ahojte. chodím na osemročko a teraz som v kvarte (t.j. deviaty ročník)
túto školu mám rada, sme tu dobrú kolektív (čo si fakt cením), lenže je to len gympel.. to je dosť všeobecné.. teraz som si robila príjmačky na 2 bilingválne školy, a potrebujem poradi
Kamarátka tiež prestupovala je to o tebe čo chceš vyštudovať. Myslím si, že by si aj mohla prestupiť, skús na nete nájsť nejakú holku ktorá tam ide a nejak sa s ňoudohodnuť aby ste si spolu sadli a potom to pôjde rýchlejšie aspoň dufam
Poradím ti, ani nemysli na to, že by sa ti niečo nemalo podariť. Ja som už v deviatom ročníku vedel, že chcem ísť na vysokú a tiež som sa chcel poistiť, keby sa mi to nepodarilo. Teraz neskutočne ľutujem, že som nešiel na gymnázium.
Ja by som v tomto prípade ten kolektív až tak neriešila, predsa len z bilingválneho máš aspoň ten jazyk na kvalitnej úrovni a z osemročka nemáš v podstate nič. Ak sa chceš aj v budúcnosti venovať jazykom neváhaj a choď na bilingválne. Bola by veľká škoda keby si nešla len kvôli tomu, že máš problém začleniť sa do kolektíva. Toľko môj názor, dúfam, že sa rozhodneš čo najlepšie
Ja som v treťom ročníku na Gymnáziu a na začiatku druhého ročníka mi doplo, že som mala ísť radšej na bilingválne, dá Ti to dosť viac aj keď to bude o niečo náročnejšie, s tým kolektívom by som si hlavu inak nerobila, mám tiež dosť problém komunikovať s ľudmi, no stále sa zvyčajne nájde niekto, kto Ťa nejako osloví Čím lepšie budeš vedieť iný jazyk, tým to potom bude ľahšie niekde vo svete
ja sa práveže jazykom nechcem moc venovať.. resp. aj by som, moc mi nejdú ale je to skôr taká náhrada, "keby náhodou" ..neviem.. a čo sa výšky týka, chcela by som ísť na informatiku a tej je asi viac na obyčajnom gympli ako na bilingválnom..a čo sa kolektívu týka, to je pre mňa dosť podstatné, keďže som bola na troch školách, a všade ma šikanovali, tak sa toho trochu bojím.. ale zas je pravda že tu budú všetci noví a predsalen trochu vyspelejší, takže to by nemusel byť problém..ale tak aj v jazykoch sa dá zdokonaliť.. takže... ten bilingválny je lepší? ďakujem vám veľmi pekne
Ešte uvidím, či ma vôbec príjmu. a čo sa týka rodičov, oco mi hovorí že nemám ísť, že som na dobrej škole, a mama s bratom že mám tak ak ma príjmu tak to skúsim
pozri sa, ja som bol na prijímačkách na bilíkovej v BA a prijali ma čo som nečakal, ale tiež neviem či mám ísť tam, alebo na jedno 4rocne gymnazium, lebo dakedy sa dozviem nieco o tej bilíkovej negatívne a uz ma to odradza tak tiez rozmýslam
@zuzulienkaa ja teraz tiež prestupujem z osemročneho gympla na bilikovu na anglicke.. podla mňa že jednak z 8ročného nič nemáš a s tym kolektívom to u mas bolo dosť podobné, nemyslím že budem lutovať nakolko by som na výšku rada ísť na medzinarodne vzťahy alebo priamo do Anglicka/USA a dačo s manažmentom a tak.. myslim že aj keď ti tie jazyky moc nejdu tak predcvičovanim a tym že si nutena sa ich učiť ti to nie len pomože ale aj da dobry zaklad do buducnosti...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
vyber si jazyky, nech na staré kolená neľutuješ, že čo sa mohlo stať, keby si si tak za mlada vybrala bilingválne gymnázium.. :happy:
Ešte uvidím, či ma vôbec príjmu. a čo sa týka rodičov, oco mi hovorí že nemám ísť, že som na dobrej škole, a mama s bratom že mám tak ak ma príjmu tak to skúsim