cawko , citali ste niekedy nejake starobyle zapisnice , listiny ,ktore pochadzali aspon niekedy z roku 1000 pred kristom ???ja som napriklad nedavno na jednej stranke cital vyklad biblie , a bolo tam trebars napisane ze MATUSA ZHLTLA V MORI RYBA , A V TEJ RYBE BOL TRI DNI ATDD , !!! asi kazdy dospeje k tomu ze keby MATUSA zhltla ryba a bol by tam dni , tak by sa mu tam asi zle dost zle dychalo nemyslite si ze to asi nebola ryba ale trebars kludne ponorka mimozenstanov , ktoru vtedajsi primitivni ludia povazovali za velku rybu , a kedze tam bol ten MATUS tri dni tak tam asi mal nejake rokovania s mimozenstanmi , to by aj sedelo , ..... a potom napriklad aj ezeichielove lietajuce taniere ktore su popisane v biblii , a ludia z kovu ktori z nich vychadzali , toto mohli byt kludne mimozenstania len mali na sebe vesmirne skafandre ake maju dnesni kozmonauti , a vtedajsi ludia ich preto takto opisali , potom kludne aj slovo boh moze znamenat mimozenstania, kedze technologia mimozenstanov bola nesmierne vysoka a mozog vtedajsich ludi primitivni , povazovali tychto inteligentnych mimozenstanov za bohov a pridavali im rozne vlastnosti ako vsemohuci atdd, ... ked sa pytate odkial som na toto dosiel odpoved je www.rael.org je to naozaj jedna super stranka ktora dava odpovede na otazky , na ktore nevedia odpovedat ani nasi vedci a na ktore sa pytame odjakziva,!!! naozaj odporucam pozriet !!!
Kámo, a čo tak pouvažovať o tom, že to boli všetky tieto príklady
Mimozemšťania....miliony rokov pred nami. Sú schopný vytvoriť další rozmer a v ňom nový vesmír.......ergo, sú bohmi
....alebo.....sú schopný genetického inžinierstva v plnom rozsahu - ergo.....vedia na planétu vysadiť život.
Taktiež som už počul teoriu, že sme iba program v nejakom mimozemskom (teda skôr mimorealitovom) superpočítači, a že najmenšie častice a všetky prírodné zákony sú iba dáta .....a nič z tohto proste nejde exaktne vylúčiť
@upirka113 a kde si prosim ta citala ze nas stvorili nejaky mimaci ? jak to myslis ze boh prelozil bibliu ? akosi sa to niekomu z nas pletie , ale boh rozhodne ziadnu bibliu neprekladal .
@romanzkrajinyx ked je niekdo veriaci , nezname na ze veri presne v to co sa pise v bilbii , adam a eva , hm , to mohli byt kludne aj dve prve mikro organizmy , je niekde pisane ako presne vyzerali ? a myslim ze aj je ale to je jedno , biblia je cela o prirovnavani veci , je to pisane viac menej v zahadach , ten Adam a Eva mohli byt aj tie dve prve mikro organizmy
@romanzkrajinyx pocuvaj, bilbia nieje pisana tak ako sa co stalo , aj to ze boh stvoril svet za 7 dni , ale , to by sa vedecky vysvetlit nedalo , takze takto , co ked tych 7 dni trvalo niekolko miliard rokov ? nikdo nepovedal kolko tych 7 dni trvalo , nikdo nepovedal ze presne urcite adam a eva boli dve osoby co vyzerali uz ako dnesny ludia.... poznam ludi co veria v adama a evu takych ako su v biblii , a cely zivot dakuju bohu za to ze ich stvoril , nerobia nic ine len dakuju bohu za jedlo , za to ze idu spat , za to ze sa im nic nestalo , uz ked nas boh naozaj stvoril , urcite nechce aby sme mu cely kratky zivot dakovali za nasu existenciu .. no ..
ludia dam vam otazku ked ste si tak isty tym ze nas nevytvoril boh a ze nevytvoril tento vesmir , tak mi povedzte , ako mohol vzniknut celky tresk ? bez energie a nicoho to proste NEJDE ... to sa dalo spravit jedine z niekoho pomocou .. bez nicoho nejde vytvorit nieco , nemozem vytvorit z nicoho obrovsku exploziu a vznik obrovskych telies , to , sa neda ,
@wewo nemas kapacity (ani ja, ani nikto) na to aby si chapal, preco by velky tresk nemusel byt stvoreny nikym.. Mohla to byt niecia vola a tak isto nemusela a velky tresk moze byt nahoda. Sme este dost obmedzeni na to, aby sme chapali veci, ktore sa mozu diat len tak.
Btw k teme.. Neverim v evoluciu typu z maleho jednobunkoveho picuza sa vyvinul inteligentny zivot. Preto si myslim, ze sme vysledkom nejakej civilizacie, ktora sa pekne pohrala s nasou DNA.
Nie omylom, ale vzniklo to, lebo to mohlo vzniknúť, tých pokusov mohlo byť na miliardy a aj viacej. O to, čo som napísal sú vedecké fakty a napríklad také aminokyseliny už boli vytvorené aj umelo ako som spomínal.
Život vznikol, lebo boli na to vhodné podmienky a evolúcia je postupný proces, nie ako výbuch, takže to prirovnanie je zlé.
No a uvediem ti príklad. Čo keď existuje multiversum (vesmíry vznikajú a zanikajú stále) a Boh je len personifikácia systému, ktorý presahuje čas ? Čiže ide len o nejaký nadčasopriestorový systém ?
@matus123 no niesom si sto percentne istá len si myslíím ,, len kebyže naše ľudstvo by nebolo také debilné tak by sme možno už vedeli pravdu, ale to je jedno .. nechajme to tak
@popolcek ojojoj ... o darwinistov by som sa neopieral ... tieto evolucne t. su vlastne zalozene na 4 ikonach: millerov experiment, darwinov strom zivota, haeckelove embrya a archeopterix .. a cela tato teoria je po preskumani oznacena ako {nespomeniem si na presne slovne spojenie, ale pokojne to prelozim ako "blbost"}
ak mas zaujem, tak odporucam Lee Strobel - Kauza stvoritel (je aj e-book - mozem poslat, poripade dokument » video.google.com/videoplay?docid... ) ... najzaujimavejsie je, ze pred tym ako sa tym zacal hlbsie zaoberat bol tvrdy ateista (a nie len on)
@tenario ja si ani nemyslim ze tento vesmir je jediny mozno je ich viac , a vsade su nejaky ludia , a ked boha uz raz omrzel jeden vesmir , spravil si iny , ten nas ano , uz zavadzam , ale , neexistuje ziadne logicke vysvetlenie ani na to ako vznikol boh , a ako vznikol velky tresk ... mozno sa raz veda a viera niekde stretnu a vsetko do seba zapadne
myslím si že ľudstvo sa vytvorilo evolúciou ale niečo muselo byť ešte pred veľkým treskom niečo čo vôbec stvorilo to prvé. Takže moja teória je taká evolučno-náboženská a čo sa týka mimozemšťanou myslím si že existujú, no v úplne inom doposiaľ neobjavenom vesmíre a nemyslím že však majú nejaký súvis s vývojom človeka.
@wewo si zainteresovani ako vsetci ostatni , tito mimozenstania , ak si cital tu stranku su pred nami asi 25000 rokov vedecky dopredu , vies si to predstavit ako je to vela ,??? stvorit bytost musi byt pre nich hracka , co sa tyka toho kto stvoril ich , tak otazka je ze ich stvorili tiez dalsi ludia z inych castiach vesmiru a tento kolobeh ide prakticky donekonecna , tvojho vsemohuceho boha spochybnila uz aj veda , tak by si mal krocha prehodnotit svoje nazory radim ti to v dobrom
Osobne si myslim, ze evoluciou. Evolucia je vedecka teoria, uznavana uz vyse 100 rokov,myslim, je logicka, bolo dostatok casu na jej uskutocnenie, mame o nej aj dokazy atd.
Mimozemske civilizacie su zatial len dohad, ziadne vedecke dokazy nemame, isteze namyslat si, ze sme sami vo vesmire, by bolo velmi arogantne, ale zatial nie je dovod neico podobne predpokladat
Pokial ide o boha, museli by sme najprv dokladne zadefinovat pojem boha. Ak to ma byt nejaka vsemohuca bytost, potom mohla byt akymsi "spustacom" velkeho tresku, pripadne prvym inicatorm vzniku zivota (ak sa nevyvinul z nezivej hmoty atd.), vobec by nemusel byt priamym tvorcom. Ak ide len o nejaku bytost presahujucu nase schopnosti, myslenie atd., kludne to moze byt aj mimozemstan.
@upirka113 to neprelozili ludia zle , ale to prepisala cirkev , pretoze keby sa to neprepisalo a zistilo by sa ze nas stvorili mimozenstania elohim , a nie ziadny boh , tak cirkev by bola out
Inak ak sem niekto miesa pojem boha, vlastne miesa v istom zmysle vieru s vedou. Boh je len predmetom viery, evolucia je vedecka teoria, cize tazko sa mozno pytat, ci neikto veri, ze cloveka stvoril boh alebo ci sa vyvinul evoluciou
Ja sa tiez nepytam, ci moj jogurt na desiatu stvoril boh , alebo ci ho vyrobili, to iste sa nepytam ani o jablku alebo o virusoch Atd.
@puco90 tak ich oznacuju iba zaryti ateisti .. vacsina z nich presla k viere po ateizme (ludia mozno pretu nechcu verit, ze u nich figuruje aj vela filozofie a prilis sa upriamili na nabozenstvo)
na mena velmi nie som .. jedine J. Wells (v jeho knihach najdes kopec mien) alebo v strobelovych knihach najdes tiez pozehnane vela mien
ja som tiez myslel, ze evolucia je dokazana, ale teraz o tom pochybujem (teda nie som ziadny vyskumnik, takze to mam z "druhej ruky", ale z toho co som zatial prestudoval, som od evolucie upustil)
@azel na dokaz o mimozemskych civilizaciach mame starobyle spisy , legendy , myty , dokonca i bibliu kde sa hovori o ludoch ktori prisli na svojich velkych zeleznych strojoch kukni www.rael.org tam to mas vsetko pekne vysvetlene
@upirka113 jj mas pravdu , cirkev urobila toho v minulosti kopu zleho ako napriklad ze zle prelozila a prepisala vyznam slova elohim , a ze viedla vojny atdd, po prichode elohim budeme zit tunak ako v raji ,!!! uz sa tesim na ten okamih aj ked tu bude az asi v roku 2036 !!! viem mozno si o mne pomyslis ze som fanatik alebo blazon , alebo nadsenec ktori sa z jednej stranky totalne nadchol, musim povedat ze to tak nie je , pred tym ako si o niecom zacnem mysliet ze by to mohla byt pravda , a zverejnovat o oznamovat o tom ostatnych ludi , si to poriadne v hlave premietnem naozaj ked si precitas tu stranku usudus ze je zrejme ta prava aspon urcite najlepsia ktoru som zatial na internete cital,
@kxxe neopieram s ao nich, len hovorím že obe teórie vzniku človeka sú pravdivé jedna dopĺňa druhú a vzájomne sa nevylučujú ( až na tú pasáž o Adamovi a Eve pretože ak prvý človek bol Homo Erectus, tak Adam i s Evou museli byť Homo Erectus ( vynímla som ramapiteka i australopiteka, lebo to sa nedá ešte brať ako seriózny... človek Hoci, možno sa to berie vzhľadom na prvého človeka dnešného typu, ale to už teoreticky podľa antropogenézy niesú prví ľudia....
kažodpádne, obe teórie sú pravdivé, lebo predsa len, je vedecky dokázané že človek prešiel vývojom, no samo od seba to nezačalo takže i Boh s tým mal čo dočinenia.
na margo tých ikon, tí ľudia to vzali z pohľadu toho, že Boh neexistuje, takže preto to prerástlo vo fanatický blud, lebo vo svojej dobe darwin nebol pochopený tak, ako sa to chápe dnes ( tak ako som to vysvetlila ja) takže oni z toho urobili svoje drísty a tomu "blud" pomenovaniu sa teda nečudujem
@stalingrad1000 hej hej verím ti. však aj ja som to číítala no vlastne zatiaľ iba tri jeho knihy som prečítala ale to boli tie hlavné takže prevažne viem o tom ... no kokos aj ja saa strašne teším an ten okamih už by to mohlo byť! vobec sa mi nic nechce robit ani do práce íísť aspon by mi bolo dobréééé ja vieeem som blbá a zrejme kým sa to všetko stane aj zomriem, pokým budeme mať takú technologiu ako oni
LUDIA STE SLEPI A HLUCHI ???? CIRKEV PREPISALA POCAS HISTORIE SLOVO ELOHIM NA SLOVO BOH LEBO KEBY SA DOSLO NA TO ZE NAS TU STVORILI INTELIGENTNI MIMOZENSTANIA , A NIE ZIADNY BOH TAK BY Z CIRKVI BOL OUT , SLOVO ELOHIM BOLO LEN NESPRAVNE POVAZOVANE PRIMITIVNYMI LUDMI AKO SLOVO BOH , KEDZE technologia mimozenstanov bola privelmi vysoka , a mozog vtedajsich ludi zakrpately , povazovali tychto mimozenstanov za bohov , vtomto je pointa uz chapete jak to je ???
No hej, lenze to su vsetko myty, bajky, povesti, rozpravky, ktore nemusia byt pravdive. Ludia si proste svojim obmedzenym rozumom vysvetlovali posobenie prirodnych sil atd.
Priklad. U nas bola kedysi viera vo vily (ktore tancuju vo vzduchu...), duchov (ktori vedia zmiznut atd.), vodnikov..., potom by sme mohli tvrdit, ze to vsetko boli mimozemstania. Ano, moznoze boli, ale nemame, zial, niajke priame dokazy...
@upirka113 haha to vazne si uz tie knihy citala ?? ani som nevedel aj ja som sa po ich precitani zamyslel nad svojimi skutkami a cinmi kedze kazdy bude raz sudeni podla svojich skutkov a cinov vykonanych na tejto zemi , tamti magorkovia este sa len budu hanbit a lutovat ked sem pridu elohim a ukaze sa ze oni su nasi naozajstni stvoritelia , potom uz bude neskoro lutovat svoje ciny atdd , inac stavia sa ta ambasada na privitanie elohim , v izraeli , kde maju prist v roku 2036 , nechces prispiet ?? ja osobne by som velmi rad pomohol k tej vystavbe , no ale asi az tak o 10 rokov ked budem zarabat , ono sa to inac oplati podporovat tieto veci , kedze to vypada ze su aj pravdive , nemyslis ???
@stalingrad1000 no ano myslííš no tak tiež by som prispela kebyže zarábam a to realikánske hnutie ?? to tiež existuje nie ? pridal si sa do ich sekty ? .. tak snád je to pravda ... kokos ale on je jaký dobry ten RAEL aj ja by som sa chcela s mimákmi stretnúť aj ked sa ich bojím neviem prečo ale chcela by som heh
@upirka113 ja mam este len 16 rokov , do ich sekty som sa nepridal, ale chcel by som pomoct , aj financne no to az vtedy asi o 10 rokov ked zacnem zarabat atdd , raelianske hnutie sa mi paci ich myslienka bojujuca proti nasiliu a vojnam, to by sa nam hodilo , a za klonovanie ktore umozni ludstvo prakticky dlhy zivot trebars nejakych 900 rokov , atdd ,
@popolcek Nič v zlom, ale ak Darwin nepopieral kreacionistické teórie VZNIKU ČLOVEKA, tak ja som pápež Takisto tieto dve "teórie", z ktorých len jedna je vedecká, lebo druhá nie je falzifikovateľná si zásadne odporujú. Ak sa druhy, vrátane druhov v rode Homo a Australopithecus vyvíjali, tak potom akýkoľvek akt stvorenia Homo sapiens sapiens bez evolučného vývoja z iného druhu odporuje kľúčovej hypotéze evolučnej teórie!
@stalingrad1000 Ak by sme použili Occamovu britvu, tak by sme prišli s vysvetlením, že ide o výmyslel, bežnú súčasť starovekej mytológie. V starom Egypte sa menili mytológia, resp. moc bohov zhodou okolností od toho, ktorý kňazi mali najväčšiu moc, rod z ktorého mesta vládol, resp. od toho aké mesto požívalo/nepožívalo výsadné postavenie. Neskôr sa súčasťou mytológie stávalo aj spájanie bohov, myslím, že sa zhodneme, že podľa politickej potreby.
V novom zákone detto, vraždenie betlehemských neviniatok je zrejme výmysel rovnako. Iné evanieljá ho neuvádzajú. Nekorešponduje s dejinami, pretože Herodes bol v roku narodenia Ježiša dávno mŕtvy, že by sa sekol Dionysius Epiguus a zabudli sa ďaľší evanjelisti alebo... si niekto vymyslel parádnu, bombastickú príhodu, ako už mnohokrát v dejinách, aby získala kniha na atraktivite, resp. vážnosti? Čo je pravdepodobnejšie? Mýty a legendy sa šíria aj dnes, keď ich je ľahšie vyvrátiť. Nemáme žiadne hodnoverné správy o existencií a návštevách mimozemšťanov na zemi, prečo teda veríš menej pravdepodobnej možnosti? Ak nájdeš v škole roztrhanú tašku, čomu budeš veriť? Tomu, že prišli pekelní psi a roztrhali ju, alebo tomu, že ju roztrhal nahnevaný spolužiak, ktorý sa poteboval ukludniť? ak tomu druhému, tak prečo nezaujímaš konzistentný postoj aj v príapade starovekých legiend?
@wewo Prečo by evolučná teória nemala sama o sebe zmysel v kombinácií s teóriou panspermie alebo s teoriou chemickej evolúcie? Práveže len s takýmito (vedeckými) teóriami má zmysel Pretože tvrdenie "stvoril ich boh nie je falzifikovateľné.
@kxxe Prečo je to blbosť? Napr. Haeckelova rekapitulačná teória bola zavrhnutá samotnými evolučnými biológmi v prospech slabej rekapitulačnej teórie, takže preukázanie toho, že nákresy, ktoré použil nie sú realistické nič nehovorí o pravdivosti evolučnej teórie, pre ktorú sú podstatné iné hypotézy.
V čom má byť problém s Miller- Ureyovým experimentom? V tom, že našiel viac ako si po celý život myslel?
A strom života?
To že bol ateista môže o sebe povedať každý, samozrejme je rozdiel medzi ateistom - skeptikom, či vedcom a medzi chlapíkom, ktorí neverí preto, že ho to nezaujíma a zväzuje, resp. chlapíkom, ktorý len komformuje so skupinou ktorá neverí, pričom on sám na danú vec nemá vlastný názor.
@matus123 Teória veľkého tresku behovorí o tom, že život vznikol z ničoho
@azel presne, v prípade boha ani nevieme, aké tvrdenie by sme mali overovať, pretože je to strašne vágny pojem...
@tomas71 mi sem daj nejaký citát z " o pôvode druhov" alebo hocijakého iného diela, prednesu, reči sira Darwina, kde VYLOŽENE povedal že kreacionistická teória je podľa neho blud. Nevylučujú sa, jediné čo tomu zavadzia je tá vec s Adamom a Evou a to si osobne myslím je doplenie "rozprávkovosti" do Biblie. jedine ak by títo dvaja boli nejakí pitekovia čo nevedia súvisle ani pozerať nie ešte myslieť a žrať zo stromu poznania.
ale nikde som nečítala, priamo od neho ( ak som ovšem neskomolil niekto iný, zle pochopil, prerozprával podľa seba) že by niekedy povedal, že podľa neho je "tá vec" so stvorením človeka Bohom blud.
@kxxe to, že sa z ateistu stane veriaci, dokazuje čo ? Nič. Ja rovnako môžem povedať, že z veriacich sa stali ateisti. A stáva sa čo si napísal ty a aj ja.
Študovať si mohol jedine tých fanatikov. Nikto iný to nespochybňuje.
@popolcek V diele O pôvode človeka predsa jasne vychádza z toho, že človek a opice mali spoločných predkov. Takže popiera kreacionizmus. Pretože podľa neho človek vznikol vývojom z iných druhov spoločných predkov. Takisto v knihe O vyjadrovaní emócií u ľudí a zvierat si všíma podobnosti medzi ľuďmi a zvieratami, hlavne opicami a psami.
Ak hovoríme o biblickom kreacionizme, tak adam a eva boli príslušníkmi toho istého druhu ako ich potomkovia. Veď existuje rodokmeň v Biblií. Takisto je tu výpočet biskupa Usherra, ktorý prišiel s tým, že začiatok sveta sveta podľa biblie bol v roku 4000 a niečo p.n.l A je nezmysel aby sa za pár generácií vyvinul nový druh takisto nezabúdaj na to, že boh stvoril zvieratá nezávisle od človeka, v iný deň, ale ako už poukázal Darwin, človek je fyziologicky opica. A snaha odčleňovať človeka od goríl a šimpanzov je asi taká smiešna ako odčleňovanie mravcov od os a včiel, ktorý sú príslušníkmi rovnakého radu. My s gorilami a šimpanzmi sme dokonca členovia rovnakého kmeňa... Takže toto oddelenie v zvierat a človeka nemá význam, pretože opice, hlavne ludoopi majú viac spoločného s nami ako so psami....
A všeobecne.
to aký názor zastával Darwin nehovorí nič o zlúčiteľnosti evolučnej teórie a kreacionizmu. Ak by aj Darwin súhlasil s kreacionizmom, ako vytvorením človeka inou vyvinutou bytosťou, tak je to len jeho názor. A osobný názor Ch. D. ako argument nie je valídny, pretože ide o odvolávanie sa na autoritu - v tomto prípade o logický omyl.
Pre nás nie je podstatné, čo si myslel Darwin. Ja osobne verím v evolúciu, lebo je podporená presvedčivými dôkazmi, ktoré neboli vo svojej podstate vyvrátené 200 rokov a nevidím najmenší dôvod prečo ET ohýbať neprirodzeným spôsobom len preto aby sedela s jednou starou knihou
Myslím že Boh určite nevytvoril ľudí ! Buď evolucia alebo tí mimozemštania lebo sa našli malby lietajucich tanierov a ufoncov takže by si to ludia len tak nevymysleli.
@tomas71 Súhlasím. Zdá sa mi smiešne ako sa stále oddeľujeme od zvierat a tvárime sa akoby sme my boli niečo nadprirodzené. Tvárime sa, že sme nad nimi nadradení a pritom sme iba živočích s viac vyvinutým mozgom.
@tenario Možno je smiešna, ale radšej budem verit tomu že ked zomriem tak niečo pokračuje dalej, než by som mal verit tomu že sa rozpadnem na prach a za pár rokov nič po mne nezostane... proste by som nemal zmysel prečo žit ... Preto je viera velmi pekná vec.
myslím si že ludia v tejto dobe vedia velké hovno o tom čo bolo a ako to všetko bolo...... nemá zmysel sa o tom hádať ň
žiadny velký tresk nemohol byť lebo keby nejaký bol tak by sa všetky galaxie od seba vzdalovali a v strede vesmíru y nič nezostalo to je celkom známi fakt škoda že o tom vela ludí nevie ..........
@stalingrad1000 za prvé:mozog človeka dnešného a človeka žijúceho pred 200 rokmi sa v ničom nelíšil, iba dnešní ludia majú viac vedomostí takže písať o nich ako o primitívoch je neopodstatnené a urážlivé.
2. kovový ľudia boli aj v knihách od isaaca assimova, ale predsa to nikto neberie vážne lebo to je vymyslený príbeh. biblia je tiež také prastaré sci-fi. 3. náboženstvo bolo vymyslené ako súčasť kleptokracie, čiže na ovládanie más a ich následné nenápadné okrádanie
@wewo tolko pičovín v jednej vete som ešte nečítal. zložité chemikálie a dokonca aj ORGANICKÉ zlúčeniny môžu vzniknúť, úplnou náhodou, to viem z vlastnej skúsenosti.
@popolcek prečítaj si túto knihu a tam máš pdrobne opísaný vývoj ľudí, rás, národov v každej časti sveta. je to vedecky podložené a popiera to tú kokotnú kreacionistickú teóriu. » www.najnakup.sk/Porovnaj_knihy-...
takže stvori sa vesmir, pekne zem a pokračovala evolucia... a keďže tam bolo kopedc tych všeliakych chemických pičovínm kerým sa neroziem vznikol...nazvime to energia... ktorá obklopovala zem....a postupom evolucie sa ze,m spojila s Energiou a vznikol prvý živý tvor....a vlastne tú Energiu môžme nazvať Bohom...a vždy keď neičo zomrie vrati sa zem k zemi a duša/duch/energia/životná sila k Energií.. toto je moja teoria
@yokojazz bol to bol to LaVey o ktorom viem iba to že sa tak volá, má dočinenia so satan. bibliou a nič viac a ak je tam niečo podobné potom je to náhoda.... vieš lebo aj z čoho som čítala, počula atd. som si pozliepala túto moju teoriu
PREPACTE UROBIL SOM CHYBU KED SOM TU NA BIRDZI PISAL NIEKTORE MOJE KOMENTY KTORE SOM ANI TAK NEMYSLEL A KTORE OMYLOM VYSLI Z MOJEJ HLAVY , MUSIM VAS UBEZPECIT ZE SA TO UZ NESTANE !!!
@wewo prepacte za tieto propagovane komenty, urobil som chybu a nechal som sa uniest , slubujem ze nabuduce si dva krat premyslim co napisem a uz sa to viac nestane !!!!!!!!!!!
@obnoxious sorry urobil som chybu ze som uveril prave tej teorii , clovek v tejto dobe naozaj nevie comu ma verit , bud bohu alebo v mimozenstanoch ked to ide to vsetko z masmedii atdd,
@obnoxious ale vies mozno ns naozaj tunak na svete stvorili mimozenstana a teraz nas navstevuju kedze chcu vidiet ze ako sa nam dari , a zrejme aj tych mimozenstanov ci ludi ako my ( o nich pisu stare baje nabozenske texty atdd) tiez niekto vytvoril a oni nato vytvorili nas a mozno ze aj my za par rokov vytvorime niekde na nejakej planete zivot !!§ co myslis nebudu nas tito nami vytvorni ludia povazovat za bohov ako fakt stranka www.rael.org mi dala naozaj logicke a racionalne vysvtlenia na otazky na ktore sa pytam odjakziva ak mas zaujem tiez si ju kukni a badaj samostatne a racionalne
@vanellus presne o tomto hovori stranka www.rael.org stoji zato si ju precitat , v tych raelovych knihach sa naozaj pise velmi rozumne a inteligentne , a tiez davaju aj tretiu moznost evolucii cloveka , je uz potom iba na cloveku ktoru z tych troch teorii si vyberie
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
96 komentov
jak povedal Bolek Polivka v jednom filme : Ja vasi picu taky nikdy nevidel a verim ze ji mate
Mimozemšťania....miliony rokov pred nami. Sú schopný vytvoriť další rozmer a v ňom nový vesmír.......ergo, sú bohmi
....alebo.....sú schopný genetického inžinierstva v plnom rozsahu - ergo.....vedia na planétu vysadiť život.
Taktiež som už počul teoriu, že sme iba program v nejakom mimozemskom (teda skôr mimorealitovom) superpočítači, a že najmenšie častice a všetky prírodné zákony sú iba dáta .....a nič z tohto proste nejde exaktne vylúčiť
to som nepovedaô ze ostatni neveria v boha..ale ludstvo chápme to ako cloveka nie mikroorganizmy, ak stvoril boh tak su to adam a eva nie?
proste aj ja verim v boha ale o adamovi a eve moze ..no ani neviem kto uverit..
@wewo no však to máš jedno,, možno pravda víjde na javo o niekoľko rokov , možno neskôr čo sa už ty nedozvieš
Btw k teme.. Neverim v evoluciu typu z maleho jednobunkoveho picuza sa vyvinul inteligentny zivot. Preto si myslim, ze sme vysledkom nejakej civilizacie, ktora sa pekne pohrala s nasou DNA.
Nie omylom, ale vzniklo to, lebo to mohlo vzniknúť, tých pokusov mohlo byť na miliardy a aj viacej. O to, čo som napísal sú vedecké fakty a napríklad také aminokyseliny už boli vytvorené aj umelo ako som spomínal.
Život vznikol, lebo boli na to vhodné podmienky a evolúcia je postupný proces, nie ako výbuch, takže to prirovnanie je zlé.
No a uvediem ti príklad. Čo keď existuje multiversum (vesmíry vznikajú a zanikajú stále) a Boh je len personifikácia systému, ktorý presahuje čas ? Čiže ide len o nejaký nadčasopriestorový systém ?
ak mas zaujem, tak odporucam Lee Strobel - Kauza stvoritel (je aj e-book - mozem poslat, poripade dokument » video.google.com/videoplay?docid... ) ... najzaujimavejsie je, ze pred tym ako sa tym zacal hlbsie zaoberat bol tvrdy ateista (a nie len on)
Evolúcia ako v princípe je dokázaná.
Mimozemske civilizacie su zatial len dohad, ziadne vedecke dokazy nemame, isteze namyslat si, ze sme sami vo vesmire, by bolo velmi arogantne, ale zatial nie je dovod neico podobne predpokladat
Pokial ide o boha, museli by sme najprv dokladne zadefinovat pojem boha. Ak to ma byt nejaka vsemohuca bytost, potom mohla byt akymsi "spustacom" velkeho tresku, pripadne prvym inicatorm vzniku zivota (ak sa nevyvinul z nezivej hmoty atd.), vobec by nemusel byt priamym tvorcom. Ak ide len o nejaku bytost presahujucu nase schopnosti, myslenie atd., kludne to moze byt aj mimozemstan.
Ja sa tiez nepytam, ci moj jogurt na desiatu stvoril boh , alebo ci ho vyrobili, to iste sa nepytam ani o jablku alebo o virusoch Atd.
na mena velmi nie som .. jedine J. Wells (v jeho knihach najdes kopec mien) alebo v strobelovych knihach najdes tiez pozehnane vela mien
ja som tiez myslel, ze evolucia je dokazana, ale teraz o tom pochybujem (teda nie som ziadny vyskumnik, takze to mam z "druhej ruky", ale z toho co som zatial prestudoval, som od evolucie upustil)
kažodpádne, obe teórie sú pravdivé, lebo predsa len, je vedecky dokázané že človek prešiel vývojom, no samo od seba to nezačalo takže i Boh s tým mal čo dočinenia.
na margo tých ikon, tí ľudia to vzali z pohľadu toho, že Boh neexistuje, takže preto to prerástlo vo fanatický blud, lebo vo svojej dobe darwin nebol pochopený tak, ako sa to chápe dnes ( tak ako som to vysvetlila ja) takže oni z toho urobili svoje drísty a tomu "blud" pomenovaniu sa teda nečudujem
a knižku som čítala, ďakujem
No hej, lenze to su vsetko myty, bajky, povesti, rozpravky, ktore nemusia byt pravdive. Ludia si proste svojim obmedzenym rozumom vysvetlovali posobenie prirodnych sil atd.
Priklad. U nas bola kedysi viera vo vily (ktore tancuju vo vzduchu...), duchov (ktori vedia zmiznut atd.), vodnikov..., potom by sme mohli tvrdit, ze to vsetko boli mimozemstania. Ano, moznoze boli, ale nemame, zial, niajke priame dokazy...
@stalingrad1000 Ak by sme použili Occamovu britvu, tak by sme prišli s vysvetlením, že ide o výmyslel, bežnú súčasť starovekej mytológie. V starom Egypte sa menili mytológia, resp. moc bohov zhodou okolností od toho, ktorý kňazi mali najväčšiu moc, rod z ktorého mesta vládol, resp. od toho aké mesto požívalo/nepožívalo výsadné postavenie. Neskôr sa súčasťou mytológie stávalo aj spájanie bohov, myslím, že sa zhodneme, že podľa politickej potreby.
V novom zákone detto, vraždenie betlehemských neviniatok je zrejme výmysel rovnako. Iné evanieljá ho neuvádzajú. Nekorešponduje s dejinami, pretože Herodes bol v roku narodenia Ježiša dávno mŕtvy, že by sa sekol Dionysius Epiguus a zabudli sa ďaľší evanjelisti alebo... si niekto vymyslel parádnu, bombastickú príhodu, ako už mnohokrát v dejinách, aby získala kniha na atraktivite, resp. vážnosti? Čo je pravdepodobnejšie? Mýty a legendy sa šíria aj dnes, keď ich je ľahšie vyvrátiť. Nemáme žiadne hodnoverné správy o existencií a návštevách mimozemšťanov na zemi, prečo teda veríš menej pravdepodobnej možnosti? Ak nájdeš v škole roztrhanú tašku, čomu budeš veriť? Tomu, že prišli pekelní psi a roztrhali ju, alebo tomu, že ju roztrhal nahnevaný spolužiak, ktorý sa poteboval ukludniť? ak tomu druhému, tak prečo nezaujímaš konzistentný postoj aj v príapade starovekých legiend?
@wewo Prečo by evolučná teória nemala sama o sebe zmysel v kombinácií s teóriou panspermie alebo s teoriou chemickej evolúcie? Práveže len s takýmito (vedeckými) teóriami má zmysel Pretože tvrdenie "stvoril ich boh nie je falzifikovateľné.
@kxxe Prečo je to blbosť? Napr. Haeckelova rekapitulačná teória bola zavrhnutá samotnými evolučnými biológmi v prospech slabej rekapitulačnej teórie, takže preukázanie toho, že nákresy, ktoré použil nie sú realistické nič nehovorí o pravdivosti evolučnej teórie, pre ktorú sú podstatné iné hypotézy.
V čom má byť problém s Miller- Ureyovým experimentom? V tom, že našiel viac ako si po celý život myslel?
A strom života?
To že bol ateista môže o sebe povedať každý, samozrejme je rozdiel medzi ateistom - skeptikom, či vedcom a medzi chlapíkom, ktorí neverí preto, že ho to nezaujíma a zväzuje, resp. chlapíkom, ktorý len komformuje so skupinou ktorá neverí, pričom on sám na danú vec nemá vlastný názor.
@matus123 Teória veľkého tresku behovorí o tom, že život vznikol z ničoho
@azel presne, v prípade boha ani nevieme, aké tvrdenie by sme mali overovať, pretože je to strašne vágny pojem...
Nehovorí o tom, že vesmír vznikol z ničoho.
ale nikde som nečítala, priamo od neho ( ak som ovšem neskomolil niekto iný, zle pochopil, prerozprával podľa seba) že by niekedy povedal, že podľa neho je "tá vec" so stvorením človeka Bohom blud.
Študovať si mohol jedine tých fanatikov. Nikto iný to nespochybňuje.
Ak hovoríme o biblickom kreacionizme, tak adam a eva boli príslušníkmi toho istého druhu ako ich potomkovia. Veď existuje rodokmeň v Biblií. Takisto je tu výpočet biskupa Usherra, ktorý prišiel s tým, že začiatok sveta sveta podľa biblie bol v roku 4000 a niečo p.n.l A je nezmysel aby sa za pár generácií vyvinul nový druh takisto nezabúdaj na to, že boh stvoril zvieratá nezávisle od človeka, v iný deň, ale ako už poukázal Darwin, človek je fyziologicky opica. A snaha odčleňovať človeka od goríl a šimpanzov je asi taká smiešna ako odčleňovanie mravcov od os a včiel, ktorý sú príslušníkmi rovnakého radu. My s gorilami a šimpanzmi sme dokonca členovia rovnakého kmeňa... Takže toto oddelenie v zvierat a človeka nemá význam, pretože opice, hlavne ludoopi majú viac spoločného s nami ako so psami....
A všeobecne.
to aký názor zastával Darwin nehovorí nič o zlúčiteľnosti evolučnej teórie a kreacionizmu. Ak by aj Darwin súhlasil s kreacionizmom, ako vytvorením človeka inou vyvinutou bytosťou, tak je to len jeho názor. A osobný názor Ch. D. ako argument nie je valídny, pretože ide o odvolávanie sa na autoritu - v tomto prípade o logický omyl.
Pre nás nie je podstatné, čo si myslel Darwin. Ja osobne verím v evolúciu, lebo je podporená presvedčivými dôkazmi, ktoré neboli vo svojej podstate vyvrátené 200 rokov a nevidím najmenší dôvod prečo ET ohýbať neprirodzeným spôsobom len preto aby sedela s jednou starou knihou
Veda ma dokazy , nazory , nabozenstvo nema nic.
Ale je pekne verit
žiadny velký tresk nemohol byť lebo keby nejaký bol tak by sa všetky galaxie od seba vzdalovali a v strede vesmíru y nič nezostalo to je celkom známi fakt škoda že o tom vela ludí nevie ..........
2. kovový ľudia boli aj v knihách od isaaca assimova, ale predsa to nikto neberie vážne lebo to je vymyslený príbeh. biblia je tiež také prastaré sci-fi. 3. náboženstvo bolo vymyslené ako súčasť kleptokracie, čiže na ovládanie más a ich následné nenápadné okrádanie