neho vsetko, potom Tom Clancy, Dominik Dán, dalej klasiky ako Heller a spol. Je toho vela, musel by som sa postavit a prezret moju kniznicu
@9 ja v slovencine al film som videl velmi asi destkrat spolu asi 90 hodin ale len s titulkami lebo dabing je uplne na nic...originalita filmu tak je to najlepsie
charlotte bronte- jana eyrova, emily bronte- burlive vysiny,jostein gaarder- sofiin svet, paulo coelho- veronika sa rozhodla zomriet, paulo coelho-alchymista,dan brown - da vinciho kod,demoni a anjeli, bod klamu, digitalna pevnost,zagorka- gricska carodejnica,juliette benzoni -krasna catherine, a kopec inych
Dexterovky od Lindsayho, Dánovky, Brownovky (Da Vinci, A&D a pod), Adrian Mole a Artemis Fowl (šula, ako sa tie mená podobajú, nie ?) sú tiež fajn a posledné štyri diely päťdielnej trilógie od Douglasa Adamsa som prečítala asi päťdesiatkrát, až na poslednú ktorú mi sprivatizoval spolužiak - rovnako šialený, ako knihy
Richard David Bach- Iluze... čítala som síce túto knihu v čestine, ale je perfektná. Donúti človeka uvažovať nad určitými vecami. Okrem toho ma zaujal Denník Anny Frankovej z obdobia koncentrákov, Zápisník jednej lásky a potom klasika- všetky časti HP... viacmenej mám viacero obľúbených kníh, ale toto sú asi také top-ky.
zipporah: veru napísal a knihu veľmi dobrú ( » www.martinus.sk/?uItem=3656)...... Inak, Hamleta som ešte nečítal, ale určite napravím ... Teraz sa prelúskavam Dostojevským ... ZLOČIN A TREST
Ja sa budem asi opakovat : Pratchett (moja srdcovka), Douglas Adams, Dahl, Orwel, Kulhanek, Brawn...a mnoho dalsich autorov...z knih ma teraz napada napr. jursky park 1,2, maly princ, cajka jonathan livingston, Dievca, ktore malo rado toma gordona...
avatar, Zločin a trest je moja láska, budeš popri tej knihe sám analyzovať viac ľudí...možn ...mám teraz tu od neho Idiota, ale nejako sa neviem k nemu dostať ešte, ja len že nick má špecifický hlas , spieva v aktoch x, tú pieseň milujem, pripomína mi detské x-filesové časy
To kill a mockingbird, Picture of dorian Gray, Oliver Twist, 1984, Othello, Romeo a Julia, Karel čapek- skoro vsetko, Misantrop, Les miserables/ bedári, Crime and punishment (Zločin a trest), Wuthering heights, Quo vadis, Name of the rose, 100 years of solitude, Fleures du mal, Three friends, High wind on Jamaica, Madame Bovary, Barave new world, Slaughterhouse 5, Lolita, Wild sheep chase...
fantasy: Bartimaeus trilogy, HP, LOTR, His dark materials, Inkheart trilogy, Night watch, The Gathering, vsetko od Prattcheta ...
dreamgall: skvelý vkus ... Mechanický pomaranč tiež milujem, fakt chorošna kniha... takú moje glazy ešte nevideli ("Tak co teda jako bude, he?)...ach jo... klasika .... Bitúnok č. 5... paráda ... ("Tak to chodí" - naj. hláška ... Ešte si tiež musím nájsť čas na Pratchetta ... zatiaľ som od neho čítal len Dobré znamenia a Farbu mágie... hm... His dark materials... ta kniha ma pomerne sklamala... mno, ale Night Watch je o.k.
posledne ma dost uputala kniha od Anity Amirrezvani-Krv kvetov..odporucam, zo slovenskych Alexandra Pavelkova-Prisaha...a este super kniha je od gabriele marie cristen-Maria Terezia .. krasna kniha
no a samozrejme vsetci Potterovci, Pani prstenov
a este mam malu uchylku v Timrave .. ona je uzasna strasne sa mi paci jej styl pisania
noo teraz som docitala jednu super knihu...Vsechno co opravdu potrebuju znat jsem se naucil v materske skolce (Robert Fulghum)...moja naj je asi Mysterium pasiansu a inak Soffin svet, Maly princ, Harry Potter, Stopárov sprievodca po galaxii ( na jednotke sa nasmejete ) a este vsetky od Dana Browna
stoparov sprievodca po galaxii je fakt super! inach je dobry aj terry pratchett, ale mna najviac zaujal cesky spisovatel jiri kulhanek...teraz citam divoci a zli...a uplna jednotka je u mna oscar wilde...na neho nikto nema a ani nebude mat...
@avathar diki, mne sa tiez paci tvoj vkus, asi preto ze mame niektore oblubene knihy spolocne, momentalne sa orientujem na klasiku ci uz modernu alebo starsiu ale o chvilku si asi dam fantasi prestavku lebo mi z toho zacne prepinat
vdaka ze ste sa tak rozvraveli . Takze pridam daco aj ja este daco : Herman Hesse : Podivuhodne posolstvo z inej hviezdy. Je to vlastne taky subor rozpravok ale takych... Zvlastnych. Jedna nutil zamyslieť druha bola nezmyselna ( aspon mne sa to tak zdalo) niektore boli na smiech a niektore na zaplakanie. teraz si nepametam ten dej ale živo si pametam ten zažitok z toho čitania.
Harry Potter 1-6 sedmicku som zatial este nemala tu cest citat
Vsetko alebo Nic od Evy Urbanikovej (Evity) uplne uzasna kniha aj druhe pokracovanie neni zle ale uz to neni ono a este Laska je len slovo od Maria Simmela a od Erich Maria Remarque Nebo nepozna vyvolenych
Stopárov sprievodca je výborný! Videla som aj film, samozrejme kniha je lepšia ale aj film bol super. A moje obľúbené knihy sú Kto chytá v žite - J. D. Salinger, Malý princ. Prečítala som aj Sto rokov samoty- výborná kniha aj keď z tých mien som mala zmätok..A samozrejme aj L.M. Montgomeryová - Anna zo Zeleného domu..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
51 komentov
J.R.R. Tolkien : Hobbit, Trilogia pana Prstenov
Neil Gaiman : Neverwhere ( Nikdykde )
Sci Fi : J. Kulhanek : Divoci a zli, Nocni klub, Stroncium
Alan Moore: V ako Vendetta, Z pekla (skvelé komiksy, ukrutánsky temné, rozhodne nie pre deti!)
Daniil Charms: všetko (avantgardné experimentátorské "ujetiny" ktoré môžem hocikedy
Nick Cave: A uzrela oslica anjela (temná, expresionistická, filozofická dokonalosť)
Joseph Heller: Hlava XXII (mrazivo humorná klasika)
Anthony Burgess: Mechanický pomaranč (satirická sci-fi, úspešne sfilmovaná)
George Orwell: Zvieracia farma (kultová satirická alegória), 1984 (desivá vidina totalitného štátu)
Douglas Adams: Stopárov sprievodca po galaxii (najzábavnejšia kniha s neprekonateľnými nápadmi a skvelým dadaistickým a ironicko-sarkastickým humorom)
Charles Bukowski: Škvár (humorná absurdná detektívka), Šunkový nárez (čiastočne autobiografický román plný nostalgie, smútku, ale aj skvelého humoru a dialógového umenia)
Art Spiegelman: Maus (dvojdielny komiks zobrazujúci jedno z najstrašnejších období ľudstva - holocaust)
Roald Dahl: Príbehy nečakaných koncov (vynikajúce čiernohumorné poviedky v majstrovskom štylistickom balení)
Andrzej Pilipiuk: Kroniky Jakuba Vandrovca (fantasy oddychovka, ako vyšitá)
Chuck Palahniuk: Klub bitkárov (temná satira na konzumnú spoločnosť), Strašidlá (cynické, šialené, temné, vtipné.... komédia plná úchylov!)
a potom ešte mrtě poviedok... ... napr. Jiří Pavlovský: Mickey Mouse in memoriam, Woody Allen: Veľký šéf etc. etc.
Hlava22,
Traja kamaráti,
Frank Herbert-Duna,
Orwell-1984,
niektoré Clancyovky nejsú zlé,
tie denníky adriana mola som sa perfektne na nich zasmial,
Potkan Kráľ,
Mňačko- smrť sa volá engelchen
Mailer- Nahý a mrtvy
Gabriel Garcia Marquez- asi všetky od neho proste majster
Paulo Coelho- veronika sa rozhodla zomrieť
veľa je toho, na veľa vecí čo sa mi nejak viac páčili si nespomeniem
@2 : dá sa zohnať fight club na slovenskú? resp. v preklade? bo film je úžasný.
Charles Wyke-Smith - CSS Využite kaskádové štýly naplno
A mohol by som pokračovať ešte dlho.
Thomas Harris-Mlčanie jahniat
Dan Brown-Digitálna pevnosť
Jožo Nižnanský-Bathory ...
Wilson-Zabij dítě ktoré se vrací...
mojou je Hamlet, naučil ma mnohému, učí ma mnohému a čo je najlepšie, aj v budúcnosti ma naučí ešte mohému
Zvlášť odporúčam trilógiu Alexander ĎOLĎ-MYCHAJLIK - Sám voják v poli, Baron von Goldring I., II.
Julian SEMJONOV 13 zastavení jari
Harry POtter 1-7 ja si nepomoozem...
Vsetko od S. Kinga
Hovory s Bohem /čítaj tak, ako je to napísané/ od Walsh-a
Edita sipeky-Vysoka skola chudnutia
Hrusinsky-Muz s protezou
Peter a Lucia -to je od neviem koho
Historička_ od Kostovovej /alebo tak nejak/
a veola vela dobrych...
inak osobne si myslism, ze kazda kniha je dobra
The outsider
Clockwork orange (Mechanický pomaranč)
catcher in the rye (Kto chytá v žite)
To kill a mockingbird, Picture of dorian Gray, Oliver Twist, 1984, Othello, Romeo a Julia, Karel čapek- skoro vsetko, Misantrop, Les miserables/ bedári, Crime and punishment (Zločin a trest), Wuthering heights, Quo vadis, Name of the rose, 100 years of solitude, Fleures du mal, Three friends, High wind on Jamaica, Madame Bovary, Barave new world, Slaughterhouse 5, Lolita, Wild sheep chase...
fantasy: Bartimaeus trilogy, HP, LOTR, His dark materials, Inkheart trilogy, Night watch, The Gathering, vsetko od Prattcheta ...
(sorry ale nechce sa mi to prekladat
no a samozrejme vsetci Potterovci, Pani prstenov
a este mam malu uchylku v Timrave .. ona je uzasna strasne sa mi paci jej styl pisania
Ian McEwan - Pokánie
Gaston Leroux - The Phantom of the Opera
Emily Bronte - Búrlivé výšiny
Charlotte Bronte - Jana Eyrová
Henri Charierre - Motýľ
Jane Auste - Pýcha a predsudok, Rozum a cit
a mam rada take knihy z oblasti psychologie, nevyriesene zahady a tak podobne..
S. Olson, A. Jacobson - Bertove patálie
ja som mala zíchvaty pri čítaní tohto
Vsetko alebo Nic od Evy Urbanikovej (Evity) uplne uzasna kniha aj druhe pokracovanie neni zle ale uz to neni ono a este Laska je len slovo od Maria Simmela a od Erich Maria Remarque Nebo nepozna vyvolenych
Rhonda Byrne -The Secret
Nikdo to tu neprežije ( životopis morrison) alebo životopis gene simmons
Stopárov sprievodca je výborný! Videla som aj film, samozrejme kniha je lepšia ale aj film bol super. A moje obľúbené knihy sú Kto chytá v žite - J. D. Salinger, Malý princ. Prečítala som aj Sto rokov samoty- výborná kniha aj keď z tých mien som mala zmätok..A samozrejme aj L.M. Montgomeryová - Anna zo Zeleného domu..