KSSJ:
recesia -ie ž.
1. kniž. ústup, ustupovanie: hospodárska r.;
ekon. miernejší, nie dlho trvajúci hosp. pokles
2. hovor. žartovanie založené na protikonvenčnom postoji, samopaš; takýto žart: urobiť niečo z r-ie;
recesijný príd.
Slovník cudzích slov
recesia1 -ie ž. ‹l› ekon. miernejší, spravidla krátkodobý hospodársky pokles
recesia2 -ie ž. ‹l› hovor. nekonvenčné humorné správanie s cieľom upozorniť na seba; výstredný žart;
recesijný, recesný príd.: r. výrok, nápad
a niečo robiť z recesie asi znamená, niečo robiť zo žartu pričom na niečo odkazuješ
čI?
neviem uviesť vhodný príklad, ale nikdy som si nečítal definíciu tohto slova ale v kontexte v akom to ľudia zvyknú používať som vydedukoval že to znamená čosi také
niečo je tak zlé, až si z toho robíš piču takým spôsobom, že to sám robíš. keď si dáš z recesie na profilovku lietajúceho poníka alebo čo.
..alebo keď si niekto ako posledné prianie pred popravou želá dva vozy dobre nasolených tekvicových jadierok. Z recesie mu ich doniesli a nechali ho lúskať dve hodiny.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
recesia -ie ž.
1. kniž. ústup, ustupovanie: hospodárska r.;
ekon. miernejší, nie dlho trvajúci hosp. pokles
2. hovor. žartovanie založené na protikonvenčnom postoji, samopaš; takýto žart: urobiť niečo z r-ie;
recesijný príd.
Slovník cudzích slov
recesia1 -ie ž. ‹l› ekon. miernejší, spravidla krátkodobý hospodársky pokles
recesia2 -ie ž. ‹l› hovor. nekonvenčné humorné správanie s cieľom upozorniť na seba; výstredný žart;
recesijný, recesný príd.: r. výrok, nápad
» slovnik.azet.sk/slovnik-cudzich...
čI?
neviem uviesť vhodný príklad, ale nikdy som si nečítal definíciu tohto slova ale v kontexte v akom to ľudia zvyknú používať som vydedukoval že to znamená čosi také
..alebo keď si niekto ako posledné prianie pred popravou želá dva vozy dobre nasolených tekvicových jadierok. Z recesie mu ich doniesli a nechali ho lúskať dve hodiny.