ahoj chcela by som sa opýtať ... je tu niekto taký kto chodil na bilingvu alebo o tom nieco vie ? ... rozhodujem sa pre skolu a chcem vediet ci je táto skola dobrá ci sa to oplatí plusy a mínusy ... dik
@kelly152132 vcies moja chcem si to poriadne premysliet myslim ze to je dost zavazne rozhodnutie a nechcem to len tak typnut ... a chcem vediet nacom som
@rachel1 ak chceš robiť niečo z fyzikou alebo byť lekárka, určite tam nechoď.. podľa toho čo chceš robiť v budúcnosti sa musíš rozhodnúť ale inak sa tam brali naše známky, robili sme prijímačky z matematiky, slovenčiny, psychologické testy a talentové skúšky... ale kritéria prijatia sú bohužial na každú školu iné, čiže toto sa povedať nedá...
@somslavka Ja chodím zase do Sučian a dovolím si povedať, že v Žilinskom kraji sme asi najlepšia škola aj na slovenčinu napríklad ak sa pozrieš na výsledky maturít z minulých rokov. A ja mam taký dojem , že je u nás aj super matika .....
@corwinuss nehovorím, že sa mýliš, ale že sa chváliš.... musíš sa chváliť vlastnými výsledkami a nie školy celkovo... a ako tak pozerám, strašne vysoké percento vašich minuloročných maturantov študuje spoločenskovedné odbory, čo je bilingválna klasika
Pozri ja som zameraný prírodovedne.... a áno to je pravda ale na rozdiel od iných gymnázia aspon to idú študovať na riadne univerzity.... A neboj sa niesom priemer patrím k lepším mám aj výsledky ktorými sa nebudem verejne chváliť..... a ja sa nechválim školou ale chválim školu.....
@corwinuss veď hej, všimla som si, že 1/3 to bola VB a všimla som si aj to, že chceš byť chemický inžinier, to sa mi páči, hoci chémiu nemusím a myslím, že moja kamoška tam od vás študovala to IB, čo si riešil vo fórach
Pozri ani mne sa nepáči , že všetci chcú u nás humanity študovať.... Tak ale mne je to jedno.... Po maturite dostanem štátnice .... Maturujem inetrnú z Aj na C1 a toto máš málokde takto. Nejde len o výsledky školy čo sa rozprávam tak sa až hrozím , že niekde ešte zápisy dávaju na strednej u nás je úplne ina rétorika..... čistý liberalizmus
@romanzkrajinyx asi tak nechápem tých čo sa do gymnázií navážajú... O čo je lepšia priemyslovka ak z nej cheš ísť na výšku?-horšia je matiku ťa tam nenaučia poriadne.... ani integrály ťa inde ako na gymploch nenaučia
@corwinuss ako ja som to nemyslel nejako offenzívne proti najivnej..ale proste vždy sa na jej príspevkoch smejem ..lebo všade kde sa dá tak ten gympel ohovára..ako...ja som tiež na gympli..no..a nadával by som iba na profesorov neiktorých..ale ako škola je v pohode celkom no...nechápem prečo to robí :/
Nech sa rozhodneš hocijako... Musíš sama vedieť, čo ťa baví, ale tak mňa prijali na bilingválne a o tej škole si myslím, že bude úžasná. Veľmi som tam chcela ísť. To musíš mať takého tušáka, že to veľmi chceš.
Mňa prijali do Sučian... trochu si to prepásla Každopádne to je dobrá škola, keď ju chceš! Jednoducho tam musíš chcieť byť! Nie len pre anglinu, pre školu, pre výlety alebo učiteľov, jednoducho musíš cítiť že tá škola ti dá presne to, čo chceš Ak si nie si istá, či to chceš, buď to riskni, alebo nechaj tak. A podľa toho ako sa už rozhodneš ti dôjde, či to chceš, alebo nie. Každopádne podľa mňa je to škola super, dá ti to veľa a bilingválky zatiaľ ešte nepatria medzi tých, kt. príjmu každého. Dostanú sa tam len tí, čo majú skutočne predpoklady... no a keď to zvládlo toľko detí predo mnou, prečo by som ja nemala? Viem, isto to budem ľutovať keď budem ráno šľapať na vlak, keď budem mať x písomiek denne, keď na niekto nasere, keď sa mi zhorší prospech alebo keď sa zrútim z toho, že ničomu nebudem rozumieť Ale myslím že sa to v pohode dá A hlavne to nevzdávaj po prvom roku, ten vraj býva najťažší No a posledne- bilingválky majú prijímačky pomerne skoro, skús to o rok neprepásnuť ... Ale zamysli sa čo chceš po škole robiť, možno ti trkne že trebárs taká priemyslovka by ti čisto stačila
@somslavka O výsledkoch našich študentov by som nepochyboval.... Za všetko hovoria výsledky. (Počet študentov v zahraničí) . Podla mňa to je super len to , že už nejakú reputáciu u vás máme (to , že sa vôbec o nás hovorí) A pri maturite určite hviezdíme. Nwm kto o nás šíri také veci ale okej....
Neviem do akej miery su tie reči pravda ja len poviem jednú vec. V našom kraji ak chceš bilingválne, najviac sa snažíš dostať do sučian ak nevezmú ťa tak ideš inde skúsiť...... (LM, Čadca, Žilina....)
Ahoj...Mno ja sa tento rok chystám na sukromný bilingválny gympel do TO...Konkrétne na nemecko_slovenský.Prímačky boli lahké...Spravila som ich a som prijatá Určite bilingválny gympel má velké výhody...Skvelé ovládanie cudz. jazyk velkéé plus..Jednznačne tam pod
Ja chodím na španielske. Celkovo mi škola nerobí veľké problémy, učiť sa mimo školy neučím, ale väčšina z triedy je na tom horšie. Jazyk sa naučíš už za prvý rok a potom to už ide len dole vodou. Veľa sme toho už pozabúdali a ľahšie vieme vysvetliť krvný obeh ako viesť normálny rozhovor s nejakým španielom, ale nemusí to byť všade rovnaké. Treba si tiež uvedomiť, že hoci takáto škola vyzerá ako zameraná na jazyky, väčšinou to tak nie je. My máme všetky prírodovedné predmety v španielčine, takže ak nemáš nadanie pre matematiku a pod. bude to veľmi ťažké. Ale nebudem to stále len ohovárať: nás hlavne učia španielsky lektori, ktorí sú úplne super a rozdielni od "klasických" slovenských profákov. Odlišné je aj známkovanie, keďže len píšeme písomky a žiadne ústne odpovede nemávame (ak si nejdeš opravovať známku) a celkovo mi to príde objektívnejšie ako "slovenské" hodiny.
Čo sa týka prijímačok, u nás je zo sloviny, matiky a jeden test na overenie schopnosti študovať cudzie jazyky (znie to pekne, ale ide o veľmi jednoduchý test), úroveň býva vyššia ako na normálny gympel, ale nič nezvládnuteľné to nie je.
Ja by som svoje rozhodnutie nemenila, aj keď si často ponadávam (ale kto nie). Keď nič viac, aspoň budeš vedieť perfektne jazyk
@dreamer9 , ja by som chcela prihlasit dceru tento rok na bilingvalne gymnazium - AJ, momentalne chodi na jazykovu ZS. Preto ba som sa chcela opytat, z akych otazok pozostava test na overenie schopností žiaka? Su to otazky z angliny, alebo nejake psychologicke testy? Dakujem za odpoved.
@cmuka12311 , ja by som chcela prihlasit dceru tento rok na bilingvalne gymnazium - AJ, momentalne chodi na jazykovu ZS. Preto by som sa chcela opytat, z akych otazok pozostava test na overenie schopností žiaka? Su to otazky z angliny, alebo nejake psychologicke testy? Dakujem za odpoved.
@crudeds celé prijímačky sú vytvorené tak, aby preverili či vedia žiaci logicky rozmýšľať alebo sú jednotkári len pre to, že sa "šprtajú". Každopádne sú dva testy, jeden je slovenčina a matematika a ten druhý sú logické úlohy. Žiadne pohovory, len tieto dva testy. Ak úpsešne spravíte prijímaćky (z kždého testu dosiahnete minimálne 80 z 200 bodov a za celé prijímačky minimálne 200 zo 400 bodov) tak sa potom pripočítavajú body za olympiádu,prospech a podobne, vytvorí sa rebríček a hotovo Na stránke školy o tom máte info, ak chcete vedieť ešte viac tak mi napíšte správu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Čo sa týka prijímačok, u nás je zo sloviny, matiky a jeden test na overenie schopnosti študovať cudzie jazyky (znie to pekne, ale ide o veľmi jednoduchý test), úroveň býva vyššia ako na normálny gympel, ale nič nezvládnuteľné to nie je.
Ja by som svoje rozhodnutie nemenila, aj keď si často ponadávam (ale kto nie). Keď nič viac, aspoň budeš vedieť perfektne jazyk