Riešite, či niekto má igelitku (igelitovú tašku)? Aký máte k tomu postoj? Vnímate to ako módny prešľap alebo je to niečo in a cool? Alebo proste takéto nepodstatné veci neriešite a beriete to tak, že v živote záleží na inom a keď je potrebná, prečo nie?
K tejto filozofii ma inšpirovala spolužiačka zo strednej, ktorá vždy riešila igelitkárov a tvrdila, že sa to nehodí, tak ma zaujíma váš názor, pohľad na to.
ja sa vyhybam igelitkam, nosim bud platenu tasku stale pri sebe alebo si kupim papierovu tasku v obchode. aj tak mam vycitky ze nicim Zem, igelitka by ma dostala do hrobu ale stylova je to hej
igelitkari su tuniaky
Ak už mám byť proti igelitom, je to preto, že je to hnoj, hnus, vražda pre prírodu. V kombinácii s hlúpymi ignorantskými ľudmi obzvlášť.... a nie preto, že móda... W T F
Milujem igelitky už len z pohľadu toho, že môžem ničiť prírodu a pozerať sa na ľudí ako znechutene na mňa pozerajú, že takýto módny doplnok nosím. Určite by som vo filiálkach a predajniach privítal hrubšie jednorázové igelitky a zrušil recyklovateľné a eko tašky, ktoré šetria prírodou...
Riešim, či niekto používa floskule typu "riešiť".
Ale nie - jk - vlastne je mi to ľahostajné.
A teraz k téme.
Igelitka vôbec nie je potrebná a už dávno (min. 20 rokov určite) je nahraditeľná ak aj nie biorozložiteľnými plastami, tak (a to už celé tisícročia ) je nahraditeľná plátenkami alebo košíkmi. Žiaľ, petrochemický priemysel sa vo svete dosť zakorenil a považuje sa za skoro až neodmysliteľnú súčasť ekonomiky. Skoro vo všetkom, čo používame, sú nejaké ropné deriváty, čiže fakt to minimum, čo môžem urobiť, je snažiť sa obmedziť ich používanie aspoň tam, kde sú prakticky úplne zbytočné aplikácie týchto plastov a dajú sa v individuálnom živote ľahko nahradiť.
S módou ten bojkot nemá nič moc spoločné (pokiaľ je zmysluplný a nepovrchný, teda - ale sú aj výnimky, napr. ekologický aktivizmus implementujúci prvky DIY módy); ide hlavne o to, ako kurevsky to znečisťuje primárnu prírodu a aké sú tie drobné čiastočky plastu (nielen z igelitiek) nebezpečné pre vodné organizmy.
O tomto sa, nazdávam sa, hovorí stále primálo, a je to pritom jedna z najurgentnejších tém dneška (pre prežitie ekosystémov a teda aj nás). Ovšem ide to ruka v ruke s drastickými klimatickými zmenami, ktoré významne poháňa dopredu živočícho-vykorisťovací komplex (mäso-mliečny priemysel) kvôli emisiám metánu, a používanie fosílnych palív - najmä kvôli ich silnej uhlíkovej stope.
Tak ja by som bol za to aby prestali vyrábať žuvačky. Rovnako som za to aby prestali vyrábať plastové igelitky, pretože sa povalujú všade. Látkové tašky iba. Podporí sa priemysel ešte aj. Môže ich mať človek doma a keď tak sa rozložia po pár rokoch... je fakt otrasné len keď idete po ceste v aute autobuse a pozriete sa na kraj cesty tak do 10m od cesty vidíte plechovky, flaše, cigarety, obaly ,všetko možné... Hnus je to ľudstvo, hnus.
Aaaaaach už som si myslela, že niekto reálne premýšľa nad tým, či túto zem vážne treba zahlcovať takým množstvom plastu pre vlastné pohodlie.
A tebe ide o to, či sa ti to hodí k tričku a či je to cool. Pri takýchto prejavoch tuposti mám veľmi seriózny pocit, že ľudská rasa je odpad.
Spoločnosť ide do sračiek.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
mam tasku na notebook, mam kabelku, mam vrecka, naco budem nosit igelitku? nechapem toto forum
igelitkari su tuniaky
Ale nie - jk - vlastne je mi to ľahostajné.
A teraz k téme.
Igelitka vôbec nie je potrebná a už dávno (min. 20 rokov určite) je nahraditeľná ak aj nie biorozložiteľnými plastami, tak (a to už celé tisícročia ) je nahraditeľná plátenkami alebo košíkmi. Žiaľ, petrochemický priemysel sa vo svete dosť zakorenil a považuje sa za skoro až neodmysliteľnú súčasť ekonomiky. Skoro vo všetkom, čo používame, sú nejaké ropné deriváty, čiže fakt to minimum, čo môžem urobiť, je snažiť sa obmedziť ich používanie aspoň tam, kde sú prakticky úplne zbytočné aplikácie týchto plastov a dajú sa v individuálnom živote ľahko nahradiť.
S módou ten bojkot nemá nič moc spoločné (pokiaľ je zmysluplný a nepovrchný, teda - ale sú aj výnimky, napr. ekologický aktivizmus implementujúci prvky DIY módy); ide hlavne o to, ako kurevsky to znečisťuje primárnu prírodu a aké sú tie drobné čiastočky plastu (nielen z igelitiek) nebezpečné pre vodné organizmy.
O tomto sa, nazdávam sa, hovorí stále primálo, a je to pritom jedna z najurgentnejších tém dneška (pre prežitie ekosystémov a teda aj nás). Ovšem ide to ruka v ruke s drastickými klimatickými zmenami, ktoré významne poháňa dopredu živočícho-vykorisťovací komplex (mäso-mliečny priemysel) kvôli emisiám metánu, a používanie fosílnych palív - najmä kvôli ich silnej uhlíkovej stope.
A tebe ide o to, či sa ti to hodí k tričku a či je to cool. Pri takýchto prejavoch tuposti mám veľmi seriózny pocit, že ľudská rasa je odpad.
Spoločnosť ide do sračiek.
a akože ludia, čo riešia či sa im igelitka hodí ku šatám bože