Čo si myslíte kedy je ten správny čas povedať dieťaťu,že deti nenosí bocian resp. podať to takouto cestou alebo nejak inak(včeličky kvetinky mamka a ocko sa majú radi),čo myslíte kedy? a ako?
aj ja si mylsím,že je to blbosť ....ale potom ako to vzniklo,že deti nosí bocian keď nám to tak nehovrili no a @2 tak to je naozaj hard ....a zase povedať to dvojrocnemu decku az takto no neviem....
prečo by som mala svojmu decku (ktoré nemám našťastie) hovoriť, že deti nosí bocian, šak by ho vysmiali keby to niekde povie neviem..podla mňa o santovi ešte okej, to je pekné klamstvo..ale o takýchto normálnych veciach by sa malo už skorej hovoriť lebo potom spraví voláku pičovinu a vyhovorí sa na bociana
...kedy je čas povedať dieťaťu pravdu o tom ako vznikajú deti?
keď sa spýta, napríklad? ak bude ešte príliš malé na to aby to "znieslo", tak ti asi aj tak neuverí, a ty budeš mať čistý štít že si mu nehovorila kraviny.
inak podľa mňa to vôbec nie je problém detí, tieto kraviny o včeličkách a bociančekoch, ale rodičov, ktorí sú vychovaní a naučení že sex je tabu a hovoriť o sexe je neslušné, a nazývať veci anatomicky správnymi názvami je vulgárne. preto si rodičia vymýšľajú nezmysly o bocianoch a trápnosti o včeličkách a kvetinkách - ONI majú problém povedať to normálne, nie deti normálne to pochopiť.
(a týmito včeličkami a kvetinkami a bocianíkmi potom svoje deti učia presne to isté - že sex je tabu, hovoriť o ňom je neslušné a trápne, že je to celé nejaká pokútna zlá vec ktorá je spoločnosťou tolerovaná len z nevyhnutnosti, bla bla bla...)
mimochodom ja si nepamätám ako som na to prišiel, ale mám pocit že sme mali takú trojdielnu knihu, ktorá bola v podstate "rozprávková knižka", až na to že bola biologicky presne o počatí a vývine dieťaťa a ostatných týchto veciach, a otec nám ju čítaval normálne pred spaním na dobrú noc, ale už neviem v akom veku to bolo, každopádne sa mi tiež marí že už to vtedy pre mňa nebola žiadna novinka a bolo to pre mňa zaujímavé z toho pohľadu že mi to len spresnilo informácie ktoré už som mal.
@13 vlemi mudre myslienky, myslim ze rozpravat decku taketo bludy je hovadina a ked sa bude chceiet opytat tak sa opyta ide o to aby mu clovek na to normalne a primerane veku vedel odpovedat a vysvetlit to, len ma prekvapilo ked moj stvororcny synovec prisiel s otazkou ze ako je mozne ze krsna mama ma v brusku maleho Jakubka a jeho spoluziaka Peta doniesol bocian(to mu povedal Peto)...lebo napriklad so mnou sa tiez rodicia o tom neorzpravali ale nikdy mi ani nehovorili ze som od bociana....
Len by som ešte dodala, že deťom to treba povedať spôsobom primeraným ich veku, aby to vedeli pochopiť. Škôlkarom väčšinou úplne stačí povedať, že tatinko zaseje do maminky semienko a z neho v mamkinom brušku vyrastie bábätko.
Bocian je somarina...a cim skor,tym lespie..ma to byt pre to dieta noramlne a nie tema tabu...je lepsie ked sa to dozvie od rodicov nez z medii alebo inych poychybnych zdrojov..mne mama vravela,ze ked sa ocko a mamka majuradi,narodi sa babatok..a to je podla mna celkom dobra formulka na vysvetlenie pre male deti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
ale pri bocianovi mi napada
-
@6 "... lebo potom spraví voláku pičovinu a vyhovorí sa na bociana "
keď sa spýta, napríklad? ak bude ešte príliš malé na to aby to "znieslo", tak ti asi aj tak neuverí, a ty budeš mať čistý štít že si mu nehovorila kraviny.
inak podľa mňa to vôbec nie je problém detí, tieto kraviny o včeličkách a bociančekoch, ale rodičov, ktorí sú vychovaní a naučení že sex je tabu a hovoriť o sexe je neslušné, a nazývať veci anatomicky správnymi názvami je vulgárne. preto si rodičia vymýšľajú nezmysly o bocianoch a trápnosti o včeličkách a kvetinkách - ONI majú problém povedať to normálne, nie deti normálne to pochopiť.
(a týmito včeličkami a kvetinkami a bocianíkmi potom svoje deti učia presne to isté - že sex je tabu, hovoriť o ňom je neslušné a trápne, že je to celé nejaká pokútna zlá vec ktorá je spoločnosťou tolerovaná len z nevyhnutnosti, bla bla bla...)
mimochodom ja si nepamätám ako som na to prišiel, ale mám pocit že sme mali takú trojdielnu knihu, ktorá bola v podstate "rozprávková knižka", až na to že bola biologicky presne o počatí a vývine dieťaťa a ostatných týchto veciach, a otec nám ju čítaval normálne pred spaním na dobrú noc, ale už neviem v akom veku to bolo, každopádne sa mi tiež marí že už to vtedy pre mňa nebola žiadna novinka a bolo to pre mňa zaujímavé z toho pohľadu že mi to len spresnilo informácie ktoré už som mal.
Len by som ešte dodala, že deťom to treba povedať spôsobom primeraným ich veku, aby to vedeli pochopiť. Škôlkarom väčšinou úplne stačí povedať, že tatinko zaseje do maminky semienko a z neho v mamkinom brušku vyrastie bábätko.
Ešte by som dieťaťu možno pustila toto:
Až na tie strieľajúce spermie, no.
Hovoriť pravdu hned ako sa spýta, ale vekom pridávať detialy....