zaujima ma preco z toho setci robia vedu,.. ked sa niekto vzda prava na vzdelanie, v skole sa neuci, nedava pozor, vyrusuje a systematicky si tym nici svoj buduci zivot,
"Svetový deň prevencie samovrážd pripadá na 10. septembra."
Článok na "Aktualitách" zverejnený 11. septembra.
Ako tie ich dvoj- a viacročné "novinky". (ach)
A hej, tiež sa akosi ignoruje to, že vyrastá vo veľmi veľkej miere generácia, pri ktorej po skorých tínedžerských skúsenostiach so závislosťami, tvrdými drogami a "unavením" zo života hoci aj v 30-ke bude v pohode toto číslo ešte stúpať.
Nehovoriac o tom, že ďalších k tomu dotlačí absencia úplne základných životných potrieb. Európa ide dole vodou, tento korporativistický systém už veľa nevydrží. Strednú vrstvu (teda to chudobné, čo z nej ostalo) sa nedá ďalej okrádať donekonečna.
@antifunebracka nemusi si ho nicit LEN sam,myslim drogami a inym svinstvom. moze sa mu srat aj sam od seba.hej,ono to fakt ide,srat sa zivot sam od seba.v tomto bode nepolemizujem!
a k druhemu:ked uz,tak "pre" ciel,nemyslis? (hej,idem sa hadat o gramaticku spravnost).
a posledne: nie je to hlupe a nie je to zbytocne!
a k otazke dna: co je komu do toho? nikomu nic a aj tak sa staraju.
@bizbilio mne nemusis hovorit o dosranom zivote. nas zivot je taky, aky si ho urobime. hej, aj ked sa dosiera. problemom vsak je, ze ludia si strasne radi pripustaju neuspechy a strasne bagatelizuju to dobre, co sa im deje
a kedy to neni hlupe a zbytocne? schvalne.
jasne, nestarajme sa nikto do nikoho a vsetci si hladme len svojho a cely tento egoisticky zivot bude urcite krasny. len raz mozno i my budeme potrebovat pomoc a nezostane uz nik, kto by nam podal ruku
Pretože samovražda je úbohosť slabošstvo a hlúposť.
Tým, že vyrušujem na hodinách si síce môžem skaziť priemer a tým aj prijatie na ďalšie a ďalšie školy a tým vlastne aj prácu ale keď zamakám vždy sa môžem vrátiť späť, aj keď to bude ťažšie.
samovražda je vo večine prípadv len momentový skrat, bezvýchodiskové stanovisko alebo pocit, že ho k tomu dotlačila spoločnosť napr. tu unás na dedinke spáchala celá rodina samovraždu najprv otece a matka a potom rok po roku všetci štyria bratia .......
Podľa mňa zdravý človek v akejkoľvek situácii samovraždu nespácha ak vidí už len utrpenie svojich blízkych a hľadí aj na to ako by im tím mohol ublížiť a pokiaľ taký ľudia pre neho niesu na svete tak mi je ho ľúto a nečudujem sa mu... je pravda, že žijeme v ťažkej dobe a mnohí z nás to nevedia tak dobre prijať avšak je na nás aby sme si boli navzájom oporou už pri menších problémoch, ako tie ktoré vedú k samovraždám a tím sa vlastne vyvarujeme situáciám ktoré k tomu vedú... ale bohužiaľ situácia je taká, že každý serie na každého a tak nikto nikomu nepomôže a tie najväčšie svine z toho profitujú....
tiež súhlasím, však aj v prírode platí že len silní jedinci prežijú.. nechcem to porovnávať, ale podľa mňa je to úplne prirodzené.. Je len na nás ako naložíme s vlastným životom a ako si ho vážime.. Je mi ľúto len vtedy ak je to u niekoho ozaj len skrat, ale s tým ako spoločnosť nič nezmôžeme...
@t1000 nie,nie je to nasa volba..mozeme chcciet zomriet,ale nemame pravo zobrat si zivot,tak ako nemame pravo zobrat ho inym...zivot nam dal boh a jedine on ma pravo nam ho vziat...ti ktori sa sami zabijaju, ich vobec netrapi co bude s nimi po smrti? tym ze sa zabiju idu rovno do pekla,lebo vrazda je hriech.....aj keby som bola neviem ako na tom zle, v zivote by mi na um neprisla myslienka zabit sa........peco sa ludia takto odklonili od boha? (cry)
ano, je to pravda, samovraždou sa zbavujeme nášho dedičstva na večný život ........
ľuďom, ktorí uvažuju o vzati si toho najcennejšieho, by som doprial ísť do nemocnice, aby videli umierajucich - prosiacich pacientov o život, chcú tak strašne žiť.......
nikto to nemá tu na zemi vyhrané, neklesajme na duchu, bojujme a hlavne modlime sa, je to najúčinnejšia zbraň na všetkí ľudské slabosti.....
@janehonda ked ti niekto da cokoladu, je na tebe alebo na nom, co s nou spravis?? on ti ju dal, cize len on moze rozhodnut kedy, ako a ci ju zjes?? alebo to je na tebe, kedze si ju dostala?? podla mojho nazoru, ked ti niekto nieco da, straca na to narok, cize je od boha nefer dat niekomu nieco, ale stale rozhodovat o tom v plnej voli, davat mu prikazy a zakazy a v pripade neposluchnutia ho trestat zato ze spravil podla svojej vole.. tak nam nemal davat slobodnu volu, ked nechcel aby sme ju pouzivali, ak nas chcel mat jak stado ovci.. a ked nam ju dal, nema pravo nam vycitat ze podla nej koname!!
apelujem na niektoré z vyššie napísaných komentárov: samovražda nie je sebecká... aby to niekto urobil, zažíva neuveriteľný -pre niekoho, kto si to nezažil- NEOPÍSATEĽNÝ pocit bolesti a beznádeje... a veľa ľudí to pomerne dlho vydrží kvôli tomu, že nechcú raniť blízkych a pod. ale jednoducho príde určitý bod a niektoré veci sú doslova a dopísmena na nevydržanie, je to tak príšerné a mučivé a neznesiteľné, že človek jednoducho nevidí žiadne iné východisko, ako to skončiť, okrem samovraždy...
Zivot je tazky, nech sa uz konecne s tym kazdy zmieri a bude pokoj!.. a kazdeho zivot je len jeho! nech si s nim robi, co chce, nie je na tom nic sebecke predsa (wtf nechapem preco by mala byt samovrazda sebecka??) ..btw neexistuje len pravo na zivot, ale aj pravo na smrt!
1. nemusis si zivot vazit,to je tvoja chyba ale to neznamena ze si ho musis zobrat..
2. nikdy som nepovedala ze suhlasim s tym co robila cirkev, takze neviem preco to tu vytahujes
3. nie su vedecke dokazy ze to existuje???? kedysi davno ludia nevedeli ze vsetko je zlozene z atomov, niekto to povedal ale neverili mu, ..za to ze nemali dokazy o atomoch znamena ze neexistovali?
kedysi si ludia mysleli ze zem je plocha, lebo nemali dokazy ze je gulata, ALE ONA BOLA!!!!!!!!! je to vec viery, kazdy musi v nieco verit...
@janehonda ako nic.. mohol som to prirovnat k comukolvek inemu, ide o princip "darovania".. ked ti niekto nieco daruje, ci je to auto, cokolada alebo zivot, je len na tebe ako s tym nalozis.. lebo je to darovane, darovanim sa zriekas prav na tu danu vec.. pokial to chces mat a ovladat, tak to nedavaj, ale prenajimaj.. a neviem o tom, zeby sa v biblii pisalo ze nam boh prenajal duse, zivoty, tela ale ze nam ich daroval.. takze ide len o sedliacky rozum.. skus neist stadovito jak ovca ale pouzi tu ve medzi usami.. tiez ti ju daroval, tak ju pouzi
@aversio no ved to ze ho vedome ignorujes...ako tristvrina ludi na tejto zemi....chapem ze je lepsie zit tak ako sa ti chce,kaslat na boha ale to je prave ta chyba...radsej zapadnes do toho stada ludi co ziju volnomyslienkarsky,a potom sa po smrti nekonecne trapit (co si vsak ludia ako ty bohuzial neuvedomuju) ako by si mal byt pre ostatnych divny, ale potom ist do neba...o tomto hovorim
@janehonda co to tu kecas, ja sa nebudem po smrti nekonecne trapit, ja sa budem na Vallhale s Odinom a Thorom veselit hahahaha : D nie, kecam nic o mne nevies, tak nevypustaj hentake bludy pls. ok??
blbosť, blbosť, blbosť, tralalala, blbosť!!! Nechápem teito zvrátené myšlienky... ja by som nikdy nechcela ukončiť svoj život, aj keby som žila neviem ako...je toľko krajších pocitov ako zabiť sa... napríklad zabiť niekoho nie, srandujem... mali by ste sa všetci uvedomiť a vážiť si svoj život. čo ak už nedostanete šancu žiť? Je jedno ako, je jedno kde, hlavne, že žijete...
Ludia prebudte sa rozmyslali ste uz niekedy o karme? o tom ze vsetko sa deje kvoli niecomu. Napriklad samovrazda niekoho blizkeho nas moze formovat vela sa naucime ale to sa na vec treba pozerat z inych stranok ne len z jednej a to tej egocentrickej. Ked tvdite ze samovrazda je sebectvo neje viac sebectvo to ze clovek ktory vie ze v tomto zivote pre svoj rast uz nic viac nedokaze spravit tu ma ostat len preto aby vam nebolo luto ze tu nieje? Vsetko sa deje kvoli niecomu je smutne ze ludia sa viac pozeraju na materialne veci ohanaju sa Bohom a pritom skutocne netusia o com to cele je ja netvrdim ze vsetko viem ale nasla som si svoje moralne zasady, verim v lasku, vesmir a skutocne hodnoty a hlavne neposudzujem ludi. Lebo nikdy nemozte vediet preco veci robia tak ako robia. Ako moze niekto kto nikdy samovrazdu spachat nechcel nedostal sa do takej hranicnej situacie hovorit ze to nikdy nespravi? Co ked ho nieco zrazi na kolena veci sa zacnu nabalovat a ocitne sa v takej sitacii vtedy si urcite nespomenie na to ako kedysi hrdinsky tvrdil ze mne sa to nikdy nemoze stat. Vsetko sa moze stat tak otvorte oci majte sa radi, teste sa z malickosti, budte ako male deti ale zijte neposudzujte ostatnych ich molarne sposoby a presvecenia ale skuste posudit seba nemente svet to sa neda kym si tieto zakladne veci neuvedomia vseci. Prosim vas zite alebo umrite robte to co citite lebo o svojom osude rozhodujete sami. Vzdy sa dostanete na koniec len sem tam to trva dlhsie ale ked pochopite pravdu najdete skratku
TOTO som nikdy ale nidky nepochopila ani ja.. nechápem ludi čo si myslia že sú hrdinovia ked niekoho zachárnia pred saovraždov .. strčia ho na psychiatriu a daju na lieky.. to je fakt krásny život teda..
Ludia hlavne tu na birdzi si svoje dokonalé názory vedia akokolvek odobriť pred sebou a svojou partiou. A velmi radi si do teba prídu kopnúť zakaždým keď budú môcť aj keď ty budeš chcieť zabudnúť , budeš ľutovať a nikdy viac to nechceš spraviť, budú si kopať, a vysmievať sa ti... lebo im to vyhoní ego...
A hlavne sa pritom tváriť že vlastne nie, my to nerobíme pre zlý účel, žiadna zákernosť, kdeže...
Možno je úbohé chcieť sa zabiť ale ešte úbohejšie je takého človeka za to dojebávať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
54 komentov
Článok na "Aktualitách" zverejnený 11. septembra.
Ako tie ich dvoj- a viacročné "novinky". (ach)
A hej, tiež sa akosi ignoruje to, že vyrastá vo veľmi veľkej miere generácia, pri ktorej po skorých tínedžerských skúsenostiach so závislosťami, tvrdými drogami a "unavením" zo života hoci aj v 30-ke bude v pohode toto číslo ešte stúpať.
Nehovoriac o tom, že ďalších k tomu dotlačí absencia úplne základných životných potrieb. Európa ide dole vodou, tento korporativistický systém už veľa nevydrží. Strednú vrstvu (teda to chudobné, čo z nej ostalo) sa nedá ďalej okrádať donekonečna.
ked zahynie vo vojne, zahynie qoli istemu cielu (akokolvek kontroverznemu).
avsak ked len taxkoci z nejakeho mosta, je to uplne hlupe a zbytocne
samovražda by sa mala tolerovať...
my sami nesieme zodpovednosť za svoj život
a ked sa ho rozhodneme dobrovolne
ukončiť tak je to naša volba...
škoda že tu mame totalitnu krajinu ktora nam chce
uplne (absolutne) ovladať a kontrolovať naš život
ako by sme neboli živymi bytosťami ale majetkom
štatu presne rovnako ako bol otrok majetkom
otrokara v antickej spoločnosti...
a k druhemu:ked uz,tak "pre" ciel,nemyslis? (hej,idem sa hadat o gramaticku spravnost).
a posledne: nie je to hlupe a nie je to zbytocne!
a k otazke dna: co je komu do toho? nikomu nic a aj tak sa staraju.
a kedy to neni hlupe a zbytocne? schvalne.
jasne, nestarajme sa nikto do nikoho a vsetci si hladme len svojho a cely tento egoisticky zivot bude urcite krasny. len raz mozno i my budeme potrebovat pomoc a nezostane uz nik, kto by nam podal ruku
Tým, že vyrušujem na hodinách si síce môžem skaziť priemer a tým aj prijatie na ďalšie a ďalšie školy a tým vlastne aj prácu ale keď zamakám vždy sa môžem vrátiť späť, aj keď to bude ťažšie.
Ale samovražda je len egoistická hlúposť.
neviem to posúdiť
ano, je to pravda, samovraždou sa zbavujeme nášho dedičstva na večný život ........
ľuďom, ktorí uvažuju o vzati si toho najcennejšieho, by som doprial ísť do nemocnice, aby videli umierajucich - prosiacich pacientov o život, chcú tak strašne žiť.......
nikto to nemá tu na zemi vyhrané, neklesajme na duchu, bojujme a hlavne modlime sa, je to najúčinnejšia zbraň na všetkí ľudské slabosti.....
filip
maš absolutnu pravdu...
donutiť niekoho žiť je ako donutiť niekoho
sexovať... Ked raz niekto nema tu potrebu
tak prečo ho nutiť...
samozrejme s tym skratom suhlasim...
spoločnosť by naozaj mala braniť
samovrahom ktory to robia v skrate....
ale pokym sa človek rozhodne pre
samovraždu s chladnou hlavou tak
nevidim dôvod prečo ho nutiť aby žil a aby
sa zbytočne trapil... Ved to je sadizmus!!!
1. ked si Ty naozaj važiš život dobre...
ale nie každy musi predsa uvažovať
ako Ty... Ved to je nadradenosť...
2. čo sa tyka že samovrah kona ako vrah?
opytam sa ťa?
rozmyšlala si niekedy nad tym že prave
cirkev kolko ludi zabila? a kolko zla napachala?
- upalovanie heretikov
- upalovanie kacirov
- upalovanie čarodejnikov
- každa žena ktora bola pekna bola vyhlasena za
bosorku... cundru... pobehlicu... a to aj napriek tomu
že nikdy nič zleho neurobila "len" bola pekna...
- donucovanie indianom že musia sexovať
ako im cirkev nadiktovala...
- a aj dnes by rozkazovali a diktovali ludom čo
maju a čo nemaju robiť.....
- a podobne... a tak dalej...
3. naozaj existuje boh?
Ved nikdy o tom neboli podane žiadne
vedecke dôkazy.... ani žiadny hmatatelny dôkaz....
cirkev (a komunisti) by chceli určovať každemu čo
ma robiť ako by ludia neboli ludmi ale ich majetkom...
- ako ma žiť
- čo ma citiť
- koho ma mať rad a koho nie
- s čim sa môže zaoberať čo musi ho zaujimať
a čo nemôže... čomu sa ma vyhybať.....
- ako ma traviť svoj volny čas
- skratka absolutne všetko...
Ved sa kurva spametaj!!!
nemôžem čítať tie keci 16 ročných deciek, (nielen tu) ktoré živia rodičia a oni idu hodnotiť ľudí a historiu ........filip
mali by to mamkám a fotrom ukázať čo tu píšu za bludy
dakujem pekne za kompliment...
1. nemusis si zivot vazit,to je tvoja chyba ale to neznamena ze si ho musis zobrat..
2. nikdy som nepovedala ze suhlasim s tym co robila cirkev, takze neviem preco to tu vytahujes
3. nie su vedecke dokazy ze to existuje???? kedysi davno ludia nevedeli ze vsetko je zlozene z atomov, niekto to povedal ale neverili mu, ..za to ze nemali dokazy o atomoch znamena ze neexistovali?
kedysi si ludia mysleli ze zem je plocha, lebo nemali dokazy ze je gulata, ALE ONA BOLA!!!!!!!!! je to vec viery, kazdy musi v nieco verit...
A hlavne sa pritom tváriť že vlastne nie, my to nerobíme pre zlý účel, žiadna zákernosť, kdeže...
Možno je úbohé chcieť sa zabiť ale ešte úbohejšie je takého človeka za to dojebávať.
ľudia sa obhajujú právom na život či niečo také, keď sa ich na to spýtam, ako keby nechápali že právo nie je povinnosť.