Život človeka je potrebné chrániť, nie s ním hazardovať
čo si myslíte? Aké aspekty posobia na život človeka v negatívnom zmysle? A ako by ste sa vyjadrili k slovám "Život človeka je potrebné chrániť, nie s ním hazardovať"?
čo hovoríte, na interukcie, genocídu, eutanáziu? vyjadrite sa k čomukoľvek chcete...
-eutanázia SCHVALUJEM je to každého vlastné rozhodnutie čo so svojim životom urobí.. a myslím že je lepšie sa viac netrápiť...čo je to za život niekoľko rokov prežiť v kóme..alebo vedieť že sa už nikdy nepreberiete..ale vaše orgány stále pracujú
neviem je to zlozite....ale urcite by som nemala to svedomie niekomu zivot vziat,ked ho nedokazem nikomu vratit spat..ci uz je to nenarodene dieta,alebo 90 rocny starcek..kazdy dostal do daru rozum,a keby ho ludia aj obcas pouzili mozno by sme taketo veci ani riesit nemuseli....
interupcie - rozhodne ano... je to predsa na ZENE ci si to dieta necha.. co o tom ma rozhodovat niekto iny?! ked uz mame pravo slobodnej volby, nechapem, preco to chcu tak silou-mocou zakazovat... embryo podla mna nie je clovek.. o tom ma nikto nepresvedci..
genocídu- nikdy... nemalo to nastat, nemalo by to uz nikdy byt
eutanáziu- ano..je to predsa na tom cloveku.. myslim si, ze niekedy by to bolo lepsie... netrapit sa ( napr. po mrtvici a pod.) ale pokojne odist
mňa zase nikto nepresvedčí že interupcia je dobrá... myslím že každá žena, dievča čo to urobí je totálna krava.. ako by to povedal nejaký chalan "keď nevie jebať tak nech to nerobí" keď si neuvedomuje že v budúcnosti jej bude hroziť že už žiadne ďalšie dieťa nebude môcť mať...
interupcie by som rozhodne schvaloval... je pravda že niekedy je to smutné, ale na druhú stranu keď je to fakt prípad ako znásilnenie alebo niečo podobné tak len psychopat môže od ženy chcieť aby si to dieťa nechala a nech mi niekto ešte povie že to je dar od boha to znásilnenie
genocída - samozrejme že nie
a eutanázia - myslím že je to na človeku samotnom, nevidím v tom nič zlé, niekomu to može fakt pomôcť akoby sa mal zbytočne trápiť
#9 totálna krava? tak si predstav že ťa na ulici znásilní nejaký zdegenerovaný hajzel, chcela by si mať jeho dieťa ?! A potom mu rozprávať kde je ocinko kto je ocinko a prečo tu nieje ocinko?? Treba sa trošku vžiť do role takej ženy.. Ďaľšia vec može to byť matka ktorá to vobec nechcela je vo velmi zlej finančnej situacii može drogovať povedzme si rovno že to može byť aj prostitútka... myslíš že pre to dieťa je to vhodné? keď by malo vyrastať v takom prostredí a sama matka vie že sa nedokáže oňho postarať? Je mnoho situácií kedy je to určite lepšie... Ale zas nehovorím že robiť to bezdôvodne alebo keď nič také nehrozí je správne, dieťa je podľa mňa najväčší dar.. (pokial to samozrejme nieje podobna situacia ako som menoval)
@martin182 tak hovoríš akoby s tím nič okrem interupcie nemohli robiť..na svete je veľa ľudí čo nemôžu mať deti..detské domovy tiež existujú, neotvorili ich len tak pre srandu... myslíš že som si nepredstavila to čo ty..ale jednoducho keď to je už raz vo mne má to právo žiť.. (nič s tým nemá cirkev) a nemám právo za to rozhodovať ja..
interupciu schvaľujem len v tom prípade že to dieťa ktoré tá matka čaká je vážne choré.. v inom prípade to nepodporujem..a je to somarina.. zase na druhej strane ..nechcem aby to ani zrušili..myslím ten zákon..keďže by sa to tak či tak robilo potajomky a aspoň tá žena bude mať výčitky svedomia tak jej treba....bodaj by sa trápila celý život..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
@freedomko ...no aj keď sa bude zdať že to teraz hovorím len tak... mne je to jedno......ÁNO NECHALA BY SOM SI HO ...a ani do DETSKÉHO DOMOVA BY SOM HO NEDALA:... nemála by som sa síce ako o neho postarať..ale viem že by ma v tom rodičia nenechali..aj keď by boli poriadne nahnevaní....
@12 vieš aká obrovská psychická ujma je to keď sa také niečo žene stane? niesom žena ale už som toho počul dosť... Myslíš že by sa jej šťastne žilo keby žila v predstavách že to dieťa z nechutnej príhody tu stále je a ešte k tomu v nejakom detskom domove? z takých detí väčšinou potom vyrastie presne to čo tú príčinu spôsobilo, pokial sa nenájdu nejakí dobrí ľudia ktorí si dieťa adoptujú alebo prychília...
Všetko záleží od závažnosti situácie.. A keď už hovoríš že dovolila by si to len v prípade vážnej choroby? neznie to trošku ako diskriminácia? Niekedy je oveľa horšie keď to dieťa trpí psychicky a je zdravé, ako keď má nejakú vadu ale žije šťastne!
@14 ako bolo spomenute.. zenu, co znasilni nejaky uchyl... a ona otehotnie.. si ma to dieta nechat ano? ma nosit pod srdcom dieta cloveka, ktory jej pokazil zivot ano??
vies si predstavit, co to spravi s jej psychikou?? asi nevies..
@deraina myslím že je to môj názor ..a o opaku ma nikto nepresvedčí.. a či si to viem predstaviť alebo nie?? ani ty si to nevieš predstaviť..o tom sa dá len diskutovať.. .. to dieťa za to nemôže že ten čo ho splodil bol idiot a násilník..
@freedomko a prečo by som nemala??? už keď je to v mojom tele tak to tam má byť.. a okrem toho je to moja krv..a tej by som neublížila.. má právo na život tak ako ja alebo ktokoľvek iný..a nech sa už v budúcnosti on sám rozhodne ......
@18 posledna vec co ti poviem, lebo nie som moc hadavy typ takze: ano, viem si to predstavit, poznam take dievca...stalo sa jej to a neprajem to nikomu.. uz len pohlad v jej ociach vypovedal o jej dusevnom stave.. to jest vsetko... a ja ti tvoj nazor neberiem
Ja by som na chvíľu chcel byť znásilnená žena a potom sa vrátiť späť sem, do môjho života ... Ja absolútne nechápem tie stavy totálne na dne a samovražedné sklony ...
@lachance som s tebou, i ked mensie nazorove rozdiely... hoci podstatne co sa eutanazie tyka..
no v kazdom pripade.. za posledny polrok som sa na tuto temu doslova ze hadal s desiatkami ludi v esiatkach diskusii a teraz je tu dalsia.
neexistuju argumenty, ktore by sa nedali vyvratit, ak ide o vrazdu co sa interupcie, eutanazie a genocidy tyka..
a vsetky ktore sa snazi a vyvratit ich zakaz, su ako varenie z vody..
krasne to vystihla @galladriel .. neber co nevies dat.. ani sebe samemu..
tí čo tu spomínate detské domovy, už ste sa zamyleli nad tým ako tam asi tak tie deti žijú? samé a opustené, predsa len tých pár vychovávateľov im rodičov nenahradí, a povedzme si pravdu, tých čo si adoptujú nejaké dieťa je žalostne málo...okrem toho také dieťa prostitútky alebo nejakého iného indivídua môže byť problémové a potom ho nebude chcieť nikto, tak sa zamyslite ako by asi bolo vám keby ste vyrastali v domove a potom tu hádžte také argumenty, ja som sa interrupciu aj eutanáziu
@28 šancu na nový život? áno bolo by to pekné, lenže vieš Ty čo všetko sa udvádza pri adopcií? koľko papierov? a jedna základná vec rodičia si väčšinou vyberajú podľa "životopisu" dieťaťa a takéto dieťa by si ťažko niekto zobral takže je stratené!
veľa z vás tu žije v rozprávke bohužiaľ...
Rád by som sem dotiahol nejakú ženu ktorá si to všetko prežila nech Vám sama porozpráva čo to je za pocit! Nemám rád ľudí ktorí niekoho odsudzujú lebo sa nevedia vžiť do jeho situácie...
Vacsinou suhlasim s tym co povedal @martin182
Ludia, vy si fakt myslite, ze adopcia je tak jednoducha? Ze pridete a len si to dieta vezmete? Ha ha ha. K tym detskym domovom, tiez si nemyslim, ze je to nieco skvele, ani nie tak ohladom toho zivota v nich, ale co potom? Kto tie deti nauci, aky je svet, co maju tam vonku robit, ako si zozenu pracu? Velakrat sa stalo, ze dieta z domovu vyslo a nevedelo sa zaradit do normalneho zivota.
Aha, a zabudla som sa vyjadrit k teme: Som za interupciu aj eutanaziu. Ked budem stara a nevladna, radsej nech ma odpoja ako by som sa mala trapit a bluznit. A nespoznavat ani svojich najblizsich.
A genocida: som proti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
-eutanázia SCHVALUJEM je to každého vlastné rozhodnutie čo so svojim životom urobí.. a myslím že je lepšie sa viac netrápiť...čo je to za život niekoľko rokov prežiť v kóme..alebo vedieť že sa už nikdy nepreberiete..ale vaše orgány stále pracujú
Eutanázia: Áno
Genocída: Z časti áno ale skôr nie...
genocídu- nikdy... nemalo to nastat, nemalo by to uz nikdy byt
eutanáziu- ano..je to predsa na tom cloveku.. myslim si, ze niekedy by to bolo lepsie... netrapit sa ( napr. po mrtvici a pod.) ale pokojne odist
genocída - samozrejme že nie
a eutanázia - myslím že je to na človeku samotnom, nevidím v tom nič zlé, niekomu to može fakt pomôcť akoby sa mal zbytočne trápiť
interupciu schvaľujem len v tom prípade že to dieťa ktoré tá matka čaká je vážne choré.. v inom prípade to nepodporujem..a je to somarina.. zase na druhej strane ..nechcem aby to ani zrušili..myslím ten zákon..keďže by sa to tak či tak robilo potajomky a aspoň tá žena bude mať výčitky svedomia tak jej treba....bodaj by sa trápila celý život..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Všetko záleží od závažnosti situácie.. A keď už hovoríš že dovolila by si to len v prípade vážnej choroby? neznie to trošku ako diskriminácia? Niekedy je oveľa horšie keď to dieťa trpí psychicky a je zdravé, ako keď má nejakú vadu ale žije šťastne!
vies si predstavit, co to spravi s jej psychikou?? asi nevies..
p.s.-o opaku ma nepresvedčíte
a ešte niečo ..čo sa týka toho znásilnenia.. EXISTUJE AJ TABLETKA PO SEXE..a dá sa kúpiť v každej Lekárni
A ty si najskôr chcela napísať "interrupciu" ...
Deti postihnuté niečím vážnym sú neskutočne ťažko vychovávateľné, podľa môjho názoru to za to nestojí ...
no v kazdom pripade.. za posledny polrok som sa na tuto temu doslova ze hadal s desiatkami ludi v esiatkach diskusii a teraz je tu dalsia.
neexistuju argumenty, ktore by sa nedali vyvratit, ak ide o vrazdu co sa interupcie, eutanazie a genocidy tyka..
a vsetky ktore sa snazi a vyvratit ich zakaz, su ako varenie z vody..
krasne to vystihla @galladriel .. neber co nevies dat.. ani sebe samemu..
veľa z vás tu žije v rozprávke bohužiaľ...
Ludia, vy si fakt myslite, ze adopcia je tak jednoducha? Ze pridete a len si to dieta vezmete? Ha ha ha. K tym detskym domovom, tiez si nemyslim, ze je to nieco skvele, ani nie tak ohladom toho zivota v nich, ale co potom? Kto tie deti nauci, aky je svet, co maju tam vonku robit, ako si zozenu pracu? Velakrat sa stalo, ze dieta z domovu vyslo a nevedelo sa zaradit do normalneho zivota.
A genocida: som proti.