Neviem či presne diablom ale verim na zlo ktore môže zatieniť mysel človeka bez jeho vedomia/vôle a ktore sa nachadza v kazdom z nas a len caka na nasu slabu chvilku.
Niečo ako @2 Verím v posadnutosť vierou a tá dokáže spraviť aj neuveriteľné. Dnes už je jasné aj keď cirkvou ututlávané, že mnoho z prípadov vyháňania diabla bolo uskutočňované na mentálne postihnutých, alebo inak chorých ľuďoch, našťastie je v dnešnej dobe o to náročnejšie sa niečoho takého domôcť, ale najlepšie by bolo takéto cirkevné humusy zo zákona zakazovať pod hrozbou trestu odňatia slobody
ked som bol prvykrát opitý,tak aj farárku zavolali,lebo som vygrcal tri plné kýble a modlil som sa horlivo,otčenáš,aby ma to prešlo,mal som dvanásť a chľastali sme domácu,tiež xD
Takýmto veciam ľudia verili možno v staroveku alebo stredoveku. Vtedy dokonca verili tomu, že bolesť hlavy je spôsobená démonom a preto ľuďom mechanicky navŕtavali diery do hlavy aby vyhnali "diablov" z tela....
v podstate áno, aj ked neverím na ľudové symboly, diabla ale stáva sa, že u niektorých ľudí prevaží zlo nad dobrom, a niekedy na to ani psychiatria nepomôže...avšak veľmi veľa exorcizmov bolo vykonávaných na chorých ľuďoch, čo sa aj dokázalo, napr. u Anelise Michel
@georg21 no on by rad, ale je to problem.. je pravda ze to nie je klasicke posadnutie pretoze vedomie mu ako tak zostava.. len telo nemoze vobec ovladat.. ale nejake cudzie entity tam su...
@hoperpohroma áno, len ma zaujíma ako inak sa dá vidieť "posadnutosť diablom" ak nie ako niečo nehmotné, duchovné... meno vychádza len z pôvodu, významu slova a teda má svoje opodstatnenie...
@hoperpohroma@38 a vyznieva to hrôzostrašne, len ma zaujíma aký máš na to pohľad. Lebo si myslím, že to je dosť nebezpečná vec, takže zdieľanie sa o tom pomáha objasňovať otázky. Pozri si toto @6
@johny154 tebe som už odpovedal, a nenapísal si čo si o tom myslíš. Lebo ti asi stačí vtipný obrázok.
Pýtam sa lebo si myslím, že je dobré zdieľať sa o takýchto otázkach, totiž to napr. človek ani nemusí vedieť, že je posadnutý, a nemusí sa to prejavovať neviem ako viditeľne. Stačí obyčajný nezáujem zdieľať sa o otázkach, ktoré ťa privedú k pravde @38 alebo napr. pesimistický pohľad na život... to určite nie je vplyv niečoho dobrého... A človek sa z toho môže dostať, ale musí sám chcieť @29@6 :letim:
@hoperpohroma@42 len sa zaujímam, tak prepáč ak si myslíš, že je lepší nezáujem i v prípade dôležitej záležitosti. Ja si myslím opak. Lebo buď vnímaš svoju duchovnú stránku alebo nie. Ak áno, treba sa o ňu starať ako sa staráme o telo. To som tým chcel povedať, ale nekážem ti, rozhodovať sa môžeš sama.
@zdasati podobne ako človek môže hovoriť z hnevu, závisti, pýchy... tak môže z človeka hovoriť obyčajné dobro, záujem... ak som kvôli tomu podľa teba dement, tak mi to v tom prípade nevadí. :letim:
vždy sa mi páčili slovné hračky. typu
" Nikdy nehovor NIKDY ! "
"Ja nemám hovoriť a ty môžeš?
A dokonca dvakrát v jednej vete?"
a preto oceňujem aj tú tvoju, keď hovoríš
Džordžíkovi, čo má robiť, t.j. nehovoriť ti,
čo máš pozerať a čo máš robiť.
Na stupnici nanervylezenia od 0-vôbec nie
až po 100-maximálnou možnou mierou
leží Georgetwentyone vzhľadom k tebe kde?
Ešte má nejaké rezervy smerom ku
hranici 100?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
pozor na "silné" slová...
dnes si tu a zajtra tam......
Takýmto veciam ľudia verili možno v staroveku alebo stredoveku. Vtedy dokonca verili tomu, že bolesť hlavy je spôsobená démonom a preto ľuďom mechanicky navŕtavali diery do hlavy aby vyhnali "diablov" z tela....
@21 !!!
Nemáš tam cieľ Božieho plánu...
Asi nestačí, že len chce, treba ísť za viacerými exorcistami v @6 som dvoch dal.
Pýtam sa lebo si myslím, že je dobré zdieľať sa o takýchto otázkach, totiž to napr. človek ani nemusí vedieť, že je posadnutý, a nemusí sa to prejavovať neviem ako viditeľne. Stačí obyčajný nezáujem zdieľať sa o otázkach, ktoré ťa privedú k pravde @38 alebo napr. pesimistický pohľad na život... to určite nie je vplyv niečoho dobrého... A človek sa z toho môže dostať, ale musí sám chcieť @29 @6 :letim:
vždy sa mi páčili slovné hračky. typu
" Nikdy nehovor NIKDY ! "
"Ja nemám hovoriť a ty môžeš?
A dokonca dvakrát v jednej vete?"
a preto oceňujem aj tú tvoju, keď hovoríš
Džordžíkovi, čo má robiť, t.j. nehovoriť ti,
čo máš pozerať a čo máš robiť.
Na stupnici nanervylezenia od 0-vôbec nie
až po 100-maximálnou možnou mierou
leží Georgetwentyone vzhľadom k tebe kde?
Ešte má nejaké rezervy smerom ku
hranici 100?
dajme tomu 20, nelezie mi moc na nervy, beriem ho ako 5rocne dieta