chcem si spraviť taký prieskum, ku komu sa radíte (prípadne argumenty)........no, tak ja som ateista (a pastafarián tiež ) a prečo?? Pretože MNE (to slovo je tam dôležité) nedáva ani jedno z tých zmysel, resp. žiadne ako celok (Y) aké su vaše dôvody???
Adventista siedmeho dňa - dáva mi to zmysel.. a páči sa mi že táto cirkev dáva dôraz na čítanie Biblie a nie na počúvanie farárov/pápežov(alebo iných vodcov)...
Katolík , preto lebo celá moja rodina je katolícka , takže som sa ako katolík narodil a nič s tým nespravím .
Neviem v čo vlastne verím , možno v nič , len chcem mať kvalitný život a nechcem aby mi do toho nejaká bytosť ktorú vlastne nikto nevidel zasahovala , akokoľvek .
Čiže ak by som to mal zhrnúť tak neveriaci je ten čo neverí, ale skôr má len pochybnosti ale nepopiera vieru a ateista vyvracia aj význam viery a existenciu boha/bohov
a celkovo si myslím, že len slabí jedinci potrebujú mať vymysleného kamaráta čo vedie ich kroky. Silný sa postará o seba sám a nepotrebuje Ducha svätého
Neverím že nejaká bytosť , kresťanský boh , Alah alebo hocikto iný stvoril svet , vesmír , všetko...
A neverím ani na to že niekto nad nami je a dáva na nás pozor , nevyzerá to tak.
Ani to že prečo keby existoval boh by nemohol zasahovať do našeho sveta , spraviť ho lepším nechápem , keby niekto stvoril všetko nemusí sa riadiť pravidlami.
@forte v podstate aj ateista patrí do skupiny neveriacich, ale ateista má plus aj v tom, že aj ostatným vieram vyvracia zmysel takže v podstate áno, tak ako si to napísala
A ešte k téme: aby ste si nemysleli, aj ja viem to, že Ježiš Kristus existoval ako reálna bytosť, ale to čo sa okolo toho namotalo, tak tie omáčky idú mimo mňa opakujem, nechcem nikoho uraziť
@fluptak zaprvé, to wiki "vysvetlenie" neveriaceho je hovadina. "neveriaci" je buď synonymom ateistu, alebo vrámci kresťanského slovníka ktokoľvek kto nie je kresťan. to čo máš ty pocit že slovo "neveriaci" znamená, tomu sa hovorí "agnostik", čiže človek ktorý si myslí že nie je možné vedieť či boh existuje alebo nie, a odmieta sa touto otázkou zaoberať, resp. prikloniť na ktorúkoľvek stranu, obvykle.
a ateisti nepopierajú význam viery, resp. väčšina áno, ale nie je to podmienkou pre získanie tohto označenia. pokiaľ je niekto vyslovene zaryto proti náboženstvu, či ho priam považuje za negatívne, a chce aby to bolo každému hneď jasné, tak si zvykne hovoriť "antiteista".
a som ateista, pretože aj keď mám svoj určitý svetonázor obsahujúci mnoho vecí ktoré sú (zatiaľ) nedokázané, alebo nedokázateľné, zároveň som si vedomý toho že
1. prezentovať ako istú pravdu niečo o čom vôbec nie je isté a dokázané že je to pravda je pokrytectvo, hlavne keď o tej neistote viem
2. snažiť sa kresťanské výmysly prebiť inými názormi, ktoré síce aspoň dávajú zmysel, ale sú bez dôkazov, čiže striktne povedané sú s kresťanskými výmyslami čo sa týka faktografickej váhy na rovnakej úrovni (žiadnu váhu nemajú), je ešte beznádejnejšie a naivnejšie ako snažiť sa ich prebiť vecami, ktoré nie sú názormi, lebo sú založené na objektívnych a dokázaných faktoch.
čiže môj svetonázor je moja vec a vyjadrujem ho keď sa ma naň spýta niekto o kom viem že je úprimne zvedavý a že sa nepýta kvôli tomu aby do mňa začal hustiť kresťanské nezmysly, alebo vtedy keď sa do nejakej metafyzickej diskusie dostanem s niekým s kým ten môj názor príliš nekoliduje. vrámci všetkých oficiálnych a verejných miest a diskusií (ehm, nazvime to tak) s kresťanmi a inými fundamentalistami som ateista.
@midnight tak napr. O tom antiteistovi počujem prvý krát.......a ďakujem za vyvedenie z omylu aspoň už nezopakujem chybu ani ja nemôžem vedieť všetko....to vie len google
som presvedčený katolík, ako katolík, rimsko katolik som sa narodil a ním aj zomriem. iba v Bohu spočin duša moja, držte sa pravdy, a verte v Boha, a Pán Vám požehná také dary, že budete len žasnúť, aký predivný a úžasný je Pán
Moje a nebudem to tu zverejňovať, pretože niektorí ľudia sú stále hlúpy a nevedia rešpektovať vierovyznanie iných. Prečo v to verím? Pretože mi to dodáva takú silu, že zvládam aj tie najťažšie situácie. Viera v toto mi pomohla už vo viacerých dôležitých situáciách...
neveriaci. jediný boh, ktorý pre mňa existuje a môže ma ovplyvňovať a podľa ktorého sa riadim, je Satan. pre mňa neexistuje ako veľký rohatý pán s kopytami ale ako prírodná sila. Takže existuje aj Boh aj Satan ale veriť tomu že sú to nejake také bytosti je pre mňa taká istá hlúposť ako veriť rozprávkam
@mm47 tak ak je nejaké vyššia bytosť prečo by mal zasahovať a vylepšoval ho? to musia byť malicherné sračky....... si môže tá vyššia bytosť vyrobiť kopu iných svetov a na nás sa len baviť
@mm47 ach lenže ty stále berieš tú bytosť a chápeš až primoc v ludskej rovine... pre teba je lahšie opravovať ako stavať. prenho je to otázka sekund možno..... a stále je tu tá možnosť že on sa na naás bavá aky sme malicherní
@mm47 ja sa bavím len tak keby existoval ..v mojich domienkach. možno preto je to božská bytosť večná.. niečo čo naša mysel neobsiahne a plne nepochopí
Ateista, i keď som bol evanielik, ale ako čas prešiel dal som si do súvisu 2 a 2 a začal logicky rozmýšlať a z toho dôvodu som zistil, že prečo by som mal veriť v niečo čo neexistuje. Každý nech si verí v čo chce. Do nikoho sa nestarám, Aj tak keď sa nad tým tak človek zamyslí, do kostola chodia väčšinou babky ohovárať svojích susedov. A väčšinou najväčší kresťania sú tí najhorší ľudia.
A inak som ateista z jedneho prosteho dovodu. Boha nikto nikdy nevidel, nedokazal jeho existenciu a pravdepodobne sa to ani nikdy nikomu nepodari.
Jedine v co verim je pritomnost mimozemstanov v nasej slnecnej sustave co mi pride realnejsie (a hlavne fyzikalne mozne) ako nejaky bradaty ujo na oblaciku ovladajuci nase duse, v ktore tiez neverim...
Bola som veriaca (nie kresťanka). Potom som si uvedomila, že mnoho "nadprirodzena" a vecí okolo viery sa dá vysvetliť jednoducho rozumom a vedou. Viera ja podľa mňa v mnohých ohľadoch strašne slepá. Takže som ateistka.
Ked som bol mali veril som na vselico, potom som veril na boha, potom ze ked spravim nieco dobre / zle ze sa to vrati , postupne ma zivot naucil ze tak to nefunguje...
Momentálne sám seba považujem za Ateistu. Bol som vychovaný ako Katolík. V našej rodine máme skoro všetkých veriacich, preto som bol vychovávaný v duchu modli sa, to je to najlepšie čo môžeš spraviť. Ako malé dieťa som to bral, ako samozrejmosť a nutnosť. Dokonca som sa bál, že ak sa nebudem modliť pôjdem do Pekla! Ako som dospieval začal som sa viac venovať viere ako takej a hľadal som dôvod alebo dáke dôkazy prečo by som mal veriť. Bohužiaľ nič také som nenašiel, preto som postupne upúšťal od viery. Asi tak v 16 tých rokoch som sa začal zaujímať o iné vysvetlenia, ako sme sa na tomto svete zobrali a čo po tomto živote. A môžem povedať že najlepšie a hlavne najlogickejšie vysvetlenie mi podala veda. :S Od vtedy som si začal aj vo väčšom uvedomovať nebezpečenstvá takýchto náboženstiev. A dokonca aj ich negatívny dopad na spoločnosť, ktorý som predtým netušil že existuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
no po prvé preto, že sú nimi aj rodičia, bol som v tejto viere pokrstený a vychovaný a po druhé preto, že som nemal dôvod ju opustiť/zmeniť
Neviem v čo vlastne verím , možno v nič , len chcem mať kvalitný život a nechcem aby mi do toho nejaká bytosť ktorú vlastne nikto nevidel zasahovala , akokoľvek .
Ateista - » sk.wikipedia.org/wiki/Ateista...
Čiže ak by som to mal zhrnúť tak neveriaci je ten čo neverí, ale skôr má len pochybnosti ale nepopiera vieru a ateista vyvracia aj význam viery a existenciu boha/bohov
a celkovo si myslím, že len slabí jedinci potrebujú mať vymysleného kamaráta čo vedie ich kroky. Silný sa postará o seba sám a nepotrebuje Ducha svätého
@n0win0u do faka, na to som úplne zabudol
A neverím ani na to že niekto nad nami je a dáva na nás pozor , nevyzerá to tak.
Ani to že prečo keby existoval boh by nemohol zasahovať do našeho sveta , spraviť ho lepším nechápem , keby niekto stvoril všetko nemusí sa riadiť pravidlami.
Celé zle.
pokrsteny som ako evanjelik
a neviem ci som veriaci, ci nie
verim v nieco transcendentne, resp. mam pocit, ze nieco take tu je, i ked ani tym si nie som 100% isty..mozno na 78%
A ešte k téme: aby ste si nemysleli, aj ja viem to, že Ježiš Kristus existoval ako reálna bytosť, ale to čo sa okolo toho namotalo, tak tie omáčky idú mimo mňa opakujem, nechcem nikoho uraziť
Niečo pre teba
- narodil som sa ako evanjelik
- potom som objavil pastafarianizmus
- aj hypnožábu
- a tiež budhizmus
.....má ešte niekto nejaké návrhy, v koho alebo čo sa dá veriť?
a ateisti nepopierajú význam viery, resp. väčšina áno, ale nie je to podmienkou pre získanie tohto označenia. pokiaľ je niekto vyslovene zaryto proti náboženstvu, či ho priam považuje za negatívne, a chce aby to bolo každému hneď jasné, tak si zvykne hovoriť "antiteista".
a som ateista, pretože aj keď mám svoj určitý svetonázor obsahujúci mnoho vecí ktoré sú (zatiaľ) nedokázané, alebo nedokázateľné, zároveň som si vedomý toho že
1. prezentovať ako istú pravdu niečo o čom vôbec nie je isté a dokázané že je to pravda je pokrytectvo, hlavne keď o tej neistote viem
2. snažiť sa kresťanské výmysly prebiť inými názormi, ktoré síce aspoň dávajú zmysel, ale sú bez dôkazov, čiže striktne povedané sú s kresťanskými výmyslami čo sa týka faktografickej váhy na rovnakej úrovni (žiadnu váhu nemajú), je ešte beznádejnejšie a naivnejšie ako snažiť sa ich prebiť vecami, ktoré nie sú názormi, lebo sú založené na objektívnych a dokázaných faktoch.
čiže môj svetonázor je moja vec a vyjadrujem ho keď sa ma naň spýta niekto o kom viem že je úprimne zvedavý a že sa nepýta kvôli tomu aby do mňa začal hustiť kresťanské nezmysly, alebo vtedy keď sa do nejakej metafyzickej diskusie dostanem s niekým s kým ten môj názor príliš nekoliduje. vrámci všetkých oficiálnych a verejných miest a diskusií (ehm, nazvime to tak) s kresťanmi a inými fundamentalistami som ateista.
Pozri si napríklad Nigga stole my bike (tralala)
Jedine v co verim je pritomnost mimozemstanov v nasej slnecnej sustave co mi pride realnejsie (a hlavne fyzikalne mozne) ako nejaky bradaty ujo na oblaciku ovladajuci nase duse, v ktore tiez neverim...
@trash kukni si @40
Komu platíš za to, aby si sa mohla pomodliť ?
Ked som bol mali veril som na vselico, potom som veril na boha, potom ze ked spravim nieco dobre / zle ze sa to vrati , postupne ma zivot naucil ze tak to nefunguje...
Ľúbi nás, tak ho chcem ľúbiť tiež.