@forte no ako som už písal nikto nevie (vlastne to doktorov ani nejak nezaujíma) čo to je a s čím to je.
a pochybujem že to má niečo s rohovkou.
vo všeobecnosti aj tak platí že ak zoberšie 100 ludí čo má tento syndróm a zistíš u nich spojitosť napríklad v nedostatku vitamínu A tak to ešte neznamená že to vyvoláva nedostatok vitamínu A, ale len že väčšina populácie trpí nedostatkom vitamínu A
inak, lekári takéto poruchy ignorujú, lebo s tým nevedia nič robiť........nevedia príčinu, nevedia liek...........a majú zakázané povedať neviem ,tak urobia blbca z teba...........poznám
@flemi no tak čo iné im aj ostáva ak ti nič nezistia to už potom chápem že ako majú pomôcť keď technicky je vlastne človek zdravý.
ale nepáči sa mi ten prvotný prístup k problému že si človek vymýšla, štve ma to.
btw zákalky mám aj ja a vadia mi viac ako visual snow. s visual snow som sa v podstate naučil žiť, v podstate to nie je také ťažké keď to vnímaš odmala. možno keby to prišlo zrazu vo vyššom veku ako práve zákalčeky...nemám rád tie priesvitné machule.
okrem toho zákalčeky sú "dynamické" kým visual snow je "statická" vec.
ak myslis take sumenie, co vidno v tme a pri sustredeni aj vo svetle, tak to ma kazdy, len nie kazdy si to uvedomuje a urcite to neni ziadna choroba. len nedokonalost nasich oci. dam ti i link
keď som bola malá, tak vždy v noci som videla na plafóne také všelijaké farebné zrniečkové obrázky. a hýbali sa, a bolo to super. čo máš za problém? mne to chýba, mne sa to ozaj páčilo... v niečom mi to pripomínalo obrazce z kaleidoskopu. a ani neviem, kedy to prestalo... asi keď som vyrástla
toto ma dosť zaujíma. @ahajj keby si sa niečo nové dozvedel, daj vedieť. šum v tmavých podmienkach (pripomínajúci vysokú citlivosť na digitálnom zázname) je normálny a pozoroval som ho i u seba, ale toto je, zdá sa, dosť nepreskúmaný syndróm a nebola mu doposiaľ venovaná dostatočná klinická pozornosť.
ďalšia sranda je, že jedným okom vidím farby teplejšie a druhé je citlivejšie zas v modrej časti spektra
@antifunebracka nedokonalosť očí to asi nebude už som písal že prakticky nikto nevie čo to je a čítal som dosť zaujímavých postrehov od ludí samotných.
napr niekto začal pozorovať VS až po tom ako si o tom prečítal. sú názory že ide o nejakú chemickú nerovnováhu v mozgu, poškodenie mozgu, vrodenú vadu, alebo aj hypersenzitivitu. niektorí ludia majú dokonca vs farebné, teda hlavne v noci vidia farebný šum.
@thrwtchr ja si myslím že zašumene by človek nemal vidieť ani v noci ako píšeš ty. jedná sa možno len o miernejšiu formu VS, ale rozhodne si nemyslím že by to bolo normálne
"videnie" je iba dôsledok neprestajnej kooperácie zložitých biomechanizmov, ktorá však vyúsťuje do mozgu v podobe elektrických impulzov... princíp je teda podobný umelo vytvoreným prostriedkom na lapanie žiarenia, čo však celé mení faktor vnútorného vnímateľa. je teda dosť subjektívne, čo je normálne a čo sa tomu vymyká.
isté presahy do, povedzme, farebného šumu, môžu súvisieť aj s poruchou "prepínania" očných čapíkov a tyčiniek.
ale v zásade súhlasím s tým, že pri snežení ide zrejme skôr o abnormálnu funkciu (nemyslím si, že ide o hrubú vadu, iba o odchýlku od normálu) konečného prenosu v mozgu. hypersenzitivita by tiež mohla byť celkom výstižná, či už v tom či onom zmysle, a to by sa tiež zhodovalo s myšlienkou, že ide iba o odchýlku od "normálneho" vnímania.
@thrwtchr nedávno som sa na internáte v noci zobudil na nejakú nočnú moru. a mal som videnie ešte viac "rozšumené" ako normálne. za chvíľku sa mi to ustálilo do pôdodného stavu.
veľa ludí si myslí že to súvisí dosť s psychickým stavom, ale to je tiež individuálne. ja to mám od detstva a vtedy som zrovna nejaké stresy nemal takže tak.
myslím si že platí to čo vo všeobecnosti že psychická pohoda môže veci zlepšiť, kým stres a pod zdravotný stav zhoršujú.
farebne to vidim skor v noci. cez den je to... ani nvm ake. kazdopadne si to neuvedomujem, pokial sa na to nesustredim a preto mi to neprekaza. asi ako nos. tiez ho mas stale v zornom poli, ale kym si to neuvedomis a nezacnes nan skulit, nezavadzia ti
och, konečne som o tomto našla aj v slovenčine. nečítala som všetky komentáre tu ale musím k tomu čo som prečítala dodať že čo som čítala na anglických stránkach o tom, všetci to spájajú s panickou poruchou. alebo väčšina. každopádne, ja visual snow trpím od mala a myslím, že sa to zhoršuje a dosť mi to prekáža, niekedy som na zbláznenie z toho.
Inač ja mam to iste a neviem co je to zac ale mam stresy a cital som ze je to z toho a pametam si ze to zacalo vtedy ked aj stresy ( ked som sa nadmerne pretazil) poradte niekto co s tym staci mi ze mam traviace tazkosti a nepotrebujem do toho aj nieco ine
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
ale doktori o tom vedia celkovo hovno
a pochybujem že to má niečo s rohovkou.
vo všeobecnosti aj tak platí že ak zoberšie 100 ludí čo má tento syndróm a zistíš u nich spojitosť napríklad v nedostatku vitamínu A tak to ešte neznamená že to vyvoláva nedostatok vitamínu A, ale len že väčšina populácie trpí nedostatkom vitamínu A
inak, lekári takéto poruchy ignorujú, lebo s tým nevedia nič robiť........nevedia príčinu, nevedia liek...........a majú zakázané povedať neviem ,tak urobia blbca z teba...........poznám
ale nepáči sa mi ten prvotný prístup k problému že si človek vymýšla, štve ma to.
btw zákalky mám aj ja a vadia mi viac ako visual snow. s visual snow som sa v podstate naučil žiť, v podstate to nie je také ťažké keď to vnímaš odmala. možno keby to prišlo zrazu vo vyššom veku ako práve zákalčeky...nemám rád tie priesvitné machule.
okrem toho zákalčeky sú "dynamické" kým visual snow je "statická" vec.
co ja viem... tebe to tak prekaza az tak, ze nemozes napr. citat, ci preco si s tym bol u doktora?
ďalšia sranda je, že jedným okom vidím farby teplejšie a druhé je citlivejšie zas v modrej časti spektra
napr niekto začal pozorovať VS až po tom ako si o tom prečítal. sú názory že ide o nejakú chemickú nerovnováhu v mozgu, poškodenie mozgu, vrodenú vadu, alebo aj hypersenzitivitu. niektorí ludia majú dokonca vs farebné, teda hlavne v noci vidia farebný šum.
@thrwtchr ja si myslím že zašumene by človek nemal vidieť ani v noci ako píšeš ty. jedná sa možno len o miernejšiu formu VS, ale rozhodne si nemyslím že by to bolo normálne
zdá sa mi že to má veľa ludí v rozličnom rozsahu.
nevidím dôvod, prečo by nemal.
"videnie" je iba dôsledok neprestajnej kooperácie zložitých biomechanizmov, ktorá však vyúsťuje do mozgu v podobe elektrických impulzov... princíp je teda podobný umelo vytvoreným prostriedkom na lapanie žiarenia, čo však celé mení faktor vnútorného vnímateľa. je teda dosť subjektívne, čo je normálne a čo sa tomu vymyká.
isté presahy do, povedzme, farebného šumu, môžu súvisieť aj s poruchou "prepínania" očných čapíkov a tyčiniek.
ale v zásade súhlasím s tým, že pri snežení ide zrejme skôr o abnormálnu funkciu (nemyslím si, že ide o hrubú vadu, iba o odchýlku od normálu) konečného prenosu v mozgu. hypersenzitivita by tiež mohla byť celkom výstižná, či už v tom či onom zmysle, a to by sa tiež zhodovalo s myšlienkou, že ide iba o odchýlku od "normálneho" vnímania.
veľa ludí si myslí že to súvisí dosť s psychickým stavom, ale to je tiež individuálne. ja to mám od detstva a vtedy som zrovna nejaké stresy nemal takže tak.
myslím si že platí to čo vo všeobecnosti že psychická pohoda môže veci zlepšiť, kým stres a pod zdravotný stav zhoršujú.
je to tak.
či si si robil srandu?
vnímaš to aj cez deň?