@method no a čo keď sa pochytím..aj tak je to tu len net tak si môžem slobodne vyjadrovať názor a netrápi ma nič...a ja sa nechcem že moc pochytiť ale keď už sa pochytím tak nuž čo
@wera55555 Chaos. Keby tu bolo totálne bezvládie a každý si robil, čo chce, tak by to bolo ešte horšie než teraz, lebo teraz, aj napriek tomu, že každý si robí čo chce, tak predsalen nie natoľko, keby MOHOL. Proste HNUS! A skaza.
anarchizmus je utopisticky nezmysel, ktory sa neda v sucasnosti aplikovat na ziadnu europsku krajinu. cital som o jednej fabrike v juznej amerike ktora je riadena na anarchistickom pricipe, teda ze tam nie su ziadny nadriadeny a opracovnici su si vsetci rovny co sa tyka riadenia spolocnosti, ale to je juzna amerika ...
anarchisticke demotracie patria medzi tie najnicivejsie, medzi anarchistami je vela fetakov, nezamestnanych flakacov, pubertalnych vyrastkov... pre mna je to ten najvsivavejsi odpad
@wera55555 definuj co je podla teba anarchizmus a ake vyhody prinasa, a nekopiruj ziadne clanky prisim
@krotafunebracka ja viem že keby tu bolo totálne bezvládie tak by tu bol úplný chaos...preto som ja hlasovala, že súhlasím, ale len čiastočne myslím, že vcelku je to dobrá myšlienka,hlavne v tej časti, že si neprajú žiadne vykorisťovanie človeka človekom...
K teme: Myslienka anarchizmu je velmi krasna, nepochybne. No, uprimne, ludstvo asi nebude nikdy na tolko uvedomele, aby to tymto stylom mohlo fungovat. Aj tak ma pobavili anglicki anarchisti, ktori tvrdili, ze niesu za nasilie etc. a potom ten atentat na vladnych predstavitelov trosku si nasrali
@19 Všetky deti si myslia, že aké by to bolo super, keby im nikto v ničom nebránil, nepindal a nemuseli by nič robiť.
Ale keby si teda robili, čo by chceli a niekoho by tým nasrali, tak aj on by si robil, čo by chcel a to by už bolo horšie.
A keby nemuseli chodiť do školy a potom do práce, tak sa môžeme vrátiť do praveku a ísť loviť mamuty. Ale pochybujem, že títo veľkí „anarchisti“ by si vedeli aspoň dopestovať paradajky.
Anarchia je politická teória, ktorá žiada odstránenie akejkoľvek formy autority a ktorá chce skoncovať s vykorisťovaním človeka človekom...
Sloboda,ale tak isto aj rovnosť, solidarita, vzájomná pomoc...to sú kľúčové hodnoty ktoré vyznávajú anarchisti...(teda mali by)
Naprostá väčšina anarchistov je proti náboženstvu, ale všetci nie sú nutne ateisti(osoby popierajúce existenciu všetkého božstva). Niektoré protináboženské presvedčenia pochádzajú skôr z ich odporu k hierarchickej forme presadzovanej cirkvou...
Anarchisti,hlboko pobúrení usporiadaním spoločnosti a jej nerovnosťami, chcú spraviť ľudí slobodnými v solidárnom svete...
no toto nie je okopírované...ale pekne napísané...je to vlastne to, z čoho som vychádzala že čo je anarchizmus...
mne sa na myšlienke anarchizmu páči hlavne tá časť že odmietajú anarchisti vykorisťovanie človeka človekom...
musime mat svojich sefov aj zvierata ho maju.keby nebolo nikoho kto by nam rozkazoval no neviem co by tu bolo.ale taku miernejsiu anarchiu by som privital.
treba si aj uvedomiť rozdiel medzi anarchistom a voľnomyšlienkarom...
Z definície je anarchista zástancom anachizmu.Tak isto z definície je voľnomyšlienkar zástancom absolútnej slobody jednotlivca vo veci politiky. Byť si, jemný rozdiel zaslúží zdôraznenie, ako ostatne písal anarchista aniel Guérin, že "dnes sú oba termíny zameniteľné".
28. to som sa ti prave snazil naznacit. komunisti zacali so sladkymi recami o rovnosti a ich era bola jedna z najvacsich katastrof v historii ludstva. Anarchisti maju teraz sladke reci a kebyze sa nahodou stane anarchia skutocnostou tak to dopadne tiez katastroficky.
@zamidari@32 práveže neviem...asi ..nie asi ale určite sa to nestane...ale presvedčenie môžem predsa mať...ja sa aj tak ani nemienim zúčastňovať anarchistických aktivít pretože mám aj iné lepšie presvedčenia za ktoré si chcem bojovať...vlastne možno by som si aj za toto bojovala keby to bolo dosiahnuteľné ale keďže nie je...nuž čo
Ja by som bol skôr za socializmus ale momentálne na to ľudstvo nieje pripravené pretože sme všetci chamtiví... alebo ešte komunizmus ak by bol z šengenom a slobodou prejavu
Som proti anarchizmu. Ludia system proste potrebuju (tym netvrdim, ze sa mi tento system paci). Clovek je tvor prilis egoisticky, chamtivy a arogantny na to, aby mohol zit v anarchizme. (Kazdy zivocisny a dokonca aj rastlinny druh ma svoj system a nie je to tym, ze by ich to bavilo.)
Ludia su ku*vy a ziadny debilny anarchizmus by tu nefungoval, uz tu tisicky rokov funguje system hierarchie a tak je to spravne. Ak sa vam to nepaci tak sa chodte stazovat Kukovy lebo na tom nic nezmenite
A ešte dodávam, že tá základná myšlienka je pekná. Ale len myšlienka - prax je iná... Aby niečo také mohlo fungovať, ľudia by najprv museli vedieť, kde sú ich hranice - čo môžu a čo nie, lebo potom nastáva, že sloboda jedného človeka narušuje slobodu druhého človeka a to je už zle...
Kokotina, predsa to že sú nejaké autority a to že sme tam kde sme má nejaký dôvod prečo tu nie je anarchia. To už skôr unifikačná spoločnosť ako mravenisko aby to mohlo vôbec fungovať, ale anarchia aj tá myšlienka totál nezmysel
Anarchia ako taka : rob si co chces tak nie. Ludia skutocne potrebuju system inac by sme rychlo vyhynuli, ale ked clovek vidi ako obycajni ludia ktori system podporuju trpia na ukor systemu, pretoze system haji tych ktori robia bordel, tak v tom pripade som proti systemu.
@Wera55555 teraz by to skoncilo urcite nejakym masakrom.. mozno v dalsom veku slnka by to bolo OK ludia na anarchiu nie su pripraveni. a uz vobec nie tie socky, co ju zvyknu hlasat. aby system riadeny anarchiou neskolaboval a prosperoval, museli by sa odstranit zle vlastnosti ludi ako zavist, chamtivost a pomstychtivost, co podla mna nikdy nebude. inac by tu vznikol taky neskutocny bordel, aky si nevieme predstavit ani v najkrvavejsom akcnom filme. kazdy by kazdeho zabijal pre somariny a nakoniec by prezil ten najväcsi grazel s tym, zevsetci slusni ludia by boli mrtvi medzi prvymi...
Pri ludskych povahach je to uplna picovina @wera55555 myslienky komunizmu vlastne nikdy neboli v skutocnosti uskutocnene.....a nebolo by odveci sa nenavazat za kazdu hovadinu do ludi, zbytocne si riesit nervy z real life niekde na nete
56. @wewo A to si sa odkial dozvedel, ze chceli vyhubit celu populaciu okrem nemecka. Oni sa snazili zbavit kapitalistov a sionistov, lebo prave zidovsky obchodnici a bankovnici, vykoristovali europu. Takze v tom antikapitalizme a "protivykoristovatelskym" myslienkam su si nacizmus, komunizmus, anarchizmus... za jedno
není o čom.. bez vladie by udobrilo celu zem pretože jediny kto vždy vytvaral konflikty su politici. Vykradačky a vraždy a taketo veci neriešim to tu bolo aj bude vždy nech je system aký chce.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
tak by bolo na čase :p
a mimochodom,ja som s tebou husy nepásla,tak mi nevrav,že mám držať hubu..
dovi,už tu nebudem prispievať,nač zbytočné nervy s podpriemernými aknetami a ich majiteľmi..
anarchisticke demotracie patria medzi tie najnicivejsie, medzi anarchistami je vela fetakov, nezamestnanych flakacov, pubertalnych vyrastkov... pre mna je to ten najvsivavejsi odpad
@wera55555 definuj co je podla teba anarchizmus a ake vyhody prinasa, a nekopiruj ziadne clanky prisim
Ale keby si teda robili, čo by chceli a niekoho by tým nasrali, tak aj on by si robil, čo by chcel a to by už bolo horšie.
A keby nemuseli chodiť do školy a potom do práce, tak sa môžeme vrátiť do praveku a ísť loviť mamuty. Ale pochybujem, že títo veľkí „anarchisti“ by si vedeli aspoň dopestovať paradajky.
Anarchia je politická teória, ktorá žiada odstránenie akejkoľvek formy autority a ktorá chce skoncovať s vykorisťovaním človeka človekom...
Sloboda,ale tak isto aj rovnosť, solidarita, vzájomná pomoc...to sú kľúčové hodnoty ktoré vyznávajú anarchisti...(teda mali by)
Naprostá väčšina anarchistov je proti náboženstvu, ale všetci nie sú nutne ateisti(osoby popierajúce existenciu všetkého božstva). Niektoré protináboženské presvedčenia pochádzajú skôr z ich odporu k hierarchickej forme presadzovanej cirkvou...
Anarchisti,hlboko pobúrení usporiadaním spoločnosti a jej nerovnosťami, chcú spraviť ľudí slobodnými v solidárnom svete...
no toto nie je okopírované...ale pekne napísané...je to vlastne to, z čoho som vychádzala že čo je anarchizmus...
mne sa na myšlienke anarchizmu páči hlavne tá časť že odmietajú anarchisti vykorisťovanie človeka človekom...
Z definície je anarchista zástancom anachizmu.Tak isto z definície je voľnomyšlienkar zástancom absolútnej slobody jednotlivca vo veci politiky. Byť si, jemný rozdiel zaslúží zdôraznenie, ako ostatne písal anarchista aniel Guérin, že "dnes sú oba termíny zameniteľné".
hm, radšej si vypite ľudia..
Súhlasím.
A ešte dodávam, že tá základná myšlienka je pekná. Ale len myšlienka - prax je iná... Aby niečo také mohlo fungovať, ľudia by najprv museli vedieť, kde sú ich hranice - čo môžu a čo nie, lebo potom nastáva, že sloboda jedného človeka narušuje slobodu druhého človeka a to je už zle...