Nikdy som nevedel pochopit ako sa može stat niekto fararom alebo knazom proste clovekom ktorí je koli viere ochotní obetovat mnohe veci, napriklad bohatstva, sexu , ženy , a dalsich mnohych veci ako je tomu napriklad u fararov ci knazov alebo aj niektoryc
Ja som nazoru ze sme na tejto zemi a zijeme aby sme tu aj nieco zazili, nie len sedeli a uctivali nieco/niekoho o kom ani neviem ci existuje. Tak ci tak raz vsetci zomrieme, a myslim ze potom nam to bude jedno.
Veris na anjelikov ktori nas zhora strazia? Alebo si myslis ze ked zomries naozaj budes zit na oblacikoch alebo v zahrade plnej kvetov? A AK budes zly clovek, zomries a budes zit s certami? A kto sa vobec poklada za dobreho. Vsetci sme hriesni.
Zomries. Bodka. Uzivaj si zivota na zemi, lebo nemozes vediet ci potom nieco bude.
Budem sa snazit to zhrnut. Terajsia katolicka cirkev ide dolu vodou, nikde v bibli sa nepise aby knazi nemali zeny, aby bol hlava cirkvi papez nejaky, to vsetko si sami vymysleli, aj spoved kde vino pije iba fararko, aby sa usetrilo... Tato cirkev sa odvracia od Boha, viacej uznavaju panenku mariu ako Jezisa, to uz si posudte sami.. Dalej zadusne omse, ocistec, to nikde v biblii nieje, aj to je ich vymysel, relikvie svatych a posvacovanie kostolov, to uz je chora vec, a potom si neutralny ludia voci cirkvi utvaraju o katolikoch nie prilis pekne predstavy... Pozrite sa na evanjelikov, to uz je potom rec ina, ti sa riadia slovom bozim, ziadny papezko a nic take, a venuju sa mladym ludom, proste sa snazia konat dobro vsade, a preto som v tejto cirkvi, tu sa snazi kazdy si navzajom pomahat, sirit dobro. Knazi sa tu normalne zenia, maju deti.. Uplne normalny zivot. A k otazke, existoval Jezis? Pozrite sa, sami verite ze napr. Aristoteles, Platón a spol. ludia kedysi zili.. A preco tomu verite? Lebo nejaky clovek ich niekde raz spomenul alebo nieco vykonali.. Tak preco neverite v Jezisa? Nepisal o nom jeden clovek, ale vela, vela ludi, a predsa neverite aj ked mate dokazy, preco, to uz ani sami neviete, nechcete sa vzdat urcitych svetskych veci, bojite sa pravdy. Ale kym neuverite, stale vam bude nieco chybat, a to bude zmysel zivota.
nad @7 nerozmýšlaj lebo je to blbosť čo ona napísala, pretože prestavovať si šedivého dedka na obláčikoch a čertov v pekle je pre deti, a neporekáža že je človek hriešny dvôležité je aby veril v Boha a aby mal aj akési to svedomie nad svojimi hriechmi a snažil sa im vyhýbať, ak ti niekto povie že ak si či už chtiac alebo nechtiac porušil nejaké prikázanie že pôjdeš do pekla, tak je to blbosť, Boh je plný milosrdenstava a milostí, jednoducho Boh je opravdivá láska, musíš mať svedomie na tej správnej úrovni.
A je zaujímave že ľudia si pod žitím naplno prestavujú len zhýralý život vlastneze žitie naplno nič iné nepokladajú
škoda že sa to všetko nedá napísať (aj tak toto nikto celé neprečíta )
@pyromaniak Podľa mňa žiť naplno neznamená len užívať si, závisí od človeka, pre mňa to znamená niečo v živote dosiahnuť, niečo vybudovať, zlepšiť, niekomu pomôcť, ale napr. aj poznať svet a podobne, prosto, aby si človek na konci svojho života povedal, že niečo tomuto svetu dal, že ho spoznal a že to bolo neuveriteľné dobrodružstvo.
Takto úprimne mi povedzte toto prečo by kňaz alebo farár mali mať isté miesto v nebi? Ako vážne myslíte že každý kňaz verí a žije tak ako má podľa biblie? A prečo by sa mal niečoho zrieknuť myslím ako napríklad celibát , keby ho zložili všetci tak ľudstvo zahynie proste je oveľa lepšia církev evanjelická než katolická v tejto veci. Ale prečo nemôže znamenať žiť naplno mať prácu ktorá ma baví, ženu a deti ktoré mám rád. Lebo podľa 1. príspevku to znie ako keby človek sa mal zrieknuť práve tohoto takže prečo by mal?
Človeče gratulujem ti ty prichádzaš k rozumu možno ťa aj osvietil Boh ale je to super vidieť ateistu ktorý sa premieňa na veriaceho. O Bohu existuje neskutočne veľa dôkazov len zaritý ateisti ich nevidia nebuď taký ako oni a odkry si oči pre Ježiša ktorý ťa miluje a čaká kým v neho uveríš aby si mohol byť spasený. To nieje o tom že sa musíš zriecť všetkého majetku keď veríš vôbec nie máš len veriť Bohu odovzdať sa mu lebo on chce pre nás len to najlepšie modliť sa k nemu a žiť láskyplným životom k ľuďom a robiť dobré skutky keď sa dá. Žiť podľa desatora.
@stalingrad1000 myslím si že že ak zohľadním tvoju gramatiku (čo veľmi vypovedá o inteligencii a vážnosti tvojich logických úvah a schopnosti myslieť ), ďalej veľmi jednoduché operácie v téme (príčina a následok, prípadne interakcia v rôznych podobách), ďalej to že píšeš o živote po živote ako o solídnej téme v ktorej chceš používať a vymedzovať logiku (čo je absurdné) ... a čo je najhlavnejšie že vďaka dvom uvedeným (konšpiráciám) tvrdíš že na biblii a téze o kresťanskom náboženstve niečo zrejme bude a dokonca to ideš logicky argumentovať len na základe výplodov historicky neadekvátne určených ,,bytostí,, a teda pravdepodobne absolutne drasticky skreslených informácií ... z tohto všetkého vyplýva že je smiešne vôbec sa nad tým pozastaviť v takej forme v akej je to spísané.
ja som nerád zlý k ľudom ale keď toto všetko zohladním je to buď ,,náboženská trollovina,, s úmyslom zaujať a vyprovokovať ľudí k debatám ktoré nikam nevedú pretože sú započaté absolutne nelogickým postupom, alebo je to len mierne nedomyslený náboženský pokus o použitie orgánu ktorý všetci nosíme v hlave, len pri tejto možnosti ťa trochu sklamem keď ti poviem že je to celé hrôzostrašné po prečítaní a budí to nepríjemný pocit ... pretože si vytvoril konštrukciu ktorá je absolutne nestabilná a tvrdíš o nej že stojí no pritom všetci vidíme že všetky súčasti sú pohodené vo veľkých krabiciach do ktorých ani nevidíš pretože majú cez tri metre a ty žiaden rebrík
ešte raz, nepísal som to za úmyslom napadnutia alebo výsmechu, len komentujem čo vidím ... takto to vidím ...
a až je to naozaj zamyslenie sa v pravom slova zmysle, potom sa ospravedlňujem ale napíšem k tomu len toto :
k tomuto tématickému obsahu ako takému sa staviam takto, o presnom popise tak ako zaznel veľmi pochybujem a neverím ani jednej veci s ktorou som sa tu stretol a to z jediného jedného dôvodu, pretože to nedáva zmysel a je to len chaotická spleť informácií získaných ,,kdekoľvek,, a použitých ,,akokoľvek,,
... všetko je myslené v dobrom a žiadny zlý úmysel sa pod tým neskrýva
Oni sa nevzdávajú sexu , pravidelne mávajú riťopichné seansy s deťmi.
Kresťanstvo je báchorka ako každé náboženstvo s rozdielom , že predstavitelia kresťanstva naposledy sa riadili tým čím majú asi tak pred 2000 rokmi, keď ich bolo do kopy 5 a pol.
Odvtedy je to o pokrytectve , moci , peniazoch a kokotských spiatočníckych názoroch.
Nebyť tej sračky tak dnes na svete pravdepodobne nemáme žiadny globálny problém , až na to USA.
@normalguy pravda pravdúca súhlasím s tebou a ešte dodám - česť výnimkám,ale dobre sa "káže" kňazovi, že rob to a to,keď má žena rodinu,deti,nie vždy jej zvýši čas alebo situácia jednoducho nedovolí,aby na tú omšu šla(dajme tomu ako príklad,ktorý sa stal kamoške) a on jej povie,že jej nedá rozhrešenie,lebo nebola neddeľu v kostole? To čo je,to kde sme? Rímskokatolícki kňazi nemajú rodiny,nemajú deti,žijú sami a všetok svoj čas aj energiu venujú len a len sebe..Čo oni vedia o živote nejakej matky s dvoma deťmi,ktorá chodí do práce,aby ich uživila.. Dobre sa káže druhým,no pokiaľ si to človek nevyskúša a nezažije na vlastnej koži,tak akooo... je to len tliachanie do vetra.. ale vravím,česť výnimkám
Z toho teda plynie ze veris aj v zeusa, afroditu, ra a podobne? Lebo vela ateistov praveze existenciu jezisa nepopiera ale popiera jeho pofiderne pocatie a omacky kt. sa okolo toho siria. Tym chcem povedat ze jezis mohol kludne existovat ale to ze jeho tvorcom ma byt nieco nadprirodzene a nehmotne a ze ho pocala panna uz mi pride ako dost nerealne a ucelove tvrdenie. A tvrdit ze bez viery nie je zmysel zivota mi pride ako dost nadradene tvrdenie. A musi mat zivot vobec nejaky zmysel ? Je tazke zmierit sa stym ze si proste odzijeme svoje a tam to konci? A skus si len hypoteticky predstavit ze ziaden boh neexistuje aky ma tvoj zivot potom zmysel?
Boh nikoho nenúti v neho uveriť, na to nám dal slobodnú vôľu....
Kto uverí bude spasený, kto neuverí bude zatratený....
(je to môj názor, som kresťan katolík a nehanbím sa za to...)
Kto chce byť spasený musí v
prvom rade uveriť existenciu Boha Stvoriteľa...
po druhé žiť podľa 10 Božích prikázani....
komu je to jedno, nech kona podľa svojho vlastného presvedčenia, nikto ho do ničoho nenúti, je to len a len jeho vec...
@zajkousko
kto uveri bude spaseny kto neuveri bude zatrateny to mi moc nepride ako nenutenie ale skor ako vydieranie alebo zastrasovanie nemyslis ?
preco boh pri vsetkom svojom milosrdenstve pozaduje nieco tak malicherne ako su prve dve prikazania ? totiz pokial by bol tak neskonale milosrdny a spravodlivy ako sa hovori preco ho ma zaujimat nejake uctievanie a nie to ako ten clovek zije ? totiz je vela ludi ineho vyznania kt. sa spravaju za svoj zivot lepsie ako niektory krestania a len preto ze neveria v krestanskeho boha maju byt zatrateny ?
@rebelionisreligion
Krestan dava najavo že veri a miluje boha hlavne tym že kona podla biblie , teda kona 10 bozich prikazani snazi sa konat dobro pomahat chudobnym rozdavat okolo seba radost atdd viera bez skutkov je mrtva ako sa pise aj v biblii
Kto nekona dobro ale zlo tak u toho je jasne že nemoze byt veriaci lebo veriaci by takto konat nikdy nekonal pokial je skutocne veriaci a nielen veriaci naoko.
Boh nam odpusta neustale a dal nam druhu sancu a navyse dal nam aj navod ako sa mame chovat .Kazda milosrdnost ma vsak svoje hranice , k ludom ktori konaju zamerne zlo a ublizuju ostatnym nemoze byt boh milosrdni aka by to bola potom spravodlivost keby sa do neba dostali aj ludia ktori ostatnym pocas zivota len a len ublizovali a pachali zlo a ked mali moznost vybrat si tak si vybrali tu zlu moznost ??
Samozrejme každy sa moze raz zmylit , avsak kto sa zmyli a nepouci sa z toho alebo sa z toho ani nechce poucit tak tomu niet rady ani pomoci .
Podla mojho nazoru su spravodlivy vsetci ludia ktori konaju dobro , to že su vychovavni k k inym nabozenstvam tak za to podla mna nemozu a nemyslim si že by im to malo byt pripisovane ako hriech.
hm pre teba prve dve prikázania su malicherné , pre mňa sú najväčším "zákonom"...
no a ak si myslíš, že je to obyčajne zastrašovanie, neplynú tieto tvoje postoje k Bohu náhodou z obáv, že robiš málo pre to, aby si bol spasený, alebo vlastne ty asi nerobíš nič pre to...(ak si neni pokrstený, potom je to jasné)
ale to je tvoja vec, máš slobodnú vôľu a tak si sa rozhodol...
nechajme preto túto voľbu, kto, kde kam pôjde po smrti na Boží súd, ja som nikto aby som niekoho súdil...
a nakoniec písal som o kresťanstve, iné náboženstvo napr. hinduizmus ma nezaujíma, je to ich problém....
a aj tu bude Boh rozhodovať ako bude s nimi naložené...
ja som písal iba o kresťanstve
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
Nie ber to ako že ťa niekto uznava
Veris na anjelikov ktori nas zhora strazia? Alebo si myslis ze ked zomries naozaj budes zit na oblacikoch alebo v zahrade plnej kvetov? A AK budes zly clovek, zomries a budes zit s certami? A kto sa vobec poklada za dobreho. Vsetci sme hriesni.
Zomries. Bodka. Uzivaj si zivota na zemi, lebo nemozes vediet ci potom nieco bude.
A je zaujímave že ľudia si pod žitím naplno prestavujú len zhýralý život vlastneze žitie naplno nič iné nepokladajú
škoda že sa to všetko nedá napísať (aj tak toto nikto celé neprečíta )
Tým, že veríš v Boha, nemáš čo stratiť. Si slobodnejší, dokážeš vidieť viac. Vierou môžeš iba získať.
Zaujímavé video :
9 ?
Skús si pozrieť toto, nájdeš tam odpovede na všetky otázky, ktoré si položil ohľadom celibátu :
» www.kbs.sk/obsah/sekcia/h/...
pokial by to boli dokazy relevantne tak tie sa asi nedaju nevidiet nemyslis ?
ja som nerád zlý k ľudom ale keď toto všetko zohladním je to buď ,,náboženská trollovina,, s úmyslom zaujať a vyprovokovať ľudí k debatám ktoré nikam nevedú pretože sú započaté absolutne nelogickým postupom, alebo je to len mierne nedomyslený náboženský pokus o použitie orgánu ktorý všetci nosíme v hlave, len pri tejto možnosti ťa trochu sklamem keď ti poviem že je to celé hrôzostrašné po prečítaní a budí to nepríjemný pocit ... pretože si vytvoril konštrukciu ktorá je absolutne nestabilná a tvrdíš o nej že stojí no pritom všetci vidíme že všetky súčasti sú pohodené vo veľkých krabiciach do ktorých ani nevidíš pretože majú cez tri metre a ty žiaden rebrík
ešte raz, nepísal som to za úmyslom napadnutia alebo výsmechu, len komentujem čo vidím ... takto to vidím ...
a až je to naozaj zamyslenie sa v pravom slova zmysle, potom sa ospravedlňujem ale napíšem k tomu len toto :
k tomuto tématickému obsahu ako takému sa staviam takto, o presnom popise tak ako zaznel veľmi pochybujem a neverím ani jednej veci s ktorou som sa tu stretol a to z jediného jedného dôvodu, pretože to nedáva zmysel a je to len chaotická spleť informácií získaných ,,kdekoľvek,, a použitých ,,akokoľvek,,
... všetko je myslené v dobrom a žiadny zlý úmysel sa pod tým neskrýva
Kresťanstvo je báchorka ako každé náboženstvo s rozdielom , že predstavitelia kresťanstva naposledy sa riadili tým čím majú asi tak pred 2000 rokmi, keď ich bolo do kopy 5 a pol.
Odvtedy je to o pokrytectve , moci , peniazoch a kokotských spiatočníckych názoroch.
Nebyť tej sračky tak dnes na svete pravdepodobne nemáme žiadny globálny problém , až na to USA.
32
Kto uverí bude spasený, kto neuverí bude zatratený....
(je to môj názor, som kresťan katolík a nehanbím sa za to...)
Kto chce byť spasený musí v
prvom rade uveriť existenciu Boha Stvoriteľa...
po druhé žiť podľa 10 Božích prikázani....
komu je to jedno, nech kona podľa svojho vlastného presvedčenia, nikto ho do ničoho nenúti, je to len a len jeho vec...
je to jednoduché ako, že je dnes štvrtok
kto uveri bude spaseny kto neuveri bude zatrateny to mi moc nepride ako nenutenie ale skor ako vydieranie alebo zastrasovanie nemyslis ?
preco boh pri vsetkom svojom milosrdenstve pozaduje nieco tak malicherne ako su prve dve prikazania ? totiz pokial by bol tak neskonale milosrdny a spravodlivy ako sa hovori preco ho ma zaujimat nejake uctievanie a nie to ako ten clovek zije ? totiz je vela ludi ineho vyznania kt. sa spravaju za svoj zivot lepsie ako niektory krestania a len preto ze neveria v krestanskeho boha maju byt zatrateny ?
Krestan dava najavo že veri a miluje boha hlavne tym že kona podla biblie , teda kona 10 bozich prikazani snazi sa konat dobro pomahat chudobnym rozdavat okolo seba radost atdd viera bez skutkov je mrtva ako sa pise aj v biblii
Kto nekona dobro ale zlo tak u toho je jasne že nemoze byt veriaci lebo veriaci by takto konat nikdy nekonal pokial je skutocne veriaci a nielen veriaci naoko.
Boh nam odpusta neustale a dal nam druhu sancu a navyse dal nam aj navod ako sa mame chovat .Kazda milosrdnost ma vsak svoje hranice , k ludom ktori konaju zamerne zlo a ublizuju ostatnym nemoze byt boh milosrdni aka by to bola potom spravodlivost keby sa do neba dostali aj ludia ktori ostatnym pocas zivota len a len ublizovali a pachali zlo a ked mali moznost vybrat si tak si vybrali tu zlu moznost ??
Samozrejme každy sa moze raz zmylit , avsak kto sa zmyli a nepouci sa z toho alebo sa z toho ani nechce poucit tak tomu niet rady ani pomoci .
Podla mojho nazoru su spravodlivy vsetci ludia ktori konaju dobro , to že su vychovavni k k inym nabozenstvam tak za to podla mna nemozu a nemyslim si že by im to malo byt pripisovane ako hriech.
hm pre teba prve dve prikázania su malicherné , pre mňa sú najväčším "zákonom"...
no a ak si myslíš, že je to obyčajne zastrašovanie, neplynú tieto tvoje postoje k Bohu náhodou z obáv, že robiš málo pre to, aby si bol spasený, alebo vlastne ty asi nerobíš nič pre to...(ak si neni pokrstený, potom je to jasné)
ale to je tvoja vec, máš slobodnú vôľu a tak si sa rozhodol...
nechajme preto túto voľbu, kto, kde kam pôjde po smrti na Boží súd, ja som nikto aby som niekoho súdil...
a nakoniec písal som o kresťanstve, iné náboženstvo napr. hinduizmus ma nezaujíma, je to ich problém....
a aj tu bude Boh rozhodovať ako bude s nimi naložené...
ja som písal iba o kresťanstve