Chcem vediet co si o tom myslite?? totiz.....ked je cas vecny a vesmir nekonecny,vyplyva z toho ze sa stane vlastne vsetko..... co si tedy myslite vy o nekonecnosti vesmiru a vecnosti casu?
ako povedal Einstein : "Dve veci sú na tomto svete nekonečné: ľudská hlúposť a vesmír. A tým vesmírom si nie som taký istý." Asi tak ...neviem, myslim si, ze vesmir je nekoecny...a cas? neviem....da sa zastavit? neda....nempozeme to zastavit, aspon si myslim..asi aj cas je nekonecny....
co chapes pod pojmom "nekonecny vesmir" ? vesmir sa rozpina.to je dokazane, ale rozpina sa dostatocne rychlo na to, aby sa pod vplyvom vlastnej gravitacie nezmrstil s5 do bodu s nekonecne velkou hustotou a nekonecne malych rozmerov?
@4 neni nekonecny, je konecny len sa rozpina rychlejsie ako svetlo a preto v ramci nasich moznosti je teda nekonecny... a vecnost casu? neviem co tim chcel basnik povedat...
pri tejto debate sa cítim nesmierne hlúpo v tých mojich chlpatých papučiach, domácom "účese" a oblečení, zababraná od mlieka, ktoré som na seba vyliala pri jedení večere
@5 vesmir by sa mal cisto teoreticky rozpinat do nekonecna, ak sa ujo Friedmann nemylil a su nase vypocty spravne...ak sa aj vesmir zacne zmrstovat nebude to skor ako o cca 10 miliárd rokov
ako väčšina vedcov tvrdí, myslím, že vesmír je konečný a čas neexistuje...prečo? to si onedlho znovu konečne prečítam, lebo som to zabudla a riadne ma to serie, bol to však jeden z najobdivuhodnejších úryvkov z vedy, čo som kedy čítala; umiestnila by som na prvú pozíciu, a na druhú by som dala presný popis toho, ako sekundárny metabolit z rastliny dokáže zničiť rakovinovú bunku
Uplne ed natým rozmýšlam šecko musí mať niekde koniec , je tot aké uplne mam divný pocit ked sa zaoberám pdostatouv vesmíru ... take je to divné proste človek je anučeny na život nazemy a ked začne myslieť navesmír oktorom vie že existuje ale nikdy nebol mimo našej planéty... Je tot ake ako vriť v boha ..zas mi pride naum ta veta od bohumila stejskala Mýslím že ludstvo nevie nič pdostatné o vesmíre...teda niečo vie ale je to len zanedbatelné percento čo eštevesmír vsebe skríva...A ludia sa desia neprebadaných vecí a maju v sebe skriú túžbu každý jeden znás túžbu veci spoznávať ... len sa desím toho že vesmír nemusí byť iba fascinujúci ale vo svojej pdostate aj plný zla... troška odtémy ale mam taký divn pocit výdy ked nadtým rzmýšlam...
jooooj toto je pekna blbosť...čas neni nekonečny prečo by bol začina pre nas ke´d sa narodime a konči keď umrieme všetko ma svoj koniec, len záleží an to z akého uhla sa na to pozeráme..lebo napríklad počas školy nam pripada čas nekonečný a opredsa vyučovanie končí....všetko ma svoj začiatok aj koniec a basta...
vedci najnovsie tvrdia ze vesmir ma koniec...ale co je za vesmirom...to kto vie....vsetko ma svoj koniec...neviem si predstavit nic nekonecne....ale vesmir nekonecny to je tazka dilema...som v pici s toho
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
...tak som sai trosku zafilozofovala
aj ked cas by sa mal dat ohybat, takze opat je len otazkou casu kedy na to vedci pridu...