Naozaj neviem. Do utoku by som sa nezapojila nikdy. Do obrany ano. Ale idealne sa tomu uplne vyhnut. Takze keby sa na to dalo vopred pripravit, asi radsej odidem ?♀️
Zavisi od okolnosti a hlavne od podpory spojencov. Ak by nas spojenci podporili a jednalo by sa o konvencnu vojnu tak by som nevahal a siel pomoct kedze urcite by neslo len o utok na nas ale na celu EU a sposob zivota co prinasa.
Kazdopadne si myslim ze tato otazka ostane cisto hypoteticka, konvecny utok na clensku krajinu NATO/EU by ruski generali nedovolili lebo to je cista samovrazda a ak by doslo k jadrovemu utoku tak nam to moze byt jedno.
Ostal by som ako civilista a snažil sa sabotovat akcie nepriateľa a podporovať našich, vyrábal pasce, koktejly, inštaloval rozpytolvacie prvky po meste, identifikoval diverzantov etc...
@Samuelfghk Taký ako ty by nám boli najviac na škodu. Kto nevie pochopiť strach svojho druha, nie je mu druhom.
@karlotiskot@16 presne, pokym to clovek nezazije na vlastnej kozi, moze sa len domnievat. Ale realita casto mnohych pseudohrdinov vyfacka, a naopak, ti opatrnejsi sa s davkou adrenalinu zachovaju tak, ako ani sami necakali.
Podla mna je cloveku uplne prirodzene sa zivot ohrozujucemu konfliktu jednoducho vyhnut. Je to proste pud sebazachovy.
ist do boja by asi nemalo vyznam nakolko nemam ani zakladny vycvik, cize moja zivotnost na bojisku by bola asi len niekolko minut, cize by som narobil viac starosti nez radosti..
asi by som chcel pomoct inak, len neviem momentalne ako
je veľmi ťažké odhadnúť a povedať čo by som spravil keby tu začali padať bomby a lietať guľky ALE ak by sme mali silnú podporu spojencov tak potom by som sa minimálne pripojil k @karlotiskot
do bojov by som sa asi nepúšťal lebo vojnovým výcvikom som si neprešiel ale isto by som minimalne pomáhal, myslím si
Záleží, aká vojna. Nie som vlastenec a na štáte mi až tak nezáleží. Do bezdôvodnej ofenzívnej vojny by som sa zapojiť nechcel, nijako. Pri defenzíve by som sa ale nejakým spôsobom zapojiť do obrany chcel, kľudne aj pri obrane našich spojencov... aspoň si to teraz z bezpečia domova tak myslím.
určite by som nechcela bojovať a nepustila by som ani môjho chlapa, aby šiel riskovať svoj život kvôli tomu, že si nejaký zakrpatený debilko rieši komplexy zo svojho krátkeho vtáka...
Keďže neviem držať zbraň, ani sa biť, najviac by som bola užitočná v tom, čo viem - v zdravotníctve. Nevadí mi krv, ani veľké otvorené rany, takže by som mohla ošetrovať zranených.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
skúste, prosím, zdôvodniť svoje odpovede.
Asi by som najradšej išla pokracovat vo svojom živote inde.
Do vojen sa neplánujem zapájať, to je proti môjmu presvedčeniu.
Kazdopadne si myslim ze tato otazka ostane cisto hypoteticka, konvecny utok na clensku krajinu NATO/EU by ruski generali nedovolili lebo to je cista samovrazda a ak by doslo k jadrovemu utoku tak nam to moze byt jedno.
A keby to urobia všetci, nebola by vojna.. nemôže byt vojna bez vojakov predsa
Zaujimalo by ma ako by sa pohybovala doprava ked ani poriadne cesty nemame, mozno tak peso cez Kralovu holu prejdu
Popravde, ked nieco clovek chce od statu tak sa nanho vyprde.. bojovat mi nedava zmysel.
@Samuelfghk Taký ako ty by nám boli najviac na škodu. Kto nevie pochopiť strach svojho druha, nie je mu druhom.
ale pravdepodobnejšie je, že by som sa zobrala a utiekla preč.
Podla mna je cloveku uplne prirodzene sa zivot ohrozujucemu konfliktu jednoducho vyhnut. Je to proste pud sebazachovy.
asi by som chcel pomoct inak, len neviem momentalne ako
do bojov by som sa asi nepúšťal lebo vojnovým výcvikom som si neprešiel ale isto by som minimalne pomáhal, myslím si