ale aj tak, je mnoho liekov napr. ako antipyretík a vlastne viacmenej všetky obsahujú tú istú molekulu..najprv je originál paracetamol a po uplynutí niekoľkých rokov môžu tú molekulu využiť ďaľšie firmy a tak vznikajú lieky s tou istou účinnou látkou len tam je niečo pozmenené.. a fungujú tým istým spôsobom.. a tak to je stále dookola, jedna firma vynájde účinnú molekulu, robí výskum a po uplynutí patentu tú molekulu môžu využiť ďalšie firmy, pričom neinvestujú do výskumu, a tak prinášajú na trh viacmenej to isté, lenže o niečo lacnejšie ako originál
ja si myslím že je to lepšie a kto si myslí že lekárnik je viac ovplyvnený farmaceutickým priemyslom ako lekár tak je na omyle. V konečnom dôsledku vám ale môže lekár odporučiť a nič sa nezmení.
Mne sa na tom nepáči práve to, že lekárnik nevie, na čo máš alergiu, a tiež si myslím, že sa bude v lekárňach oveľa dlhšie čakať - už teraz to trvá, tak čo potom...
lekari podpisu zmluvu s farmaceutickou firmou a daju vam ich najdrahsi liek ... zatial ked mozu predpisat len ucinnu latku tak si v lekarni mozte vybrat liek s tou istou latkou ale ovela ovela lacnejsi ... a zachilu budu uz elektronicke zdravotne karty ( musia byt lebo to chce EU ) takze nebude problem ...
Je to kravina, presne ako hovoril ten ujo v správach o tých alergiách a tak. A veď aj lekárka mi môže dať na výber, navyše niekedy mi v lekárni aj sami ponúknu niečo iné, čo je vlastne to isté.
Navyše ak ide o to, aby lekári nepredpisovali naschvál nejakú značku, ktorá je pre nich výhodnejšia, tak to môže byť rovnako potom aj v lekárňach.
Aj tak sa budem pýtať rovno lekárky, ktorý si mám kúpiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
a sak to uz dlhsie o tom kecaju, ale ano kukala som
takze budete s lekarnikom viest dlhe rozhovory a pritom by stacilo aby vam lekar predpisal rovno ten najvhodnejsi liek pre vas
Navyše ak ide o to, aby lekári nepredpisovali naschvál nejakú značku, ktorá je pre nich výhodnejšia, tak to môže byť rovnako potom aj v lekárňach.
Aj tak sa budem pýtať rovno lekárky, ktorý si mám kúpiť.