Mám taký problém. Alebo teda skôr strach, čo sa týka starnutia. Neviem presne, čo by som v živote chcela dosiahnuť ale viem, že to nestíham. Najradšej by som vstala a odišla tam, kde by som si mohla splniť veci, ktoré momentálne chcem. Moje okolie to vním
áno chápem ťa.
Toto pociťujem ja, množstvo mojich známych a asi každý dospievajúci človek.
Je to úplne normálne že hľadáš svoju životnú cestu a že máš nejaké ambície voľačo dosiahnuť.
Podľa mňa je to úplne prirodzené snažiť sa oslobodiť od stereotypu a začať žiť produktívne
že si v podstate z časti mŕtva, neboj sa nie si sama veľa ľudí je mŕtvych a nevie o tom, lenže ľuďom to tak vyhovuje pokiaľ si nezačnú uvedomovať že tu nebudú večne preto treba robiť to čo chceme mi ale treba sa držat aj určitých pravidiel tkaže ak si niečo nestihla tak to stále môžeš stihnúť
Tiež mávam strach z toho že rýchlo všetko beží a že som celý detstvo premrhal pri tom som sa mohol venovať nejakému športu radšej než chodiť von sa len flákať..
A keď si uvedomím že už len 2 roky školy a potom si musím začať hľadať prácu atd pri tom ani neviem čo konkrétne chcem robiť.... Neviem snáď sa ešte "niečo" stane čo ma usmerní v tom čo chcem (čo budem chcieť) v živote robiť..
je fajn, že si to uvedomuješ, si na spravnej ceste
Už sa len zamyslieť nad efektivitou využitia svojho času. Čas je to to najcennejšie čo máme, ale bohužiaľ, nik nás nenaučil, ako s ním narábať.
Je super, že sa nechceš zobudiť niekedy v 60tke, a povedať si, ako ti ten čas preletel spomedzi prsty, tak ho využi naplno, mnoho ludi ho zabije tým, že žijú život ktorý nechcú.
@georg21 aby som to skonkretnila ... teraz chcem hlavne ist na inu skolu ... tam, kde budem mat viac moznosti ... toto forum je vlastne zalozene v zmysle skoly a mojej buducnosti s tym spojenej ... pretoze studujem to, co chcem robit ... len trochu inou formou
a ešte ide o to, že moje okolie to nechápe .. všetci mi hovoria že sú v živote aj dôležitejšie veci .. na toto máš čas ... teraz si užívaj aby si mala zážitky ... ale ja by som tie zážitky mali aj z toho, čo chcem robiť ... a pre mňa je to dorma "užívania si" a nie behanie po nejakých diskotékach ... a dosť ma mrzí, že to oni tak neberú tiež, kedže chcú niečo dosiehnuť v rovnakej oblasti a len to odkladajú ... ako chápem, že všetci máme v živote iné priority ... ale proste .
@jazzanova 17 rocny clovek ma este bordel v hlave.. od tych 15 do 22 dajme tomu clovek dospieva, rok od roka ma ine nazory na zivot, na seba, prakticky na vsetko..po 22 uz je dajme tomu dospely alebo uz z 90 percent.. cize ak mas 17 tak este 5 rokov budes mat bordel v hlave
v den, ked som dosiahla vek 20 rokov som si uvedomila, ze v nejblizsej dekade chcem stihnut dostudovat, vydat sa, mat aspon dve deti, mat kde byvat a zohnat serioznu pracu..
moj problem je, ze viem, co chcem, ale tiez to asi nestiham..
it's gonna be tough!!
ludia stracaju vela casu snivanim o tom, co by chceli a nemozu mat miesto toho aby vyuzili vo svoj prospech to, co maju. skus nad tym porozmyslat.
a inak, fakt mas na vsetko casu dost. je pravda, ze nie na vsetky az do smrti, ale mas.
@15 ale zas aby som neznela uplne tak, ze "ostan v stereotype a nefrfli" urcite je kopec veci, ktore si aj za takychto podmienok mozes prisposobit a zmenit, treba len najst sposob ako.
úplne ta chapem....presne toto isté mám aj ja...človek keby bol prachatý,že moze zit podla snov to by bolo,to je život....tu len mrhám čas takou pičovinou akou je práca za almužnu
je to normálne, bežný pocit ... ja ho síce nezdielam ale viem ho pochopiť ... poradiť ti viem jedine tak že sa zameraj na to čo chceš dosiahnuť ... a nestrácaj čas a rob na tom...proste sa približuj tomu čo chceš dosiahnuť...a je to ... žiadna veda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Toto pociťujem ja, množstvo mojich známych a asi každý dospievajúci človek.
Je to úplne normálne že hľadáš svoju životnú cestu a že máš nejaké ambície voľačo dosiahnuť.
Podľa mňa je to úplne prirodzené snažiť sa oslobodiť od stereotypu a začať žiť produktívne
A keď si uvedomím že už len 2 roky školy a potom si musím začať hľadať prácu atd pri tom ani neviem čo konkrétne chcem robiť.... Neviem snáď sa ešte "niečo" stane čo ma usmerní v tom čo chcem (čo budem chcieť) v živote robiť..
Už sa len zamyslieť nad efektivitou využitia svojho času. Čas je to to najcennejšie čo máme, ale bohužiaľ, nik nás nenaučil, ako s ním narábať.
Je super, že sa nechceš zobudiť niekedy v 60tke, a povedať si, ako ti ten čas preletel spomedzi prsty, tak ho využi naplno, mnoho ludi ho zabije tým, že žijú život ktorý nechcú.
moj problem je, ze viem, co chcem, ale tiez to asi nestiham..
it's gonna be tough!!
a inak, fakt mas na vsetko casu dost. je pravda, ze nie na vsetky az do smrti, ale mas.