sme tu nato, aby sme spolocnými silami budovali spolocnost, ktorá bude zit v láske. sme tu na to, aby sme lásku poznali, prezívali, dávali, pretoze ked sa vsetci milujú, respektujú, zije sa im najlepsie.
naco sme tu ked aj tak raz odídeme? predstav si ze neodídeme. to, co odovzdáme nasej generácii, je súcastou násho ja a z toho sa budú ucit dalsie generácie, takze nase správanie sa stane výzvou a ciny ktoré vykonáme budú hodné zamyslenia.ci uz pre nase deti, vnukov alebo pre svet. preco sa asi hovorí o Newtonovi, ked uz zomrel?cloveka by jeho zivot prakticky nemal zaujímat, a predsa sa o neho zaujíma.kazdý kto tu kedysi zil, nieco tomuto svetu dal.dal seba.
Kant bol moj clovek..uznavam filozofiu o tom, ze ciel v zivote nie je dolezite, resp jeho dosiahnutie..dolezity je zamer,preco to robime a ak ten zamer aj naplnime,je to idealne...mat zmysel toho, preco veci robime je to gro...a potom treba konat...
to je tazke odpovedat na co a preco tu sme.to akokeby sme sa pyatli preco tu je komar, preco tu je nejaky krik, preco tu je dajake zvieratko, preco tu je .... vieme na toto odpovedat jednoznacne? sak cicat krv nam moze nieco ine,kyslik moze davat tiez nieco ine,zvieratko tiez mozeme nahradit nejakym inym. preco sme tu? ta vies ty preco sa mucha vyserie na obraz? sak mohla aj niekde inde.vsetko tu je len hlupa zhodou nahod, a ludia z toho robia nieco viac ako to je.
aby sme si uzili?hmm aj to je moznost vyplnenia casu medzi narodenim a smrtou.sak to je na tebe co budes robit, nemusis robit vobec nic len tak lezat a vybodnut sa na vsetko okolo.a mozes robit tolko ze ta v 30-tke klepne pepka.
Kazdy vidí zmysel zivota v niecom inom...niekto vidi zmysel vo svojej rodine, niekto pracuje tvrdo, aby nieco dosiahol, kazdy ma urcite sny ktore sa anazi splnit, taktiez niekto hovori ze tento zivot je iba cosi medzi narodenim a smrtou...
ja vidim zmysel zivota v laske, v respektovani sa navzajom, v prezivani zivota naplno, a nech sa deje cokolvek mozno kazdeho niekedy nieco polozi na kolene a povie si ze nevie uz ako dalej, ale zivot sa nezastavi a preto treba zit najlepsie ako kazdy vie a odovzdat nieco tej dalsie generacii
Nedavno som cital takito citat:"Miluj tak, akoby to malo byť posledný krát, buď šťastný akoby to malo byť poslednýkrát, buď milý, akoby to malo byť poslednýkrát , lebo možno dnes si tu poslednýkrát."
Podla mna zijeme proste aby sme zili. Nie je dolezite, co robime, ale ako to robime. Nie je dolezite, ake velke moralne alebo vedecke hodnoty v zivote uplatnime, dolezite je zit tak, aby sme so svojim zivotom boli spokojni a ked sa nas svetelna bytost spyta, ci sme so svojim zivotom spokojni, aby sme odpovedali "ano". Ja osobne netusim, aky je zmysel mojho zivota. Koniec koncov, mam 16 rokov, teraz mi to tusit ani netreba. Viem len to, ze je koooopa veci, ktore by som este chcel vyskusat, vlozit sa do nich, venovat sa im, zazit.
Zmysel mojho zivota je mi jasny....chcem ho prezit v pohode a laske, ale aj tie problemiky tu musia byt, ved bez nich by sme sa tazko pohli dalej, nemohli by sme napravat svoje chyby a nepoucili by sme sa v nich....dolezitu, hadam najdolezitejsiu, ulohu v mojom zivote zohrava priatelstvo, rodina a ako to uz byva laska.....ez tychto veci si viem len velmi tazko predstavit svoju existenciu a tejto "modrej planete"....moj zmysel zivota sa mi javi ako ten spravny, pretoze nemam urceny ciel, len trasu...
Každý má na túto tému vlastný názor.. veľa záleží aj na tom či je človek veriaci alebo nie... Ja sa prikláňam k strane ktorá tvrdí, že žijeme preto, aby sme čo najviac naučili a polepšili život ďalším generáciám. Chcela som ešte pripomenúť, že mám veľmi silný pocit, źe NIČ nie je náhoda.. netrvdím, že verím v osud, ale myslím, že každá vec má príčinu a zmysel prečo existuje...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Aby sme si uzivali...
naco sme tu ked aj tak raz odídeme? predstav si ze neodídeme. to, co odovzdáme nasej generácii, je súcastou násho ja a z toho sa budú ucit dalsie generácie, takze nase správanie sa stane výzvou a ciny ktoré vykonáme budú hodné zamyslenia.ci uz pre nase deti, vnukov alebo pre svet. preco sa asi hovorí o Newtonovi, ked uz zomrel?cloveka by jeho zivot prakticky nemal zaujímat, a predsa sa o neho zaujíma.kazdý kto tu kedysi zil, nieco tomuto svetu dal.dal seba.
aby sme si uzili?hmm aj to je moznost vyplnenia casu medzi narodenim a smrtou.sak to je na tebe co budes robit, nemusis robit vobec nic len tak lezat a vybodnut sa na vsetko okolo.a mozes robit tolko ze ta v 30-tke klepne pepka.
ja vidim zmysel zivota v laske, v respektovani sa navzajom, v prezivani zivota naplno, a nech sa deje cokolvek mozno kazdeho niekedy nieco polozi na kolene a povie si ze nevie uz ako dalej, ale zivot sa nezastavi a preto treba zit najlepsie ako kazdy vie a odovzdat nieco tej dalsie generacii
Nedavno som cital takito citat:"Miluj tak, akoby to malo byť posledný krát, buď šťastný akoby to malo byť poslednýkrát, buď milý, akoby to malo byť poslednýkrát , lebo možno dnes si tu poslednýkrát."