len chcem pripomenúť, že veriacim sa človek stane slobodne, žiadnym príkazom (takže neviem čo myslíš slovom "ovládať") @alex458@21
A cirkvi spravujú historické budovy (kostoly, farské budovy, školy, a k nim patria samozrejme pozemky...), ktoré majú svoju vlastnú nespočetnú historickú hodnotu, a treba sa o ne priebežne starať, čo samozrejme niečo stojí. @marek15693 tu je link kde sa píše ako to skutočne je:
@georg21 To nemyslíš vážne Nikto nevie ako to skutočne je a ani sa to nikdy nedozvieme...Dalo by sa o tom dlho diskutovať, ovšem nie s človekom ktorý má len svoju vlastnú pravdu
@marek15693 Čo asi nemyslím vážne?? S čím nesúhlasíš?
Ja sa snažím hľadať objektívnu pravdu, ktorá s časti dáva za pravdu tvojmu názoru, sčasti môjmu a hlavne je všeobecná. A preto som ti dal zdroj info priamo od ministerstva. Podobný názor ako máš som už počul veľakrát, až mi to príde, že si ho ľudia tvoria z nejakého jedného a pritom nedôveryhodného zdroja.
@alex458
Nevieš nič o cirkvi čitaš len z novin same ohovaračky a hneď sa pridaš. A cirkev vôbec do ničoho nenuti. Ja som kresťan a nikdy ma do ičoho nenutili. Všetko je dobrovoľne tak tu nepiš hluposti
@tomiq254 ked sa ti nepáči čo píšem tak to nečítaj -.-
kážem ti aby si to čítal? nie, tak ma prosím ťa neoznačuj v tom čo píšeš lebo ma to nezaujíma, mám svoj názor a aj keby mi milion ľudi povedalo, že je to inak môj názor sa nezmení, tak mi daj pokoj
@marek15693@alex458 ešte vám zaspamujem, zabudol som napísať to najdôležitejšie, že cirkev ako ju založil Ježiš, je Božská ustanovizeň, nie je na ľudských základoch postavená. Čiže ten kto je neveriaci mal by rešpektovať toho kto verí, pretože "nevie" čomu, komu ten veriaci verí. A opačne. Pretože cirkev je spoločenstvo založené pre ľudí, aby sa spolu v nej učili čo je v živote dôležité, navzájom si pomáhali, inšpirovali... To, že ľudia v nej robia chyby, ktoré bijú do očí iným ľuďom je ľudské. Chyby robí každý. Aj ten, ktorý sa neocitne v médiách. No Boh tu nie je len pre ľudí, ktorý "si myslia, že nerobia chyby, nič zlé". Ale hlavne pre tých, ktorý si uvedomia, že sami sa z týchto svojich osobných problémov, zlých návykov nedostanú. Je tu vždy pre každého a ponúka nádej, milosrdenstvo, odpustenie. A tento účel cirkvi ako takej nemôže byť niečo zlé. :letim:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
potom nejaky americky telco/finance koncern asi
microsoft a google tiez
checkol som google, nebol som vedla uplne,
z roku 2009
z wiki, novsie, walmart sa vysvihol
» en.wikipedia.org/wiki/List_of_la...
ale vtipne, oil a gas tona spolocnsoti bohatych jak hovado a benzin tankujeme draho, kua,
a ta tabulka pekne hovori o tom ze cina sa pomaly stava najvacsou ekonomikou sveta
Apple
a potom dačo čínske
"Majetok nie je dôležitý, ak ho nepotrebujete, darujte ho cirkvi"
povedal muž, ktorý sedí na zlatom kresle
A cirkvi spravujú historické budovy (kostoly, farské budovy, školy, a k nim patria samozrejme pozemky...), ktoré majú svoju vlastnú nespočetnú historickú hodnotu, a treba sa o ne priebežne starať, čo samozrejme niečo stojí.
@marek15693 tu je link kde sa píše ako to skutočne je:
» old.culture.gov.sk/cirkev-nabozens...
Ja sa snažím hľadať objektívnu pravdu, ktorá s časti dáva za pravdu tvojmu názoru, sčasti môjmu a hlavne je všeobecná. A preto som ti dal zdroj info priamo od ministerstva. Podobný názor ako máš som už počul veľakrát, až mi to príde, že si ho ľudia tvoria z nejakého jedného a pritom nedôveryhodného zdroja.
Nevieš nič o cirkvi čitaš len z novin same ohovaračky a hneď sa pridaš. A cirkev vôbec do ničoho nenuti. Ja som kresťan a nikdy ma do ičoho nenutili. Všetko je dobrovoľne tak tu nepiš hluposti
kážem ti aby si to čítal? nie, tak ma prosím ťa neoznačuj v tom čo píšeš lebo ma to nezaujíma, mám svoj názor a aj keby mi milion ľudi povedalo, že je to inak môj názor sa nezmení, tak mi daj pokoj