Zaujímalo by ma čo si myslíte o živote po smrti. Myslíte že zomrieme a ide naša duša buď do neba alebo do pekla alebo myslíte že existuje aj iný posmrtný život. Ja si myslím že po smrti naša duša prejde do ineho človeka, ktorý sa práve narodí ale to si my
na peklo a nebo neverím ,akurát na peklo na zemi da sa povedať že veriť na posmrtný život znamená veriť aj na duchov a ja neviem, že či na duchov mám veriť alebo nie
peklo a nebo neexistuje v takom ponímani ako ju nám KDHácki fanatici natískajú.....Povedal to aj pápež Pavel II na nejakom fóre a niektorí "kresťania" boli z toho rozčarovaní........filip
kto však neveri, že po smrti niečo existuje, je jeho súkromná vec.......
príde však čas, ked všetko pochopí a možná bude aj neskoro........
po smrti cloveka pride "zuctovanie/ocistec" a potom sup ho zit dalsi zivot ,aby ziskal co najviac skusenosti nie s zivotom na zemi, ale s porozumenim ,aby pochopil to, co pochopit je potrebne a naucil sa milovat (mozno to znie ako hippie, ale newa ) spomienky na minule zivoty su mu potlacene, aby mohol na svet hladiet opet novymi ocami bez strachu a predsudkov zo zivotov predoslych.
ja len dufam, ze neexistuje ziadna rajska zahrada, kde by som stravil vecnost. to by bolo este len peklo! a po mojej smrti to co bude za zivot pre vas?
záleží na tom ako chápeš nebo a peklo. Nebo a peklo v ponímaní ako ho prezentuje cirkev neexistuje. Duša človeka ostáva tu na zemi a či sa bude trápiť alebo bude šťastná záleží od toho aký život viedla počas života v ľudskom tele a @midnight má pravdu ohľadom toho, že smrť v podstate neexistuje a že sa odsúdime sami na to, v akom stave potom bude naša duša a jej schopnosť prenesenia sa
ide do neba alebo do pekla to je jedno no a potom sa narodis znova nepamatas si nic to proste nejde neviem prijat fakt ze skapem a koniec uz neuvidim svet jendoducho sa narodis a zijes dalsi zivot tak to je pisal o tom jeden clovek knihu zase nemusi to tak byt ae verim tomu a som o tom presvedcena nie? ano tak to je
Ludia si nedokazu vysvetlit/prijat existenciu neexistencie, je to nad hranicou nasho chapania, preto sa snazime "prist" na teorie o zivote po smrti/reinkarnacii/putovani duse.. a pritom by to mohlo byt take jednoduche.. Vsetko, co nas tvorilo, sa raz rozpadne. Aby mohlo vzniknut nieco dalsie.. Ale prosim - verme si i dalej v to, ze je v nas nieco večné (okrem atomov a molekul, ktore v ramci zakonov o zachovani hmoty budu vzdy niekam preskupene). Ak to niekomu dava silu zit lepsie ...
Verim tomu, ze telo smrtou konci a dusa je vecne ziva.
Taktiez verim, ze existuju 2 cesty po smrti, vecny zivot v pritomnosti Boha a v pekle. A jedina cesta k Bohu je cez uverenie jeho syna Pana Jezisa Krista ako Bozieho Syna, ktory zomrel pre hriechy celeho sveta.
neviem či si to tak naozaj myslela, alebo je to len nedostatkom inak znejúcich vhodných výrazov, ale baví ma ako majú všetci tendenciu pokladať to (alebo o tom hovoriť) ako o súde kde sa bude rozhodovať či si "vinná" alebo "nevinná"
@midnight to je v poriadku každý ma právo na chyby a mňa to určite nezabije
A áno, naozaj som to tak myslel, ale nepovedal by som myslieť, ja to viem. Posledný súd je rozprávočka pre deti tak ako aj drvivá väčšina toho čo hovorí tzv. cirkev.
ja verím v reinkarnáciu... a ten očistec a iné názvy preto všetko , čo má nastať bezprostredne po smrti tak to je podla mna tiez pravda... ale prebieha to tak, ze dusa si zhrnie co zazila, zisti kore ulohy z tych co si vybrala sa jej podarilo splnit a zvoli si dalsie ulohy a prekazky ktore ma v buducom zivote prekonat.... ptm si trosku oddychne a pripravi sa na novy zivot v novom tele... a na tuto temu napisal knihy Pavel Hirax Baricak... teda nie su to len knihy o smrti ale knihy celkovo o zivote... odporucam naozaj !
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
kto však neveri, že po smrti niečo existuje, je jeho súkromná vec.......
príde však čas, ked všetko pochopí a možná bude aj neskoro........
tot moje predstavy
@damned - zúčtovanie/očistec znie hrozne kruto a okrem toho tie slová majú tak nejak kresťanský príznak.
mimochodom, vraj "niet nad prísnejšieho sudcu než samého seba", a preto každý posudzuje svoj život po smrti sám.
Taktiez verim, ze existuju 2 cesty po smrti, vecny zivot v pritomnosti Boha a v pekle. A jedina cesta k Bohu je cez uverenie jeho syna Pana Jezisa Krista ako Bozieho Syna, ktory zomrel pre hriechy celeho sveta.
"odsúdime sami na to"?
neviem či si to tak naozaj myslela, alebo je to len nedostatkom inak znejúcich vhodných výrazov, ale baví ma ako majú všetci tendenciu pokladať to (alebo o tom hovoriť) ako o súde kde sa bude rozhodovať či si "vinná" alebo "nevinná"
A áno, naozaj som to tak myslel, ale nepovedal by som myslieť, ja to viem. Posledný súd je rozprávočka pre deti tak ako aj drvivá väčšina toho čo hovorí tzv. cirkev.