To je asi o tom, že čím viac je človek vzdelanejší, tým má väčší prehľad o veciach, uvedomuje si, že predsa len je veľa vecí ktorým ešte nerozumie.. - viem, že nič neviem
Človek, ktorý je aj po čiastkovom poznaní presvedčený, že sa ním posunul dopredu, žije v sebaklame. Spejeme k takému poznaniu, ktoré nás neusmerňuje vpred, ale pomáha nám pochopiť, ako funguje náš svet. Pri takom poznaní sa musíme pozerať na javy, ktoré sú výsledkom niečoho, čo prebiehalo v minulosti, a preto sa musíme vracať spiatočnou cestou. Prebádať históriu. Ostáva nám tak len predpokladať, čo bude. Čím viac vieme, tým je poznanie komplikovanejšie z každej strany a uvedomujeme si, že v podstate ešte stále nevieme toho veľa. Je to ako spoznať jeden bod, ktorý tvoria dva nepreskúmané body, tie tvoria ďalšie body... Každopádne, život sám uspokojivo naplňuje takto našu zvedavosť.
no pozri, mozes tomou dat viac vyznamov. napada ma niekolko:
- nieco vediet, znamena aj vediet ze neviem viac ako som si myslel predtym nez som nieco vedel
- nieco vediet je zodpovednost
- nieco vediet je vyzva
- clovek ma o zabavu postarane, lebo vzdy tu bude nieco co este nevie
- este mas cely zivot aby si sa toho vela naucil
myslim ze nieco z toho ked vyberies a napises pekne dvoma-tromi vetami do zaveru tak to bude fajn.
Chcem sa poďakovať všetkým ktorí doteraz prispeli do tejto diskusie alebo aj prispejú a tým aj poradia ostaným žiakom ktorím moc sloh nejde Ešte raz díkez
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
- nieco vediet, znamena aj vediet ze neviem viac ako som si myslel predtym nez som nieco vedel
- nieco vediet je zodpovednost
- nieco vediet je vyzva
- clovek ma o zabavu postarane, lebo vzdy tu bude nieco co este nevie
- este mas cely zivot aby si sa toho vela naucil
myslim ze nieco z toho ked vyberies a napises pekne dvoma-tromi vetami do zaveru tak to bude fajn.