Zaujímalo by ma či vekom človek prestáva byť veselý ako dieťa. Kedysi som bola strašne veselá, teraz už tak nie som...či to bude tým, že stárnem? či to je u vás podobne? tých po 20tke hlavne
tak mam 20, ale citim to uplne naopak. konecne zivot zacina byt o tom, co som vzdy chcela! nikdy som nechapala, co je zaujimave na hre, zavidela som dospelim, ze robia skutocne veci. prave teraz mam dovod sa tesit, lebo co urobim, je hodnotene skutocne a nie tym, ze som dieta a nechcu mi kazit radost...to ze je to tazke nemeni nic na fakte, ze ked sa nieco podari, mam z toho osoh aj ja a nie len hrdy rodic. uz nie som len vizitka rodica ale predovsetkym samostatna osoba, konecne nie som tien svojho zakonneho zastupcu. a tento pocit vekom urcite cloveka naplna viac a viac, ked sa poriadne snazi. ked nie, tak moze tu veselost stracat.
to je možno o tom, ako si to človek berie, ako si veci pripúšťa, či si hovorí "už som veľký, musím byť zodpovedný, toto sa ma týka, toto sa ma týka, tuna mám plno starostí, toto musím zariadiť" a tak. v podstate to ani nemusí hovoriť, stačí, ak si to podvedome myslí. Dospelí ľudia robia veci zložitejšími, a častokrát aj tam, kde to vôbec nie je treba.
V podstate je to z veľkej miery na tebe, ako budeš brať život. Je jasné, že si treba uvedomiť, za čo sme zodpovední, ale následne si treba uvedomiť aj to, že sú veci, ktoré si človek môže užívať bez ohľadu na vek v občianskom. A treba vedieť byť dieťa aj keď sme reálne dospelí, lebo to je strašne fajn pocit. A hlavne nebáť sa toho. To je podstatné.
@marleymt vieš čo nie je to úplne tak..závisí to od toho s akými som ľuďmi teraz som bola s jednou starou kamoškou vonku a s chalanmi a chovala som sa skoro jak za starých čias..až som sa čudovala aká som zrazu veselá..ale keď som s niekým iným tak nie osm tak veselá, lebo to tí ľudia na mňa neprenášajú alebo sa necítim tak, že by som mala vyžarovať veselosť
@zeriavka no áno, okolie samozrejme na teba vplýva tiež...pokiaľ si v spoločnosti, kde sa vyžaduje byť vážny, seriózny a reprezentatívny, tak sa z teba veselosť stráca. pokiaľ si medzi svojimi, na mieste, kde môžeš byť dieťa, tak ti to dáva možnosti správať sa tak šialene, ako sa ti to páči. potom si treba zhodnotiť možnosti a priority a vyhľadávať prostredie, kde sa ti to páči viac
@marleymt no bohužiaľ veľa veselých ľudí pri sebe nemávam, takých naozaj šalených..asi by som si mala zohnať aby sa vrátilo ku mne moje staré ja ale moje staré kamošky sú už všelikde rozlietané čo už
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
ale mala som viac zivotnej energie
a je hlavne sa veseliť aj z uplnych maličkosti
ja si práveže myslím, že väčším vekom som aj veselejší, ale toto určite neplatí pri každom...
V podstate je to z veľkej miery na tebe, ako budeš brať život. Je jasné, že si treba uvedomiť, za čo sme zodpovední, ale následne si treba uvedomiť aj to, že sú veci, ktoré si človek môže užívať bez ohľadu na vek v občianskom. A treba vedieť byť dieťa aj keď sme reálne dospelí, lebo to je strašne fajn pocit. A hlavne nebáť sa toho. To je podstatné.