Ahojte, nie som kresťan ani nevyznávam žiadne raké oficiálne vierovyznanie. Verím vo vlastnú bohyňu Nyx. Inšpirovali ma knihy Škola noci. Vytvárate si aj vy vlastnú vieru ?
nechápem vieru v niečo, čo si sama vymyslím ... to už môžem fakt veriť v dúhového jednorožca ak sa nemýlim, tak aj niečo podobné existuje » en.wikipedia.org/wiki/Invisible_...
Verím v svetého kokota a cirkev kokotistov posledného dňa. Podstata je v tom, že Boh je pekne prijebaný čurák a stvoril nás na svoj obraz.
Čiže vlastne kresťanstvo, len bez tých kecov o láske.
Myslím si, že ak človek pozoruje svet a hlavne vedu a na základe toho si vytvorí určitú filozofiu, je to vždy pravdivejšie, než také tliachanie do vetra.
peco si vlastne clovek vymysla blbiny o bohu a tak?je to dost o psychologii a tie sracky okolo toho.ja sa radsej v realite drzim toho co ostatny rozumny ludia a to je podozrivost ,skepticizmus, ziadne nadprirozeno aspon si to teda myslim
Nyx nie je vymyslená...
čiže si si nič nevymyslel
to náboženstvo existovalo už dlho predlho pred kresťanmi
skôr by som povedal, že si si našiel vlastnú cestu
Ja napriklad som donedavna veril že existuje miesto ako Rokfort (Rokfort z Harryho Pottera ) veril som že raz za mnou pride Hagrid a povie mi že som carodejnik a zobere ma na Rokfort
@karlotiskot "Verím v svetého kokota a cirkev kokotistov posledného dňa. Podstata je v tom, že Boh je pekne prijebaný čurák a stvoril nás na svoj obraz.
Čiže vlastne kresťanstvo, len bez tých kecov o láske."
Toto si napísal predtým, z toho nie je moc čo vyčítať. Ak sa ti chce tak mi vysvetli tvoj postoj k tejto teme
Mozes aj TS
@weasley7 Tak v podstate si myslím že sa dá keď má človek fantáziu
Čo vlastne kresťanstvo káže o Bohu? Boh spravil výtvor, zamiloval si ho a prvé čo spravil svojmu výtvoru z duchovného hľadiska bolo podmieňovanie a vynucovanie svojich zásad. Je to fakt nejaká Božská láska? Mne nepríde iná od ľudskej. Boh celý starý zákon trestá, káže ničí a zábija, pretože jeho výtvor nekoná podľa jeho predstáv, naopak odmeňuje tých čo ho slepo počúvnu. To tiež nie je dosť iné od ľudí a aj keď si to mnohý prezentujú, akože že ak teraz budeme morálny a čistý Boh nás odmení je to úplne pičné prezentovanie, pretože Boh vyžadoval dokonca vraždu a až keď mu bolo vyhovené a preukázané, že Abrahám by pre neho zabil svojho syna, až vtedy ho odmenil. Nebolo by lepšie ponaučenie z príbehu, kde by Abraham odmietol zabiť svojho syna, pretože je to práve proti tomu čo mu Boh morálne a mravne dal a Boh by ho odmenil za to, že jeho myšlienky v ňom žijú aj keby sa mal Abrahám postaviť proti svojmu stvoriteľovi? Nie, je to proste blbý príbeh o blbom decku, ktoré niečo chcelo a až keď to dostalo bolo spokojné. V novom zákone je to už trochu lepšie, keďže prichádza Ježiš ako zosobnenie božej lásky a tak idú do úzadia všetky tie božie tresty a podobne, ale pre istotu tu stále ostáva peklo a stále nás straší večným utrpením, horším aké si vieme predstaviť. A prečo? Aby ľudia nevraždili, nesmilnili, alebo si ctili jeden druhého? Nie, je prvotne vystavané pre tých, ktorý neveria v Boha. Môžeš jeho myšlienky šíriť ako chceš ale ak ho "neprijmeš" za svojho Boha skončíš tam.
Z toho mi vyplýva proste len jediné. Ak pripustíme, že je kresťanský Boh skutočný, očividne neovplýva nadprirodzenou nekončiacou dobrotou a láskou, je to len zmrd čo niečo stvoril a ak to nepôjde po jeho začne si to vynucovať a to nie je o nič iné ako keby jeho moc vložíš do rúk priemernému smrtelníkovy a postavíš ho na jeho piedestál. Nehovoriac o tom keby ju dáš do rúk priemernému zarytému kresťanovi, v ktorom akoby tá viera najlepšie odzrkadlovala princípy na ktorých stojí a ich Boha ako takého, keďže väčšina z nich, hoc má plnú hubu lásky, v modlitbách najradšej prosievajú Boha aby zmietol každého kto im ublížil a potrestal tých ktorý nechápu ich túžby.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Čiže vlastne kresťanstvo, len bez tých kecov o láske.
» encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:AN...
Takisto
čiže si si nič nevymyslel
to náboženstvo existovalo už dlho predlho pred kresťanmi
skôr by som povedal, že si si našiel vlastnú cestu
Obklopuje nás, prochází skrze nás, spojuje celou naši galaxii."
-mistr Jedi Obi-Wan Kenobi
Dik
inak som heterik a asi ateista
Čiže vlastne kresťanstvo, len bez tých kecov o láske."
Toto si napísal predtým, z toho nie je moc čo vyčítať. Ak sa ti chce tak mi vysvetli tvoj postoj k tejto teme
Mozes aj TS
Čo vlastne kresťanstvo káže o Bohu? Boh spravil výtvor, zamiloval si ho a prvé čo spravil svojmu výtvoru z duchovného hľadiska bolo podmieňovanie a vynucovanie svojich zásad. Je to fakt nejaká Božská láska? Mne nepríde iná od ľudskej. Boh celý starý zákon trestá, káže ničí a zábija, pretože jeho výtvor nekoná podľa jeho predstáv, naopak odmeňuje tých čo ho slepo počúvnu. To tiež nie je dosť iné od ľudí a aj keď si to mnohý prezentujú, akože že ak teraz budeme morálny a čistý Boh nás odmení je to úplne pičné prezentovanie, pretože Boh vyžadoval dokonca vraždu a až keď mu bolo vyhovené a preukázané, že Abrahám by pre neho zabil svojho syna, až vtedy ho odmenil. Nebolo by lepšie ponaučenie z príbehu, kde by Abraham odmietol zabiť svojho syna, pretože je to práve proti tomu čo mu Boh morálne a mravne dal a Boh by ho odmenil za to, že jeho myšlienky v ňom žijú aj keby sa mal Abrahám postaviť proti svojmu stvoriteľovi? Nie, je to proste blbý príbeh o blbom decku, ktoré niečo chcelo a až keď to dostalo bolo spokojné. V novom zákone je to už trochu lepšie, keďže prichádza Ježiš ako zosobnenie božej lásky a tak idú do úzadia všetky tie božie tresty a podobne, ale pre istotu tu stále ostáva peklo a stále nás straší večným utrpením, horším aké si vieme predstaviť. A prečo? Aby ľudia nevraždili, nesmilnili, alebo si ctili jeden druhého? Nie, je prvotne vystavané pre tých, ktorý neveria v Boha. Môžeš jeho myšlienky šíriť ako chceš ale ak ho "neprijmeš" za svojho Boha skončíš tam.
Z toho mi vyplýva proste len jediné. Ak pripustíme, že je kresťanský Boh skutočný, očividne neovplýva nadprirodzenou nekončiacou dobrotou a láskou, je to len zmrd čo niečo stvoril a ak to nepôjde po jeho začne si to vynucovať a to nie je o nič iné ako keby jeho moc vložíš do rúk priemernému smrtelníkovy a postavíš ho na jeho piedestál. Nehovoriac o tom keby ju dáš do rúk priemernému zarytému kresťanovi, v ktorom akoby tá viera najlepšie odzrkadlovala princípy na ktorých stojí a ich Boha ako takého, keďže väčšina z nich, hoc má plnú hubu lásky, v modlitbách najradšej prosievajú Boha aby zmietol každého kto im ublížil a potrestal tých ktorý nechápu ich túžby.
"High-Five"
Viem, že máš pravdu Vydela som v podstate jej symbola na veciach v múzeu spred troch tisíc rokov a tak
Si dobrá