Hollywood chce, aby ste si mysleli, že viete, čo je to láska. Ale ja vám poviem, čo je pravá láska. Láska nie je to, čo vidíte vo filmoch. Nie je to extáza, ktorú vidíte v rôznych scénach, viete čo myslím? Hovorím ti, naozajstná láska je obeť. Lásk
Dobre teda o láske vieš dosť, ale nie je pekné to písať tak, ako by si len ty vedel/a rozdávať lásku a my ostatní sme nemilujúci hlupáci. A aj to čo vidíme vo filmoch JE istý druh lásky. Hoci je to len fikcia. A mnoho filmov je natáčaných podľa skutočnosti tak ako môžeš povedať , že to nie je láska? Ja neviem, ale nepáči sa mi spôsob akým si to napísal/a. "Ste ochotní položiť svoj život za priateľov? Vy ste asi ochotní položiť svoj život pre svoju matku, svojho otca..." - to sa mi zdá ako by si nás súdil/a a ani nás nepoznáš. "Vieš čo je pravá láska? Určite nevieš." - no povedz mi AKO to môžeš vedieť? Toť môj názor. Ale myslím si že takéto články patria do blogov.
Položiť lásku za nepriaľa? Ja niesom Ježiš aby som robila zázraky. Som priveĺmi sebecká aby som položila život za priateľa , možno by som to dokázala,, nie to ešte za nepriatela.
@lava ty poznáš maximálne "lásku" k Ježiškovi... si zaslepený touto láskou a na svojich bližných zabúdaš... zabúdaš na slasti života. Nevieš žiť. Väčšinu času stráviš v motlidbách a myslíš si, že je to láska.
Snažíš sa nás poučovať- nás, čo si užívame života.
Myslíš si, že si niečo viac... povyšuješ sa tu. Pritom si veľké HOVNO, ktoré nevie čo je to láska. A o láske vie len toľko, čo je povedané v kázni, prípadne na wikipédii... !! Debilita.
@lava neidem ta odsudzovat za tvoje presvedcenie, ale laskavo, uvedom si ze to ako sa spravas nie je take ake by chcel napr. jezis... davas nam sem na oci VY BEZ BOHA NIC NEVIETE ale opytaj sa sam seba, preco potom boh nemiluje kazdeho? spravas sa presne tak ako pises sebecky arogantne nadavas nam v principe do nicnevediacich hlupakov...
za to by si podla mna siel do pekla skor ako niektori "neveriaci"
39 @veryhappyhippo Míliš sa Pán Boh miluje každého nekonečnou láskou však sme jeho deti! A On to už jasne dokázal.
Chcem ti povedať kto to urobil, definícia lásky - Ježiš Kristus. On je láska. Klince v rukách, tŕne v jeho tvári, visí na kríži za tvoje hriechy, moje hriechy, ten, ktorý je láska zomrel za vás a za mňa, keď sme ho ešte nenávideli, TO je láska. Boh je pravá láska, a ak si nevedel čo je to láska, teraz je čas spoznať dokonalú lásku.
v postate máš v niektorých častiach pravda,.. láska je obeta, pre dobrý vzťah je treba niečoho sa vzdať,nemôžeme byť len sebeckí,ale aj myslieť na toho druhého
ALE .. každý človek má nejaký ten pud sebazáchovy, takže neviem ,či by som sa zabila pre niekoho, na to sa mám určite privelmi rada,.. samozrejme ale záleží od situácie a to, o koho ide. Je to individuálne
ten text na forum je priliš dlhy...bud si hrozne zamilovany,alebo snilek...alebo dalsie forum/anketa od teba bude o veciach naboženkych,popripade sektarskych.Nie si nahodou svedok jahodov?
teraz je čas spoznať dokonalú lásku - čiže sa teraz máme ísť všetci pribiť na kríž na dôkaz toho, že milujeme našich nepriateľov, alebo ako mal byť ten posledný odsek myslený? a o čom akože máme diskutovať? či máme len padnúť na kolená pred nekonečnou pravdou tohto textu?
jááj, nech radšej deťom vtĺka do hláv blbosti Hollywod, ako Vatikán, ako tak na to pozerám.
Ak máš toľko času, tak skús zdôvodniť, že prečo svedkovia jehovoví sú "poľutovaniahodní, zblúdilí, väčšinou nerozumní bývalí katolíci" a druhým dychom nezabudni spomenúť, že prečo podľa teba ty taký nie si.
Inak keď už sme pri tom tak podľa mňa nie je sebecké ak aj neobetujeme svoj život kvôli nepriateľom, ale JE sebecké aby to od nás oni čakali. Dáva to zmysel? Ja neviem, ale prečo obetovať život kvôli niekomu, kto by to pre nás neurobil...?
je to pravda, ktorú akosi ťažko pijimate, alebo si vôbec neuvedomujete čo konáte....
nechápem, prečo vlatne žijete, ste ako ovce bez barana, ktoré nemá kto viesť, pamätajte, že raz budeme odchádzať u tohto sveta a každému bude dana odmena podľa zásluh.........filip
@lava Tvoja "láska" je len predstava vytvorená na základe slova iných a na základe zlého prekladu Biblie; predstava, ktorá opantáva Tvoju myseľ. Text implikuje asi kresťanstvo, no je možné si tam dosadiť akúkoľvek predstavu. Čo by si robil, ak by kresťanstvo nevzniklo? Čo by si obhajoval?
Alebo muselo vzniknúť? No, potom je svet deterministický, čo je asi v rozpore s na hmote nezávislou mysľou (alebo, po Vašom, dušou). Ako by si potom definoval lásku?
vieš čo je láska do piči? keď vytiahnem toho vyjebaného mravca zo sirupovej vody a potom na neho fúkam aby vyschol a sledujem ako si umýva tie jeho maličké tykadielka
Verím v Boha, to áno, a viem čo je láska a viem, čo je milovať. Každý miluje a ľúbi minimálne seba milý @lava
Mňa napadol iný príbeh presný opak a odpoveď na tento tvoj, taký príbeh zo života, skutočný, ktorý sa stal ako dôkaz, že podľa toho tvojho nikto nevie milovať...
@mezomus ty musíš byť blázon, alebo posadnutý diablom, lebo inak by si si takú špinu nedovolil napísať!
Tým si porušil Božie prikázanie najhorším spôsobom!
2. Nevezmeš Božie meno nadarmo!
Daj si pozor, keby si teraz v takom stave zomrel bez dokonaleho odprosenia Boha, tak podľa učenia stráviš večnosť v pekle! Boh prichádza so smrťou ako zlodej, keď to nečakáme.
Pán Boh sa zosmiešňovať a urážať nedá, to pocítiš a už aj trochu pociťuješ sám na vlastnej koži!
@lava si to teraz pekne zabil. ze "Boh prichádza so smrťou ako zlodej, keď to nečakáme." a odkedy Boh pouziva smrt? zase raz jeden blazon co cita dookola jednu stranu v Biblii a je z toho napichany. to je kniha ktoru treba citat v kontexte
toto je.ja proste neviem.prečo to nedáš do blogu.či tam by sa ti ludia nevyjadrili k tomu? a že nevieme čo je láska? ved láska má toľko podôb že nie je možné aby niekto vo svojom živote neľúbil.takisto ako nieto na svete neveriaceho človeka.pretože každý v niečo,niečomu verí. a kde si vzal že jedine láska k Bohu je tou jedinou pravou a skutočnou láskou?
Ahm.. chcel si tym v preklade povedat, ze je laska iracionalna a potlaca pud sebazachovy?
Ale nie...
No dobre, dost logiky. Skusim sa k tomu vyjadrit laskyplnejsie:
Vymenit svoj zivot za akykolvek iny by som dokazala, ale len v pripade, ze by to bolo rozumne. Ak by som svojou smrtou mala zachranit skupinku neznamych ludi, tiez to mozno urobim (z matematicko-teoretickeho hladiska je akychkolvek 8 zivotov viac, ako jeden), ale i to je otazne, nakolko by som tym pravdepodobne pripravila o kus stastia MOJICH blizkych. Ide o to, ako sa na ten egoizmus pozeras - egoisticky je kazdy. Len vzdy inym smerom, v inom ohlade.
@lava Takže ja v Boha verím v cirkev nie, ale keby boh miloval každého tak by to vizeralo na svete inak. Keď Boh ľúbi podľa teba každého tak prečo omierajú malé nevinné deti? Prečo sa na svete dejú tak strašné katastrofy? Keby Boh ľúbil každého tak by to tu vizeralo INAK. Nikto nemôže ľúbiť všetkých!! Nikt nieje toho schopný! Môžeš si hovoriť čo chceš, ale nieje na svete nič čo by dokázalo každeho milovať ani keby čo bolo to proste nejde. A ak Boh naozaj všetkých ľúbi tak nech to nejako preukáže. Hej hovorí sa , že Ježiš umrel pre nás, ale nieje to celkom tak. Zomrel pre ních. Tých čo ho k tomu dohnali. Ja som v tedy nežila aby som to nejakých spôsobom ovplivnila tak nechpem prečo sa hovorí, že zomrel pre nás keď sme tomu nemohli nijako zabrániť. To si myslím ja
@lava@mezomus ma pravdu ta uz DRŽ PIČU s tvojimi náboženskými pičovinami, nikoho tvoje drísty o bohovi či jakom kokotovi nezaujímajú.. si trápny až to bolí
Tak znova opakujem pre tých čo hovoria Boh áno, ale Cirkev nie.
To sa nedá oddeliť od seba. Sám Boh založil Cirkev. Kto kydá na Cirkev, tak kydá i na Pána Boha.:
Povieš, že Cirkev vôbec nie je svätá a nepoškvrnená, lebo je to len banda po moci a peniazoch bažiacich papalášoch?
Pre upresnenie: Katolícka Cirkev je ustanovizeň ľudská a božská. Tá ľudská, to sú ľudia so svojimi chybami a hriechmi, vybratí z ľudu a ľudia ako ostatní. Preto sa aj v Cirkvi stávajú veci nepekné až otrasné, pre ktoré potom sama Cirkev trpí. To sú však chyby a omyly, niekedy možno aj, ak chceš, svinstvá, jednotlivcov, pre ktoré je nezmyslom obviňovať všetkých. Nie nezmyslom, hlúposťou!
Je tam však aj stránka božská, tá je svätá a nepoškvrnená, to je sám Kristus prítomný v Cirkvi, samo tajomstvo vykúpenia prítomné v Cirkvi. Táto stánka Cirkvi je nepošpiniteľná človekom, lebo nie je ľudská a neprináleží človeku. Sem ľudská bieda nesiaha.
Cirkev nebude nikdy taká, akú by ju chceli mať ľudia /Jim Forest/
No. Z časti máš pravdu, hlavne v tej pasáži s peknými rečičkami o láske, je fajn lásku rozdávať všade navôkol, hlavne rodine a priateľom. Tiež je fajn odpustiť nepriateľom. Je to vcelku fajn. (Vyznievam jaks laik, nepáči sa mi to.)
Ale strašne mi tam chýba láska k sebe samému - kde by boli ľudia, keby neboli kus sebeckí a keby sa nemali radi?
Btw, musel/a si mať strašne úžasne ľahký život, keď mi tu tvrdíš, že by si vedel/a odpustiť nepriateľovi.
A pár viet z tvojej rečky mi príde skopčených z jedného filmu Dlouhá cesta, nehovorí ti to niečo?
Este by som rada podotknut, ze boh nemohol umriet za nase hriechy, dokonca si dovolim povedat ze si nie som vedoma toho, ze by som ja nejaky väcsi spachala.
Nemam pocit ze by sa on sam dobrovolne pribil na ten kriz.
Ale ja ti nic neberiem, kludne si dalej chod do kostola, k tym ktori kazu a potom pachaju spinu.
Dalej uctievaj cirkev ktora len ryzuje na viere takych ako si ty.
Pretoze verit v cirkev a verit v boha su dve rozdielne veci.
myslim si ze boh viac "fandi" ludom ktori si zivot uzivaju, pomahaju druhym a snazia sa pachat len dobre skutky, bez ohladu na to, ci za to budu odmeneni alebo nie.
K tej laske:
Nie, nepolozila by som zivot za nepriatela.
Nepolozila by som zivot za niekoho kto by ho sam nepolozil za mna.
Kto nadáva na Cirkev a je pokrstený nadáva aj na samého seba!
Tieto dve veci sa nedajú oddeliť od seba.
Sám Boh založil Cirkev. Kto kydá na Cirkev, tak kydá i na Pána Boha.
Cirkev je spoločenstvo všetkých pokrstených ľudí. Cirkev to nie sú len cirkevní hodnostári, ale aj my. Takže kto nadáva na Cirkev a je pokrstený nadáva aj na samého seba!
lebo ja osobne stracam nervy ked tieto chujoviny citam, jeden dilino tu bude silou mocou presadzovat svoj nazor nech si laskavo zalezie do svojho kostola a mudruje tam, koho uz dpci toto zaujima??
niet vacsich dementov nez nabozenskych fanatikov, o dovod viac nenavidiet cirkev, pohrdat tymi vasimi zvastami o bohovi, jezisovi, a podobnych srackach
zmizni odkial si prisiel, viem ze mi toto forum tu nepatri, ale series ma jak uz davno nikto ....
naposledy som sa takto smial na tom fore o asocialoch. a teraz toto. jeden kokot odisiel a dalsi je tu. btw, suhlasim s nazormi @mezomus -a.
som ateista, nie som pokrsteny a zarite NEVERIM v boha. a ak pojdem do pekla za to ze pisem ze boh je zkurvysyn tak som stastny. aspon ma neroztrha ten tlak v nebi
no aj tak čo sa mňa týjka som pokrytecká sebecká arogantná egoistická šialená a tvrdohlavá mrcha...čo už som raz taká... dufam že ťa v živote raz nestretnem lebo by si ma zožral (FUJ)LASKOU!!
Tí ktorí tu neslušne a zlostne vypisujete, tak si uvedomte že vychádza z vás vaša zloba na povrch a pre normálnych ľudí, alebo deti to nie je najpríjemnešie čítať ten váš hnus a špinu čo z vás ide. Sorry.
osobne by som svoj zivot nepolozila ... no asi za nikoho ved na co aj??? laska je len prizemny prejav citovej slabosti ... -.- ... tak na co ju?? deti vieme robit aj bez nej
Pán Boh miluje každého nekonečnou láskou však sme jeho deti! A On to už jasne dokázal.
Chcem ti povedať kto to urobil, definícia lásky - Ježiš Kristus. On je láska. Klince v rukách, tŕne v jeho tvári, visí na kríži za tvoje hriechy, moje hriechy, ten, ktorý je láska zomrel za vás a za mňa, keď sme ho ešte nenávideli, TO je láska. Boh je pravá láska, a ak si nevedel čo je to láska, teraz je čas spoznať dokonalú lásku.
@106 malé deti tu nechodia a tie staršie vedia nadávať aj bez toho aby toto tu čítali, jediná vec čo by som označila za hnus sú tvoje mozgovymyté príspevky
IRONIOU JE ze prave svojim zanietenym pristupom si teraz na fore rozputal vlnu nenavisti a obral tak motno dalsich ludi o vieru v nejaku vacsiu lasku o ktorej si zacal pisat.. a svojim konanim si ich iba podniektil k tomu, aby tuto vieru zacali hanobit a urazat.. tym ich poda teba privadzas iba do stavu tazkeho hriechu teda navadzas na zle skreslujes im pohlad na krestanov vseobecne a sudis ich a povysujes sa... niekedy treba veci aj domyslet
a ludia prosim vas.. skuste sa troch naozaj zamyslet lebo potom tu iba nadavate len koli tomu aby ste pobavili ostatnych.. to uz je teda o dost mudrejsie... vzdy je jednoduchsie rusit ostatnych.. niekho zhodit a podobne... polozit zivot za nepriatelov chapte ako to ze ak vam je tento clovek co tu pise tieto veci nepriatelom (alebo proste neni podla vaseho gusta) tak sa obetujete a nebudete mu za to nadavat a byt na neho taky zly
ja nadavat budem kym tieto retardovane hlavy budu behat po svete....
uraza ma to ako ateistu, je to daco ako nasilne presadzovanie svojho nazoru ktory ani nema podlozeny argumentami (boh existuje lebo proste existuje a kto si mysli ze nie, nema pravdu) ....nooo ta nech mi zje kkt ktory nemam, imbecil posahany....
Pridávam sa k @myschka , mňa to však uráža ako Wiccana! Nechaj každému jeho vieru/nevieru a nevtĺkaj nám nasilu do hláv TVOJE myšlienky, "bohužiaľ" o to nestojíme, a nechaj nás žiť si život našim smerom! Iba čo nás viac popudzuješ proti kresťanskej viere a cirkvi (hoci proti cirkvi som už popudená poriadne dávno).
@lava neviem čo zač si a ani ma to nejako netrápi, ale svojím si za svojím , že v Boha verím a aj budem veriť a Cirkev nie. Je to tak. Prečo sa potom hovorí, že kňazi zneužívaju deti a pod. Odkiaľ majú farary prachy na luxusné drahé auto? By ma zaujímalo.Nemyslím si, že kňazi sú tí nejlepší na svete. Nato by som sa teda pozrela. Fararí sú skazený. Nehovorím, že všetci. A ako môže to malé dieťa za niečo čo ani spáchať nedokáže? je to veľmi diskutabilné a mne sa nad tým nechce polemizovať a ani nič. Len neviem ako si prišiel na to, že Láska je taká ako to píšeš a čo tým chceš docielit? Nechápem. Každý má svoj názor a ja to berem tak, že aj ty, ale nechápem prečo táraš same blbosti
Omyl, ja len oznamuje a nikoho nepresviedčam, lebo viem, že to aj tak nemá cenu.
Keď neveríte v poriadku je to váš problém, ale dalo sa to čakať, pretože to bolo o vás ateistoch takto predpovedané že neuveria aj keby videli, že niekto z mŕtvych vstal.
Je mi vás veľmi ľúto, pretože o vás ateistoch je jasne v Biblii napísané, že neveriaci sú odsúdení! : J.8:23-24,3:18, Luk.12:46, Heb.4:1-3 a 3:12 Tiež neveriaci budú hodení do večného ohnivého jazera (Zjavenie 20:11-15) Pre neveriacich po smrti začína večný trest v pekle (Lukáš 16:22-23). Neveriaci nechcú uveriť preto, lebo ak by uverili, tak by museli uznať aj svoju hriešnosť a zmeniť sa, ale to oni nechcú, pretože hriech im vonia. Hriech ich zničí!
Takže podľa všetkého neveriaci sú chodiace mrtvoly čakajúci na večné peklo. Je to začarovaný kruh a nedá sa vám pomôcť. Ak sa nestane nejaký zázrak, tak máte veľký problém a o budúcnosť už postarané.
Samozrejme tým nikoho nepresviedčam, aby veril, to je každého osobná vec a len jeho problém, ak nechcete veriť, tak neverte!
@lava ... taky priklad: ked som zlodej .. a poctivec na mna vytiahne zakony a povie mi ze podla nich pojdem sedet do chladku tak nie zakony alebo stat ma odsudzuje ...ale on.. on vobec nevie co staoji za tym ze je kradnem a je mu do toho nic.. takze ak si svaty poctivec a ctis to co je napisane neupozornuj na to ostatnych ako to robili pokrytci a farizeji. to oni sa dostali do pekla skor ako ti co zili v hriechu... a este jedna poznamka... samotny vatikan odsudzuje doslvone vykladanie biblie.. v usa je plno siekt a nabozenstiev ktore su tym zname ze pravdu pokladaju za to co je doslovne napisane
@lava hovori sa im fundamentalisti.. nie len v krestanskom nabozenstve ale je to typicke skor pre moslimov ... ktory sa biju za to ze iba oni maju pravdu a ostatny su ako vravis ,,chodiace mrtvoly,, su doslova schopny za to polozit zivot s bombou na chrbate lebo to je podla nich spravne..... kto ma teda vacsiu pravdu oni alebo ty ?
@lava ty si taký strašný KOKOT že iného nepoznám. veriaci sú odsúdený? a k čomu? že pôjdem do pekla? choď do PIČE s tým tvojím JEBNUTÝM bohom SKURVENÝM. a zato že je polovica zeme len samý veriaci POJEBANÝ (nie všetci) tak to neznamená že sa musím podriadiť. najradšej by som spálil tu smradlavú bibliu blbú. už len keď počujem slovo ježiš je mi na grcanie. aha urážam boha. do riti asi pôjdem do pekla. už sa bojím. odpadávam. boh mi niečo urobí. no poserem sa od strachu. a ako môžu byť ateisti chodiace mŕtvoly keď ževraj "vstal z mŕtvych". nie je to náhodou zombie. no musí vyzerať hrozne po tom ukrižovaní. tak mu treba že ho ukrižovali. TY SI NAJVAČŠÍ KOKOT NA BIRDZI. CHOĎ NE NEJAKÉ KRESŤANSKÉ FÓRUM A TAM SI PÍŠ. TAM TOMU ASPOŇ NIEKTO VERÍ. TU TI TO NEVÍDE
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
125 komentov
Snažíš sa nás poučovať- nás, čo si užívame života.
Myslíš si, že si niečo viac... povyšuješ sa tu. Pritom si veľké HOVNO, ktoré nevie čo je to láska. A o láske vie len toľko, čo je povedané v kázni, prípadne na wikipédii... !! Debilita.
@24 ----II-----
@lava @28 Úprimné boli aj všetky ostatné.. A správne tiež, len nie správne podľa tvojho sektárskeho mozgu sfanatizovaného
@antifunebracka TS pekne si ma chytila za slovo.
za to by si podla mna siel do pekla skor ako niektori "neveriaci"
s tym ty nič nespraviš niektore veci musia prisť same
ALE .. každý človek má nejaký ten pud sebazáchovy, takže neviem ,či by som sa zabila pre niekoho, na to sa mám určite privelmi rada,.. samozrejme ale záleží od situácie a to, o koho ide. Je to individuálne
Môj názor
@mich41
.Nie si nahodou svedok jahodov? Tak to určite nie som. Svedkovia jehovoví
sú poľutovaniahodní, zblúdili, väčšinou nerozumní bývalí katolíci.
jááj, nech radšej deťom vtĺka do hláv blbosti Hollywod, ako Vatikán, ako tak na to pozerám.
Ak máš toľko času, tak skús zdôvodniť, že prečo svedkovia jehovoví sú "poľutovaniahodní, zblúdilí, väčšinou nerozumní bývalí katolíci" a druhým dychom nezabudni spomenúť, že prečo podľa teba ty taký nie si.
Svedok som, ale v inom prípade.
Keď si myslíš, že založenie takéhoto fóra iných neobťažuje, tak odpoveď na moju otázku ich tobôž nebude otravovať.
a obviňovať ma tu z niečoho keď ma ani nepozná je vrchol drzosti
je to pravda, ktorú akosi ťažko pijimate, alebo si vôbec neuvedomujete čo konáte....
nechápem, prečo vlatne žijete, ste ako ovce bez barana, ktoré nemá kto viesť, pamätajte, že raz budeme odchádzať u tohto sveta a každému bude dana odmena podľa zásluh.........filip
Alebo muselo vzniknúť? No, potom je svet deterministický, čo je asi v rozpore s na hmote nezávislou mysľou (alebo, po Vašom, dušou). Ako by si potom definoval lásku?
asi tolko k tomu.
a @mezomus - kokot si ty sam.
to je láska.. keď ti už absolútne jebe na mozog.
Verím v Boha, to áno, a viem čo je láska a viem, čo je milovať. Každý miluje a ľúbi minimálne seba milý @lava
Mňa napadol iný príbeh presný opak a odpoveď na tento tvoj, taký príbeh zo života, skutočný, ktorý sa stal ako dôkaz, že podľa toho tvojho nikto nevie milovať...
@mezomus ty musíš byť blázon, alebo posadnutý diablom, lebo inak by si si takú špinu nedovolil napísať!
Tým si porušil Božie prikázanie najhorším spôsobom!
2. Nevezmeš Božie meno nadarmo!
Daj si pozor, keby si teraz v takom stave zomrel bez dokonaleho odprosenia Boha, tak podľa učenia stráviš večnosť v pekle! Boh prichádza so smrťou ako zlodej, keď to nečakáme.
Pán Boh sa zosmiešňovať a urážať nedá, to pocítiš a už aj trochu pociťuješ sám na vlastnej koži!
len problem je, ze ziadny panbozko, ani alah, ani peklo, ani ta fajka od neho nie su realne
Ale nie...
No dobre, dost logiky. Skusim sa k tomu vyjadrit laskyplnejsie:
Vymenit svoj zivot za akykolvek iny by som dokazala, ale len v pripade, ze by to bolo rozumne. Ak by som svojou smrtou mala zachranit skupinku neznamych ludi, tiez to mozno urobim (z matematicko-teoretickeho hladiska je akychkolvek 8 zivotov viac, ako jeden), ale i to je otazne, nakolko by som tym pravdepodobne pripravila o kus stastia MOJICH blizkych. Ide o to, ako sa na ten egoizmus pozeras - egoisticky je kazdy. Len vzdy inym smerom, v inom ohlade.
Tak znova opakujem pre tých čo hovoria Boh áno, ale Cirkev nie.
To sa nedá oddeliť od seba. Sám Boh založil Cirkev. Kto kydá na Cirkev, tak kydá i na Pána Boha.:
Povieš, že Cirkev vôbec nie je svätá a nepoškvrnená, lebo je to len banda po moci a peniazoch bažiacich papalášoch?
Pre upresnenie: Katolícka Cirkev je ustanovizeň ľudská a božská. Tá ľudská, to sú ľudia so svojimi chybami a hriechmi, vybratí z ľudu a ľudia ako ostatní. Preto sa aj v Cirkvi stávajú veci nepekné až otrasné, pre ktoré potom sama Cirkev trpí. To sú však chyby a omyly, niekedy možno aj, ak chceš, svinstvá, jednotlivcov, pre ktoré je nezmyslom obviňovať všetkých. Nie nezmyslom, hlúposťou!
Je tam však aj stránka božská, tá je svätá a nepoškvrnená, to je sám Kristus prítomný v Cirkvi, samo tajomstvo vykúpenia prítomné v Cirkvi. Táto stánka Cirkvi je nepošpiniteľná človekom, lebo nie je ľudská a neprináleží človeku. Sem ľudská bieda nesiaha.
Cirkev nebude nikdy taká, akú by ju chceli mať ľudia /Jim Forest/
Ale strašne mi tam chýba láska k sebe samému - kde by boli ľudia, keby neboli kus sebeckí a keby sa nemali radi?
Btw, musel/a si mať strašne úžasne ľahký život, keď mi tu tvrdíš, že by si vedel/a odpustiť nepriateľovi.
A pár viet z tvojej rečky mi príde skopčených z jedného filmu Dlouhá cesta, nehovorí ti to niečo?
@lava
Este by som rada podotknut, ze boh nemohol umriet za nase hriechy, dokonca si dovolim povedat ze si nie som vedoma toho, ze by som ja nejaky väcsi spachala.
Nemam pocit ze by sa on sam dobrovolne pribil na ten kriz.
Ale ja ti nic neberiem, kludne si dalej chod do kostola, k tym ktori kazu a potom pachaju spinu.
Dalej uctievaj cirkev ktora len ryzuje na viere takych ako si ty.
Pretoze verit v cirkev a verit v boha su dve rozdielne veci.
myslim si ze boh viac "fandi" ludom ktori si zivot uzivaju, pomahaju druhym a snazia sa pachat len dobre skutky, bez ohladu na to, ci za to budu odmeneni alebo nie.
K tej laske:
Nie, nepolozila by som zivot za nepriatela.
Nepolozila by som zivot za niekoho kto by ho sam nepolozil za mna.
Tieto dve veci sa nedajú oddeliť od seba.
Sám Boh založil Cirkev. Kto kydá na Cirkev, tak kydá i na Pána Boha.
Cirkev je spoločenstvo všetkých pokrstených ľudí. Cirkev to nie sú len cirkevní hodnostári, ale aj my. Takže kto nadáva na Cirkev a je pokrstený nadáva aj na samého seba!
@stenatko
Viete ktoré náboženstvo resp. Cirkev založil Boh-Ježiš Kristus?
Ježiš Kristus priamo založil iba jednu svoju Cirkev v 1 storočí keď žil na Zemi slovami:
Keď potom Ježiš prišiel do okolia Cézarey Filipovej, pýtal sa svojich učeníkov:
„Za koho pokladajú ľudia Syna človeka?“ Oni vraveli: „Jedni za Jána Krstiteľa,
iní za Eliáša a iní za Jeremiáša alebo za jedného z prorokov.“ „A za koho ma
pokladáte vy?“, opýtal sa ich. Odpovedal Šimon Peter: „Ty si Mesiáš, Syn živého
Boha.“ Ježiš mu povedal: „Blahoslavený si, Šimon, syn Jonášov, lebo ti to
nezjavilo telo a krv, ale môj Otec, ktorý je na nebesiach. A ja ti hovorím: Ty
si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
Tebe dám kľúče od nebeského kráľovstva: čo zviažeš na zemi, bude zviazané v
nebi, a čo rozviažeš na zemi, bude rozviazané v nebi.“ (Mt 13,18n)
Peter bol Pánom Ježišom vyhlásený za hlavu Cirkvi a čiže bol prvým pápežom. Peter je doslova skala, pretože je
pochovaný "prekvapujúco" vo Vatikáne aj s jeho ďalšími nástupcami.
@ ihavenoname
Všetko čo sa na Zemi deje zlé je len naša vlastná vina!
Všetko zlé čo sa deje na Zemi je len dôsledkom hriechu a odmietnutia Pána Boha.
Máme slobodnú vôľu proti ktorej Pán Boh v žiadnom prípade nezasahuje a keď sa rozhodneme hrešiť a robiť zle, tak musíme znášať aj následky hriechu.
Neoplatí sa mi ďalej čítať
lebo ja osobne stracam nervy ked tieto chujoviny citam, jeden dilino tu bude silou mocou presadzovat svoj nazor nech si laskavo zalezie do svojho kostola a mudruje tam, koho uz dpci toto zaujima??
niet vacsich dementov nez nabozenskych fanatikov, o dovod viac nenavidiet cirkev, pohrdat tymi vasimi zvastami o bohovi, jezisovi, a podobnych srackach
zmizni odkial si prisiel, viem ze mi toto forum tu nepatri, ale series ma jak uz davno nikto ....
ahoj
som ateista, nie som pokrsteny a zarite NEVERIM v boha. a ak pojdem do pekla za to ze pisem ze boh je zkurvysyn tak som stastny. aspon ma neroztrha ten tlak v nebi
EVIL 4EWER
Inak, považuješ sa za fanatika alebo normálneho človeka?
dovolim si urobit malu reklamu na jeden pod vplyvom(satana samotneho napisany blog ponimajuci o veriacich v nasom pravnom systeme
» www.birdz.sk/webka/mezomus/b...
no aj tak čo sa mňa týjka som pokrytecká sebecká arogantná egoistická šialená a tvrdohlavá mrcha...čo už som raz taká... dufam že ťa v živote raz nestretnem lebo by si ma zožral (FUJ)LASKOU!!
uraza ma to ako ateistu, je to daco ako nasilne presadzovanie svojho nazoru ktory ani nema podlozeny argumentami (boh existuje lebo proste existuje a kto si mysli ze nie, nema pravdu) ....nooo ta nech mi zje kkt ktory nemam, imbecil posahany....
Keď neveríte v poriadku je to váš problém, ale dalo sa to čakať, pretože to bolo o vás ateistoch takto predpovedané že neuveria aj keby videli, že niekto z mŕtvych vstal.
Je mi vás veľmi ľúto, pretože o vás ateistoch je jasne v Biblii napísané, že neveriaci sú odsúdení! : J.8:23-24,3:18, Luk.12:46, Heb.4:1-3 a 3:12 Tiež neveriaci budú hodení do večného ohnivého jazera (Zjavenie 20:11-15) Pre neveriacich po smrti začína večný trest v pekle (Lukáš 16:22-23). Neveriaci nechcú uveriť preto, lebo ak by uverili, tak by museli uznať aj svoju hriešnosť a zmeniť sa, ale to oni nechcú, pretože hriech im vonia. Hriech ich zničí!
Takže podľa všetkého neveriaci sú chodiace mrtvoly čakajúci na večné peklo. Je to začarovaný kruh a nedá sa vám pomôcť. Ak sa nestane nejaký zázrak, tak máte veľký problém a o budúcnosť už postarané.
Samozrejme tým nikoho nepresviedčam, aby veril, to je každého osobná vec a len jeho problém, ak nechcete veriť, tak neverte!
ľutujem ťa, si úbožiak a nešťastný chlapec ,lebo to čo vychádza z teba je aj v tebe samom.
Nenamáhaj sa s urážkami, lebo nemôžeš ma uraziť.
@lava uz sa spakuj odkial si prisiel lebo tu len dvihas ludom adrenalin