@skip@adsy co vam pomoze ked budete večny, ale cerviky vas budu obžierat v zemi
to znamena ze ste pominutelny ako vsetko ostatne.
vsetko co vznikne aj zanikne, to je jedno ze sa to premeni na inu energiu alebo nieco ine, ale zanikla jedna vec aby mohla byt vytvorena dalsia z toho vypliva vsetko je pominutelne.
@mefistofel v takomto zmysle jasné že hej. ale ja som to myslel tak že keď postavíš hrad z piesku a zbúraš ho, tak piesok ostáva, nič sa z neho nestratí
@mefistofel energia mení iba účel a spôsob akým je využitá no nie svoju podstatu, ktorá je dobrá a zlá. Preto žijeme tento život, aby sme určili tú podstatu energie, ktorá nás tvorí.
@adsy ahoj, nechcem bazírovať na drobnostiach, no jak môže jeden kriticky zmýšľajúci človek vedieť, že "energia mení iba účel a spôsob akým je využitá no nie svoju podstatu, ktorá je dobrá a zlá."
a jak môže jeden skromný človek generalizovať až do takej miery, že vysloví, že "žijeme tento život, aby sme určili tú podstatu energie, ktorá nás tvorí"? tak ja napríklad žijem kvôli tomu, že aby som nezistil, kvôli čomu žijem.
@candy36 práve naopak, ľudia síce zomrú, ale cit medzi nimi ostane. práve o to ide, že tá láska je až do smrti, takže vrámci nich je naveky. ale ty si asi pravú lásku nezažila takže to nepochopíš
@flysser Nemám rada väčšinu mužov, to je pravda. Nie...nemám rada väčšinu ľudí. Ľuďom neverím, a bojím sa ich, ale napr. svojho priateľa naozaj nadovšetko milujem, len ako si to tu písal tak som sa nad tým zamýšľala, a prišla som na to, že podľa mňa nie je nekonečná ani láska To že som niekedy nechutne pragmatická neznamená že nedokážem niekoho milovať
Ale ano, trafil si, väčšinu mužov NAOZAJ nemám rada, ale možno len preto, že mám prehnané nároky na ľudí, a že som hrozne paranoidná, a od každého automaticky očakávam, že mi ublíži
@alpynus keď už hovoríme o drobnostiach tak kto povedal, že som kriticky zmýšľajúci človek?
A k druhej časti ti napíšem iba toľko, že ty nerozhoduješ o tom či to budeš alebo nebudeš vedieť. Každý to raz bude vedieť, ale otázka znie či už nebude vtedy neskoro
Inak to si napísal riadnu hlúposť, pretože život bez zmyslu teda bez toho aby si vedel prečo žiješ je fakt premrhaný...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Čo sa narodilo - zomrie,
čo sa zhromaždilo - rozptýli sa,
čo sa nahromadilo - bude vyčerpané,
čo sa postavilo - zrúti sa
a čo bolo hore - klesne dolu.
zrejme si sa pomýlil, ak energia nevzniká, tým pádom nemôže ani zaniknuť, to da rozum, čí?
@mefistofel
a čo nebola pravda - to sa pravdou stane
si zabudol dodať
to znamena ze ste pominutelny ako vsetko ostatne.
vsetko co vznikne aj zanikne, to je jedno ze sa to premeni na inu energiu alebo nieco ine, ale zanikla jedna vec aby mohla byt vytvorena dalsia z toho vypliva vsetko je pominutelne.
k téme : duša nepominie
@skip
Smrť je veľmi relatívny pojem už len preto, lebo život je relatívny
Zmení účel a ide tam kde je potrebnejšia.
Energia je nevyčerpateľná
Možno to čo sme postavili mi (ľudia) áno v tom fyzickom zmysle, ale existuje niečo čo sa dá vytvoriť a nikdy sa neskončí a nezrúti.
Ale aj to čo bolo dole môže byť hore
a jak môže jeden skromný človek generalizovať až do takej miery, že vysloví, že "žijeme tento život, aby sme určili tú podstatu energie, ktorá nás tvorí"? tak ja napríklad žijem kvôli tomu, že aby som nezistil, kvôli čomu žijem.
@skip Súhlas
Ale ano, trafil si, väčšinu mužov NAOZAJ nemám rada, ale možno len preto, že mám prehnané nároky na ľudí, a že som hrozne paranoidná, a od každého automaticky očakávam, že mi ublíži
A k druhej časti ti napíšem iba toľko, že ty nerozhoduješ o tom či to budeš alebo nebudeš vedieť. Každý to raz bude vedieť, ale otázka znie či už nebude vtedy neskoro
Inak to si napísal riadnu hlúposť, pretože život bez zmyslu teda bez toho aby si vedel prečo žiješ je fakt premrhaný...