Vedel by mi niekto poradit nejaku dobru temu na Sprachdiplom?
V decembri mam robit Sprachdiplom a jeho sucastou bude 10 minutovy projekt na temu, ktoru si vyberiem. Ma to byt nieco zaujimave, aby sa na to dalo diskutovat...Vedel by mi niekto poradit?
no ja som si vybrala, ale zatial len na cvičný sprachdiplom tému káva. ale vraj sú najlepšie témy ktoré súvisia s nemeckom.. určite si vyber takú tému, o ktorej aspoň po slovensky hneď vieš sypať z rukáva pro und kontra. ale tak čo som ja sa rozprávala s minulým ročníkom, tk mali témy napríklad ako formula jedna, nemecké hospodárstvo, kúpelné mestá v nemecku, národná kuchyna, ale pozor to je rozdiahla téma tamje najlepšie si vybrať jednu či dve spolkové republiky... ale podla mna sú dobré témy aj tanec, hudba pôvodne som chcela knihy, ale lektorka tozamietla ako nie moc dobrú tému...
dúfam že som pomohla, inak aj ty máš Marie Bachen?
@demiboo akde to robis? v jazykovke? lebo ja viem tiez dobre po nemecky a chcela by som mat nejake osvedcenie al. státnicu z toho...aby som mala nieco v ruke
@wooler to sa nedá urobiť v jazykovke.. ten Sprach diplom sa robí tak, že 4 roky študuješ na strednej škole s lekotorm rodeným nemcom..ty si nemáš teda ako robiť
podľa mňa ťažko budeš sypať pro a kontra ku téme ako je nejaký štát alebo národná kuchyňa. skús niečo kontroverzné, nejaké témy, o ktorých sa diskutuje. u nás sa napríklad spolužiaci doslova bili o tému legalizácie marihuany
ja som mala tému autorských práv a problematiky okolo sťahovania hudby/filmov z internetu a dalo sa o tom celkom pekne diskutovať aj pripraviť prezentáciu. iné témy, čo sa mi páčili, boli napríklad o komikse (umenie alebo oblbovák bez hodnoty?), alebo téma amerikanizácie. možno by si mohla skúsiť nejaké celospoločenské problémy, prepojenie s nemecky hovoriacimi štátmi sa už nájde.
veľmi dobré je, ak sa o tému, ktorú si vyberieš, aj osobne zaujímaš.
a skús už teraz hľadať nejaké zdroje v nemčine a vyberať podľa toho, aby sa nestalo, že vymyslíš nejakú super úžasnú tému ale nenájdeš k nej dosť informácii
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
dúfam že som pomohla, inak aj ty máš Marie Bachen?
ja som mala tému autorských práv a problematiky okolo sťahovania hudby/filmov z internetu a dalo sa o tom celkom pekne diskutovať aj pripraviť prezentáciu. iné témy, čo sa mi páčili, boli napríklad o komikse (umenie alebo oblbovák bez hodnoty?), alebo téma amerikanizácie. možno by si mohla skúsiť nejaké celospoločenské problémy, prepojenie s nemecky hovoriacimi štátmi sa už nájde.
veľmi dobré je, ak sa o tému, ktorú si vyberieš, aj osobne zaujímaš.
a skús už teraz hľadať nejaké zdroje v nemčine a vyberať podľa toho, aby sa nestalo, že vymyslíš nejakú super úžasnú tému ale nenájdeš k nej dosť informácii
a bolo to vtipné, spomínala som kadečo, od Amazoniek cez Marku Terku až po Merkelovú a Tymošenkovú...
a samozrejme Janu z Arku