Nie som úplná začiatočníčka ale ani vysoko pokročilá. Niečo také, aby to bolo zaujímavé a mala som chuť sa k tej knihe vracať a nie sa nútiť do čítania.
Poslednu knihu co som po anglicky citala bolo All the Bright Places.. Dost putavo pisane takze som to precitala za par dni a bola tam vpohode anglictina, nic tazke
ak zacinas s citanim, poohliadni sa po knizniciach but po dvojjazycnej literature, ze ma na jednej strane anglicku a na druhej strane hned vedla slovensku verziu, alebo skus zjednodusene knihy, napr Pinguin, ze su podla urovne, trebars na B1.
Ak chces citat uz normalne knihy tak potom trebars Little prince, alebo zacni s rozpravkami
Len si najdi nejaku ktora ta bude zaujimat, aby si mala motivaciu to docitat :S slovnik do ruky a ides...dvojjazycne su dost naprd, zbytocne predrazene. A aj tie rozne zjednodusene verzie klasik - ukrati ta to o dost z povodneho diela nam to davaju ako povinne citanie v skole, nic moc teda... Ked chces nejaku konkretnu, tak mne sa strasne lubili The perks of being a wallflower(dost lahka anglictina)
Ja som si posledné kúpil pána prsteňov so slovníkom. Polovici slov nerozumiem, je to strašne umelecké a fantastické. Hoci filmy mam pozrete aj Hobbita prečítaného, len zrazu táto mi robí problém. A nebaví ma listovať v hrubom slovníku stále, Google translator ti tiež preloží hocijakú hlúposť.
Svojim cestovaním som si začal zbierať knižky z rôznych antikvariátov a starých knižníc po svete, odporúčam hocijaký žáner, niečo staršie, sú ľahko dostupné a zaujímavé! náročnosť zistíš hneď na prvej stránke,.. No len ťažko sa zháňajú asi tu na Slovensku také staršie anglické knižky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ak chces citat uz normalne knihy tak potom trebars Little prince, alebo zacni s rozpravkami