Ľudia hovoria, že neveria v Boha, lebo to nie je “vedecky” dokázané. Skutočným dôvodom je, že keby pripustili, že Boh je, museli by tiež uznať svoju zodpovednosť pred Bohom a potrebu Božieho odpustenia (Rímskym 3:23; 6:23). Ak Boh existuje, potom sme pred
a este k tomu, to ze svate pismo kaze zabijat a vypalovat cele mesta kde uctievaju ineho boha a pritom v bozich prikazaniach je nezabijes tak to je tiez trosku protiklad podla mna....
co by mna malo zaujimat ci je boh alebo nie je boh
co som ja nepricetna ze si neviem zodpovedat za vlastne skutky?
ze som ateista neznamena ze vrazdim ludi po okoli >_____> nepripadam si o nic menej dobra ako ty, ktoreho boh stale sleduje, preto nemozes spravit nic zle
na to ma mat kazdy svedomie a popr. rozum (lebo zakony nas limituju, ze), nie nejaku fiktivnu postavicku
Boh určite nie je v takej podobe ako ho vnímaš ty.
Ale zoberme to z iného uhlu pohľadu, čo tak takto.
Silný ľudia boha nepotrebujú, potrebujú ho len tí natoľko slabí, ktorí si myslia, že ich viera urobí silnejšími a bude nejako nápĺňať ich prázdne životy. Predstav si to ako chceš, každému to môže byť jedno.
Neviem, prečo má väčšina ľudí predstavu o Bohu ako o nejakom starčekovi, ktorý sedí na obláčiku a pozerá sa na nás. Každý si ho môžeme predstavovať inak, ale zhodnúť sa musíme vtom, že je čistý duch, neohraničený a nepodliehajúci matérii.
@sherloch neviem presne ako sa vola ten zvazok, volake zacina sa to nieco na deu..... alebo tak volako a na konci tohto clanku ze ked vsetkych zabijes a spalis cele mesto na popol je napisane v nieco v tomto zmysel, ze ti bude odpustene lebo si konal dobro....
"čistý duch, neohraničený a nepodliehajúci matérii" - zvyčajné klišé tých, ktorí šíria kresťanskú osvetu... Tebe sa nepáči, ak niekto nepripúšťa existenciu Boha, lebo nie je podložená vedeckými dôkazmi a ty máš dôkaz, že existuje? A nemusí to byť vedecký dôkaz... Nemáš - ty len veríš, je to teda len VIERA a nič iné, prečo potom tvrdíš, že Boh existuje? Stretol si sa s ním? Rozprával? Pomohol ti v niečom? A ak Boh je a ak je Boh láska, ak je Boh spravodlivý, vysvetlíš mi, prečo "povolal k sebe" moju ani nie trojročnú vnučku? Tvora, ktorý sa ešte nenaučil nikomu ubližovať, nikomu škodiť, nehrešiť?
ja len toľko že sa pohybujem v rôznych spoločenských kruhoch a robím dobre, že verím vo vyšší princíp. Či už ide o akékoľvek náboženstvo, vždy ide o dobro, ktoré nedokážu niektorí ľudia podstúpiť, nemajú pokoru a nedokážu nič obetovať. A prosím, nezačnite tu splietať cirkev, vravím o Bohu a viere. Viera je práve to, čo nepotrebuje odôvodnenie rovnako ako nádej. Ale chápem ľudí ktorí neveria a nevyčítam im to, pokiaľ sa nenabážajú do veriacich.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ale v kazdom pripade aj keby verim v boha tak toho sociopata a psychopata v jednej osobe tak s nim nechcem mat nic spolocne aj keby existuje.
Si dalsi fanatik uz ich je tu dost
2. Boh je siroky pojem
3. Nechapem ci sa vlastne pytas alebo kazes
co som ja nepricetna ze si neviem zodpovedat za vlastne skutky?
ze som ateista neznamena ze vrazdim ludi po okoli >_____> nepripadam si o nic menej dobra ako ty, ktoreho boh stale sleduje, preto nemozes spravit nic zle
na to ma mat kazdy svedomie a popr. rozum (lebo zakony nas limituju, ze), nie nejaku fiktivnu postavicku
Kde to káže Biblia ???
Ale zoberme to z iného uhlu pohľadu, čo tak takto.
Silný ľudia boha nepotrebujú, potrebujú ho len tí natoľko slabí, ktorí si myslia, že ich viera urobí silnejšími a bude nejako nápĺňať ich prázdne životy. Predstav si to ako chceš, každému to môže byť jedno.
Samozrejme. Pretože to nemáš ako dokázať.
Neviem, prečo má väčšina ľudí predstavu o Bohu ako o nejakom starčekovi, ktorý sedí na obláčiku a pozerá sa na nás. Každý si ho môžeme predstavovať inak, ale zhodnúť sa musíme vtom, že je čistý duch, neohraničený a nepodliehajúci matérii.
Obes sa...
podľa tvojho vnímania ten boh matérii podlieha, keďže túto všetkú matériu okolo stvoril že?
maj si pre mňa za mňa svojho boha
Nikoho
"čistý duch, neohraničený a nepodliehajúci matérii" - zvyčajné klišé tých, ktorí šíria kresťanskú osvetu... Tebe sa nepáči, ak niekto nepripúšťa existenciu Boha, lebo nie je podložená vedeckými dôkazmi a ty máš dôkaz, že existuje? A nemusí to byť vedecký dôkaz... Nemáš - ty len veríš, je to teda len VIERA a nič iné, prečo potom tvrdíš, že Boh existuje? Stretol si sa s ním? Rozprával? Pomohol ti v niečom? A ak Boh je a ak je Boh láska, ak je Boh spravodlivý, vysvetlíš mi, prečo "povolal k sebe" moju ani nie trojročnú vnučku? Tvora, ktorý sa ešte nenaučil nikomu ubližovať, nikomu škodiť, nehrešiť?