Vraj svet už niekolko desaťročí nepodrabuje žiadnych politikov, prezidentov......
Ekonomovia hovoria, že svet už niekolko desaťročí nepotrebuje politikov, prezidentov, nikoho na čele státu... Ze svetová ekonomika, a vlastne celý svetový systém nepotrebuje politikov... Ak by teraz zmyzli, tak by sa nič nezmenilo.... Vojenským jednotkám
1.) kto by sa na základe čoho staral o vzdelávanie?
2.) kto by staval cesty/prepravoval ľudí na miestach kde by to bolo ekonomicky nevýhodné.
3.) kto by zabezpečoval tvorbu pracovných miest?
4.) kto by vytváral a reguloval zákony, kontroloval dodržiavanie zákonov?
5.) kto by dohliadal na bezpečnosť štátu?
@kajooooooooooooooooooooooooooo Ja som to nevymyslel, takže ako môžem mať pravdu? A v čom som niekedy nemal pravdu? že vstupim do Specnaz-u? uvidíme v buducnosti...
Ale nehajme to radsej tak... Nech nezmeníme forum...
@semhamforas 1. neviem, nevyznám sa v tom, ale určite existuju ludia čo sa o vzdelávania staraju a nie su to politici...
2. Stavbáry, taxikáry.
3. Majitelia firiem.
4. Polícia
5. Armáda.
Všetko tak trochu kontrolujú politici... a keby neboli tak by to prebrali iný, lebo tie rozhodutia treba robiť... a zas ak by nás mali pod palcom generáli a policajti... bye bye sweet world pre mnohých .... takže ..... ja by som povedal, že politici ostanú, aj keď sú svine, ale tak občas sa deje aj niečo pre nás...
Samozrejme ze svet potrebuje politikov. Ludia su tupa masa, musi ich niekto riadit aj ked system by mohol byt lepsi a v politike bz mali byt odbornici. Ekonomovia samozrejme tvrdia opak, pretoze ekonomovia chcu vytvorit obrovske monopoly a korporacie ktore by vdaka svojim majetkom mohli robit co sa im zachce a svet by sa vratil k aristokracii a feudalizmu. Ja tvrdim ze svet nepotrebuje ekonomov. Ekonomovia su ta najvacsia zberba a spina
Ja som jednoznačne za priamu demokraciu, republike má vládnuť občan a nie politik. Chápem, že sa ľudia boja neznámeho, ale fungujúci príklad priamej demokracie už predsa existuje (Švajčiarsko) a navyše keď už v tomto desaťročí máme internet o to prístupnejšia a lacnejšia by priama demokracia mohla byť...
A samozrejme, že žiadny darmožráč sa nebude chcieť dobrovoľne vzdať moci, toto si žiada iniciatívu od občanov.
cely politicky system potrebuje reformu, a nikdy by sa nemala prilis koncentrovat moc v jednom alebo malej skupinke ludi...... a v rovnakej podobe moze ostat len v krajine, kde vacsinu tvoria ovce, ako napr. na slovensku, tu bez pana fica polovica dochodcov ani nebude vediet, o ktorej ma vstavat z postele, a to uz ani nehovorim o stade "originalnych" slovenskych teenagerov a v arabskych krajinach to plati 5-nasobne, tam bez diktatora zavladne anarchia..
Ludia nezvladaju slobodu a zodpovednost ktoru maju dnes a nie este tu ktorej by sa im mohlo dostat.
Jedno nase prislovie hovori "Co jeden hlupak skazi, to sto mudrych nenapravi."
Je jednoducho nebezpecne dat hlupakovi viac slobod a zodpovednosti, ... je to nebezpecne pre neho, aj pre ostatnych.
@qwedsayxc
1.) dokiaľ nebola dochádzka do školy povinná, tak ľudia do školy nechodili. Preto sa zaviadla povinná školská dochádzka aby boli všetci ľudia vzdelaní.
2.) stavbári a taxikári by podnikali v miestach kde je to ekonomicky nevýhodné? Normálne by sa založila nová odnož filantropie asi
3.) majitelia firiem by išli radšej tam kde existuje štát a je tam teda vyššia vymožiteľnosť práva. Navyše firmy na to potrebujú mať vybudovanú infraštruktúru, vzdelaných ľudí a hlavne aj podporu štátu.
4.) dobre, a kto by tie zákony reguloval (ergo upravoval, novelizoval. polícia to robiť nemôže lebo by nebola zachovaná deľba moci). A kto by vlastne nejakú políciu riadil, platil. Ako by vôbec existovala keby nebol štát. A kto by kontroloval dodržiavanie zákonov, to nerobí len polícia, ale napríklad aj prokuratúra, ústavné súdy, ombudsmani.
5.) a na základe čoho by armáda existovala, kto by ju riadil? Veď štát by neexistoval.
politici sú nepotrební, ale ako by to tu potom vyzeralo keby sa o všetko starali iba korporácie? jednotlivci a firmy? robia aspoň ako taký sociálny program.. keby to bolo len na ľuďoch..bez vlády, tak by nastal veľmi rýchlo koniec. každý by začal myslieť iba na seba a svoje vlastné pohodlie. nič by nešlo do tzv. spoločného.. ako by si chcel stavať cestu? čo by mala z toho firma ktorá ju postaví? len tak? že cesta? spoplatnili by ju, jasné.. bola by to utópia.
akože sorry, ale táto úvaha je totálna debilita (a to nie som ešte zlá), možno by nepotreboval politikov v svetovej ekonomike (pretože v týchto rozmeroch sa aj tak veľmi ťažko vytvárajú regulácie, keďže sú globálne). Ale v práve, zdravotníctve, spoločenskom, kultúrnom živote and etc. teda všetkom čo poznáme ako právny štát politikov bohužiaľ treba je.
"Consider the statement (which I often hear): "People can't be left to govern themselves." Oh, really? And just what SHOULD be governing us humans? A benevolent moose? A wise aardvark? Perhaps a committee of bol weevils? Since all "governments" consist entirely of PEOPLE (and not very good ones, at that), how on earth can there be a structure which removes the natural tendencies (good or bad) of people? To put it another way, if you had a big cage full of 100 rabid dogs, what form of "government" could you institute among them to make them all be nice?
None, of course. And if you tied down most of them and filed their teeth down to dull stumps, while giving spiked collars to a few of them, do you think that would REDUCE the violence that would occur? Of course not. The unstrained ones would eat the restrained ones. Anyone could predict that. So why would we expect "government" in human society to somehow magically benefit the good instead of the evil?"
@mygate "politici sú nepotrební, ale ako by to tu potom vyzeralo keby sa o všetko starali iba korporácie? jednotlivci a firmy? robia aspoň ako taký sociálny program.. "
Ľudia majú predsa IDEÁLY. Každý nemyslí len na seba...
štát potrebuje na vedenie poriadneho alfasamca ako som ja. Ak by som bol pri moci, vyriešil by som všetky problémy tohoto štátu a dokonca by som uzdravil všetkých chorých ľudí z ich údajne nevyliečiteľných chorôb.
@method Práve preto, že sa do popredia derú ľudia ktorí si o sebe myslia, že sú elita na druhej strane zákonite vznikajú ovce. Veľa dokáže kultúra a morálka v spoločnosti...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
2.) kto by staval cesty/prepravoval ľudí na miestach kde by to bolo ekonomicky nevýhodné.
3.) kto by zabezpečoval tvorbu pracovných miest?
4.) kto by vytváral a reguloval zákony, kontroloval dodržiavanie zákonov?
5.) kto by dohliadal na bezpečnosť štátu?
Ale nehajme to radsej tak... Nech nezmeníme forum...
2. Stavbáry, taxikáry.
3. Majitelia firiem.
4. Polícia
5. Armáda.
A samozrejme, že žiadny darmožráč sa nebude chcieť dobrovoľne vzdať moci, toto si žiada iniciatívu od občanov.
Jedno nase prislovie hovori "Co jeden hlupak skazi, to sto mudrych nenapravi."
Je jednoducho nebezpecne dat hlupakovi viac slobod a zodpovednosti, ... je to nebezpecne pre neho, aj pre ostatnych.
1.) dokiaľ nebola dochádzka do školy povinná, tak ľudia do školy nechodili. Preto sa zaviadla povinná školská dochádzka aby boli všetci ľudia vzdelaní.
2.) stavbári a taxikári by podnikali v miestach kde je to ekonomicky nevýhodné? Normálne by sa založila nová odnož filantropie asi
3.) majitelia firiem by išli radšej tam kde existuje štát a je tam teda vyššia vymožiteľnosť práva. Navyše firmy na to potrebujú mať vybudovanú infraštruktúru, vzdelaných ľudí a hlavne aj podporu štátu.
4.) dobre, a kto by tie zákony reguloval (ergo upravoval, novelizoval. polícia to robiť nemôže lebo by nebola zachovaná deľba moci). A kto by vlastne nejakú políciu riadil, platil. Ako by vôbec existovala keby nebol štát. A kto by kontroloval dodržiavanie zákonov, to nerobí len polícia, ale napríklad aj prokuratúra, ústavné súdy, ombudsmani.
5.) a na základe čoho by armáda existovala, kto by ju riadil? Veď štát by neexistoval.
a skoro mi oko vypadlo ako som to čítal..
"Consider the statement (which I often hear): "People can't be left to govern themselves." Oh, really? And just what SHOULD be governing us humans? A benevolent moose? A wise aardvark? Perhaps a committee of bol weevils? Since all "governments" consist entirely of PEOPLE (and not very good ones, at that), how on earth can there be a structure which removes the natural tendencies (good or bad) of people? To put it another way, if you had a big cage full of 100 rabid dogs, what form of "government" could you institute among them to make them all be nice?
None, of course. And if you tied down most of them and filed their teeth down to dull stumps, while giving spiked collars to a few of them, do you think that would REDUCE the violence that would occur? Of course not. The unstrained ones would eat the restrained ones. Anyone could predict that. So why would we expect "government" in human society to somehow magically benefit the good instead of the evil?"
» www.rogershermansociety.org/beware.htm...
Ľudia majú predsa IDEÁLY. Každý nemyslí len na seba...
@0 svet riadia politici ? no, deal with it.