@toxo Venus projekt je projekt na zreorganizovanie sociálneho systému a šíri, že vojna je zbytočná a najdôležitejšia je medzinárodná spolupráca. Prírodné bohatsvo patrí všetkým a nie len korporáciam napríklad ropa. Cielom projektu je pretvoriť dnešný svet a spolupráca civilizácie, proti systému, kde vládnu peniaze, postavenie, boj o suroviny. Projekt venus má pretvoriť svet na svet lepší, spravodlivejší a má mať minimálny negatívny vplyv na životné prostredie. . Klúčom k tomu všetkému je technologia.
Projekt Venus je základom riešenia čo s naším svetom bude ďalej, no na niečo takéto je treba úplne nový systém založený nie na monetárnom systéme, ale na systéme zdrojovom a takýto systém nevznikne zo dňa na deň, lebo tí hore ho budú chcieť udržať za každú cenu, aj za cenu vojny. A tá príde. Čiže podľa mňa zostáva len dúfať, že sa tu všetci nepozabíjame a planéta zostane obývateľná a potom by mohol nastúpiť nový systém, ktorý by toto umožňoval.
@ao sorry, ale už hneď tvoj prvý komentár ma odradil od toho aby som tu o tom s tebou diskutoval, lebo si to hneď odsúdil o označil za sprostosť. reálny základ = reálne postavené výskumné stredisko vo Floride, zoznamy inžinierov a architektov, ktorý podporujú tento projekt.
a podľa teba sú vojny dobré a ľudia nie sú chamtivý a prahnúci za mocou? to je podľa teba dobré a nepotrebuje to zmenu?
Ukaz mi kde som povedal, ze to ako svet funguje je skvele a uzasne
Alebo kde som napisal, ze su vojny dobre.
Nehnevaj sa, ale take nekonzistentne prispevky ako su tu pisane na podporu toho projektu som snad este nevidel.
Najprv je to projekt, ktory je postaveny na zdrojoch.
Odrazu je z toho projekt ktory pretvori ludske myslenie a odputa ludi od honby za peniazmi + zrusi vojny.
Potom je tu pisane, ze to ma realny zaklad, lebo existuje vyskumne centrum, ktore sa tym zaobera.
Potom je tu napisane, ze hlavnou domenou toho vyskumneho centra je, ze ma minimalny dopad na zivotne prostredie.
- Moja izba ma tiez minimalny dopad na zivotne prostredie a nemam pocit, ze by kvoli nej prestali vojny
- Z vyskumneho centra nepretvoris ludsku naturu
- Vojna je zla? Vojna ma strasne siroky zaklad. Nikto nejde do vojny s tym, ze "ja som zly a spustim vojnu". Kazda vojna ma svoje dovody.
Cely svet si moze spolunazivat v mieri, ale staci aby sa objavila jedna mocnost, ktora sa rozhodne to zneuzit a vojna je nevyhnutelna. Myslis ze toto zmeni vyskumne centrum?
- Znovu by ma zaujimalo ako si predstavujete, ze nahrada penazi zdrojmi nieco vyriesi.
@ao všetko čo píšeš na mňa pôsobí strašne negativisticky...
skúsme začať pekne od začiatku ak máš ešte záujem sa o tom baviť...
vôbec si nemyslím, že moje príspevky sú nekonzistentné, asi si si ich zle vyložil.
áno tento projekt je postavený na zdrojovom hospodárstve
nie tento projekt žiadne ľudské myslenie nepretvára, pretože to ani nie je možné, lebo každý človek musí začať so zmenou sám od seba
ak každý človek bude mať všetko čo k životu potrebuje, peniaze stratia svoju hodnotu a zmysel, štáty existovať nebudú celé ľudstvo bude jednotné a získanie moci stratí význam, tým pádom aj vojna
tvoja izba určite minimálny dopad na životné prostredie určite nemá, už len to, že ju musel niekto postaviť dopadá negatívne na životné prostredie
ako som už napísal, tento projekt nemení ľudskú náturu, najprv sa musí zmeniť tá
áno každá vojna má svoje dôvody, dôvody moci a dôvod niečo získať
stále sa krútiš okolo toho výskumného centra, neviem prečo, veď kto tu tvrdí, že za rok tu bude nový svet s novou architektúrou a hospodárstvom? toto je beh na dlhé trate a niekde sa začať musí, veď taký Apple bol založený prakticky v garáži...
prečo ti to pripadá ako komunizmu keď štáty nebudú existovať, stratia svoj význam, každé mesto bude samostatná jednotka bez starostov poslancov, nebude nikto vládnuť, lebo nebude treba
a ja netvrdím, že je to dokonalé, úžasné a že to tak musí byť, alebo bude, nie som žiadny fanatik alebo niečo podobné, ale pozri sa v akým sračkách tento svet je, a podľa mňa tá zmena v budúcnosti nastane, no a toto mi príde ako reálne a správne riešenie
Preco mi to pripada ako komunizmus? Ved to je postavene na prakticky najvyraznejsej crte komunizmu - kazdy bude mat dostatok.
Problem je, ze mam pocit, ze ten projekt vychadza z toho, ze vsetko zlo pochadza z ludskej honby za peniazmi.
1) Napriek tomu to, ze by mal kazdy vsetko co potrebuje neznamena, ze by sa ludia nadalej nenahanali za majetkom. Vzdy sa najde niekto, kto chce vybocovat a byt lepsi ako ostatni.
2) Vojny takisto nepochadzaju len z honby za mocou. Vezmi si konflikty postavene na nabozenskych dovodoch. Ti ludia to nerobia kvoli peniazom.
Projekt nemeni ludsku naturu, ale pocita s tym, ze uz zmenena bude? To je to iste v bledomodrom Pretoze prave ta natura je hlavny problem. Keby bola natura taka s akou pocita dany projekt, tak nie je ziadny projekt vobec potrebny. Uz tak by nam tu bolo skvelo.
Stale nechapem jednu vec. Ako chcu dotycni dosiahnut to co chcu dosiahnut?
apropo: Nie je to o tom ako si to predstavujem ja. Ja nevravim, ze mam sposob na vyriesenie vsetkych svetovych problemov
Ale ked niekto tvrdi, ze ma, tak ma celkom zaujima ako to chce dosiahnut.
Ja by som povedal že sa tu v podstate všetci pletiete a len odhadujete skutočnosť...podsatný nieje ani tak projek Venus ani jeho myšlienka...Podstatné je celé ľudské spoločenstvo bez rozdielu štátnej príslušnosti bez rozdielu farby, viery či schopnosti pozerať sa triezvo na svet okolo seba...Základ celej našej civilizácie je naša závislosť na "peniazoch a ekvivaletoch platidla"...! Systém založený na peniazoch a surovinách ktoré čoskoro zmyznú nemôže fungovať len z jediného "logického" princípu a to že sme povíšli nekonzumovaťelné platidlo na komoditu...v dnešnom svete doslova kupujeme peniaze...! Tak sa každý pozrite do zrkadla a povecte si to nahlas "PENIAZE SA DAJÚ KÚPIŤ" neznie vám toto pritiahnuté za vlasy, nereálne, hlúpe, absurdné, nelogické, smiešne...??? Skúsne sa niekedy len tak pohrať z myšlienkov že by razom penazí nebolo a ako by svet bez nich fugoval...ak viete apoň trocha uvažovať globálne tak sa vám sám od seba predostrie základ projektu Venus a jeho myšlienka. Nepotrebujete aby vám niekto ukázal o čom presne projekt je čo tým mal jacquesa fresco na mysli...predstava sveta bez penazí je logický vívin sveta...ostatné príde samo...skúste to a pošlite to ďalej...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
Nieco s realnym planom na uskutocnenie?
Alebo len rozpravky?
(pred debilkov, nemyslím tu trapnu politicku stranu, ale originalne hnutie 99%)
Cim sa to mesto lisi od ostatnych?
Tymi vojnami asi nie, mesta velmi vojnu nevyhlasuju.
Co teda? Cim je to mesto vynimocne?
Myslis toto?
"We operate out of a 21.5-acre Research Center located in Venus, Florida."
Cele mi to pripada jak za vlasy pritiahnuta sprostost, ktora nema ziadny realny zaklad a stavia len na niecom, co "pekne znie".
Akurat sami neviete:
1) ako ju dosiahnut
2) co to realne zmeni
No tak to je bohovsky system, to by sme o tom mali zalozit este dalsich 10 for
zopakujem sa, mne sa hádať s tebou nechce, lebo evidentne o to ti ide
A to tu zatial nikto nespravil, kazdy tu len opakuje dookola, ze vojny su zle, ludia su chamtivi a treba to zmenit. Fnuk.
Cakal som, ze ked tu je o tom forum, tak sa tu dozviem nejake realne informacie o danom projekte. Ty to povazujes za hadanie sa.
Zakladat forum na styl: "poznam super vec, vygooglite si ju" je zbytocnost.
a podľa teba sú vojny dobré a ľudia nie sú chamtivý a prahnúci za mocou? to je podľa teba dobré a nepotrebuje to zmenu?
Ukaz mi kde som povedal, ze to ako svet funguje je skvele a uzasne
Alebo kde som napisal, ze su vojny dobre.
Nehnevaj sa, ale take nekonzistentne prispevky ako su tu pisane na podporu toho projektu som snad este nevidel.
Najprv je to projekt, ktory je postaveny na zdrojoch.
Odrazu je z toho projekt ktory pretvori ludske myslenie a odputa ludi od honby za peniazmi + zrusi vojny.
Potom je tu pisane, ze to ma realny zaklad, lebo existuje vyskumne centrum, ktore sa tym zaobera.
Potom je tu napisane, ze hlavnou domenou toho vyskumneho centra je, ze ma minimalny dopad na zivotne prostredie.
- Moja izba ma tiez minimalny dopad na zivotne prostredie a nemam pocit, ze by kvoli nej prestali vojny
- Z vyskumneho centra nepretvoris ludsku naturu
- Vojna je zla? Vojna ma strasne siroky zaklad. Nikto nejde do vojny s tym, ze "ja som zly a spustim vojnu". Kazda vojna ma svoje dovody.
Cely svet si moze spolunazivat v mieri, ale staci aby sa objavila jedna mocnost, ktora sa rozhodne to zneuzit a vojna je nevyhnutelna. Myslis ze toto zmeni vyskumne centrum?
- Znovu by ma zaujimalo ako si predstavujete, ze nahrada penazi zdrojmi nieco vyriesi.
Predstavujete si to ako komunizmus? Alebo ako?
skúsme začať pekne od začiatku ak máš ešte záujem sa o tom baviť...
vôbec si nemyslím, že moje príspevky sú nekonzistentné, asi si si ich zle vyložil.
áno tento projekt je postavený na zdrojovom hospodárstve
nie tento projekt žiadne ľudské myslenie nepretvára, pretože to ani nie je možné, lebo každý človek musí začať so zmenou sám od seba
ak každý človek bude mať všetko čo k životu potrebuje, peniaze stratia svoju hodnotu a zmysel, štáty existovať nebudú celé ľudstvo bude jednotné a získanie moci stratí význam, tým pádom aj vojna
tvoja izba určite minimálny dopad na životné prostredie určite nemá, už len to, že ju musel niekto postaviť dopadá negatívne na životné prostredie
ako som už napísal, tento projekt nemení ľudskú náturu, najprv sa musí zmeniť tá
áno každá vojna má svoje dôvody, dôvody moci a dôvod niečo získať
stále sa krútiš okolo toho výskumného centra, neviem prečo, veď kto tu tvrdí, že za rok tu bude nový svet s novou architektúrou a hospodárstvom? toto je beh na dlhé trate a niekde sa začať musí, veď taký Apple bol založený prakticky v garáži...
prečo ti to pripadá ako komunizmu keď štáty nebudú existovať, stratia svoj význam, každé mesto bude samostatná jednotka bez starostov poslancov, nebude nikto vládnuť, lebo nebude treba
ako by si si to predstavoval ty?
Preco mi to pripada ako komunizmus? Ved to je postavene na prakticky najvyraznejsej crte komunizmu - kazdy bude mat dostatok.
Problem je, ze mam pocit, ze ten projekt vychadza z toho, ze vsetko zlo pochadza z ludskej honby za peniazmi.
1) Napriek tomu to, ze by mal kazdy vsetko co potrebuje neznamena, ze by sa ludia nadalej nenahanali za majetkom. Vzdy sa najde niekto, kto chce vybocovat a byt lepsi ako ostatni.
2) Vojny takisto nepochadzaju len z honby za mocou. Vezmi si konflikty postavene na nabozenskych dovodoch. Ti ludia to nerobia kvoli peniazom.
Projekt nemeni ludsku naturu, ale pocita s tym, ze uz zmenena bude? To je to iste v bledomodrom Pretoze prave ta natura je hlavny problem. Keby bola natura taka s akou pocita dany projekt, tak nie je ziadny projekt vobec potrebny. Uz tak by nam tu bolo skvelo.
Stale nechapem jednu vec. Ako chcu dotycni dosiahnut to co chcu dosiahnut?
apropo: Nie je to o tom ako si to predstavujem ja. Ja nevravim, ze mam sposob na vyriesenie vsetkych svetovych problemov
Ale ked niekto tvrdi, ze ma, tak ma celkom zaujima ako to chce dosiahnut.
» www.thevenusproject.com/images/document...
to by som už fakt musel kopírovať veci z tej knižky, aby som ti odpovedal na tvoje otázky