Možno zvláštna otázka takto na večer...Som veriaca (svojím spôsobom) a nedávno sa mi do rúk dostal Exodus tak som kúsok prečítala a nwm no...keď nad tým človek logicky racionálne premýšľa sú tam fakt zvláštne veci popísané...
mám z nej prečítané najmä časti NZ. ale nerada ju čítam sama, mám radšej, keď si s niekým prečítame niečo a potom o tom spoločne pokecáme. ale raz ju chcem prečítať celú. (trochu sa hanbím, že z Koránu mám prečítané viac ako z Biblie)
ked som este veril, precital som si ju celu. bol som vsak prilis mlady. teraz, ked som starsi a vyspelejsi, chystam sa ju precitat znova. v ramci bakalarky si ale urcite casti prechadzam uz teraz.
paradoxne som ju prečítal až potom, ako som začal spochybňovať vieru(alebo aspoň spôsob jej vyznávania), ku ktorej som bol vedený...
...a mnoho častí mám prečítaných aj viackrát.
@lui74 tak keď už som spomenula Exodus, tak tam Boh zoslal prostredníctvom Mojžiša rany na ľud a faraónovi ľudia / kúzelníci či čo to boli vedeli urobiť presne to isté...ako je to možné? takéto maličkosti myslím
Dovtedy si veriaci dokým si neprečítaš bibliu a nenaštuduješ ake prasariny vykonala cirkev za 2 tisícročia a je konec. Exodus, exodus rad by som vedel kto bol pri stvorení sveta že to spísal
@ebony Ano, Bibliu som prečítal mnohokrát - a čítam ju znova a znova pravidelne... čo sa ti zdá divné, nechápem... nemôžeš to posudzovať etnocentricky. Ak by si poznala trocha Židovskú históriu, nečuduješ sa
Nemám ju úplne kompletne prečítanú ale poviem Vám iba jedno. Biblia nikoho neučí "ohlúpnuť a ovečkovať" sa. Učí nás používať rozum, svoju slobodu a nie stať sa členom davu ktorý bezmyšlienkovito za vidinou vyslobodenia kladú na plecia Mesiáša svoje vlastné prehrešky a zbavujú sa zodpovednosti za to čo sami svojím konaním spôsobili.
a ľudia nepohoršujte sa nad tým, len som chcela povedať že je tam veľa vecí (nech to beriem s akým nadhľadom), ktoré sú pre tento svet už ťažko pochopiteľné
Mam, ako aj bibliu, tribliu a tetrabliu(pre tych co veria 2x tak silno!). Kedysi som veril tak silno ze sa mi zjavil samotny boh a povedal mi ze to uz prehanam!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
ale máme ju doma
hoci viacero pasáži poznám z rozprávania
...a mnoho častí mám prečítaných aj viackrát.
Nechápem prečo založiš fórum o Písme svätom, len preto, aby si následne dokonca ako veriaca, napísala, že sú to bludy...
neviem či si vlastne uvedomuješ, čo svojim konaním spôsobuješ svojej duši
veľmi jasne a múrdo vyjadrené