To je to, o čom je život, je sledom miestností a to, s kým sa v tých miestnostiach stretneme, robí náš život tým, čím je. Jeden deň, v jednej miestnosti.
„Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá; nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. Láska nikdy nezanikne.“
Boze, daj mi vyrovnanost, aby som sa zmieril s vecami, ktore nezmenim, odvahu zmenit veci, ktore zmenit idu a mudrost, aby som tieto dve od seba rozoznal. (R. Niebuhr)
Kazdy clovek ma 3 charaktery: Jeden, ktory ukazuje, jeden, ktory ma a jeden, ktory si mysli, ze ma. (A. Carr)
Hned po prehranej vojne je ta najmizernejsia vec na svete vojna vyhrana. (Vojvoda z Wellinghtonu)
Jediny ludia, ktori vo vas vidia rohozku pred dverami, su ti, ktori maju spinave topanky. (Leo Buscaglia)
Ak si v prave, mozes si dovolit zachovat klud. Ak v nom nie si, nesmies si dovolit ho stratit. (M. Gandhi)
Kazdy pracuje, ako vie. A niekedy este horsie. (M. Ruzicka)
LASKA je najvatsiprejav SEBECTVA. Nemilujeme svojich partnerov, ale ich schopnost milovat nas. (G. Laub)
Nasvoje oblubene citaty by som sem musel prepisat secky prednasy dr. Alana Watsa ale to by ste tu aju tak nikto nepochopili...
Buddhism has in it no idea of there being a moral law laid down by somekind of cosmic lawgiver.
Alan Watts
No valid plans for the future can be made by those who have no capacity for living now.
Alan Watts
A este jeden z trosku ineho sudku:
Masashi Kishimoto
"People live their lives bound by what they accept as correct and true. That’s how they define Reality. But what does it mean to be “correct” or “true”? Merely vague concepts… Their Reality may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world, shaped by their beliefs?"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
74 komentov
Hudba sa nedá pochopiť, dá sa do nej iba vcítiť.
Kto chce pochopiť hudbu, nepotrebuje ani tak sluch ako srdce.
Hudba je záchrana pred obyčajným slovom.
Hudba napísaná neúprimne, je neživotná.
Hudba není obrazem zjevu, nýbrž podává srdce věcí, nejvnitřnější jádro
Love Yourself.
Viac ako teba, milujem už len seba.
Keď nechceč cítiť smrad, tak nedýchaj.
Vedľjším príznakom lásky je smútok.
Myslela som že som stúpila do hovna,no zistila som, že je to len život.
Stojíš ako malé dieťa pred svetom.
( moja tvorba)
Someone out there love you (Gerard Way)
čo si navaríš, 40 dní kvapká..
Nie je dôležité byť múdry, ale sa tak tváriť...
Všetci klamú ... alebo Pravda začína lžou
(nema zmysel mrhat casom na sny co bude, zijeme tu a teraz)
Co ma svet proti narcisom, ked ,, Staraj sa o seba !"" je tak casto pouzivana veta ? (moj)
Nemam rad, ked sa ma niekto pyta ako sa mam. Vzdy musim klamat. (kamos)
Nezburam dom, aby som dostal holuba zo strechy. (kamos)
Vzdialenost nezabrani priatelstvu.moze len obmedzit jeho vykonnost.
(Sokrates)
Neexistuje ina rozumna forma vychovy. ako ist prikladom, ak nejde inak tak odstrasujucim.
(Albert Einstein)
A asi najkrajsi ani neviem kde som ho pocul alebo cital:
Milovat neznamena chciet niekoho pre seba ale chciet pre niekoho to najlepsie.
Nikdy som nepočula nič lepšie, múdrejšie a pravdivejšie, namôjdušu!
It"s better to burn out than to fade away.
Fiction is the truth inside the lie.
Prekážky sú tie strašné veci, ktoré vidíme, keď sa prestávame sústreďovať na svoje ciele.
-- Henry Ford
a este sa mi paci: i dont know and i dont care
Alebo citát z Rómea a Júlie: Veď smrť čo vysala Ti sladký dych nad tvojou krásou ešte nevládne
Alebo z Fausta: Dve duše mi v hrudi prebývajú
potom: Najlepšie vidíme srdcom, to hlavné je očiam neviditeľné (Malý Princ)
a ešte : I´m not anti-social. Society is anti-me.
Valassky kral
Neviem povedať akými zbraňami sa bude bojovať v 3.sv. vojne, ale vo štvrtej to budú plaice a kamene (Albert Einstein)
a "Vždy daruj úsmev tomu od koho vieš, že ho nikdy nedostaneš..."
a
"Lepšia je zelenina za pokrm a láska popritom, ako vykŕmený vôl a pritom nenávisť." (Príslovia 15,17)
Boze, daj mi vyrovnanost, aby som sa zmieril s vecami, ktore nezmenim, odvahu zmenit veci, ktore zmenit idu a mudrost, aby som tieto dve od seba rozoznal. (R. Niebuhr)
Kazdy clovek ma 3 charaktery: Jeden, ktory ukazuje, jeden, ktory ma a jeden, ktory si mysli, ze ma. (A. Carr)
Hned po prehranej vojne je ta najmizernejsia vec na svete vojna vyhrana. (Vojvoda z Wellinghtonu)
Jediny ludia, ktori vo vas vidia rohozku pred dverami, su ti, ktori maju spinave topanky. (Leo Buscaglia)
Ak si v prave, mozes si dovolit zachovat klud. Ak v nom nie si, nesmies si dovolit ho stratit. (M. Gandhi)
Kazdy pracuje, ako vie. A niekedy este horsie. (M. Ruzicka)
LASKA je najvatsiprejav SEBECTVA. Nemilujeme svojich partnerov, ale ich schopnost milovat nas. (G. Laub)
a vela inych..
Keď si kokot, doma seď !
Dufam, že na to nebude nezúra
Ucitel ti moze otvorit dvere,ale stupit do nich musis sam.
Modlitba je najvacsia moc sveta.
Snaz sa aby sa ludia po strenuti s tebou odchdzali vzdy o trochu stastnejsi
,,žijeme v raji" - to je z jednej knihy - treba si to opakovať...
,,Dobrá nálada nespraví všechny tvé problémy, ale nasere tolik lidí, že stojí za to si ji udržet." - jasný kameňák
Buddhism has in it no idea of there being a moral law laid down by somekind of cosmic lawgiver.
Alan Watts
No valid plans for the future can be made by those who have no capacity for living now.
Alan Watts
A este jeden z trosku ineho sudku:
Masashi Kishimoto
"People live their lives bound by what they accept as correct and true. That’s how they define Reality. But what does it mean to be “correct” or “true”? Merely vague concepts… Their Reality may all be a mirage. Can we consider them to simply be living in their own world, shaped by their beliefs?"
— Masashi Kishimoto (Uchiha Itachi)