Ako vizitka na internete je to zaujimave. Ale aok strukturovany zivotopis nepouzitelne. Vlastnosti a zaumy su v zivotopise prezitkom a su nepodstatne. Ja osobne mam na zaciatku zivotopisu sumar mojich skusenosti a prednosti asi v pol stranovom texte.
Samozrejmostou je detialne popisana kazda pracovna pozicia, co bolo na nej mojou naplnou prace, zakladne informacie o spolocnosti, v ktorej som pracoval.
A 3 jazycne spravene.
Pokial niekto moc chce, mozem sukromne dat na ukazku.
nepáči sa mi to, je to neprehľadné možno pri nejakých tvorivých zamestnaniach ok ale inak určite nie.
Inak ja mám hrozný životopis, mám ho napísaný asi tak ako sme sa to učili na strednej a v podstate taký, aký hneď vyhodí google, že sa má písať. Ale už mi bolo povedané, že by som tam mala nejaké veci podlpĺňať ako popis práce, niečo o sebe, čo očakávam atď... čiže vlastne ani neviem ako by mal ideálny životopis vyzerať.
@tichyrok presne ! Akože ja ho mam trochu už vykresaný ale dlho som ho zanedbával...a aj ked si ho podávam iba na brigady a pod. ale aj tak mám pocit že ho musim dať do nejakej seba prezentačnej formy pre buducích zamestnávateľov...
@sitic ide tu o to, že to má byť potenciálny a nie potencionálny, možno niečo, čo meria potenciometer (čo už neviem, čo je, dávno som fyziku nemala) môže byť potencionálne, ale isto nie zamestnávateľ
a niekto očividne píše na toho papiera, lebo tam bolo použité "naňho" miesto "naň"
@tichyrok mne kopec ludi povedalo, ze sa zamestnali aj s klasickym zivotopisom, ale viem, ze je to uz prezitok.
problem je v tom, ze z kazdej strany mi kazdy hovori nieco ine, co je podstatne v zivotopise. niekto (kedysi personalista) mi povie, ze "napis, co ti ta pozicia alebo skola dala" oukej, potom obdrzim vzorovy zivotopis zas podla nejakej agentury (specializovanej na personalistiku), kde vedu hlavne pracovne/studijne uspechy. a potom tu mas napriklad zivotopis typu @2 , ktory ti zas pripada vyslovene logicky a vecny. a teraz si vyber. ja som z toho chora uz.
tie životopisy v tom článku sú robené pre umelecké profesie.. v ej brandži to môže zaujať a prinúti personalistu si ho všimnúť, ale každý CV by mal byť robený pre konkrétne zamestnanie, neviem si predstaviť taký životopis u uchádzača o dajme tomu pozíciu účtovníka
no a ja mám v mojom CV také nezvyčajné napríklad, že medzi znalosťami mám Google (úroveň pokročilý), a aj keď je to štruktúrovaný (alebo sa tak aspoň tvári), často sa vyjadrujem opisne (napríklad pri cudzích jazykoch nenapíšem iba B2)
@kitty7 ja si myslím že najlepší je taký stred... ten Nellov životopis je super, ešte k tomu pridať nejake zaujmy a vlastnosti a je to
@darkestangel no hej ale napríklad spravila by si si životopis ušitý úplne na mieru na nejakú barmanku, a just by si tam dala že pracovne sksuenosti krčma a langoše ? a naschval by si zamlčala že vieš robiť v nejakom Cčku ?
@sumivybanan hm. zalezi si myslim aj od toho, cim moze ten clovek v zivotopise vlastne zaujat. ja som na brigade nejake uspechy neslavila (skladanie papiera?) a rovnako som nijako nevynikala na strednej a vysokej skole (na ZS som pritom chodila po sutaziach ), takze mi pripada zbytocne sa tam snazit nieco vydolovat tym sposobom c. 2, ktory som opisala. Nellov zivotopis vsak moze posobit prilis jednoducho (neviem, nevidela som, sudim podla opisu)
a inak, co sa tyka vlastnosti... vies, kazdy si tam napise, ze je flexibilny, komunikativny, zodpovedny, svedomity a neviem ake sracky, ale kolko ludi takymito vlastnostami vobec disponuje? ja sa osobne napriklad za recnika nepokladam (hoci podla vsetkych som ukecana, ale ja taram), ale za to som tak svedomity clovek, ze takeho je tazke bezne stretnut. ale pre zamestnavatela to budu len kecy v tom zivotopise...
@kitty7 rozlieval som piva po baroch vezmete ma na poziciu manažera ? hej to je pravda pokial nemaš nejake praktické skusenosti z nejakej práce tak ťažko budem riešiť nejaké skilly v rámci birgád, ale aj z toho sa dá čo to vydolovať napríklad doplnkovým vzdelaním, že momentálen sa zamieravam na ot a na to a viem toto a hento...
A pri vlasnostiach práve toto sú tie hlavne chyby že každy tam davá sračky, ale zase ked tam uprimne napišeš niečo ako lojalita, učím sa rychlo nové veci, a pod, prihodiš nejake šporotove aktiivty alebo niečo čo vytvoriš a tý msa zaoberaš je to hned lepšie....ale je pravda ako pvoedal Nello tie vlastnosti a pod. skor spadajú pod to čo uvedieš vo vzdelani či práci alebo doplnkovom vzdelani..pretože ked budeš pestovať marihuanu na planataži tak je jasne že tovjim ivlastnosťami bude tvrda práca, zodpovednosť a lojalita ku klientom napriklad....
@sumivybanan ved hej, ale ked robis zivotopis zamerany na uspechy a dosiahnute vysledky... tak mi fakt pripada blbe tam napisat, ze sme pozvanky skladali s kamaratkou spolu, aby nam nepreplo z monotonnej prace (si predstav 3 hodiny skladat papier sam) a k tomu sme vymysleli taku vychytavku, vdaka ktorej nam to slo rychlejsie, ze sme hrany prekladali pomocou plastovych kariet. tak ako inovativnost 100 bodov ale co je na tom take super, ze by to zamestnavatela zaujalo
no dobre, ale aj to si tam napise ktokolvek, chapes? ja ti ako takto z ocu do monitora vysvetlim, ze ja som fakt svedomita, ze kym moji spoluziaci pisali seminarky 2 hodiny, mne to zabralo 3 dni lebo som to neskopirovala z netu... ale jak to vysvetlis v zivotopise? fakt ako dost hutam nad tym zivotopisom, ze ako ho napisat, aby bol vecny a oslovil...
Kto mal zaujem, poradil som. Cisto len z mojich skusenosti. Neexistuje univerzalny navod ako spravit super zivotopis. Preto sa uz k tejto teme nevyjadrujem. @sumivybanan chcel radu, dal som.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Samozrejmostou je detialne popisana kazda pracovna pozicia, co bolo na nej mojou naplnou prace, zakladne informacie o spolocnosti, v ktorej som pracoval.
A 3 jazycne spravene.
Pokial niekto moc chce, mozem sukromne dat na ukazku.
Inak ja mám hrozný životopis, mám ho napísaný asi tak ako sme sa to učili na strednej a v podstate taký, aký hneď vyhodí google, že sa má písať. Ale už mi bolo povedané, že by som tam mala nejaké veci podlpĺňať ako popis práce, niečo o sebe, čo očakávam atď... čiže vlastne ani neviem ako by mal ideálny životopis vyzerať.
a niekto očividne píše na toho papiera, lebo tam bolo použité "naňho" miesto "naň"
problem je v tom, ze z kazdej strany mi kazdy hovori nieco ine, co je podstatne v zivotopise. niekto (kedysi personalista) mi povie, ze "napis, co ti ta pozicia alebo skola dala" oukej, potom obdrzim vzorovy zivotopis zas podla nejakej agentury (specializovanej na personalistiku), kde vedu hlavne pracovne/studijne uspechy. a potom tu mas napriklad zivotopis typu @2 , ktory ti zas pripada vyslovene logicky a vecny. a teraz si vyber. ja som z toho chora uz.
» europass.cedefop.europa.eu/sk/documents/cu...
no a ja mám v mojom CV také nezvyčajné napríklad, že medzi znalosťami mám Google (úroveň pokročilý), a aj keď je to štruktúrovaný (alebo sa tak aspoň tvári), často sa vyjadrujem opisne (napríklad pri cudzích jazykoch nenapíšem iba B2)
@darkestangel no hej ale napríklad spravila by si si životopis ušitý úplne na mieru na nejakú barmanku, a just by si tam dala že pracovne sksuenosti krčma a langoše ? a naschval by si zamlčala že vieš robiť v nejakom Cčku ?
langoše (interný humor)
to zas nie, ale.. určite by som ho menej čačkala pre takúto pozíciu ako pre dajme tomu webový dizajn
a inak, co sa tyka vlastnosti... vies, kazdy si tam napise, ze je flexibilny, komunikativny, zodpovedny, svedomity a neviem ake sracky, ale kolko ludi takymito vlastnostami vobec disponuje? ja sa osobne napriklad za recnika nepokladam (hoci podla vsetkych som ukecana, ale ja taram), ale za to som tak svedomity clovek, ze takeho je tazke bezne stretnut. ale pre zamestnavatela to budu len kecy v tom zivotopise...
A pri vlasnostiach práve toto sú tie hlavne chyby že každy tam davá sračky, ale zase ked tam uprimne napišeš niečo ako lojalita, učím sa rychlo nové veci, a pod, prihodiš nejake šporotove aktiivty alebo niečo čo vytvoriš a tý msa zaoberaš je to hned lepšie....ale je pravda ako pvoedal Nello tie vlastnosti a pod. skor spadajú pod to čo uvedieš vo vzdelani či práci alebo doplnkovom vzdelani..pretože ked budeš pestovať marihuanu na planataži tak je jasne že tovjim ivlastnosťami bude tvrda práca, zodpovednosť a lojalita ku klientom napriklad....
no dobre, ale aj to si tam napise ktokolvek, chapes? ja ti ako takto z ocu do monitora vysvetlim, ze ja som fakt svedomita, ze kym moji spoluziaci pisali seminarky 2 hodiny, mne to zabralo 3 dni lebo som to neskopirovala z netu... ale jak to vysvetlis v zivotopise? fakt ako dost hutam nad tym zivotopisom, ze ako ho napisat, aby bol vecny a oslovil...