Ahoj,
moj priatel sa ma snazi prehovorit na veganstvo a ja mu nejak nedokazem vysvetlit ze by som si na ten zivotny styl nejak nevedela zvyknut a snazim sa prist na nejaky rozumny sposob ako mu to vysvetlit. Kedze je tu velka komunita veganov, mam na vas
Ako ťa môže do niečoho nútiť ?! Ja by som sa vysral na takého. Proste smola je to tvoja vec a keď sa mu to neľúbi a neakceptuje tvoje rozhodnutia a slobodu vôlu tak nevidím v tom zmysel. Nemôže si ťa prispôsobovať svojmu obrazu. Ty mu nemáš prečo argumentovať ani odôvodňovať. Proste je to tvoja voľba. toť vše a daj si dobrú slaninku, klobásku, kuriatko. Mmmmm práve mám kačičku na večeru s knedlíčkami a kapustičkou :3
Nie zeby ma presviedcal, skor ide o to ze premyslame o spolocnom byvani a nejako doslo na tuto temu. Ja jeho zivotny styl respektujem, tak isto aj on moj. Tu nejde o to ze sa ho snazim od toho odhovorit, ja som prave rada ze ma aspon nejake zaujmy. Skor hladam nejake rozumnejsie argumenty ak by zas prislo na tento rozhovor
šak mu normálne povedz, že sa ti ten štýl života nepáči, že budeš papkať to čo zvyčajne papkáš a problém vyriešený, fakt nechápem, prečo by si niekomu mala niečo vysvetlovať omg, ved ked sa šracko nedokáže pozerať ako ješ niečo čo sa mu nelubi šak nech sa nepozera ne? abo v čom to je taky problem?
ok teraz čítam koment @15 a ako čo? jake argumenty? ste v parlamente alebo ako? šak sa o tom nebavte ked sami dobre viete, že tá debata nikam nesmeruje :letim:
@die Nemyslela som len hospodarske zvierata. Myslela som celkovo celu zivocisnu populaciu na svete. Ak by boli teda vsetci ludia vegani, zvierata by umierali prirodzenou smrtou, boli by ludmi viacej respektovane (myslim ze by urcite boli vystavene nejake nove zakony, tak isto jak je to s chranenimi druhmy). Neboli by ziadne zoo, cirkusy a podobne veci kde su zvierata odobrate z prirodzeneho prostredia a zavrete do klietok, proste by zili volne v prirodzenom prostredi. (BAVIME SA O IDEALNOM SVETE KDE SU VSETCI LUDIA VEGANI)
už len to že ťa nuti...čo by nemal a podla mna ide skor o to že tie zvieratá nemaju byť zavraždené krutým sposobom ani nijak inak... to že by ich tu bolo vela .. tak či tak jedno sa narodí a druhé by zmrelo aspon prirodzenou smrťou
Ale hádajme sa šeci čo budeme po víkende robiť. Niekto má školské povinnosti, niekto pracovné ale hlavnè je riešiť kraviny na birdz ktoré aj tak riešiť nemá zmysel.
Posledný verdikt je: Frajer je kretén ak ťa núti na silu -> rob si rozumne a po svojom, nenechaj sa obmedzovať lebo len ty sama sa vieš spraviť šťastnou
Jedz, na čo máš chuť a partnera nechaj jesť na čo má chuť on.
Za tie roky nebol dokázaný žiaden priaznivý vplyv vegánstva.
Dôležité je iba to, či sa stravuješ vyvážene.
Ak žereš každý deň McDonald, tak budeš mať horšie výsledky ako dobrý vegán. Ak proste neješ mäso a ješ iba zemiaky a tvaroh, tak budeš mať horšie výsledky ako človek, čo správne dopĺňa mäsitú a nemäsitú stravu.
Človek ale mäso jesť môže a nijak mu to neškodí.
ale šak ty nerieš čo sa stane ak budú všetci vegáni predsa
ide o to či budeš ty, na zvyšok kašli
ak chceš, tak sa prispôsob, ak nechceš tak sa nie
ja keby chodím a bývam s vegánom, tak doma/s ním papám to čo on alebo minimálne nepapám mäso a trebárs u našich alebo s inými ľuďmi si dám hocičo chcem.
@martina25 myslím si, že zas ich tu až toľko nestratilo rozum, otázka či ty budeš alebo nebudeš ďaľšia, je len na tebe z tomu konkrétne sa vyjadriť nemienim
sú určité veci do ktorých by ti partner nemal zasahovať ... medzi ne patrí napríklad viera alebo spôsob stravovania sa či tvoj životný štýl ... a ak sa ťa snaží ovládať aj napriek tomu že ti do toho nemá čo hovoriť, vysvetli mu kde sú hranice, v opačnom prípade (keby to nerešpektoval) by som ho poslal do riti , z jednoducheho dôvodu, ak ťa partner nedokaže rešpektovať v základných a bežných veciach, ako chceš aby ťa rešpektoval aj v ovela dôležitejších veciach ?
@ps102 ano, dakujem za tagnutie
cize ako som uz neraz spominal, veganstvo je zastarala filozofia, ktora chybne nasmeruvava empatiu nespravnym smerom, je teda v konecnom dosledku falosnym zivotnym stylom ludi, ktori bud nemaju dostatok rozumu, aby si uvedomili jej vnutorne rozpory, alebo ju slepo nasleduju len preto, ze ide proti vacsine. tolko z mojej strany :letim:
Už teraz je nás privela. Ale aj tak priateľovi odkáž, nech ide do riti, ked sa Ťa snaží meniť. Ja som vegetariánka a za celý čas, čo som s mojim mužom,ma nenapadlo, aby som ho presviedčala aby nepapal mäso.
Ja som pescetarian (ale vacsinu casu jem vegetariansku a vegansku stravu) a priatelkyne rozhodnutie jest maso sice respektujem, ale hned na zaciatku vztahu som jej povedal, ze za jej masove jedla platit nebudem. Cize ak ju pozyvam, tak jeme obaja vege, max rybu..
Mal som kamaráta čo odmala vyrastal vo vegánskej rodine. Narástol len deväťdesiat centimetrov do výšky,takže ho prerástla aj fazuľa čo pestovali. A keď dojedol svoj tisíci karfiol(to mal asi 14 rokov) tak prestal žmurkať(vraj z nedostatku draslíka) a dali ho utratiť. Na pohreb mu prišlo len stádo kráv a jedno kurča.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
a opakuj to dovtedy dokym ho to neomrzi alebo dokym si to skutocne nerozmyslis xD
Posledný verdikt je: Frajer je kretén ak ťa núti na silu -> rob si rozumne a po svojom, nenechaj sa obmedzovať lebo len ty sama sa vieš spraviť šťastnou
myslim, ze to bude skor tym, ze sa tu ziadne nenachadzaju
Za tie roky nebol dokázaný žiaden priaznivý vplyv vegánstva.
Dôležité je iba to, či sa stravuješ vyvážene.
Ak žereš každý deň McDonald, tak budeš mať horšie výsledky ako dobrý vegán. Ak proste neješ mäso a ješ iba zemiaky a tvaroh, tak budeš mať horšie výsledky ako človek, čo správne dopĺňa mäsitú a nemäsitú stravu.
Človek ale mäso jesť môže a nijak mu to neškodí.
ide o to či budeš ty, na zvyšok kašli
ak chceš, tak sa prispôsob, ak nechceš tak sa nie
ja keby chodím a bývam s vegánom, tak doma/s ním papám to čo on alebo minimálne nepapám mäso a trebárs u našich alebo s inými ľuďmi si dám hocičo chcem.
a takéto vzťahy podľa mňa nefungujú, proste si každý nájdite seberovného a hotovo
cize ako som uz neraz spominal, veganstvo je zastarala filozofia, ktora chybne nasmeruvava empatiu nespravnym smerom, je teda v konecnom dosledku falosnym zivotnym stylom ludi, ktori bud nemaju dostatok rozumu, aby si uvedomili jej vnutorne rozpory, alebo ju slepo nasleduju len preto, ze ide proti vacsine. tolko z mojej strany :letim:
Wheres my FUCKING MONEY DANNYYY????
,
HA???