ja si myslim, ze ludia su si aspon trochu pani svojho zivota
teda, ako moze byt nieco dopredu dane? ja sa kludne mozem v tomto momente rozhodnut ze sa zabijem (alebo niekoho ineho), ale nemusim.. je to len na mne
myslím si že náš život je niečo ako operačný systém - je tam definovaných veľa ciest a je len na nás kde skončíme - teda napr. vo Windovse máme na ploche 5 ikon, na jednu klikneme a tá nám otvorí ďalších 5 priečinkov, opäť si zvolíme jednu a tá nám prinesie nové možnosti, atď...celý náš život je naprogramovaný a nie je nám daná v živote len jedna cesta, ale rôzny spleť ciest, a je len na nás ktorou cestou sa vyberieme...určite nemáme v živote len jednu určitú cestu ktorou kráčame...
čiastočne aj hej ... ale len ak sa stane niečo čo nikto neplánuje a prinesie to len to dobré .. teda, niekedy aj zlé ale to sa mi zatiaľ nestalo našťastie
vsetko, co sa stalo, sa stalo z nejakeho dovodu, len nie vzdy sa nam podari ten dovod aj zistit...
mimochodom celkom dobry sposob, ako usetrit rodicov od dlhodobych stresov zo skusok a tak (alebo ich este viac vytocit) : mami, ked sa tam mam dostat, tak sa tam dostanem, bez ohladu na to, kolko sa budem (ne)ucit
myslím, že veriť v osud pomáha ľuďom vyrovnať sa so všetkým, čo sa stalo .. hlavne čo sa týka nejakých debilín, ktoré sami nechcú zmeniť, lebo si nahovárajú, že to nedokážu..povedia si, že to jednoducho tak malo byť ..myslím, že sú to slabí ľudia a naivní ..
Osud je podľa mňa odpoveďou na naše vlastné konanie a zároveň otázkou na naše budúce konanie... je ovplyvňovaný aj vonkajšími zásahmi (prostredím, alebo inými ľuďmi a ich konaním atď...) ale aj nami a našim konaním a videním sveta....
Podľa mňa si veci určujeme sami, ale sú veci čo sa nam prihodiť musia napr. smrť, tá je určená a stane sa či chceme alebo nie a tie veci čo sú nam určené musíme prekonať ako chceme ako si zvolíme (v tomto prípad nemyslím smrť lebo sú len dve východiska prežiť, zomrieť ) myslím každodenné veci problémy.....
Osud je len výmysel ľudí, tak isto ako slovo "šťastie" , sú to čisto relatívne pojmy. Či si ja teraz pôjdem po vodu alebo nie, nie je nikde napísané, všetko robím sám a aj keď človek môže mať plán, konečné rozhodnutie o svojich činoch robí v stotinách sekundy.pred tým ako danú činnosť resp. kombináciu činností vykoná. Osud neexistuje. Tak isto ani šťastie samo o sebe neexistuje. Je to len pomenovanie, ktoré ľudia používajú na veľa pre nich, alebo pre niekoho iného kladných udalostí. Hodím kockou 100 krát a je rovnaká šanca, že hodím 100 krát 6ku ako že hodím stále iné číslo (samozrejme si odmyslíme rozdiel hmotností jednotlivých strán ktoré môžu nastať rozdielnym počtom bodiek, čo je takmer zanedbateľný rozdiel). Takže aké to šťastie ? ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
teda, ako moze byt nieco dopredu dane? ja sa kludne mozem v tomto momente rozhodnut ze sa zabijem (alebo niekoho ineho), ale nemusim.. je to len na mne
mimochodom celkom dobry sposob, ako usetrit rodicov od dlhodobych stresov zo skusok a tak (alebo ich este viac vytocit) : mami, ked sa tam mam dostat, tak sa tam dostanem, bez ohladu na to, kolko sa budem (ne)ucit
cesta dobra a cesta zla....
je na každom z nás ktorú sa vyberieme...
taky bude potom náš osud..
filip
Toto je otázka, ktorú je tak nezmyselné riešiť, že fakt nevidím motiváciu používať takéto pojmy inak ako jednoduchú psychologickú barličku.
áno verím a neverím zbytočne