Pearl harbor je viac-menej romantičný film s vojnovými "kulisami". Zachráňte vojaka ryana má dobré akčné scény ale celková premisa filmu je hlúpa až to brní. Duo pacific a bratstvo neohrozených by som odporučil. Nepriateľ pred bránami odhliadnuc od sniperských "uber fightov" tiež dobre zachytáva atmosféru.
ťažko povedať ktorý je najlepší film z ww2. Sú rozhodne lepšie a horšie. Najväčšou škodou zostáva hollywoodsky patent na pravdu ktorý občas zabije aj ten najlepší vojnový film.
ó a moja troška do mlyna- Príliš vzdialený most (a bridge too far v originále tuším). Je to o operácii market garden v holandsku. Veľmi dobré spracovanie a nehrozí žiadna pritrúbla romanca či heroické happy endy.
band of brothers je uplne krasna vec a este aj ta main theme music je uplne nadherna !
a inak, ja osobne mám strašne rada film " Hitler: Vzostup zla." ten herec sa na neho tak podobá až to nie je normálne.., má to síce cez 3 hodiny, zato je to kruto kvalitné
+ dodavam že som videla všetky z uvedenych vratane pianistu, schindlerovho zoznamu a ešte tam patrí aj chlapec v pruhovanom pyžame ( a časť Nanny McPhee 2 )
( inak, najlepšie SSáka vždy zahral Ralph Fiennes, v tých vojenských ako tak pozerám )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale naposledy som videla Drážďanské peklo a to ma zatiaľ asi najviac oslovilo spomedzi všetkých vojnových filmov, ktoré som videla
zo serialov Bratstvo ale aj Pacifik je vyborny ale je tam menej akcie
@alpanu podla mna tieto filmy maju vyznam,ked uz nic ine aby sa nezabudlo na to aku cenu museli zaplatit obycajny ludia
@flagrantine tak povedz nejake ja som videl skoro vsetky
ťažko povedať ktorý je najlepší film z ww2. Sú rozhodne lepšie a horšie. Najväčšou škodou zostáva hollywoodsky patent na pravdu ktorý občas zabije aj ten najlepší vojnový film.
jednoducho to nie je tematika, ktoru by som ja uprednostnovala
a inak, ja osobne mám strašne rada film " Hitler: Vzostup zla." ten herec sa na neho tak podobá až to nie je normálne.., má to síce cez 3 hodiny, zato je to kruto kvalitné
( inak, najlepšie SSáka vždy zahral Ralph Fiennes, v tých vojenských ako tak pozerám )
Ale zaujal ma aj domáci Hovory s nepriateľom.
A podľa mňa sú najlepšie filmy s touto tématikou tie, ktoré vznikali krátko po vojne. Tým dnešným už čosi chýba.