Chcem napísať detektívku (alebo sa aspoň pokúsiť ) a už mám všetko premyslené, len ten motív mi chýba... proste napríklad že žiarlivosť, peniaze...ale ja chcem niečo fakt zaujímavé
@goldenr ja som za pomstuuuu...nemusis sa pomstit ani za to co niekto urobil tebe,ale napr sestre hlavneho hrdinu niekto ublizi a on sa pomstiii....moze byt?????potom napis aj nazov tvojej knihy-aby som si ju precitalaaaa
nízkorozpočtové divadlo potrebovalo rekvizitu na inscenáciu Hamleta, fakulte medicíny došli mŕtvoly na pitvu, číra zvedavosť, nekrofília, hladné psy, výrobca netradičných šperkov potreboval materiál... ešte?
Chalan nechá po dvoch rokoch vzťahu holku cez SMSku. Ona vie, že má smrteľnú alergiu na acylpirín... tak sa po rokoch prahnúca po pomste konečne dostane k jeho jedlu/ vínu/ zubnej paste... niečomu a primieša mu ho tam.
@goldenr sú ľudia ktorí sa súdia o to, kto bude mať prideleného psa po rozvode
Ak by si to dobre rozvinula tak si myslím že by to bolo v pohode. Hlavne ak by ten človek čo zomrel mohol mať nejaké problémy finančné ako podnikateľ, alebo by to bol tiež policajt ktorý vyšetruje nejaký prípad ktorý nemá byť doriešený atď. atď. jednoducho by bolo veľmi veľa motívov vraždy o ktorých by čitateľ vedel. No na konci by si vybrala ďalší a podľa ľudí najmenej pravdepodobný, vražda kvôli proti podľa mňa by to bolo v pohode
Peniaze, vždy ide o peniaze, o majetok, sem tam o moc. A problém môže byť aj túžba po kráse zavedená do extrému, ako A.Christie odhaľuje v knihe Nekonečná noc.
Ale odporúčam, aby časopriestor Tvojej detektívky boli tridsiate roky 20. stor. a niečo na typ Poirota, aby to bolo zaujímavé...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
neskutočne veĺa môže byť
@mielikki no keď si už vo švungu tak daj ešte pár
Ja by som dal napríklad rozvod s manželom a žena chcela aby pes ostal jej, tak zabila manžela. Myslím že celkom dosť netradičné.
@mielikki ešte! ale díky je to fakt zaujímavé
@semhamforas netradičné to hej, na prvý pohľad to vyzerá obyčajne, ale ked sa nad tým zymslíš, tak to môže byť
Hlavná hrdinka sa môže pokojne volať Leelee
fanatický fanúšik, nešikovný poľovník, sadistický zubár... zmagorené decko z pozerania nejakého filmu...
niekto si chce z kostry vyrobiť vešiak na šaty!
Ak by si to dobre rozvinula tak si myslím že by to bolo v pohode. Hlavne ak by ten človek čo zomrel mohol mať nejaké problémy finančné ako podnikateľ, alebo by to bol tiež policajt ktorý vyšetruje nejaký prípad ktorý nemá byť doriešený atď. atď. jednoducho by bolo veľmi veľa motívov vraždy o ktorých by čitateľ vedel. No na konci by si vybrala ďalší a podľa ľudí najmenej pravdepodobný, vražda kvôli proti podľa mňa by to bolo v pohode
Dokopy by tam bolo asi 7 mrtvych.
Zranenia - bodno-rezno-strelne (ak chces zakomponuj tam aj motorovu pilu)
Ale odporúčam, aby časopriestor Tvojej detektívky boli tridsiate roky 20. stor. a niečo na typ Poirota, aby to bolo zaujímavé...