Ahojte Birdzáci. Dlhšie som tu nebol, tak si poďme trošku opäť zafilozofovať
Myslíte si, že ľudia vo svojom ponímaní raz odstránia čas, ktorý v skutočnosti ani neexistuje?
A s tým súvisí aj dĺžka života, ktorú počítame v dňoch, mesiacoch a rokoch...
Napríklad ja mám 26 rokov a nemám rád, keď ma ľudia berú ako 26 ročného. Ja sa cítim na 18 rokov. Preto rozdeľujem rok na biologicky a úradný. Úradný - 26 krát obehla Zem okolo Slnka. Ale z hľadiska Uránu nemám ešte ani rok. Prečo nezrušit čas všeobecne a budeme mať jednoduchší život? Ja viem, že čas si ľudia vytvorili na na lepšiu organizáciu, aby tu nebol chaos, ale zase si uvedomte, že čas je druhým najväčším spúšťačom stresu. Proste je viac dôvodov, prečo by sa mal čas zrušiť.
Ja sa cítim ako Eminem takže ak sa ti môj rap nepáči tak si kokot lebo ja sa tak cítim tak je to tak!
Btw čas neexistuje? :/
Odstrániť čas nie je možné ak chceme udržať fungovanie sveta. Ak by sme sa začali tváriť že čas neni nastala by totálna anarchia a čas by aj tak nezmizol
dobre, zrusme cas aj hodinky a hrajme sa na to, komu sa bude chciet byt najdlhsie v praci !
v zime volim, ze budeme v robote len za ked bude vidno von a v lete neviem,,, podla teploty, ked bude velmi teplo, pojdeme domov.
Si zober, že len celá Slnečná sústava funguje na princípe pohybu. Planéty sa pohybujú okolo Slnka po rôznych určených dráhach. Čiže zase sa jedná len o pohyb a zrýchlenie
Inak pozrel som si nejaké svoje fotky z detstva, bol som na nich dosť malý a nemal som ani vlasy a tak celkovo som vyzeral podstatne inak ako teraz, teda neviem, kde bývaš ty, ale u nás doma čas existuje, aj keby som sa prestal kukať na hodinky a do kalendára
No nedalo by sa to v tomto systeme bohuzial inak ani ja sa necitim na 27 co budem mat za mesiac aj nieco.. Vo vacsine veci sa citim tak na 15 maximalne a je to velmi zle ze by sme mali zit podla toho kolko mame rokov
To nie je múdre zrušiť čas. Ľudia si v minulosti vytvorili kalendáre a hodiny z jasného dôvodu. A zrušiť ho, len preto, že je je to nejaký sekundárny spúšťač stresu? Naučiť sa žiť so stresom a nejako ho poltáčať alebo si naň zvyknúť a ja neviem čo ešte...bude určite jednoduchšie ako žiť vo svete, kde neexistuje čas, poriadok, ale anarchia. Čas sa nevytratí, nemôže neexistovať.
aha čiže chceš odstraniť jednu z vlastností reality (ktorá existuje - len je relatívna) ktorú sme dokazali popísať, ohraničiť a vopchať do schopnosti lahšie sa orientovať vo svete a lahšie sa hladať, komunikovať a tým zvyšovať životnú uroveň celej spoločnosti ...
@jony1212 lenže keď je Január tak tá planéta je presne tuto vlavo od Slnka z daného pohladu a keď je August tak vpravo .
Btw ako chceš udržať ekonomiku bez času?
Alebo políciu?
Zavoláš na políciu že ťa pred 5 minútami postrelili a policajt si povie: kedy? Veď čas neni. A kde bude čakať? Veď za 2 roky bude možno v inom štáte a čas predsa neni takže aj teraz je v inom štáte. A keď sa už rozbehnú autom tak kedy to vlastne volal?
@hnisavica smejem sa. Môj zlatý. To, že starneš nezávisí od času, ale od rôznych chemických reakcií ktoré prebiehajú v tvojom tele. A od poškodenia jednotlivých buniek tvojho teľa, respektíve opotrebovania. A ako mi vysvetlíš, že jeden starne rýchlejšie a druhý pomalšie? Proste čas neexistuje a hotovo. Príjmi to ako fakt
... cize zaver, ktory bol tak nejak jasny od zaciatku, si typek ktory o nicom z tohto nic poriadne nevie ani nic poriadne nepremyslal, len mal chut zazniet coolovo a hlboko, tak vypustil forum s otazkou inspirovanou niecim co niekde zacul mimo kontextu a nepochopil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Btw čas neexistuje? :/
Odstrániť čas nie je možné ak chceme udržať fungovanie sveta. Ak by sme sa začali tváriť že čas neni nastala by totálna anarchia a čas by aj tak nezmizol
v zime volim, ze budeme v robote len za ked bude vidno von a v lete neviem,,, podla teploty, ked bude velmi teplo, pojdeme domov.
a uradny rok
dopice
hmm
nie
Btw ako chceš udržať ekonomiku bez času?
Alebo políciu?
Zavoláš na políciu že ťa pred 5 minútami postrelili a policajt si povie: kedy? Veď čas neni. A kde bude čakať? Veď za 2 roky bude možno v inom štáte a čas predsa neni takže aj teraz je v inom štáte. A keď sa už rozbehnú autom tak kedy to vlastne volal?
môj
"lenže to, že čas neexistuje je fakt. Existuje len v našej mysli. Celý svet a vôbec celý vesmír funguje na princípe pohybu a zrýchlenia ."
hm... akurat detail, ze POHYB (rychlost) je zmena POZICIE za urcity CAS.
a ZRYCHLENIE (akceleracia) je zmena RYCHLOSTI (pohybu) za urcity CAS.
... cize co to vraj ma neexistovat?
zelam pekny zvysok predstierania