mam taku otazku...stale sa tu najde nejake forum z nejakou otazkou typu :´´caute zacal/a som si pisat s peknym chalankom alebo peknou babenkou a teraz newem ako na to ako ju/jeho oslovit atd....prosim pomoc)´´ alebo ´´myslite ze uz mozem mat sex?´´ alebo
@malcharek pochybujem, ze mas 20... lebo by si vedel, ze v 90% rodinach, maju problem rodicia s detmi komunikovat a nieto riesit milion tem co je na birdzi... si myslim, ze lepsie na birdzi to riesit, ako skusat v reali, napr otazka, co sa stane ked spravim to a to ... napr pri chemii... alebo com ...
Inak ty sa na vsetko pytas rodicov? ak hej tak vaaaau
tiez tomu nerozumiem, ja sa skoro na vsetko pytam rodicov, ale ked chcem len trollovat tak idem sem. a nechapem rodicov co sa nevedia s detmi normalne rozpravat
@ alysia no ja ked budem raz rodicom budem sa snazit aby moje dieta hladalo v prvom rade pomoc u mna a nie u druhych,cudzych,a este aj na nete ked doma mam dospeleho rodica..teraz uz ne..byvam ciac menej sam zo strykom na straom kontinente a to asi mozno preto ze som pocuval rady rodicov alebo sam seba vecsinou lebo mam svoj mozog ako sa rozhodnujt a ked som nevedel tak sa spytam rodica...a ne nejakeho netoveho fóra.. rodicia by sa teda mali trosku viac otvorit lebo kazdy z nich musel mat sex aby to vobec mali komu teraz vysvetlit alebo poradit ne? @ smajdalf aby sa ludia ako ty divili.. @ hoperpohroma a preco by mali???oni nesexovali predtym ako si sa narodil/a? @ delica ked sa to opytas jak pokecova pripečená piča ani sa nedivim ze sa rodicia nemozu s tebou seriozne porozpravat ze?
@malcharek dobre tak o par rokov sa mi ozvi, ako sa ti to podarilo lebo kazdy chce byt iny ako jeho rodicia a nakoniec skoro vzdy sme presne taki isti ako nasi rodicia
Aha, no a ty si s vasimi preberal sex? Proste taka je doba, ze nasi rodicia sa nevedia bavit o vela temach .. a v niektorych veciach si myslim, ze lepsie poradi kamarat ( ohladne skoly a tak napr ) ako rodic...
Nech sa spyta dieta rodicov na nieco, ak ma taky vztah ale ak nie, no tak co uz, tak zaklada fora, aspon sa pyta a nezabije sa hned ...
,,rodicia by sa mali viac otvorit..." a vasi su taki otvoreni? Stale tu pises nieco take ,,rodicia by mali" ale REALITA je taka, ze vacsina rodicov by ta zabilo kebyze im povies nejaku otazku co su napr na fore na birdzi, opytas sa na sex? Zacnu sa cervenat a koktat.. ako to chces zmenit? Budes iny? Fajn to je pekne, ale netrapos na tuto generaciu...
@alysia pocuj ja som to myslel asi v takom zmysle ze ked je maju radit ludia ako @3 (ktory maju zrejme problem sa aj vyjadrovat ne to este sa opytat normalne na problem a seriozne sa porozpravat o tom) tak je lepsie najprv sa normalne skusit poradit z rodicom...zamysli sa..prides za ma mamou a spytas sa jej na problem..slusne seriozne ako dospely kedze sa uz ides bavit o sexe...a co myslis?? 1.poradi 2.neporadi 3.zavola tatina date debatu 4.posle ta do pice? 5.odignoruje to. co si vyberies?ako sa zachova? nech akokolvek nemusis ju posluchnut...mozes popremyslat..zalozit nejake forum popripade ako toto no mozno to nebude nutne...mozno na to po rodinnom vyjave s vlastnym mozgom prides sama co robit v danom probleme.
@malcharek moji rodicia ma ani na silvestra nenechaju prespat u priatela, ze som na to moc mlada, lebo si myslia ze sa s nim vyspim. nepustia ma s nim ani na dovolenku, proste nikam. a oni kkti si myslia ze cez den sa to robit neda.. cize ked k tomu maju takyto vztah, ako sa s nimi mozem o tom asi rozpravat? keby som sa snazila o tom rozbravat, tak ma poslu na inu skolu a zoberu vreckove aby som uz priatela ani nevidela
@malcharek K tým 13-14 ročným. Nemyslíš si, že by ťa za nijakú intímenjšiu otázku v tomto veku mama poslala do riti? Navyše ona mala detstvo iné ako my máme teraz, bola to iná doba, takže tvoju otázku nebude môcť objektívne prehodnotiť. Povie ti svoj subjektívny názor a to bude asi taký, že na to nemáš vek. Svet sa mení a to rodiči nevnímajú. Ani nemajú ako, nezazlievam im to, ale toto je dôvod, prečo sa s nimi o tom nemôžeš baviť. Teda, každý má iných rodičov, ťažko povedať, ale aj tak najradšej hľadám informácie na internete, zriedka u priateľov (skôr ja im radím) a problémy riešim vo vlastnej hlave, lebo nikto mi tak dobre neporadí.
1. Rodič nie je odborník. To ani nikto z miestnych užívateľov, ale s niektorými problemámi sa skôr obrátim na literatúru, internet, poradne etc.
2. Od rodiča získam rady založené na skúsenostiach/vedomostiach/postojoch jednej osoby. Do verejného fóra prispejú desiatky ľudí, z ktorých sa mnohým mohlo prihodiť presne to isté, s čím zakladateľ potrebuje poradiť. Proste viac hláv, viac rozumu.
3. Sexuálny život našich rodičov je odlišný od nášho. Princíp zostáva zachovaný, ale väčšina štyridsiatnikov sa k otázkam prvého sexu, netradičnejších techník atď. postaví spôsobom ,,nemáš čo šukať".
4. Nie všetci rodičia vedia o tom, že ich deti nejaký sexuálny život vedú, a deti majú spravidla dobrý dôvod im o tom nepovedať.
5. Osobne nechcem poznať históriu intímnych zážitkov svojich príbuzných
6. Ak sa neviem s rodičom porozprávať ani o tom, kde sú poskladané uteráky, určite s ním toto nebudem konzultovať.
7. Ak napr. niekto má len jedného rodiča, opačného pohlavia, ten nemusí jeho problému rozumieť, alebo mu dokázať poradiť.
Pretože je pre nich trápne pýtať sa také otázky rodičov, tak sa radšej pýtajú anonymne cudzích ľudí a čakajú dobré rady. Síce sa nájdu aj takí, ktorí im poradia ale určite to nie je správne. Ja svoje deti budem vychovávať tak, aby mi mohli veriť a aby si chodili po rady ku mne...
@malcharek to fakt? útočíš na mňa? Založila som snáď ja niekedy niečo?
narážala som na včerajšiu top diskusiu...
a keby sa to dotyčná spýtala túto otázku normálnym spôsobom, pridala k tomu nejaké omáčky atd., myslíš, že by sa to mohla opýtať rodičov? Netuším ako si predstavuješ, ale chcem vidieť tvoju dcéru a teba, keď príde s takoutou otázkou...
@malcharek krasne sa ale vyhybas mojim otazkam a komentarom typicky chlap vsak? Ingoruje, to na co sa mu nechce odpovedat...
Najdu sa tu aj normalni ludia co vedia poradit, hentych debilkov treba ignorovat.. kedysi to tu nebolo take strasne s tymi forami... ludia normalne odpovedali...
Pre mna su proste neni na prvom mieste rodicia, za kym idem po radu ... podla toho o aky problem o aku otazku sa jedna, tak tam hladam informacie, bud u odbornika, ci kamarata alebo znameho... a osobne je mi trapne sa pytat nasich na sex. A nieto este pocut odpoved, od cloveka, ktory zacal sexovat pred 20 rokmi ...
kazdopadne si myslim ze deti prestavaju verit v rodicou a to chyba...casto hladaju pomoc na nete alebo u kamaratov casto svojho veku cize dostat radu od rovesnika 13 rocneho je asi horsie ako od rodica ktory NEVIETE ako sa zachova a mozno vam poradi..ak nie vzypocutie priatela a svojho rozumu bude lespie ked rodicia poradia a ked ne mozno poradia lepsie...neskusis nevies..treba verit...
@malcharek rodicia neveria detom a deti rodicom a preco by som aj mala? ako malej mi nakecali ze je jezisko, ze mama vie vsetko a tak dalej a vobec to tak nie je
Ide o to mily malcharek,ze ja VIEM ako sa nasi zachovaju, kebyze sa ich nieco intimne opytam preto s nimi riesim len to co sa da riesit ...
A inak ty mas s rodicmi taky dobry vztah, ze s nimi o vsetokm hovoris?
@alysia ja som dospel na uroven ze s nimi uz nebyvam a odstahoval som sa do zeme neobmedzenych moznosti...no ja som mal hlavne na mysli to ze predtym ako budem hladat odpoved na nete a nemam bohvieake skusenosti s danym problemom tak sa bude lepsie mozno ako prvej opytat oca alebo mami alebo niekoho kompetentnejsieho ako nejaky anonym na nete lebo za to noc nedas...a ja som si zapametal ze nikdy nemoze nikto vedet ako sa rodic zachova...keby je ten problem nejaky vaznejsi pochybujem ze by ta poslala kade lahsie....skratka tomu newerim to potom neni dobry rodic ked ho dieta ziada o pomoc v akomkolvek veku s cimkolvek {predpokladam ze ked sa uz ide niekto pyat rodica o sexe nieco tak asi uz ma o tom nejake skusenosti alebo aspon co to vie lebo inak sa potom nedivim ze sa deti nerozpravaju o tom urcite by som im neodmietol podat aspon nejaku odpoved ktora by my stacila na ich uspokojenie...vzhladom na vek by som to tak aj podal,...to je jak keby ty povie frajerka ze je tehotna a ja jej povim ,,daj pokoj s tym teraz otravuj ma ked sa to narodi,,,mama ty povie ze na to este nemas vek alebo take daco...no mozno pomoze..cize ja by som hladal najprv odpoved niekde inde ako tu...niekedy internet nebol a vsetci sa vynasli z problemov..zaujimave ze teraz to je kazde druhe forum o pomoc mam kramy..pomoc mam natrhnutu rit...a tak dalej...ludia zabudli komunikovat a rozmyslat..nebol net ludia si nenasli riesenie na googli alebo na wikine..porozmyslali...
Nevies, ci ti ludia co tu pisu fora, ci sa pytali alebo nepytali predtym rodicov, mozno ano mozno nie... obcas je lahsie napisat nejake forum a nie opytat sa rodicov, lebo to pride trapne nieokmu a tak podobne ...
Rodicia su zaujati, lebo si ich dieta, preto ti nepovedia alebo neporadia niekedy...
ja VIEM ako nasi zareaguju preto za nimi nechodim s niecim s cim mam problem ...
Takze nesuhlasim s tym, ze nikdy nemoze nikto vediet ako sa rodic zachova ...
No sak o tom to je, ze je vela rodicov co nie je dobrym rodicom, rpeto deti za nimi nechodia....
S tym sexom, pridem za mamou v 16tich alebo aj neskor a zabije ma a nikam ma nebude pustat, lebo si mysli, ze na sex som mlada, a tak dalej, a ze sexovat by som mala az v 30 tke ...
No tak niekedy sa riesili problemy inak, viac sa riesili cez kamaratov alebo to clvoek RISKOL a tak podobne, teraz to vidim ako vyhodu, ze ludia radsej zalozia podla teba blbe forum, ale aspon nerobia tolko blbosti a zistia si to predtym ako nieco spravia ...
Na rodičov? vtipné....rodičia sa snažia svoje deti čo najviac ochraňovať a strážiť ...asi by ich kleplo keby sa chodilo 13. ročné dieťa vypytovať na takéto otázky , ktoré samozrejme nájde na googli , ale nemá dosť rozumu na to aby mu to doplo .....
@malcharek mám takú otázku, čím to je že sa tu v poslednom čase začínajú množiť ľudia ktorí zaručene vedia prečo birdz "seká" (mimochodom, birdz neseká, birdz je pomalý, to je rozdiel), pričom o tom nevedia ani hovno?
plus, vierohodnosť je vlastnosť ktorú niekto má, pokiaľ mu veľa ľudí verí, čiže "vierohodnosť V niekoho" je nezmyselné slovné spojenie.
rodičia si myslia že detičky sú ešte hlúpučké a taká otázka ich iba ak prekvapí a naštve, internet zaisťuje anonymitu a rôzne názory. Väčšinou odpovedajú mladí ľudia a tí to vedia posúdiť viac rovesníckejšie ako rodičia
@midnight ono to je mozno tym ze asi niekto nerobi rozdiel ci to seka alebo permanentne ide pomaly,lebo furt to je napicu a nikto s tym nic nerobi...takze aky je v tom rozdiel?aku mudrost my povies ked ja hovno viem pouc ma..
@malcharek rozdiel je v tom taký, že "ide pomaly" je rovnomerný pohyb, tzn "ide neustále rýchlosťou 0.2 kilometra za hodinu", a seká je nerovnomerný pohyb, tzn "hodinu ide rýchlosťou XY kilometra za hodinu, ale potom sa na pol hodinu zastaví v krčme, a následne pokračuje ďalej", aj keď neviem prečo požaduješ vysvetlenie keď ho očividne poznáš, skôr som čakal že keď už sa spýtaš tak sa spýtaš "no tak čím to je, ty mudrc"?
@midnight mne je uplne jedno cim to je,ja som neni admin ja nepotrebujem pricinu,ja chcem vysledok lebo ja som pouzivatel,a ked vidim ze to je furt napicu tak to budem volat akokolvek co poukaze ze nieco neni v poriadku.dosekany birdz,spomaleny,dojebany to je fuk.
problém je v tom že rodičia ťa berú ako dieťa a tak sa stebou aj budú baviť, kdežto tvoj rovesník čo vieš že má určité skúsenosti v tej oblasti ti poradí omnoho viac...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
Asi nie.
Inak ty sa na vsetko pytas rodicov? ak hej tak vaaaau
+ Birdz neseká primárne kvôli tým, čo sa prihlásia len raz a ostane po nich jedna neaktívna db entry.
Aha, no a ty si s vasimi preberal sex? Proste taka je doba, ze nasi rodicia sa nevedia bavit o vela temach .. a v niektorych veciach si myslim, ze lepsie poradi kamarat ( ohladne skoly a tak napr ) ako rodic...
Nech sa spyta dieta rodicov na nieco, ak ma taky vztah ale ak nie, no tak co uz, tak zaklada fora, aspon sa pyta a nezabije sa hned ...
,,rodicia by sa mali viac otvorit..." a vasi su taki otvoreni? Stale tu pises nieco take ,,rodicia by mali" ale REALITA je taka, ze vacsina rodicov by ta zabilo kebyze im povies nejaku otazku co su napr na fore na birdzi, opytas sa na sex? Zacnu sa cervenat a koktat.. ako to chces zmenit? Budes iny? Fajn to je pekne, ale netrapos na tuto generaciu...
1. Rodič nie je odborník. To ani nikto z miestnych užívateľov, ale s niektorými problemámi sa skôr obrátim na literatúru, internet, poradne etc.
2. Od rodiča získam rady založené na skúsenostiach/vedomostiach/postojoch jednej osoby. Do verejného fóra prispejú desiatky ľudí, z ktorých sa mnohým mohlo prihodiť presne to isté, s čím zakladateľ potrebuje poradiť. Proste viac hláv, viac rozumu.
3. Sexuálny život našich rodičov je odlišný od nášho. Princíp zostáva zachovaný, ale väčšina štyridsiatnikov sa k otázkam prvého sexu, netradičnejších techník atď. postaví spôsobom ,,nemáš čo šukať".
4. Nie všetci rodičia vedia o tom, že ich deti nejaký sexuálny život vedú, a deti majú spravidla dobrý dôvod im o tom nepovedať.
5. Osobne nechcem poznať históriu intímnych zážitkov svojich príbuzných
6. Ak sa neviem s rodičom porozprávať ani o tom, kde sú poskladané uteráky, určite s ním toto nebudem konzultovať.
7. Ak napr. niekto má len jedného rodiča, opačného pohlavia, ten nemusí jeho problému rozumieť, alebo mu dokázať poradiť.
narážala som na včerajšiu top diskusiu...
a keby sa to dotyčná spýtala túto otázku normálnym spôsobom, pridala k tomu nejaké omáčky atd., myslíš, že by sa to mohla opýtať rodičov? Netuším ako si predstavuješ, ale chcem vidieť tvoju dcéru a teba, keď príde s takoutou otázkou...
to znie skôr choro
Najdu sa tu aj normalni ludia co vedia poradit, hentych debilkov treba ignorovat.. kedysi to tu nebolo take strasne s tymi forami... ludia normalne odpovedali...
Pre mna su proste neni na prvom mieste rodicia, za kym idem po radu ... podla toho o aky problem o aku otazku sa jedna, tak tam hladam informacie, bud u odbornika, ci kamarata alebo znameho... a osobne je mi trapne sa pytat nasich na sex. A nieto este pocut odpoved, od cloveka, ktory zacal sexovat pred 20 rokmi ...
Ide o to mily malcharek,ze ja VIEM ako sa nasi zachovaju, kebyze sa ich nieco intimne opytam preto s nimi riesim len to co sa da riesit ...
A inak ty mas s rodicmi taky dobry vztah, ze s nimi o vsetokm hovoris?
Nevies, ci ti ludia co tu pisu fora, ci sa pytali alebo nepytali predtym rodicov, mozno ano mozno nie... obcas je lahsie napisat nejake forum a nie opytat sa rodicov, lebo to pride trapne nieokmu a tak podobne ...
Rodicia su zaujati, lebo si ich dieta, preto ti nepovedia alebo neporadia niekedy...
ja VIEM ako nasi zareaguju preto za nimi nechodim s niecim s cim mam problem ...
Takze nesuhlasim s tym, ze nikdy nemoze nikto vediet ako sa rodic zachova ...
No sak o tom to je, ze je vela rodicov co nie je dobrym rodicom, rpeto deti za nimi nechodia....
S tym sexom, pridem za mamou v 16tich alebo aj neskor a zabije ma a nikam ma nebude pustat, lebo si mysli, ze na sex som mlada, a tak dalej, a ze sexovat by som mala az v 30 tke ...
No tak niekedy sa riesili problemy inak, viac sa riesili cez kamaratov alebo to clvoek RISKOL a tak podobne, teraz to vidim ako vyhodu, ze ludia radsej zalozia podla teba blbe forum, ale aspon nerobia tolko blbosti a zistia si to predtym ako nieco spravia ...
plus, vierohodnosť je vlastnosť ktorú niekto má, pokiaľ mu veľa ľudí verí, čiže "vierohodnosť V niekoho" je nezmyselné slovné spojenie.
problém je v tom že rodičia ťa berú ako dieťa a tak sa stebou aj budú baviť, kdežto tvoj rovesník čo vieš že má určité skúsenosti v tej oblasti ti poradí omnoho viac...