Anarchia je pitomina a najradšej mám ked jej znak nosia male decka a pritom su radi,že možu chodit do školy a mamina im vyberie strednu a potom si pridu hrozne velki,par takych kktkov poznam a veru to su len trtkovia čo nevedia o anarchii nič,skutoční anarchysti su zrejme niekde mimo nas všetkych a žiju dakde v prirode alebo su to prave tí na ktorích denne zazeráme ako spia v parku a potom si predstavte tu situaciu,ked male dievča s anarch.znakom na tričku/mysli si že aka je ona punkačka ked počuva Zonu A a Konflik/ a v parku daky ožraty starec..kto z nich je vačši anarchysta? Je to jednoznačne,no anarchia podla mna nikdy nedocieli nič dobre a nemyslite si že všetci punkači su aj anarchysti,to veru nie...
no, ja som takisto prekvapeny z tych ludi co nosia tie velke Acka v kruzku. Asi sa nikdy nad tym nezamysleli ze co to anarchia je. A doteraz mi to nikto z nich kto to nosil nedokazal vysvetlit, ze jak by to mohlo "fungovat". Je to uplna blbost
Ved Anarchiou to v podstate cele zacalo kedze najprv ludia zili iba tak nejak v spolocenstvach, a oni sami sa zacali grupovat a vyberat si nejakeho vodcu lebo zistili ze sami to neutiahnu len tak bez organizacie, a to co mame teraz je len vysledkom mnoho rokov budovaneho organizacneho systemu ktory podla mna zacinal anarchiou..
Luboso: ale nenapadlo ta ze niektori mozu nosit ten znak len preto ze dobra vyzera a pri tom vobec anarchiu nemusia uznavat? Tak ako ja (mam ho len na opasku). Proste anarchia je nefungujuci system ktory by akurat tak pekne zrujnoval stat.
tommyhot: fuuuha, tak od teba by som to ako posledneho cakal, ze bude nosit na obleceni nieco s cim nesuhlasi. Ale moze byt, fakt ma to nikdy nenapadlo.
No na opasku to je este v pohode (aj tak mi ho vacsinou nie je vidiet), ale uz na taske alebo nebodaj na tricku, tak to by som urcite nenosil pokym by som to neuznaval..
Je to mozne, ze sa stat rozpadne, a sice vsetci hovoria ze organizacia toho naseho je na velke Hvno, tak aj tak nas stat funguje... ale stale neni tak dobre organizovani ako mravcie staty...
psycho lenze vies mi mame nieco take tusim sa tomu hovori rozum a kedze mame rozum tak myslim a kedze myslime tak to jednoducho musime mat horsie ako mravcie staty
podľa mňa je tento štát aj tak celý na ruby a keby tu mala ešte zavládnuť anarchia tak by sme sa všetci topili v ešte väčších sračkách ako teraz. apropo anarchistický štát?? neznie to trošku divoko?? dobre aj ja uznávam tak trošku anarchiu (možno aj súvisí trošku s punkom aj ekď si myslim, že tak okrajovo) a mam aj to povestné áčko v krúžku na pár tričkách a tak,pritom nie som vďačná , že môžem chodiť do školy , aj keď som si ju vybrala sama.to len aby ste vedeli , že aj deti sa vedia rozhodovať a vedia napísať, čo si myslia.a ešte jedna vec existujú aj takí pseudo "emo anarchisti" na tých sa dá dobre zasmiať,však samé ružovučké áčka a lebky na sebe a potom ešte tie ich žiletky atď...a pritom nevedia aké znaky to na sebe nosia.Ale asi by som to nemala tu riešiť,veď nakoniec je to vec , ktorú každý berie inak.a ja to beriem takto...
Btw anarchisticky stat ani existovat nemoze, kedze anarchia je bezvladie a stat je hierarchicky usporiadany suverenny mocensko-riadiaci system. Cize su to dva vyznamovo odlisne pojmy, ktore by ani nemali byt v jednom slovnom spojeni..
Tommyhot: v afrike existujú regiony v ktorých neplatí monarchia ani nič tomu podobné ,vláda nemá ruku nad týmito územiami ,no a je to tam asi tak, že ked tam príde novinár ,turista, cudzá tvár tak ho tam namieste odjebu a okradnu lenže to je asi problem nezamestnanosti ,ľudia tam fetuju lacné lepidlá a potom im jebe ,zajebe aj svoju matku ...
Ale ak pojem anarchia znamená slobodu vôle,vyznania, slobodu slova atd. tak podľa mňa je to to čo všetkým ľudom chýba ,ľudia sa boja otvoriť čo by anarchia (ako politický systém) ľudom dopriala slobodu a každý by si mohol robiť čo chcel ,ale zas na druhej strane keby každý robil to čo chcel tak by sa kradlo a zabíjalo ako v tých afrických regionoch ,lenže ľudom vadia zbitočné a prehnané policajné akcie ktoré potlačajú slobodu a nie kriminalitu a nezmysluplné politické zákony ,politické kabarety ,utajovania ,klamanie ľudom do očí atd., keby je demokracia ozaj demokraciou tak si myslím že je to v pohode
Keby nastala anarchia asi by som to riešil ako Majlos. Pokiaľ sa tak stalo využil by som anarchiu vo svoj prospech. Mne by to otvorilo nové nádeje, pokial ste tak chytrí aby ste to ničenei kradnutie a rabovanie prežili. Nadruhú stranu každy si anarchiu vyklada po svojom. Väčšina debilov si myslí že keď sa spije a rozbije telefónnu búdku, tak že sú veľkí frajeri a anarchisti a pritom ani nevedia čo to anarchia je. A myslím že Ravolution tú anarchiu vystihol správne.
a bude tu anarchia! ale nie osobne si myslim ze myslienka bezvladia je riadna blbost. sak to by bolo o com kebyze len tak ides po ulici a pride niekto a zastreli ta lebo sa mu nepacia tvoje topanky ci vlastne taketo daco sa moze stat aj v brooklyne takze to je jedno. ale keby to bolo na slovensku radsej sa stahujem bojim sa anarchie. ale myslim ze nebude.
ja si myslim, ze kebyze je ludstvo na vyssej urovni, a ludsky jedinec by netuzil po moci a materialnom bohatstve, ale po vyssich cieloch, ako napriklad obohacovanie ducha a plnohodnotne vyuzivanie zivota na to,co ho robi stastnym (cize by ho nemalo robit stastnym nic materialne), myslienka anarchie je celkom realna...ovsem skor si anarchiu predstavujem ako uplny svetovy mier...bez tuzby po bohatstve nikoho a podobne...
Anarchia je zlo...a nenavidim 13-tky ktore na sebe nosia znak anarchie len preto ze je to punk a punk je moderny...ale ked sa ich spytas co to znamena tak ti povedia ze bezvladie, ale tie chudery ani si nevedia predstavit co to je za chaos....z tohto dovodu neznasam anarchistov a punkacov co to vyznavaju, je to chore zmyslanie....
prepacte ale cital som vase nazori a vidim ze nieste dost oboznameny co je to vlastne ta anarchia respektive ste poculi alebo citali politicke demagogie takze trocha vas chcem oboznamit s vykladom anarchie.co tťo vlastne znamena anarchia.v niektorich prispevkoch som cital ze podla vas je anarchia bezvladie.to je sice pravda lebo anarchia neuznava ziadne autority,stat a ine formi zriadeni ktore obmedzuju osobnu slobodu cloveka a kedze aj vlada je autorita tak to nezapada do anachistickej ideologie.preto to bezvladie.no ale k veci anarchia je vlastne o tom ze kazdy clovek ma pravo na riadenie vlastneho zivota,bez obmedzeni a bez ohladu k prislusnosti k rase,etnickemu spolocenstvu a zdravotnemu stavu.dalej je v anarchii zahrnuta laska k prirode vsetci vieme ako je priroda dolezita a ako sa knej spravame teraz,neviazanost k peniazom a inym formam vlastnictva ktore vedu k zavisti zlobe kradeziam a dokonca vrazdam. antirasizmus to si myslim nepotrebuje komentar,sloboda myslenia a viadrovania ale hlavne tolerancia medzy ludmi.ta sa da povedat je s tychto veci najdolezitejsia bez nej by toto vsetko nebolo mozne.tak toto je strucne vysvetlenie anarchie.dufam ze vam to stacilo a ak nie piste na moj mail pistolnator@azet.sk.v pohode si s vami o vsetkom popisem.dufam ze ste ten moj vyklad aspon trosku pochopili a zmenili aspon trochu svoj nazor.s pozdravom pista
Pista77 tu jediny vie o com pise! nechapem ako mozete odsudzovat nieco o com viete iba podla znaku alebo jednej myslienky....co si chcete dokazat ludia?! otvorene, som anarchistka a nebola by som kebyze neviem o com anarchia je....skor nez nabuduce zacnete kritizovat tak si nieco o teme aspon precitajte na nete....a mimochodom mam spoluziaka emo anarchistu a je to jeden z najuzasnejsich chalanov akych poznam...neodsudzujte ked nepoznate....jediine co som tu nasla pravdive bolo o tych 13-tkach ktore nevedia co anarchia je,ale myslia si ze su strasne dospele ked maju Acko na tricku...asi tolko na margo temy...
Pista77: hm no a kedze mna nema kto obmedzovat, tka idem si kupit nejaku naloz a odpalim barak co mi zavadzia vo vyhlade a blokuje mi signal na net a preto mi ide pomaly... Sak nema ma kto obmedzovat a potom kedze papier je vcelku fajn biznis, tak si vyklcujem prales a nie ze ma budete obmedzovat. A ked si tak idem po ulici, tak tiez sa mi niektore ksichty nepacia asi si kupim zbran a odstrelim ich... Tak nejako sa da interpretovat ta tvoja super anarchia. Nebyt tych obmedzeni a autorit, tak sa doteraz nahaname za mamutmi a zijeme v jaskyniach.. a pockat aj tam uz boli ake take autority, tka este pred nimi by sme boli. Vlastne by sme boli menej ako zvierata a hmyz, lebo aj tie su organizovane...
chavez:no tvoj nazor ma velmi zaujal,ale vidim ze si si to neprecital celkom presne ak si to precitas pozornejsie tak tam je pisane ze k tomu treba aj tolerancia medzi ludmi a laska k prirode,takze tvoje bombi,zbrane a papiere su uplne zbitocne.tolko k tvojmu nazoru.
Pista77: Zijeme v realnom svete. Ak by aj hned teraz zavladla vsade anarchia a vsetky zbrane znicis, mozes si byt ista, ze VZDY sa najde niekto, kto si tu zbran vyrobi. Preco? Pretoze clovek je zo svojej podstaty egoista, ktory chce viac a viac a zobera sa sam sebou. Ak mu zrusis hrozbu trestu, nebude mat dovod konat "zle".
Ak nestaci priklad z nasej historie, tak priklad z nie tak davnej minulosti.
Kendo je japonsky serm az na to, ze ti chlapci maju na sebe brnenie, chranic krku aj hlavy a pouzivaju bambusove tycky na suboj. Preco? Najskor mali klasicke tupe mece, az na to, ze poniektori prisli na sposob ako ublizit/zabit aj s tupym mecom. Dostali drevenne a aj tak prisli na sposob ako sposobit tazky uraz aj smrt. S bambusom sa im to zatial nepodarilo... A aj to su take udery, ze keby nemaju to brnenie, tak sa pozabiju....
A nehovoriac o tom, ze ked je anarchia taka super, preco potom nie je? Uz miliony rokov sme predsa usporiadany v hierarchii, keby to bolo tak, zle, tak ten system je uz davno minulost. Nie nadarmo sa hovori, ze demokracia je zatial to najlepsie, co ludstvo vymyslelo.
Chavez: Ale sak ty si mimo...si precitaj co je anarchia poriadne...je to sloboda vyjadrovania a zmyslania a to malo platnost skor v komunizme kde boli tieto veci zakazane....ale ak si si vsimol zahrna to aj ochranu prirody a pod...cize by si si urcite nemohol vyklcovat lesik....
a anarchia ma v kazdom obdobi trosku iny vyznam, sa mi zda...dnes to uz urcite nie je o tom ze by neplatili nijake zakony a ze by sa doslova bojovlo proti vsetkemu co sme si vytvorili,je to skor o tom bojovat proti niecomu co sme si vytvorili,alebo co vytvoril niekto za nas a nesuhlasime s tym.
Ale pravdou je tiez ze minimalne polovica deciek co to nosi na tricku netusi co to tam vlasten maju...mne sa tiez paci ten znak ale nie som anarchistka,tak som to poriesila na tricku mam I AM NOT (anarchy znak)
Tinqa: VZDY bude nieco co sa niekomu nepaci. Mne sa tiez vselico nepaci a preto teraz budem anarchista? Btw ked uz mas nejake zakony a pravidla nemoze to byt anarchia, kedze anarchia=bezpravie. Sloboda vyjadovania a zmyslania je cosi uplne ine. To mas aj teraz, keby nie tak na tomto fore nie si (respektive uz ti klopu na dvere pani v uniformach).
A co dpc mate vsetci s ochranou prirody? Teraz to su anarchisti, prednedavnom to bolo doknca aj emo. Podla mna jediny, kto sa zaujima o zachranu prirody boli su a aj budu greenpeace a aj ti su poriadne stresteni, kedze podla nich by sme mali vypnut vsetky fabriky a vratit sa do jaskyn.
Pekne si to napísala, konečne nejaký logicky napísaný názor. Máš u mňa hitíka.
Stancii:
Si anarchistka? Hmmm na tie mám slabosť.
Chavez:
Podla toho jak vyskakuješ ako tajtrlík usudzujem že si si prečítal názor od Pista77 ale myslím si že si si ho vyložil ako Islamistický extrémista Korán....
Podla toho čo tu píšeš by som radšej bral ten život s oháňaním sa mamutov.
V poslednom príspevku si napísal že je anarchia bezprávie. Prd bezprávie zase špatne vyložené...
Anarchia je bezvládie to znamená, že človek musí mať isté obmedzenia aj v anarchii ale nemá si nachať skákať po hlave od nejakých debilov ktorý mu radia čo chce a potrebuje. Otom je anarchia že sa nenecháš keď do teba bude jebať nejaký vygumovaný fašista len za to že máš dlhé vlasy či si žid alebo čierny..
Že sa nenecháš ovplyvňovať kresťanskými drístamy otom, že piť nemôžeš húliť nemôžeš a že nemôžeš pretiahnuť ani svoje dievča....
Otom to je že nebudeš hlúpo veriť tým ktorý tvrdia že oni spasia národ že zlepšia tvoju životnú úroveň a popritom si hrabú pre seba....
Anarchia je aj otom že nakopeš riť nejakému prihamovanému jehovistovi, aby na teba nemieril s tými blbími brožúrkami a aby nemachroval s tou svojou teológiou keď nevychodil ani základnu...
Anarchia je to že keď ráno vstaneš nenecháš sa ovplyvňovať kecami o zdravom stravovaní a môžeš sa rozhodnúť čo si dáš na raňajky, či flambovaný steik, rožky a tresku alebo ovsené vločky. Že si v pohodičke zapáliš cigaretu a budeš srať na toho kto ti tvrdí že by si nemal fajčiť lebo skoro zomrieš...
Je to otom že si sadneš na schody otvoríš si čučko a budeš mať v paži všetkých ktorý na teba krivo zízajú...
A hlavne je to otom že keď povieš že čo si myslíš tak to každý rešpektuje......
Trash: vsetko co si napisal (prispevok 42), to vsetko mozem robit aj teraz a to bezvladie nie je.
Zober to logicky bezvladie znamena, ze si bez vlady niekoho. Nemas vladu = nemas zakony, ustavu atd. A kde inde ako v zakonoch a ustave, mas zakotvene, ze diskriminacia je protizakonna? Potom by si ju zlegalizoval a nielen to "dobre" ale aj to "zle". Ked zrusis vladu, zrusis vsetko to na com tato spolocnost zije, to na com funguje. Preto nemam rad anarchistov (podobne ako (neo)nacistov, antifasistov a vsetkkych ostatnych extremistov). O toto ide, bez vlady nemas spolocnost a clovek bez spolocnosti neprezije (vid historia a praludia atd). Nikto ti nehovori co si mas dat na ranajky, ze si nemozes sedet na schodoch a pit svoje cuco, kludne posli jehovistku do prdele, ser na fanatikov a bi sa s nackami. Nikto ti v tom nebrani, ale ked preseres zakon, tak sa priprav na to, ze za to zaplatis. Pretoze, vsetci sme si rovni aj ked sa ti to nepaci a teda tak ako sa tebe nepaci, ze ta mlatia nackovia, tak sa zrejme nackom nepaci, ze ich mlatis ty a z ich pohladu si ty ten "zly"....
Daloby sa o tom veľa polemizovať. A možno som pre tých náckou zlý ale. Na koho stranu sa radšej postavýš? Na moju alebo na stranu nejakých fašistických zmrdou?....
Trash pre mna afak jak nacek, taka ista zberba, jediny rozdiel je, ze afa stoji vlavo a naci vpravo. Vydrbat obe z tejto krajiny a bude nam fajn Jo vlastne vsetkych extremistov, nech nie som "rasista"
Ja nosim anarchiu a nie preto ze sa mi ten znak paci ale preto ze ANARCHIU UZNAWAM!!!! Ake su vase nazory sebecke co by asi taq nastalo niekto by was odjebal...ale stalo by to zato powedat si kde len ches komu len chces.....kazdemu!!!!! co si myslis a co aj chces!!ajsne ze by sa vrazdilo a zabijalo a mozno preto ma to vzrusuje nastolit anarchiu...je to urcite jeden z dovod....a dnesna policia je skorumpovanma a potlaca uplne slobodu nezmyslene zakony....no jasne ziadne by neboli a aky problem....bol by tu chaos?? A nebolo by to fajn aj taq nasa zem sa vali do zahuby globalnymi katastrofami .....vlastne cely organizowany stat ktory vznikol z anarchie by aj taq aj skoncil !!!
Ziadne klamstva podvody(naco podvody wed kazdy by vzaal iniciativu do svojich ruk ) konecne by vsetci ukazali prawu tvar !!!!zaidne afekty pretvarky lebo by im nikto nemohol vziat ich nazor....jaka kolwek haluzina by niekoho napadlo no taq kde MA obmedzenie co mu zakazuje urobit ju..dalsi dovod preco uznawam, anarchiu .UPLNE SLOBODA co ta len napadne robis ...ale v dnesnej spolocnosti ams nakazane co mozes robit a co MUSIS robit ked nastane anarchia ..nemas ziadne povinnosti ,ale ani ziadne prawa(z tohto dovodu sa viacery pokritci boja nastolenia anarchie )ale chodte do certa ako vyuziwate te svoje prawa ktore su zakomponovane do nezmyselnych zakonov ktore nam nakazuju aky ma byt nas ziwot obmedzeny nudny!!!! ...hej mylsite ze aj v dnesnej spolocnosti mame zatial to prawo powedat si „svoj nazor“ ake trapne lenze skoro nikdy to nie je taq ze s tm anzorom mozme aj zit je to to ako nam statut a vsetky zakony obmedzenia zavelia ako mame zit a co si mozme a co nesmiem mysliet !!!!!!!!koniec nech si konecne mozem mysliet co my chcem nie co mozme!!!!! naco su zakony ????aha kto sa cim previni kto co ukradne koho zabije kto urobi spreneveru kto sfalsuje .....KTO MA VIAC PENAZI!!! Fuuuuuuuuujjjjjjj vsetci tuzite po peniazoch .......preto sa vam anarchia vobec nepozdawa!!!!! Kebyze nie ste zatazeny na peniaze materialny svet bohatstvo kolko kto coho ma....ANARCHIA by bola realna kazdy by zil svoj ziwot jak on chce co ho robi stastnym myslim v duchovnom ziwote ...kde odmietam materialen hodnoty ktore vsetkych zaslepuju–– toto je ten hlavny dovod preco ANARCHIA nie je lebo ludia su zatazeny na materialne hodnoty ale ak by to taq nebolo anarchia by bolo skutocne uzastna a ludia by si ziwot dokazali skutocne uziwat  nie ako teraz ktora spolocnost sa hrnie do p...
VY SA BOJITE ANARCHIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!uznawam ja uznawam anrchiu
Anarchistka , ty si pod pojmom anarchia prestavuješ totálny bordel a ešte ho aj uznávaš ?Anarchia je bezvladie ale nie špina na zemi ! si prečitaj knihu přichazajici anarcihe od Roberta D. Kaplana ktory vravi o deštrukcii spoločnosti alebo etše lepšia kniha od Fernando Pessoa ,Bankar ANARCHISTA kde vysvetluje anarchizmus ako za vnutorny postoj k svetu a vnutornu slobodu ktorá je oproti matelialnej neporovnatelna ,čiže môžeš mať ty reči ako ti vadi materializmus ale vadi ti preto lebo všetko vnímaš materialisticky ,dôležita je vnútorna sloboda ,keby si žila v dobe komunizmu tak by si mohla tvrdiť aj že nemaš pravo na vlastny nazor ale dnes sa ty zo svojim nazorom utopiš medzi milionmi dalšimi ludmi s podobnym nazorom a každy ťa ma v paži
Akoze Anarchistka ty mas kolko rokov sa uvedom prosim ta a trocha sa zamysli nad svojimi nazorm....Ako moze fungovat bezvladie, to naozaj vyhovuje len povalacskym sockam ako su punkaci....ty kokos nemam slov ako moze byt niekto tak jebly a uznavat anrachiu...
Čo je to anarchia? Slovo Anarchia znamená v preklade absencia vlády, čiže žiadne autority. Každý ma byť každému rovný, rešpektovať jeho osobné potreby a nesprávať sa nadradene. Na vyjadrenie jednej myšlienky použijem slová anarchistu A. Berhausa: Anarchizmus znamená, že môžeš byť slobodný, nikto ťa nemôže zotročiť, nikto ti nemôže rozkazovať, nikto ťa nemôže okradnúť, nikto ťa nemôže využiť. Znamená byť slobodný, robiť veci, ktoré chceš robiť a nebyť nútený to, čo robiť nechceš.
Kazdy clovek ma v sebe daimonium...co je svedomie...vnutorny hlas,ktory nuti cloveka robit dobro,aby mohol zit dlhsie...priroda to tak vymyslela...svedomie nas ma chranit jedneho pred druhym.
Anarchisti su ludia,ktori nepotlacaju svoje svedomie,aby dosiahli svoje ciele...maju jediny ciel a to zit slobodne a byt nezavysli od druhych ludi.
Nechcu byt pritazou chcu byt prospesni...
Avsak na svete je vela bolesti a ludia su frustrovani a niektori z nich zneuzivaju slovo anarchia,aby zakryli svoje nedostatky sami pred sebou...
A to je nespravne voci slobode,ze ludia ktori sa sami sputavaju sa chcu aj tymto sposobom oslobodit...
Anarchisti tvrdia, že všetko zlo je spôsobené popretím prirodzenosti a zavádzaním umelých inštitúcií a štruktúr. Jedinec musí mať možnosť sám rozhodovať o svojom živote a osude. Nikto nemá právo nútiť ho do niečoho, čo by sám nechcel, ani ak je k tomu nútený väčšinovou spoločnosťou. Z toho dôvodu anarchisti odmietajú uznať opodstatnenie vlády, štátu či polície.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
60 komentov
Btw neviem co riesis, anarchiu zavrhol uz Aristoteles a Platon a to bolo pekne davno
presne ako pesnička Anarchy in UK od Sex Pistols
Rebeliatqo: anarchia niako nesuvisi s punkom..
Ale ak pojem anarchia znamená slobodu vôle,vyznania, slobodu slova atd. tak podľa mňa je to to čo všetkým ľudom chýba ,ľudia sa boja otvoriť čo by anarchia (ako politický systém) ľudom dopriala slobodu a každý by si mohol robiť čo chcel ,ale zas na druhej strane keby každý robil to čo chcel tak by sa kradlo a zabíjalo ako v tých afrických regionoch ,lenže ľudom vadia zbitočné a prehnané policajné akcie ktoré potlačajú slobodu a nie kriminalitu a nezmysluplné politické zákony ,politické kabarety ,utajovania ,klamanie ľudom do očí atd., keby je demokracia ozaj demokraciou tak si myslím že je to v pohode
ja radsej pojdem do izraela do nejakeho kibucu
podla mna by bola blbost uplne anarchistickymstat
ludia ani zver by to nezvladla ale aspon ciastocne by to slo....vlada ludu! totalna ...zadny gasparovic....
Ak nestaci priklad z nasej historie, tak priklad z nie tak davnej minulosti.
Kendo je japonsky serm az na to, ze ti chlapci maju na sebe brnenie, chranic krku aj hlavy a pouzivaju bambusove tycky na suboj. Preco? Najskor mali klasicke tupe mece, az na to, ze poniektori prisli na sposob ako ublizit/zabit aj s tupym mecom. Dostali drevenne a aj tak prisli na sposob ako sposobit tazky uraz aj smrt. S bambusom sa im to zatial nepodarilo... A aj to su take udery, ze keby nemaju to brnenie, tak sa pozabiju....
A nehovoriac o tom, ze ked je anarchia taka super, preco potom nie je? Uz miliony rokov sme predsa usporiadany v hierarchii, keby to bolo tak, zle, tak ten system je uz davno minulost. Nie nadarmo sa hovori, ze demokracia je zatial to najlepsie, co ludstvo vymyslelo.
a anarchia ma v kazdom obdobi trosku iny vyznam, sa mi zda...dnes to uz urcite nie je o tom ze by neplatili nijake zakony a ze by sa doslova bojovlo proti vsetkemu co sme si vytvorili,je to skor o tom bojovat proti niecomu co sme si vytvorili,alebo co vytvoril niekto za nas a nesuhlasime s tym.
Ale pravdou je tiez ze minimalne polovica deciek co to nosi na tricku netusi co to tam vlasten maju...mne sa tiez paci ten znak ale nie som anarchistka,tak som to poriesila na tricku mam I AM NOT (anarchy znak)
A co dpc mate vsetci s ochranou prirody? Teraz to su anarchisti, prednedavnom to bolo doknca aj emo. Podla mna jediny, kto sa zaujima o zachranu prirody boli su a aj budu greenpeace a aj ti su poriadne stresteni, kedze podla nich by sme mali vypnut vsetky fabriky a vratit sa do jaskyn.
Pekne si to napísala, konečne nejaký logicky napísaný názor. Máš u mňa hitíka.
Stancii:
Si anarchistka? Hmmm na tie mám slabosť.
Chavez:
Podla toho jak vyskakuješ ako tajtrlík usudzujem že si si prečítal názor od Pista77 ale myslím si že si si ho vyložil ako Islamistický extrémista Korán....
Podla toho čo tu píšeš by som radšej bral ten život s oháňaním sa mamutov.
V poslednom príspevku si napísal že je anarchia bezprávie. Prd bezprávie zase špatne vyložené...
Anarchia je bezvládie to znamená, že človek musí mať isté obmedzenia aj v anarchii ale nemá si nachať skákať po hlave od nejakých debilov ktorý mu radia čo chce a potrebuje. Otom je anarchia že sa nenecháš keď do teba bude jebať nejaký vygumovaný fašista len za to že máš dlhé vlasy či si žid alebo čierny..
Že sa nenecháš ovplyvňovať kresťanskými drístamy otom, že piť nemôžeš húliť nemôžeš a že nemôžeš pretiahnuť ani svoje dievča....
Otom to je že nebudeš hlúpo veriť tým ktorý tvrdia že oni spasia národ že zlepšia tvoju životnú úroveň a popritom si hrabú pre seba....
Anarchia je aj otom že nakopeš riť nejakému prihamovanému jehovistovi, aby na teba nemieril s tými blbími brožúrkami a aby nemachroval s tou svojou teológiou keď nevychodil ani základnu...
Anarchia je to že keď ráno vstaneš nenecháš sa ovplyvňovať kecami o zdravom stravovaní a môžeš sa rozhodnúť čo si dáš na raňajky, či flambovaný steik, rožky a tresku alebo ovsené vločky. Že si v pohodičke zapáliš cigaretu a budeš srať na toho kto ti tvrdí že by si nemal fajčiť lebo skoro zomrieš...
Je to otom že si sadneš na schody otvoríš si čučko a budeš mať v paži všetkých ktorý na teba krivo zízajú...
A hlavne je to otom že keď povieš že čo si myslíš tak to každý rešpektuje......
Ničiť kradnúť rabovať...............
Za milióny tých čo bes strechy a jedla.
Za slzy v očiach bezbranných deti.
Za slnko šťastné ktoré pre všetkých svieti.
Za krvavé stopy americkej krásy.
Novodobí bojovníci armády spásy.
Za zástupy mučených na celej zemi.
Už nikdy viac hluchí slepí a nemí.
Posledná voľba ľudstva vzpláva,
otroci hor sa k víťazstvám.
Rozborime sveta starý základ,
svet predsa patrí všetkým nám....
Už niet kam ustúpiť späť cesty niet.
Príliš veľa bolo slov a prázdnych viet.
Veď je to základné ľudské právo.
Keď kráľ je zradca tak dole s kráľom!
Ničiť kradnúť rabovať!!!!!!
Zober to logicky bezvladie znamena, ze si bez vlady niekoho. Nemas vladu = nemas zakony, ustavu atd. A kde inde ako v zakonoch a ustave, mas zakotvene, ze diskriminacia je protizakonna? Potom by si ju zlegalizoval a nielen to "dobre" ale aj to "zle". Ked zrusis vladu, zrusis vsetko to na com tato spolocnost zije, to na com funguje. Preto nemam rad anarchistov (podobne ako (neo)nacistov, antifasistov a vsetkkych ostatnych extremistov). O toto ide, bez vlady nemas spolocnost a clovek bez spolocnosti neprezije (vid historia a praludia atd). Nikto ti nehovori co si mas dat na ranajky, ze si nemozes sedet na schodoch a pit svoje cuco, kludne posli jehovistku do prdele, ser na fanatikov a bi sa s nackami. Nikto ti v tom nebrani, ale ked preseres zakon, tak sa priprav na to, ze za to zaplatis. Pretoze, vsetci sme si rovni aj ked sa ti to nepaci a teda tak ako sa tebe nepaci, ze ta mlatia nackovia, tak sa zrejme nackom nepaci, ze ich mlatis ty a z ich pohladu si ty ten "zly"....
Daloby sa o tom veľa polemizovať. A možno som pre tých náckou zlý ale. Na koho stranu sa radšej postavýš? Na moju alebo na stranu nejakých fašistických zmrdou?....
Ziadne klamstva podvody(naco podvody wed kazdy by vzaal iniciativu do svojich ruk ) konecne by vsetci ukazali prawu tvar !!!!zaidne afekty pretvarky lebo by im nikto nemohol vziat ich nazor....jaka kolwek haluzina by niekoho napadlo no taq kde MA obmedzenie co mu zakazuje urobit ju..dalsi dovod preco uznawam, anarchiu .UPLNE SLOBODA co ta len napadne robis ...ale v dnesnej spolocnosti ams nakazane co mozes robit a co MUSIS robit ked nastane anarchia ..nemas ziadne povinnosti ,ale ani ziadne prawa(z tohto dovodu sa viacery pokritci boja nastolenia anarchie )ale chodte do certa ako vyuziwate te svoje prawa ktore su zakomponovane do nezmyselnych zakonov ktore nam nakazuju aky ma byt nas ziwot obmedzeny nudny!!!! ...hej mylsite ze aj v dnesnej spolocnosti mame zatial to prawo powedat si „svoj nazor“ ake trapne lenze skoro nikdy to nie je taq ze s tm anzorom mozme aj zit je to to ako nam statut a vsetky zakony obmedzenia zavelia ako mame zit a co si mozme a co nesmiem mysliet !!!!!!!!koniec nech si konecne mozem mysliet co my chcem nie co mozme!!!!! naco su zakony ????aha kto sa cim previni kto co ukradne koho zabije kto urobi spreneveru kto sfalsuje .....KTO MA VIAC PENAZI!!! Fuuuuuuuuujjjjjjj vsetci tuzite po peniazoch .......preto sa vam anarchia vobec nepozdawa!!!!! Kebyze nie ste zatazeny na peniaze materialny svet bohatstvo kolko kto coho ma....ANARCHIA by bola realna kazdy by zil svoj ziwot jak on chce co ho robi stastnym myslim v duchovnom ziwote ...kde odmietam materialen hodnoty ktore vsetkych zaslepuju–– toto je ten hlavny dovod preco ANARCHIA nie je lebo ludia su zatazeny na materialne hodnoty ale ak by to taq nebolo anarchia by bolo skutocne uzastna a ludia by si ziwot dokazali skutocne uziwat  nie ako teraz ktora spolocnost sa hrnie do p...
VY SA BOJITE ANARCHIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!uznawam ja uznawam anrchiu
Anarchisti su ludia,ktori nepotlacaju svoje svedomie,aby dosiahli svoje ciele...maju jediny ciel a to zit slobodne a byt nezavysli od druhych ludi.
Nechcu byt pritazou chcu byt prospesni...
Avsak na svete je vela bolesti a ludia su frustrovani a niektori z nich zneuzivaju slovo anarchia,aby zakryli svoje nedostatky sami pred sebou...
A to je nespravne voci slobode,ze ludia ktori sa sami sputavaju sa chcu aj tymto sposobom oslobodit...
Kazdy clovek robi chyby,priroda to vymyslela tak,aby sa clovek z tych chyb ponaucil...
Avsak,ked clovek robi chyby zamerne preslapuje na mieste a jeho vyvoj ako ludskej bytosti zostava na tej istej urovni...
Pricom ucitel nie je autoritou je tym,ktori odozdava svoje skusenosti a poznatky svojmu ziakovi za ucelom lepsieho zivota...
Ucitel je vzorom nie velitelom...
Ucenie nie je povinnost,ale cnost...
Cnost je produktom svedomia...
Svedomie je to co nas nuti konat dobro...
dobro je cinnost za ucelom obohatenia seba a ostatnych ludi...
Nie je to dobro, ked koname len pre seba a nie je to dobro, ked koname len pre ostatnych...
Ja = spolocnost, spolocnost = ja
Anarchisti tvrdia, že všetko zlo je spôsobené popretím prirodzenosti a zavádzaním umelých inštitúcií a štruktúr. Jedinec musí mať možnosť sám rozhodovať o svojom živote a osude. Nikto nemá právo nútiť ho do niečoho, čo by sám nechcel, ani ak je k tomu nútený väčšinovou spoločnosťou. Z toho dôvodu anarchisti odmietajú uznať opodstatnenie vlády, štátu či polície.