z tohoto výberu kombináciu jazykov, ktorú chcem ovládať, ovládam plynule a jazyky, ktoré sa chcem naučiť, sa učím a tie tu nie sú, tak nemám čo zaškrtnúť :/
@neutralnothing to by si sa cudovala ako kazdy nevie po anglicky : ) vacsina si len mysli ze vie, ale v skutocnosti ked prehovoria alebo nieco napisu je to bieda
@soreljulien tak v dnešnej dobe ho bez druhého jazyka môže baviť tak maximálne kopať kanále
a nakoľko nemá povinnú školskú dochádzku tak asi chce od nás radu, čo si má zvoliť na strednej. a na strednej sa to učiť musí
najradšej by som mala iba anglinu a tu sa naucila tak aby som ju vedela plynule ..lenže,mam aj franinu na ktorej nam ucitelka na kazdej hodine drbne 60slovičok a už sa mi stalo pri komunikaci s angličanmi že som si spomenula na slovičko iba po francúzky.. nechcem sa učit 2jazyky pokial ma to brzdi v tom aby som ten hlavny vedela vyborne.
..až potom by som riesila druhy jazyk
@sveter takto frfľať môže len človek čo nevidel vo farbike so základkou školou ľudí zarábať viac ako nejaká profesorka angličty a francúzskeho jazyka na gymnáziu !!!
@sveter hovorím o tom že je to zbytočná strata času ale to ty nie a nie pochopiť na slovensku musí byť najsamprv výroba a potom bude robota a nie trápne jazyky čo sa v škole aj tak nikto nenaučí pokiaľ ich nepoužíva v zahraničí
AJ viem slusne a z FR mam fajn zaklady, urcite lepsie, ako z NEJ.. co ale nehovorim, ze to mas ist studovat ty. nemcina bude univerzalnejsia ako francuzstina
@soreljulien vlastne máš pravdu, je to zbytočná strata času... pre toho, kto sa chce ako ty hovoríš, zodrieť vo fabrike, kde bude robiť 30 rokov za almužnu v porovnaní s tým, koľko práce odrobí.
obrovská väčšina veľkých firiem ale dnes už nepatrí slovákom ale sú to dcérske spoločnosti/vlastní ich niekto zo zahraničia a pomaly ani upratovačka si tam nemôže dovoliť hovoriť len slovensky.
navyše na slovensku to čo sa týka pracovných príležitostí nie je ružové a pokiaľ je niekto dobrý v niečom, čo má v zahraničí väčšiu šancu ako na slovensku tak logicky by mal ísť do zahraničia. a väčšina ľudí, ktorí sa chcú mať lepšie na slovensku nezostávajú keď vidia, ako to tu funguje.
ale to ty nie a nie pochopiť.
možno preto, že neovládaš iný cudzí jazyk a snažíš sa takto obrániť... alebo sa mýlim?
@sveter kde som písal že sa chcem dozrieť vo fabrike? také hlúposti môže napísať len mladá neskúsená žena ... bože ako sa smejem ty tak táraš podľa mňa si v živote nerobila vo fabrike keď podľa teba ešte aj upratovačka potrebuje jazyk nie je to ružové len pre darebákov čo si myslia že práca vo farbike a manuálna práca na začiatok nie je podľa ich gusta dennodenne sa presviedčam že moji rovesníci sú darebáci a lenivci a čakajú že budú so školou dvere otvorené v rockefellerovom centre ... v zahraničí prosím ťa už to len chcem vidieť čo by si tam robila v zahraničí je milión ďaľších s tvojimi ideálmi a možno lepšími skúsenosťami a praxou ... zaujímavé že ja na slovensku som, nič nerobím a mám sa dobre, pretože na mńa robia iní, takí čo chcú pracovať a snažia sa niečo dokázať a ja sa pri nich veziem ... no samozrejme tie tvoje dedukcie sú tak infantilné že začínam veriť že máš naozaj 10 rokov ... neviem či an teba pôsobí niečo psychosomatické ale to že odsudzujem štúdium neznamená že neviem cudzie jazyky ... ja som sa síce jazyky neučil v nijakej hlúpučkej škole ale sám a v praxi a to je rozdiel pretože nikto nepotrebuje od teba aby si vedela po francúzsky menovať nejaké veci ktoré ani nevyužiješ a tobôž nie po španielsky a podobne
angličtina je jasná...
nemčinu vôbec...veď aj Nemci pomaly prechádzajú na angličtinu a veľa z nich hovorí práve anglicky...fakt na nemčinu kašlite...
druhým naj jazykom je francúzština... popr. ešte ruština
@soreljulien tak ty si dobre odvec a zjavne ti to štúdium chýba, lebo nevieš ani čítať s porozumením, ankoľko som nikde nespojila upratovačku s fabrikou a cudzím jazykom ale okejlo.
vo fabrike som nikdy nerobila máš pravdu, lebo som študent strednej školy a tak nemám čas a ani možnosť robiť vo fabrike.
a tvoja dedukcia, že v zahraničí je milión ďalších je podobná tej mojej, že na slovensku to nie je ružové, ktorú si vyvrátil, takže začínam mať pocit, že nevieš sám čo vravíš.
a fakt je sa čím chváliť, že na teba robia druhí. wow, si môj vzor
@22 ospravedlňujem sa, myslela som štúdium jazykov na univerzite, ale keďže z predchádzajúcich komentárov som pochopila že ideš na strednú školu, potom za mňa angličtina-francúzština
@sveter ale zaujímavé že na mudrovanie o tom s čím nemáš skúsenosti na to čas už máš si veľmi nerozumná a nevieš argumentovať, ale to nevadí život ťa naučí ke´d raz vyjdeš zo školskej lavice, si príliš impulzívna a to ma najviac baví, handrkovať sa s takou citovo vypätou osobou, dobre sa na tebe bavím
Dávam si angličtinu pretože tú sa učím už dlho a nemčinu ako druhý jazyk ,lebo aj ten sa učím dlho ,ale nič z neho neviem A chcela som aj ruštinu aj francúzštinu , ale ruština býva ako krúžok na škole a francúzštinu sa budem učiť potom v jazykovke.
@soreljulien prepáč mi že som neskúsila na svete úplne všetko a teda nedokážem hovoriť len o veciach, s ktorými mám skúsenosti no.
hlavná vec že ty argumentuješ lepšie jak ficindes.
@sveter ďakujem za uznanie, mám o sebe vysokú mienku hlavne sa pri debatách a vyvracaní názorov nepokúšaj viac srdcom ako rozumom vyjadrovať strašne to kričí z teba
@soreljulien asi sme obaja pojem "vyjadrovať sa srdcom" poňali z iného uhla trochu... ale to je jedno aj tak nijako nepomáhame chlapcovi aký jazyk má študovať
@soreljulien .. choď do poké lopty ? DDDD to fakt ? ... ale @sveter má pravdu :3 sorry ale chystám sa na gymnázium a tam si musím zvoliť jazyky ..už ma aj zobrali
@candy36
Podla mna je s tym dost široké uplatnenie. Hovorim preto, lebo bratranec tam dostudoval pred nejakým časom a ma super robotu ltpru si nasiel hned a nemal zoadeb problem a to mal este k tomu takz fakt megadivnu kombinaciu jazykov
Ale jasne chapem, dik za nazor, len slm chcela vediet.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
a nakoľko nemá povinnú školskú dochádzku tak asi chce od nás radu, čo si má zvoliť na strednej. a na strednej sa to učiť musí
..až potom by som riesila druhy jazyk
obrovská väčšina veľkých firiem ale dnes už nepatrí slovákom ale sú to dcérske spoločnosti/vlastní ich niekto zo zahraničia a pomaly ani upratovačka si tam nemôže dovoliť hovoriť len slovensky.
navyše na slovensku to čo sa týka pracovných príležitostí nie je ružové a pokiaľ je niekto dobrý v niečom, čo má v zahraničí väčšiu šancu ako na slovensku tak logicky by mal ísť do zahraničia. a väčšina ľudí, ktorí sa chcú mať lepšie na slovensku nezostávajú keď vidia, ako to tu funguje.
ale to ty nie a nie pochopiť.
možno preto, že neovládaš iný cudzí jazyk a snažíš sa takto obrániť... alebo sa mýlim?
nemčinu vôbec...veď aj Nemci pomaly prechádzajú na angličtinu a veľa z nich hovorí práve anglicky...fakt na nemčinu kašlite...
druhým naj jazykom je francúzština... popr. ešte ruština
vo fabrike som nikdy nerobila máš pravdu, lebo som študent strednej školy a tak nemám čas a ani možnosť robiť vo fabrike.
a tvoja dedukcia, že v zahraničí je milión ďalších je podobná tej mojej, že na slovensku to nie je ružové, ktorú si vyvrátil, takže začínam mať pocit, že nevieš sám čo vravíš.
a fakt je sa čím chváliť, že na teba robia druhí. wow, si môj vzor
hlavná vec že ty argumentuješ lepšie jak ficindes.
a môžeš si byť istý, že zo mňa kričí všetko iné, len nie srdce.
a pikaču nechodí do pokelopty, to nevieš?
Podla mna je s tym dost široké uplatnenie. Hovorim preto, lebo bratranec tam dostudoval pred nejakým časom a ma super robotu ltpru si nasiel hned a nemal zoadeb problem a to mal este k tomu takz fakt megadivnu kombinaciu jazykov
Ale jasne chapem, dik za nazor, len slm chcela vediet.
@soreljulien neuspesny troll?
Je to veľmi pekný jazyk. Alebo francuzštinu
ale inak som spokojná s mojou aktuálnou jazykovou kombináciou: anglická-japonská filológia.