Ani neviem ako to nazvať, ale skúste si to prečítať.
Dlho nad tym rozmyšlam ale ked chcem niečo k tomu napisat, moc mi nejdu pismenka. Ide o to, že už dlhšiu dobu ma trapi jedna vec. Myslite si, že ludia ktori su viac nachylni, resp. citlivejsi a všetko znašaju "horšie" - maju psychicke problemy su automati
pokiaľ si myslíš že je to naozaj veľmi vážne, vyhľadaj lekársku pomoc alebo sa o tom s niekým porozprávaj. myslím že každý má za sebou niečo nepríjemné, na čo dosť často spomína. to ako to zvláda záleží aj od povahy
@oveckaa ludia majú jednu obrovskú výhodu ,,myslia si že myslia a že majú slobodu rozhodovania atď,, využi to ... keď vieš kde je problém, vieš aj ako si predstavuješ že by si ho riešila, teda poznáš riešenie ... nikto nepovedal že je to lahké, sama to dobre vieš ... ale vieš čo je zlé, vieš čo chceš ... a máš silu a schopnosť to zmeniť, prečo to potom neurobíš? čo ti bráni? ... ale prosím ťa nepíš mi tu hovadiny ktoré ti v tom brania ako napríklad lenivosť uvažovať alebo slabosť, depresie a podobne...nikto to nemá lahké ... proste si urovnaj v hlave čo chceš a urob to ... pokial je to čo chceš pozitívne myslenie a nemyslenie na ten model ktorý si opísala tak to proste iba urob a snaž sa o to ... z ničoho nič sa nič len tak neurobí samo ... ale keď si už povieš ,,idem na to,, tak to výsť môže ... porozmýšlaj nad tým čo som napísal ...a až nazbieraš dosť odvahy na to nenechať si ovplyvniť myslenie negatívnym okolím okolo seba, potom budeš dosť silná na zmenu ... a následne ju urobíš ... máš moju podporu
@oveckaa Ahoj, určite to majú takýto ľudia ťažšie, sám k nim patrím niekedy. Lepšie sa žije takým, čo "majú na háku", aj sa to hovorí, veď nerieš, lenže niekedy sa to naozaj nedá. Neviem aký máš problém, ale neboj sa nie si sama, aj iný majú problémy tak ako ty. To ti hovorím na povzbudenie. Skús sa od toho odpútať, robiť niečo, čo ti zmení trochu myslenie, raduj sa z maličkostí a keď to na teba doľahne, nebráň sa tomu, nechaj to prejsť cez seba a aj to nechaj odísť, aby si mohla normálne fungovať
@1 Bola som u psychologičky. Prvy raz sa mi to zdalo že tam riešime dost nepodstatne veci, ani sme sa nedostali k tomu, prečo som tam prišla, tak neviem. Ale nabuduce to snad vide a ak nie, asi sa na to vykašlem. @2 No hovori sa že každemu život "uvali" tolko, kolko sam zvladne. A presne viem v čom je chyba a čo treba riešiť ale asi ako povedal @3 že to treba hlavne nechat prejst, potom začat riešit, ...inak povedane,, ked bude na to ten spravny čas, čo asi aj je
Dakujem za reakcie...
kasli na to. pomozes si len a len sama.
kecanie ti nepomoze...rob to co citis, ze ti pomoze...
cim viac budes pocuvat rozne rady, budes dostavat aj uplne protichodne navody...preto chod len za svojim...
Ale stále nechápem aká myšlienka ta napadla... lebo ten úvod je strašne všeobecný. Sústreď sa na tú myšlienku. O čom je? Čo je jej podstatou? Prečo prišla? atď. Poprípade skús ju viac popísať.
@james98 hmm...proste som v ten moment začala riešit problem, ktory som nikdy predtym neriešila ale v tu sekundu akoby "vyskočil" na povrch a odvtedy sa neviem posunut dalej...
Toto vyzera ako panicka porucha trosku, resp. nejaka jej prapodivna variaca. Ak sa bojis niecoho co ani nie je a je to az obsedantne rozmyslanie nad niecim, treba to riesit. Zbytocne si to nevyvolavaj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
moj prvy pokus o pomoc
@2 No hovori sa že každemu život "uvali" tolko, kolko sam zvladne. A presne viem v čom je chyba a čo treba riešiť ale asi ako povedal @3 že to treba hlavne nechat prejst, potom začat riešit, ...inak povedane,, ked bude na to ten spravny čas, čo asi aj je
Dakujem za reakcie...
@4
-teda ani moju, prepáč
kecanie ti nepomoze...rob to co citis, ze ti pomoze...
cim viac budes pocuvat rozne rady, budes dostavat aj uplne protichodne navody...preto chod len za svojim...